Posao u Rusiji (1)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mreze ima.Ruski MTS.
1387700593258.jpg

Pozdrav prijatelji
Vidim zakuvalo se oko odlaska u Sabetu pa da se i ja malo po tom pitanju oglasim.
Kod nas u Tjumenu je sledeca situacija, Svi koji to zele mogu da odaberu dve opcije da idu u Sabetu ili N.Urengoj ili da idu kuci pa samim tim ljudid bar koliko ja znam ovde sa gradilista 80% ih je otislo kuci.tjumen je pred zatvaranjem ne bukvalno nego ostaje jako malo ljudi da radi samo na odrzavanju gradilista od 25 dec. do 15 jan.2014 tako da ko ostane ostao je a ostali raseljavanje na 1-2 ili 00 tako da cemo da vidimo sta ce biti. U Tjumenu je za sad ok sve hrana je ekstra i smestaj je dobar satnica je mala i sati radni su smanjeni zbog jakih hladnoca ali prezivecemo i to.
Sretno svima koji putuju ovih dana ili posle nove godine a o novim informacijama cucemo se drugarski pozdrav od mene

Prilozi

• Fotografija0596.jpg
    Fotografija0596.jpg
    51,6 KB · Pregleda: 5
Poslednja izmena:
Ista prica i kod mene , samo na moja pitanja nemaju odgovor. Kako da uzmem neplaceno kad neznam datum odlaska , neznam kolko cu ostati na radu 3 ili 6 meseci ili 3 plus 6 meseci (neznam nista).
Po mome ovo je jos sve nesigurno i neizvesno , tako da cu sacekati jos sa radnom knjizicom.
Sto se kaze bolje je raditi ista nego nista . Mislim da je gora opcija sediti kuci i cekati da se neko smiluje i da te pozove na posao. :bye:
Ne napustajte posao do zadnjeg trenutka .Suprug je predao dokumenta jos 2.aprila.bio je samo 2 meseca u rusiji,sto znaci 2 meseca rada i 8 meseci cekanja i snalazenja sa strane da se prezivi dok oni ne pozovu.sto znaci ko zna kada.....

Ista prica i kod mene , samo na moja pitanja nemaju odgovor. Kako da uzmem neplaceno kad neznam datum odlaska , neznam kolko cu ostati na radu 3 ili 6 meseci ili 3 plus 6 meseci (neznam nista).
Po mome ovo je jos sve nesigurno i neizvesno , tako da cu sacekati jos sa radnom knjizicom.
Sto se kaze bolje je raditi ista nego nista . Mislim da je gora opcija sediti kuci i cekati da se neko smiluje i da te pozove na posao. :bye:

Ne raskidajte radno odnos prerano, jer oni mogu držati ljude mesecima u pripravnosti.

Za priglašenje te lažu, ono ti zasad i ne treba jer te sigurno šalju sa turističkom vizom, a ne radnom. To im je omiljen izgovor da smire napetost među potencijalnim radnicima. Ne znam zašto moje uvažene kolege iz Hopex-a i Velestroja koji su na ovoj temi mnogo duže nego ja (od juče) ne kažu ljudima pravu istinu kada će biti poslati na rad? A to je kad šef gradilišta pošalje spisak potrebnih profila i broja radnika i još 10-15dana da se sredi dokumentacija . Ko je trenutno zaposlen nek ne prekida radni odnos i ne predaje radnu knjižicu do poslednjeg trenutka tj. do dobijanja sigurnog datuma odlaska.

Pozz moram i ja da prokomentarisem,pa svako je za toliko pismen da kad stigne na aerodrom i dobije pasos moze da vidi o kakvoj se vizi radi,mislim nemogu da ti pricaju jednu pricu a u roku od dva tri sata dobijes pasos i tad proveris,mislim da to oko vize nije bas tako...

Ne napustajte posao do zadnjeg trenutka .Suprug je predao dokumenta jos 2.aprila.bio je samo 2 meseca u rusiji,sto znaci 2 meseca rada i 8 meseci cekanja i snalazenja sa strane da se prezivi dok oni ne pozovu.sto znaci ko zna kada.....

