Posao u Rusiji (1)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Trgovina bijelim robljem to jeste ljudima nije novost.Prosle godine ili predprosle ako se nevaram jedan lik iz Srbije doveo je svog bliskog rodjaka u Moskvu.Zatim ga odveo u podmoskovlje na neki "dacni pasjolak".To je ogradjena teritorija sa visoko zidanom ogradom,sa ulazima sa svih strana (istok,zapad,sjever,jug),i naravno naoruzanim strazarima.Tu kupis plac sa vodom,gasom i t d.Doveo je nas junak tu svog rodjaka i predao ga nekim azijatima navodno gastabajterima,da radi covjek ,da zaradi.No zrtva nije zaradila nista,danima je dobijala samo budzav hljeb i vodu.Batine za neposlusnost su uvijek bile tu.Taj covjek se jedva izvukao iz ropstva,nekom srecom.Ljudi pricaju koji su letjeli sa njime ( Moskva-Beograd) da su slusali tog jadnika koji se kleo da ce prvo zaklati svog rodjaka cim sleti.Ja sam imao prilike vidjeti nase ljude kod ambasade kako prose,odmah pored KT biroa.Ja sam inace radio jedno vrijeme za tamosnji restoran (nabavljao odredjenu robu).Boli ambasadu neka stvar za nase ljude.

Ljudi,stvarno nemam namjeru da pametujem,ali znate li vi koliko nasi tkz preduzimaci zaradjuju na radnicima iz Srbije?.Pa grad Sochi je odlican primjer ,zatim Sibirski region,i Kamcatka (Magadan).Ugovori koje nase "gradjevinske firme" potpisuju za izvodjenje radova u Sibiru i Kamcatki veci su cak tri puta od onih iz centralnih dijelova zemlje,recimo Moskva i oblast.Pa lud covjek zna i Mora da zna da 5 $ po satu neide na Magadanu.To je zapolarje ..kraj svijeta.To mora da bude placeno samo tako.Recimo doktori,ucitelji,koji idu na Kamcatku imaju takve plate,stan,sve uslove.Samo doktori imaju stotinjak hiljada rubalja platu(preko 3000$)plus stan.Ucitelji nista manje.Tu su ostale stvari poput zdravstvenog osiguranja,staz,i jos stosta.Sta ima onaj iz Srbije na Magadanu?Nema redovnu platu,nema zdravstveno osiguranje.Dalje,ogromna daljina,i veoma teski uslovi za zivot a kamoli za rad.Pa covjece zar vi neslusate covjeka na videu kada kaza da je sve ogradjeno zicom....a zasto?Pa normalno divlje zvijeri su tu blizu,i lud covjek moze predpostaviti u kojem dijelu svijeta se gradjevinski lager nalazi.Pa tako su zivjeli ljudi poslije II sv rata zarobljenici.Kaze mora pisati zajavku/molbu kada u grad ide..alo ljudi dozovite se pameti.Nije li to prevelika zrtva za obicnog covjeka,pa nije dotle doslo da se nema hljeba jesti?Citam ove zene koje pitaju kako otpraviti supruga u Rusiju.Ni jedna normalna zena nece svog supruga poslati na tu daljinu i neizvjesnost..ni jedna.Neki ovdje pisu da ljudi nisu informisani o radu u Rusiji?Kako se moze izvaliti tava glupost ako se ima u vidu cinjenica da gradjevinske firme iz Srbije odavno rade na teritoriji bivseg SSSR-a.Imam u vidu nekadasnje firme poput Komgrap-a (radio u Bjelorusiji,Jermeniji,Rusiji).Od tada pa naovamo ljudi idu i rade a danas mnogi pojma nemaju o radu u Rusiji?.Samo naivci mogu otici danas u "neku firmu na ulici jug bogdanove" u Beogradu,tamo im usi zavrnu ,i oni sretni sto su dobili posao ?.

