Postovanje,Ovaj covjek na videu je svoju tragediju pretvorio u humor.Jasno je iz ovoga sta ti ljudi tamo prozivljavaju.NJima su najvjerovatnije oduzeli pasose,smjestili u neke barake ili kontejnere.Iza njegovih ledja se vidi gdje oni spavaju..sacuvaj i sakloni Boze.Pretpostavljam da se radi o sjeveru Rusije.Ovako zivi jeftina radna snaga iz Azije u Moskvi i oblasti,poput Tadzika recimo.Citao sam dosta ovdje i cudi me kako ljudi iz Srbije mogu uopste poci na tako dalek put predhodno se ne informisati sta je to ustvari daleki sjever?.Koliko vidim zidarima se obecava 5-6 $?Kako vas u Beogradu tako brzo obrlate?Ja zivim od 95 u Moskvi sa malim pauzama od godinu dvije i odlicno poznajem ovdasnju situaciju u vezi gradjevinarstva.Te tkz ruske firme ako ih uopste mozemo nazvati "firma" su u vlasnistvu nasih ljudi koji podmicuju tamosnju administraciju gradova a zauzvrat dobijaju zastitu.Poslije otvore kojekakve kancelarije po Beogradu u fazonu da traze radnike za Rusiju.To su vecinom prevaranti.Ni jedan nas covjek iz Moskve nebi otisao tamo na sjever za bilo koje pare.Meni je vas ljudi zao.
A ja sam jos u Tjumenu
Dali je ova informacija tacna ili sta otkud da su tamo otisli i sta to sad znaci ajde info u inbox ili nek pise ovde da svi znamo
- - - - - - - - - -