bekut
Zainteresovan član
- Poruka
- 365
Na mps2 dominira ruski MTS.koristio sam tri meseca bez problema.karticu kupujes na spratu aerodroma Novi Urengoj.odmah uplati 500-1000 rubalja I miran si duze vreme
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ne napustajte posao do zadnjeg trenutka .Suprug je predao dokumenta jos 2.aprila.bio je samo 2 meseca u rusiji,sto znaci 2 meseca rada i 8 meseci cekanja i snalazenja sa strane da se prezivi dok oni ne pozovu.sto znaci ko zna kada.....Ista prica i kod mene , samo na moja pitanja nemaju odgovor. Kako da uzmem neplaceno kad neznam datum odlaska , neznam kolko cu ostati na radu 3 ili 6 meseci ili 3 plus 6 meseci (neznam nista).
Po mome ovo je jos sve nesigurno i neizvesno , tako da cu sacekati jos sa radnom knjizicom.
Sto se kaze bolje je raditi ista nego nista . Mislim da je gora opcija sediti kuci i cekati da se neko smiluje i da te pozove na posao.![]()
Ista prica i kod mene , samo na moja pitanja nemaju odgovor. Kako da uzmem neplaceno kad neznam datum odlaska , neznam kolko cu ostati na radu 3 ili 6 meseci ili 3 plus 6 meseci (neznam nista).
Po mome ovo je jos sve nesigurno i neizvesno , tako da cu sacekati jos sa radnom knjizicom.
Sto se kaze bolje je raditi ista nego nista . Mislim da je gora opcija sediti kuci i cekati da se neko smiluje i da te pozove na posao.![]()
Za priglašenje te lažu, ono ti zasad i ne treba jer te sigurno šalju sa turističkom vizom, a ne radnom. To im je omiljen izgovor da smire napetost među potencijalnim radnicima. Ne znam zašto moje uvažene kolege iz Hopex-a i Velestroja koji su na ovoj temi mnogo duže nego ja (od juče) ne kažu ljudima pravu istinu kada će biti poslati na rad? A to je kad šef gradilišta pošalje spisak potrebnih profila i broja radnika i još 10-15dana da se sredi dokumentacija . Ko je trenutno zaposlen nek ne prekida radni odnos i ne predaje radnu knjižicu do poslednjeg trenutka tj. do dobijanja sigurnog datuma odlaska.
Ne napustajte posao do zadnjeg trenutka .Suprug je predao dokumenta jos 2.aprila.bio je samo 2 meseca u rusiji,sto znaci 2 meseca rada i 8 meseci cekanja i snalazenja sa strane da se prezivi dok oni ne pozovu.sto znaci ko zna kada.....
Pozdrav prijatelji
Vidim zakuvalo se oko odlaska u Sabetu pa da se i ja malo po tom pitanju oglasim.
Kod nas u Tjumenu je sledeca situacija, Svi koji to zele mogu da odaberu dve opcije da idu u Sabetu ili N.Urengoj ili da idu kuci pa samim tim ljudid bar koliko ja znam ovde sa gradilista 80% ih je otislo kuci.tjumen je pred zatvaranjem ne bukvalno nego ostaje jako malo ljudi da radi samo na odrzavanju gradilista od 25 dec. do 15 jan.2014 tako da ko ostane ostao je a ostali raseljavanje na 1-2 ili 00 tako da cemo da vidimo sta ce biti. U Tjumenu je za sad ok sve hrana je ekstra i smestaj je dobar satnica je mala i sati radni su smanjeni zbog jakih hladnoca ali prezivecemo i to.
Sretno svima koji putuju ovih dana ili posle nove godine a o novim informacijama cucemo se drugarski pozdrav od mene
Pozdrav prijatelji
Vidim zakuvalo se oko odlaska u Sabetu pa da se i ja malo po tom pitanju oglasim.