Sto se tice nasih ljudi od njih nema vecih prevaranata.Prvo mjesto zauzimaju ljudi iz Srbije.To je Loznica,Shabac,okolina Beograda taj sjeverni dio,i naravno juzni dijelovi Srbije .Bosna i Hercegovina je druga sa Romanijskim okrugom i naravno Istocnim Sarajevom.NJihova glavna firma koja je opustosila nase ljude zove se BITAS.To je firma koja se zanimala hidro izolacijom.Direktor Hrkalovic,uteko iz Moskve i sada je u Kazahstanu.Duzan Bogu i narodu.Kada bi poceo da pisem za ostale crko' bi kompjuter.Recimo 90-ih u Mosvi je bila firma pod imenom Conip,vlasnik te firme je bio neki polutan..pola Srbin pola Hrvat.Oni su ostali duzni milione dolara ljudima.Pola moga sela je radilo kod njih.Srednja cifra duga je bila oko 15.000-20.000 $.O ovima iz Srbije necu ni govoriti to je zajebalo vijek sa prevarama.

Trgovina bijelim robljem to jeste ljudima nije novost.Prosle godine ili predprosle ako se nevaram jedan lik iz Srbije doveo je svog bliskog rodjaka u Moskvu.Zatim ga odveo u podmoskovlje na neki "dacni pasjolak".To je ogradjena teritorija sa visoko zidanom ogradom,sa ulazima sa svih strana (istok,zapad,sjever,jug),i naravno naoruzanim strazarima.Tu kupis plac sa vodom,gasom i t d.Doveo je nas junak tu svog rodjaka i predao ga nekim azijatima navodno gastabajterima,da radi covjek ,da zaradi.No zrtva nije zaradila nista,danima je dobijala samo budzav hljeb i vodu.Batine za neposlusnost su uvijek bile tu.Taj covjek se jedva izvukao iz ropstva,nekom srecom.Ljudi pricaju koji su letjeli sa njime ( Moskva-Beograd) da su slusali tog jadnika koji se kleo da ce prvo zaklati svog rodjaka cim sleti.Ja sam imao prilike vidjeti nase ljude kod ambasade kako prose,odmah pored KT biroa.Ja sam inace radio jedno vrijeme za tamosnji restoran (nabavljao odredjenu robu).Boli ambasadu neka stvar za nase ljude.

Sad već preteruješ. Ne smatram da sam luda niti nenormalna jer mi je muž otišao da radi u Rusiju, niti sam ga ja tamo poslala, pa nisam ja njegov vlasnik. S obzirom na stvari koje pišeš ovde ne bi me čudilo da si ti taj rođak koji je nekoga prodao pa sad to interpretiraš tako da Srbin ispadne stoka. Strašno.

Ljudi,stvarno nemam namjeru da pametujem,ali znate li vi koliko nasi tkz preduzimaci zaradjuju na radnicima iz Srbije?.Pa grad Sochi je odlican primjer ,zatim Sibirski region,i Kamcatka (Magadan).Ugovori koje nase "gradjevinske firme" potpisuju za izvodjenje radova u Sibiru i Kamcatki veci su cak tri puta od onih iz centralnih dijelova zemlje,recimo Moskva i oblast.Pa lud covjek zna i Mora da zna da 5 $ po satu neide na Magadanu.To je zapolarje ..kraj svijeta.To mora da bude placeno samo tako.Recimo doktori,ucitelji,koji idu na Kamcatku imaju takve plate,stan,sve uslove.Samo doktori imaju stotinjak hiljada rubalja platu(preko 3000$)plus stan.Ucitelji nista manje.Tu su ostale stvari poput zdravstvenog osiguranja,staz,i jos stosta.Sta ima onaj iz Srbije na Magadanu?Nema redovnu platu,nema zdravstveno osiguranje.Dalje,ogromna daljina,i veoma teski uslovi za zivot a kamoli za rad.Pa covjece zar vi neslusate covjeka na videu kada kaza da je sve ogradjeno zicom....a zasto?Pa normalno divlje zvijeri su tu blizu,i lud covjek moze predpostaviti u kojem dijelu svijeta se gradjevinski lager nalazi.Pa tako su zivjeli ljudi poslije II sv rata zarobljenici.Kaze mora pisati zajavku/molbu kada u grad ide..alo ljudi dozovite se pameti.Nije li to prevelika zrtva za obicnog covjeka,pa nije dotle doslo da se nema hljeba jesti?Citam ove zene koje pitaju kako otpraviti supruga u Rusiju.Ni jedna normalna zena nece svog supruga poslati na tu daljinu i neizvjesnost..ni jedna.Neki ovdje pisu da ljudi nisu informisani o radu u Rusiji?Kako se moze izvaliti tava glupost ako se ima u vidu cinjenica da gradjevinske firme iz Srbije odavno rade na teritoriji bivseg SSSR-a.Imam u vidu nekadasnje firme poput Komgrap-a (radio u Bjelorusiji,Jermeniji,Rusiji).Od tada pa naovamo ljudi idu i rade a danas mnogi pojma nemaju o radu u Rusiji?.Samo naivci mogu otici danas u "neku firmu na ulici jug bogdanove" u Beogradu,tamo im usi zavrnu ,i oni sretni sto su dobili posao ?.

