Posao u Rusiji (1)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
dobar dan. nesto slabo ste aktivni na forumu, idalje izgleda vas zavlace u velestroju oko odlaska, zar niste pisali posle nove godine. jao kako samo zavlace neki moj kolega ceka, non stop mu odlazu, sutra ide po pasos nema kaze zivaca, ja kada samu pricao da Vega zajebavati oko odlaska nije verovao.samo kada im trebas ides,kada im trenutno netrebas onda idu preko veze a njih ima puno.

Pa meni je poznavanje osnovnog ruskog dobro doslo ali kao sto kaze Vladan: poznavanje univerzalnog jezika ( citaj mlataranje rukama ) je sasvim dovoljno za pocetak.... A moj savet tebi je nadji neki program tipa roseta stone ili tako nesto i pocni da ucis jel nikad neznas hoceli ti zatrebati nekad jos u zivotu, a cekaces sigurno koji mesec jos u Srbiji pa sto da ne... U svakom slucaju uvek treba raditi na sebi i usavrsavati se... pozdrav i srecno...

Mislim da gresis...Mlatarranje rukama i nogama malo je kome pomoglo u Rusiji,pogotovo u sredinama gde ne vole strance.Cak kad pogresno akcentujes rec,vecina ili ne razume,ili se pravi da ne razume.Tako da je mnogo bolje da sto bolje govoris i razumes jezik.Desice se da ces morati da radis sa Rusima,i nepoznavanje jezika se pokaze kao veliki hendikep.

Postovanje forumasi..kolega imem jedno pitanje ako nije tajna da odgovoris....ako si vec proveo 4mj na NPS2 mozes li reci da li je prosek zarade mogao da bude oko 1500 dolara...ako nije problem. ja bih trebao na NPS2 navodno u februaru.nemam nameru da zavirujem u tvoj novcanik,samo da imam predstavu odprilike kako se prolazi po tom planu...ostalo mi je poznato jer sam vec 4g radio tamo u Rusiji. Hvala...pozz
zasvisi od posla kojim se bavis...ja sam varioc,u tankmontu. mada je sve sicno sto se yarade tice. da,prosek yarada je oko 1500 dolara mesecno,pa i malo vose do nekih 1700 dolara mesecno, sa nekom manjom satnicom. realno sam imao prvi mesec 285 sati, drugi 304, treci 335 sati,i cetvrti sa 20 radnih dana oko 210 sati. sve yavisi da li moyes raditi prekovremeno,i svaki dan bey pauze. ali ukratko odgovor je da na tvoje pitanje.

Бели, претпостављам да си из Београда. Теби бар није тешко скокни до Новог Београда у Булевар Зорана Ђинђића 84 и тамо ти је Велестрој верујем да ћеш тамо бити информисан.

i da jos jedna mnogo bitna stvar...da ne rusim nekome snove i nade. posto su moji bili mnogo puta sruseni raylicitim ponudama i recima. AKO NEKO TREBA VELESTROJU NE TREBA MU PRIGLASENJE,POSLACE GA KAO TURISTU....samnom su putovali radnici koji rade za velestroj i to duze malo i nekoliko prvi put, niko nije imao nikakvu vizu,isli su turisticki. znaci sve zavisi od posla koliko ima, da nekome treba ljudi zvali bi i bez ikakvih papira. znaci to vam je ono kao i svuda> HVALA, ZVACEMO VAS AKO NAM BUDETE TREBALI. zato ne cekajte nikakve datume osim ako nije bas sigurno, i ne cekajte skrstenih ruku,nije dobro dosadjivanje svaki dan,ali nije dobro ni sedeti i cekati. to je sve javna tajna,i niko to cak vise i ne krije,lepo nasim ljudima da uymu neki dolar,lepo rusima jer dobijaju jeftinu radnu snagu,lepo ruskim vlastima i nasim sto uzmu koji dinar za mito. Niko se ne zali jer svima dobro

Zaboravih da napisem u proslom postu, sve sto sam mislio o rusima,tipa pravoslavci,vole nas,braca,dobri...sve je palo u vodu prvih mesec dana. aljkavi su,nekulturni, neobrayovani, i nas gledaju kao nizu rasu,isto kao sto je hitler gledao celu evrepu...tako je sa vecinom rusa koje cete sretati po gradilistima. gradovi su drugaciji, oseti se neka kutura.

dobar dan. nesto slabo ste aktivni na forumu, idalje izgleda vas zavlace u velestroju oko odlaska, zar niste pisali posle nove godine. jao kako samo zavlace neki moj kolega ceka, non stop mu odlazu, sutra ide po pasos nema kaze zivaca, ja kada samu pricao da Vega zajebavati oko odlaska nije verovao.samo kada im trebas ides,kada im trenutno netrebas onda idu preko veze a njih ima puno.

Slažem se za ove poslednje reči.