Kod nas u Tjumenu je sledeca situacija, Svi koji to zele mogu da odaberu dve opcije da idu u Sabetu ili N.Urengoj ili da idu kuci pa samim tim ljudid bar koliko ja znam ovde sa gradilista 80% ih je otislo kuci.tjumen je pred zatvaranjem ne bukvalno nego ostaje jako malo ljudi da radi samo na odrzavanju gradilista od 25 dec. do 15 jan.2014 tako da ko ostane ostao je a ostali raseljavanje na 1-2 ili 00 tako da cemo da vidimo sta ce biti. U Tjumenu je za sad ok sve hrana je ekstra i smestaj je dobar satnica je mala i sati radni su smanjeni zbog jakih hladnoca ali prezivecemo i to.
Sretno svima koji putuju ovih dana ili posle nove godine a o novim informacijama cucemo se drugarski pozdrav od mene
nadam se da nisam preterano dosadan ali ipak da pitam...odnosi se na onaj deo SATNICA JE MALA I SATI RADNI SU SMANJENI....moze li se znati okviran broj radnih sati na mj i satnice koliko se krecu...naravno ako nije tajna...ili javno ili PP...hvala
Ajde molim te kad sin se odmori od puta nek mi se javi ovde na pp da ga pitam nesto u vezi sabete i nek je dobrodosao kuci hvala bogu ziv i zdrav bioMoj Sabetanac u ponedeljak stiže, a ti odlaziš, želim ti sve najbolje, a ko zna možda ćete i zajedno put Sibira, jer se on navodno jako brzo vraća. Pozzz
Došao iz Rusije ili si došao na forum?![]()
Pozz moram i ja da prokomentarisem,pa svako je za toliko pismen da kad stigne na aerodrom i dobije pasos moze da vidi o kakvoj se vizi radi,mislim nemogu da ti pricaju jednu pricu a u roku od dva tri sata dobijes pasos i tad proveris,mislim da to oko vize nije bas tako...[/QUO
Znam da je razočaravajuće, ali ja ti jednostavno pišem moje iskustvo i još hiljada drugih, daj Bože da je nešto promenjeno u poslednje vreme. Dobićeš pasoš pre polaska a u njemu NIŠTA. Tek po sletanju na Šeremetjevo dobijaš beli, ulazni karton i ulazni pečat tj.turistička viza koja važi mesec dana .
E ovakve situacije nisu uredu,to je veci problem od bilo cega radis 2 meseca a 8 cekas,,,,,od toga se treba plasiti i to nije uredu...pozzzz
Pozz moram i ja da prokomentarisem,pa svako je za toliko pismen da kad stigne na aerodrom i dobije pasos moze da vidi o kakvoj se vizi radi,mislim nemogu da ti pricaju jednu pricu a u roku od dva tri sata dobijes pasos i tad proveris,mislim da to oko vize nije bas tako...[/QUO
Znam da je razočaravajuće, ali ja ti jednostavno pišem moje iskustvo i još hiljada drugih, daj Bože da je nešto promenjeno u poslednje vreme. Dobićeš pasoš pre polaska a u njemu NIŠTA. Tek po sletanju na Šeremetjevo dobijaš beli, ulazni karton i ulazni pečat tj.turistička viza koja važi mesec dana .
Neznam ali masa ljudi radi po dva ipo, tri meseca bez ikakvog preseka kako je to moguce ako su na turistickoj na mesec dana...pozz.prijatelj je u Tjumenu i viza mu vazi do 25.09.2014,a ne mesec dana...
Moja grupa je takođe radila prva 2-3meseca bez preseka samo su nam pasoši nošeni u Ukrajinu i tamo pečatirani. A prijatelj ti je dobio radnu vizu na godinu dana.Neznam ali masa ljudi radi po dva ipo, tri meseca bez ikakvog preseka kako je to moguce ako su na turistickoj na mesec dana...pozz.prijatelj je u Tjumenu i viza mu vazi do 25.09.2014,a ne mesec dana...
Putuje li neko za Magadan?