Sto se tice nasih ljudi od njih nema vecih prevaranata.Prvo mjesto zauzimaju ljudi iz Srbije.To je Loznica,Shabac,okolina Beograda taj sjeverni dio,i naravno juzni dijelovi Srbije .Bosna i Hercegovina je druga sa Romanijskim okrugom i naravno Istocnim Sarajevom.NJihova glavna firma koja je opustosila nase ljude zove se BITAS.To je firma koja se zanimala hidro izolacijom.Direktor Hrkalovic,uteko iz Moskve i sada je u Kazahstanu.Duzan Bogu i narodu.Kada bi poceo da pisem za ostale crko' bi kompjuter.Recimo 90-ih u Mosvi je bila firma pod imenom Conip,vlasnik te firme je bio neki polutan..pola Srbin pola Hrvat.Oni su ostali duzni milione dolara ljudima.Pola moga sela je radilo kod njih.Srednja cifra duga je bila oko 15.000-20.000 $.O ovima iz Srbije necu ni govoriti to je zajebalo vijek sa prevarama.
Cisto da vidim jesam ja tebe dobro shvatio kao coveka.Ti si pre nekih dvadeset godina,mozda malo vise otisao iz ove Srbije u potrazi zaboljim zivotom,dotle si cuvao ovce sadio papriku i otisao na taj isti minus na gradjevinu.Verovatno iz ekonomskih razloga zenis ruskinju i imate decu koja su vec sad odrasla.Znaci od najgoreg blata kroz dvadeset godina si stvorio nesto.Jer ni ti nisi napustao domovinu od dobra.E sad kad si stvorio nesto sads si popio svu pamet ovog sveta i pokusavas glupim ljudima pokazati koliko si ti pametan.Super ali vec vidjeno mnogo puta.Aj pusti ove ljude koji su na pocetku na kojem si ti isto bio nekad pa im se javi za deset godina.Danas Magadan ali sutra mozda Njujork.Razmisli o tome.A ti se vrati i radi to sto si radio,neiko ti ne brani.Svako dobro

Razmisljah da se izvinim za ono budala ali sad definitivno necu jer sam uvideo da nisam pogresio.
A samo je ljudska glupst a ja bih dodao i zajedljivost,veca od svemira a to je u vasem slucaju rec.
Sako dobro