Mislim da su se preselili na bezanisku kosu Surcinski put 1

Tacno, Surcinski put 1.3 kod hotela Nacional a blizu je Merkura i Kike, to je nova velika zgrada, ima deo u staklu. Pogledaj na mapi ali nije tesko naci a brojevi telefona su ostali isti s tim sto su u haosu jer nisu jos sve sredili posle selidbe. Juce ih je jedan drug zvao i nisu im radili racunari, rekli mu da zove za par dana.

i da jos jedna mnogo bitna stvar...da ne rusim nekome snove i nade. posto su moji bili mnogo puta sruseni raylicitim ponudama i recima. AKO NEKO TREBA VELESTROJU NE TREBA MU PRIGLASENJE,POSLACE GA KAO TURISTU....samnom su putovali radnici koji rade za velestroj i to duze malo i nekoliko prvi put, niko nije imao nikakvu vizu,isli su turisticki. znaci sve zavisi od posla koliko ima, da nekome treba ljudi zvali bi i bez ikakvih papira. znaci to vam je ono kao i svuda> HVALA, ZVACEMO VAS AKO NAM BUDETE TREBALI. zato ne cekajte nikakve datume osim ako nije bas sigurno, i ne cekajte skrstenih ruku,nije dobro dosadjivanje svaki dan,ali nije dobro ni sedeti i cekati. to je sve javna tajna,i niko to cak vise i ne krije,lepo nasim ljudima da uymu neki dolar,lepo rusima jer dobijaju jeftinu radnu snagu,lepo ruskim vlastima i nasim sto uzmu koji dinar za mito. Niko se ne zali jer svima dobro

Zaboravih da napisem u proslom postu, sve sto sam mislio o rusima,tipa pravoslavci,vole nas,braca,dobri...sve je palo u vodu prvih mesec dana. aljkavi su,nekulturni, neobrayovani, i nas gledaju kao nizu rasu,isto kao sto je hitler gledao celu evrepu...tako je sa vecinom rusa koje cete sretati po gradilistima. gradovi su drugaciji, oseti se neka kutura.

I ja sam , Nebojša , ovako isto pisao na nekim ranijim stranicama. Oko viza sam potpuno saglasan s tobom , a oko ponašanja Rusa delimično. Radio sam za ruski Velestroj skoro dve godine, pa ne pišem tek onako. Ima među njima dosta i finih i kulturnih ljudi a ima i smradova. Ali takvih ima i naših. Hoću reći da nijedan narod ne smemo opisivati u globalu. To su opasne stvari, a mi Srbi smo to najbolje osetili zadnjih 20-ak godina.

Pozdrav svima na forumu. Pokusavam da stupim u kontakt sa firmom Velesstroj da se raspitam u vezi posla, ali se na one stare telefone niko ne javlja. U Zlatiborskoj na kapiji stoji obavestenje da je firma preseljena na adresu Surcinski put kod Merkura, ali ja nisam mogao da ih nadjem nigde. Koga god sam pitao u okolini, svi me gledaju belo. Stvar je u tome sto mi treba informacija za prijatelja iz Nisa. Covek je gradjevinac, odlican majstor, i vec je ranije radio u Rusiji ali preko neke firme koja valjda vise ne postoji pa me je zamolio da se raspitam, da ne prelazi toliki put za dzabe ako nema nista od toga. Ako neko moze da mi posalje neki kontakt firme ili osobe iz Velestroja, bio bih veoma zahvalan. Covek je ozbiljan i vredan, i stvarno mu je potreban posao posto je skoro sa zenom i detetom presao u podstanare. Zahvaljujem se unapred za svaku informaciju!

Preselili su se na adresu Surčinski put 1z na Bežanijskoj kosi iza Merkura i Kike. To je nova Konsingova zgrada, cela u staklu. Telefoni su im ostali isti ali se kao po starom dobrom običaju niko ne javlja. Možda posle 3 sata neko reši da podigne slušalicu.

Mislim da gresis...Mlatarranje rukama i nogama malo je kome pomoglo u Rusiji,pogotovo u sredinama gde ne vole strance.Cak kad pogresno akcentujes rec,vecina ili ne razume,ili se pravi da ne razume.Tako da je mnogo bolje da sto bolje govoris i razumes jezik.Desice se da ces morati da radis sa Rusima,i nepoznavanje jezika se pokaze kao veliki hendikep.

Druze nagledao sam se toga ovde za ovih par meseci i previse... Ali u vecini slucajeva prodje to mlataranje a desi se i da nepomaze ni tecan knjizevni ruski da pomogne kad naletis na budalu...
Ali sve u svemu poenta je da mnogo znaci kad znas jezik...

Juce sam ja bijo u velestroju na njihovoj novoj lokaciji.Citam ovde da su iza Merkura i Kike tacno je to ali oni su udaljeni od merkura oko 1,5 km.Ljudi se vrte tu oko zgrade Merkura nisu upuceni misle da je to tu negde.Treba ljudima objsniti kad dodju kod merkura da idu ulicom koja je paralelna sa autoputem prodju Kiku ,nastavljaju dalje prema Nis benziskoj pumpi i dalje idu uz autoput sve dok sa leve strane nevide zgradu u staklu plave boje.Ili ako dolaze gsp prevozom br76 onda da izadju kod gradskog zelenila to je najblize skoro bus da staje kod pomenute zgrade .Problem je sto je 76-tica redak prevoz (mozda ide na svakih 30 min)pa se malo vise ceka.

a sada jos novi zakon od ponedeljka ,zbog ovih ljudi u sociju,ministar kaze na tv da je sa ruskim vlastima dogovoreno da vise nemoze turisticki da se radi u rusiji i da ce poostriti kontrole,ruska inspekcija emigraciona ce sirom rusije obilaziti gradilista i sve radnike vracati kuci bez radne dozvole ,kaze ministar rada danas na tv

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back