Da je Frojd ziv,pa vi bi ste ga gdine nadmasili u tumacenju ljudske podsvesti i snova.
Meni a verujem i ovim ljudima na forumu,moje snove ne moze niko oduzeti.
A to sto vi gdine po vasim recima zivite lepo u Rusiji svaka cast i zelim Vam jos bolje ali nemojte uporedjivati nicije satnice ,zarade jer ekvivalent nije isti tamo i ovfde a to sto neko ide u Sibir i vozi se vahtom jos 400km(Gok pavlik) to je licno stvar njegovog izbora.
A tamozaradjenih 1500dolara ili vise da ne licitiram,daj neka neko ovde zaradi jedino ako nije fakultetski obrazovan na idealnom mestu ili nesto sl.
Ovde je gdine gro ljudi obican radnik ,covek koji se bori za boljitak svoje porodice pa makar to vodilo do omrznutog Vam Sibira.
A briga za svoju porodicu je duboko ukorenjena i kod zivotinja a kamoli kod iole trezvenog coveka i tu brigu i put do boljitka moje porodice ne moze mi niko diktirati i pisati kako smo svi u zabludi

Elem,gdine,vratite se vi svom zidanju,malterisanju kad vec necete i ne mozete da pomognete nekom informacijom,dobronamernom a novac Vam gdine niko nije trazio.
I ja imam lepu i veliku kucu,sina dip ing,cerku vilu,supruga radi i zaradjuje a ja eto bas hocu u Sibir da radim za 5dolara sat/
Puno pozdrava svima,onaj ko ceka da doceka a ko putuje da sretno stigne,ispuni neki svoj cilj i sretno se vrati.

Moram Vas podrzati i reci da svako od nas koji idemo vise puta znamo gde idemo i zasto,ali borba da moju porodicu je prvenstvena,ovde sam doziveo da mi opljackaju radnju i da neidem u detalje,od jednog mirnog i lepog zivota u jednomdanu se sve okrene... nije bilo izbora,a nemogu da sedim i kukam,krenuo sam u Sibir i samo moja porodica zna kako podnosimo razdvojen zivot,ali u Srbiji nema posla i tuga je sto je tako,ali i dalje volim svoju zemlju.Svima zelim sve najbolje i da sve izdrze !!!!

Moj je muž trenutno na putu za Magadan (Gok Pavlik = ime gradilišta) i ne smatram da je budala što je otišao da meni, našoj ćerci i bebi koja je na putu zaradi za boji život. Znali smo da će biti teško razdvojiti se. I da je to možda mala para spram uslova. Prosto ima ljudi koji nemaju izbora, a koji su po vama budale. Ako već nemate neke reči pohvale ili pomoći za naše ljude koji odlaze onda se sa foruma sklonite i nemojte više vređati ni nas ni našu inteligenciju. Nek je vama zdravo i živo, a ove ljude pustite na miru da se svojim životima bave što i vama savetujem od srca.

Zelim da te podrzim,moj suprug je vec bio 4 puta na razlicitim mestima u Rusiji, Moskva.Habarovsk,Magadan i za par dana ide ponovo za Magadan,nemamo izbora i to je to,Sto puta je rekao necu vise,ali ovde nama posla,nemozemo da zaradimo samo za obaveze,tesko je i svom suprugu se divim za svaki dan koji je proveo tamo,dok je tamo zivim za par minuta sto se cujemo gotovo svaki dan,Puno srece svima i sve najbolje

Žao mi je prijatelju, ali ovaj tvoj tekst je veoma licemeran. Zašto? Zato što u vremenu kad si ti otišao u Rusiju, mi smo još uvek kako-tako normalno živeli, a ti si za nas bio Rumun, kao i većina što je otišla pre 30-40 godina. E sad ti pošto si pustio korenje, verujem poštenim radom , ali pre svega ženidbom sa Ruskinjom i dobijanjem papira, soliš nam kako i šta treba . Kao da mi ne znamo šta se tamo radi, kako nas naši Srbi kradu, otimaju i zajebavaju. I da Rusi kad odu u Sibir imaju 3 puta veću platu. Ali, tovariš moj, mi nismo Rusi. Ti pišeš o kriminalu što si čuo i doživeo, međutim ogromna većina ljudi i žena na ovom forumu imaju dodira sa ex Hopex-om, sadašnjim Velestrojem Srbija, firmom kojoj, i pored nekih mana, niko ne može da ospori poštenu isplatu zarada. A ima ih takvih još. Piši malo i o njima.

javno cu ti odgovoriti na pp.....imas sajt za takvu vrstu upoznavanja....a pazi mozda i nagazis na necijeg muza na nekom od gradilista sa takvim ponasanjem...
:azdaja: Ih ,kako tako strogo....Pa coveku dosadno,hteo bi malo ekstrema....
Oduvijek je rad na sjeveru bio bolje placen nego recimo u Moskovskoj oblasti..cak tri puta vise.A covjek iz Srbije ide da radi za 5-6$ na sat na Magadan?To nema ni u bajkama.U Moskvi Ruske gradjevinske firme placaju strance koji imaju radnu dozvolu oko 7$ po satu.Neradi se ni upola kao kod nasih firmasa,izrabljivaca i jednih od najpoznatijih prevaranata sa Balkana.Ja sam radio u jednoj Ruskoj firmi dva mjeseca i napustio a sve zbog toga sto sam morao sve poznavati (univerzalni radnik).Nije se mnogo radilo a plata svakih 15 dana.Jbg ja hocu samo da malterisem,zidam,pa eto ti ..zidaj:))E moji ljudi ,bolje se vi vratite u Srbiju pa proizvodite paprike nego da se mucite po Magadanu i ostalim vrletima divlje prirode Ruske Federacije.
Ne znam koliko si ti u Rusiji,ali koliko ja znam,a dugo sam u Rusiji,uvek je u Moskvi bilo vise placeno za nas...Rusi su nesto drugo,imaju takozvani severni dodatak,30%,i to ne u celom Sibiru,to bi trebalo da znas,ako si vec Ruski zet...
ima li neko informacije u vezi gradilista u kujumbi?
Sve sto te zanima,pitaj,dosao sam na samom pocetku ovde.
A sto se tice ovog momka koji je nastradao na nps2 mogu vam reci da je bio divan covek I pravi drug.zajedno smo bili 2010 u Habarovsku I 2013 na nps2.zao mi ga je kao najrodjenijeg.ali sve se desava I u Rusiji me nista,bas nista ne moze iznenaditi.slava ti Maki I laka ti crna zemlja
Brat mu zivi samnom...Zaista je slomljen od bola,i zao mi ga je jako,sjajan je decko...Maki takodje,o njemu nema niko losu rec da kaze...

napisacu vam nas primer:
Srbija
kada je radio u Srbiji,radno vreme od 7 do 5....dolazio kuci oko 6,toliko umoran da nekada nije mogao da ruca nego odma da legne da odspava...deca (6 i 8 god.) naravno cim tata dodje sposla naskoce na njega i odma krene svadja...PUSTITE ME SAD SAM DOSO NE MOGU DA SE BAKCEM SA VAMA...UMORAN SAm...i tako to...deca u 9 ukrevet tako da maltene nisu ni videla tatu...plata...hm...kasni...isplaceno samo 10 ili 20 hiljada...ovaj mu ostao duzan...onaj...racuni i dugovi se nagomilavaju...ma totalno zivot pod stresom,sa porodicom se ne provodi kvalitetno vreme....cak sta vise uopste se ne provodi vreme...i zamislite kako je tati kada mu deca traze nesto,a on nema...
Rusija: odlazi na 2,5 meseca...za to vreme zaradio je oko 350 hiljada sto moj muz ovde stvarno ne bi mogao da zaradi...kuci provodi evo nekih mesec i po dana...sa porodicom veseo i raspolozen provodi 24 sata...i klinci i tata presrecni...tata pogotovo jer moze svojoj porodici da priusti svako zadovoljstvo...naravno evo blizi se njegov odlazak i srce mi se cepa zbog njega...i govorim mu da ne ide ponovo...ali mislite da bi on menjao ovo njegovo stanje za ono pre ???mozda kad u glupavoj Srbiji budemo mogli da zaradjujemo zajedno oko 80-100 hiljada mesecno....sto je za cetvoroclanu porodicu koja zivi u Beogradu dovoljno za normalan zivot...

Kao prvo : hvala z:)
Interesuje nas sve.. Kakve su temperature, vazdusni pritisak?.. Sta poneti za duzi boravak, ima li gde da se kupe osnovne potrepstine za licnu higijenu, prasak za ves a i lekovi - i koji? Ima li tu zdravstvenih radnika? I jos mnogo toga, sto je bitno a mi to ni ne znamo. Suprug je bio vec jednom u Rusiji, u okolini Krasnodara, sto bas i nije uporedivo sa ovim.
Koliko vas ima tamo trenutno?
Inace jos cekamo priglasenje i treniramo strpljivost...

napisacu vam nas primer:
Srbija
kada je radio u Srbiji,radno vreme od 7 do 5....dolazio kuci oko 6,toliko umoran da nekada nije mogao da ruca nego odma da legne da odspava...deca (6 i 8 god.) naravno cim tata dodje sposla naskoce na njega i odma krene svadja...PUSTITE ME SAD SAM DOSO NE MOGU DA SE BAKCEM SA VAMA...UMORAN SAm...i tako to...deca u 9 ukrevet tako da maltene nisu ni videla tatu...plata...hm...kasni...isplaceno samo 10 ili 20 hiljada...ovaj mu ostao duzan...onaj...racuni i dugovi se nagomilavaju...ma totalno zivot pod stresom,sa porodicom se ne provodi kvalitetno vreme....cak sta vise uopste se ne provodi vreme...i zamislite kako je tati kada mu deca traze nesto,a on nema...
Rusija: odlazi na 2,5 meseca...za to vreme zaradio je oko 350 hiljada sto moj muz ovde stvarno ne bi mogao da zaradi...kuci provodi evo nekih mesec i po dana...sa porodicom veseo i raspolozen provodi 24 sata...i klinci i tata presrecni...tata pogotovo jer moze svojoj porodici da priusti svako zadovoljstvo...naravno evo blizi se njegov odlazak i srce mi se cepa zbog njega...i govorim mu da ne ide ponovo...ali mislite da bi on menjao ovo njegovo stanje za ono pre ???mozda kad u glupavoj Srbiji budemo mogli da zaradjujemo zajedno oko 80-100 hiljada mesecno....sto je za cetvoroclanu porodicu koja zivi u Beogradu dovoljno za normalan zivot...

Potpuno se slazem. Ni Rusija nije trajno resenje, ali nama koji se na taj korak odlucimo ocigledno jedino koje nam omogucava normalan zivot.

Ljudi,stvarno nemam namjeru da pametujem,ali znate li vi koliko nasi tkz preduzimaci zaradjuju na radnicima iz Srbije?.Pa grad Sochi je odlican primjer ,zatim Sibirski region,i Kamcatka (Magadan).Ugovori koje nase "gradjevinske firme" potpisuju za izvodjenje radova u Sibiru i Kamcatki veci su cak tri puta od onih iz centralnih dijelova zemlje,recimo Moskva i oblast.Pa lud covjek zna i Mora da zna da 5 $ po satu neide na Magadanu.To je zapolarje ..kraj svijeta
Мићо знамо ми да они зарађују на нашим сатницама јер смо на вишој инстанци пријављени на много већу суму, можемо ли ми нешто да учинимо да добијемо који долар више? Не можемо. Шта онда преостаје? Или прихвати тих 5-6 долара или седи кући у Србији и због беспарице грицкај нокте. Ето ти си у Русији 20-ак година и ако сматраш да има негде боље од 5 долара а фирма је поштена дај људима информације а немој да нас ниподаштаваш и да нас учиш нечему што већ знамо.

predlažem dugme za lajk.ali kako ne postoji moracu usmeno da izrazim cenjenje za postavljen post :) nemam porodicu ali moj brat ima i situacija je od prilike takva. kad ga pogledam pozelim da se nikad ne ozenim i imam decu da ne bismo svi patili zajedno..rusija menja stvar :) (svestan sam da odlazak u rusiju nije bajka vec zrtva koju je neko spreman da podnese radi trajnijeg dobra)

napisacu vam nas primer:
Srbija
predlazem dugme za lajk ali kako ono ne postoji moracu da izrazim cenjenje za ovaj post pismeno. :) nemam porodicu ali moj brat je ima i u odprilike su toj situaciji a kad ih pogledam pozelim da nikada ni ne zasnujem porodicu kako ne bismo zajedno patili ali sansa sa rusijom menja sve. ( svestan sam da odlazak za rusiju nije bajka vec zrtva koju je neko spreman da podnese radi veceg dobra ..nesto kao gorak lek protiv siromaštva)

:kafa:

Javno upozorenje korisniku micho2004 da ne vređa ostale korisnike pogrdnim imenima i da svojim pisanjem ne provocira druge, samo zato što on otud, iz Rusije, gde je dugo i dobro mu je, misli drugačije. Svako donosi svoju odluku, i kao što već rekoh, NIKO nema prava da javno osuđuje ničije stavove i time izaziva sukobe.
Svako sledeće obraćanje, na dosadašnji način rečeno, biće sankcionisano kao provokacija, jer korisnik niti odlazi u Rusiju na rad, niti tamo radi posao koji ovi ljudi rade ili čekaju, tako da se postavlja pitanje zašto piše ovako kako piše.

Poslednja izmena:
ima jedan nemac celo leto i sada po ceo dan oblece mi oko kuce i skuplja drva , gazda sa vilom 70 m ispod mene , nemacki penzioner ....slepac , i onda shvatim koja sam ja gospoda za njega .

Tako je, Tijana. Poštujmo ljude koji su pošteno zaradili svoje parice preko grane. ali cenimo i sebe bez obzira što imamo malo. Parama se ne kupuje unutrašnje bogatstvo.

Postojala je radionica ''Antipino'' u istoimenom delu grada Tyumena i ja sam tamo bio,medjutim koliko sam cuo od Mikice(aktivnog clana foruma koji je u Tyumenu),tamo samo trenutno radi radionica Cikistov i gradiliste V1. I ja idem tamo pa cemo videti sta i kako,nista nije sigurno-to je sigurno :)

Nama su javili da bi trebao da ide 20.januara,al je pasos jos na viziranju.Da li su ti rekli neki datum polaska?

Da,radi radionica u ulici Cekistov,tu ima i nesto farbara i neki peskirer.Sve je vise Rusa u njoj.Ona je u predgrafju Tyumena.Ima i u Antipinu 2okm od Tyumena velika rafinerija tzv antipiyski npz u cijem je sklopu grad V1 aV2 nzm jel se otvorilo.V3 i V4 na kojima sam ja bio su zavrseni.U svakom slucaju ako se ide kao turista,smestaj utzv Babarinka2 koja je u Tyumenu pola sata voznje do radionice a45min do V1.Tamo je i opstezitije tj smestaj i kancelarije velestroja naseg a i moskovskog.Tamo su ljudi sa biz vizama i papirima ,kont smestaj i dalje od grada kao sto napisah 45min ali tu je mesto Antipino.
pozdrav.Da,Antipino radionica je rasformirana 1.12. i svi presli na Cekistov.

Ako je dobio priglasenje,jel to onda legalno ili ne.Bio je on u maju u Tjumenu kao turista pa je bio smesten u Babarinki tako da nam je taj smestaj poznat.Poozz

Zdravo svima. Hocu da vas pitam da li ima neka dobra, ozbiljna, proverena firma koja salje radnike u Rusiju bilo da je na gradjevini ili za voznju kamiona. Moj otac je vozac oko 15 godina. Preprosle godine je vozio kamion sirom Rusije nekoliko tura ostajao i po mesec dana. Bilo kakav odgovor je dobrodosao.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back