E ovakve situacije nisu uredu,to je veci problem od bilo cega radis 2 meseca a 8 cekas,,,,,od toga se treba plasiti i to nije uredu...pozzzz

Pozdrav prijatelji
Vidim zakuvalo se oko odlaska u Sabetu pa da se i ja malo po tom pitanju oglasim.
Kod nas u Tjumenu je sledeca situacija, Svi koji to zele mogu da odaberu dve opcije da idu u Sabetu ili N.Urengoj ili da idu kuci pa samim tim ljudid bar koliko ja znam ovde sa gradilista 80% ih je otislo kuci.tjumen je pred zatvaranjem ne bukvalno nego ostaje jako malo ljudi da radi samo na odrzavanju gradilista od 25 dec. do 15 jan.2014 tako da ko ostane ostao je a ostali raseljavanje na 1-2 ili 00 tako da cemo da vidimo sta ce biti. U Tjumenu je za sad ok sve hrana je ekstra i smestaj je dobar satnica je mala i sati radni su smanjeni zbog jakih hladnoca ali prezivecemo i to.
Sretno svima koji putuju ovih dana ili posle nove godine a o novim informacijama cucemo se drugarski pozdrav od mene

Samo da pozdravim mog prijatelja mikicu,:super::super:Pozdrav prijatelju vidim da si se uklopio i drago mi je zbog toga,a nema nam ga Darebre sta se sa njim desava....

Pozdrav prijatelji

nadam se da nisam preterano dosadan ali ipak da pitam...odnosi se na onaj deo SATNICA JE MALA I SATI RADNI SU SMANJENI....moze li se znati okviran broj radnih sati na mj i satnice koliko se krecu...naravno ako nije tajna...ili javno ili PP...hvala

nadam se da nisam preterano dosadan ali ipak da pitam...odnosi se na onaj deo SATNICA JE MALA I SATI RADNI SU SMANJENI....moze li se znati okviran broj radnih sati na mj i satnice koliko se krecu...naravno ako nije tajna...ili javno ili PP...hvala

pa satnice sve zavisi dokle i kako se radi nerade svi isto neko radio i po 8 sati dnevno a neko i po 9 sati nedelja 5 sati se radi tako da sve zavisi ali recimo do 300 sati plafon da nakucas ako radis i prekovremeno i zavisi i od sefova kako pisu ti sate to sto radis. Sve u svemu slabo bar ovde kod nas. Sabeta je najbolje placeno radno mesto sad ali u cenu toga ulazi i zdravlje koje nema cene. 30% na platu i veca satnica nego na drugim gradilistima al opet ako radis zavrsne radove unutra onda je ok ali ako si napolju onda nedaj ti boze kazu neki prijatelji koji su tamo da je juce bilo -51 tako da vi vidite sad.

Pozz moram i ja da prokomentarisem,pa svako je za toliko pismen da kad stigne na aerodrom i dobije pasos moze da vidi o kakvoj se vizi radi,mislim nemogu da ti pricaju jednu pricu a u roku od dva tri sata dobijes pasos i tad proveris,mislim da to oko vize nije bas tako...[/QUO

Znam da je razočaravajuće, ali ja ti jednostavno pišem moje iskustvo i još hiljada drugih, daj Bože da je nešto promenjeno u poslednje vreme. Dobićeš pasoš pre polaska a u njemu NIŠTA. Tek po sletanju na Šeremetjevo dobijaš beli, ulazni karton i ulazni pečat tj.turistička viza koja važi mesec dana .

E ovakve situacije nisu uredu,to je veci problem od bilo cega radis 2 meseca a 8 cekas,,,,,od toga se treba plasiti i to nije uredu...pozzzz

Da, to je veliki problem. Ljudi napuste prethodni posao ili odbijaju novi sve u nadi da će ih uskoro pozvati. Međutim, to najčešće ne bude tako pa se čeka po nekoliko meseci a neke ne pozovu nikad. Troši se vreme, živci i poslednje pare. Tamo kad se ode moraš da paziš da se ne zameriš šefu i osobi koja ti piše sate, inače si nagraisao. Surovo je, mnoge stvari progutaš kad pomisliš na egzistenciju svoje porodice. Kad je teško samo misli na to i posle bude lakše. Kad se vratiš očekuješ da te ponovo pozovu, ali to se dešava ako ti radna viza i dalje važi, gradilište aktivno ili da si radni profil kakav je njima baš tad potreban. Ako ne ispunjavaš nijedan uslov onda ponovo ulaziš u celu proceduru i gubljenje živaca.

Pozz moram i ja da prokomentarisem,pa svako je za toliko pismen da kad stigne na aerodrom i dobije pasos moze da vidi o kakvoj se vizi radi,mislim nemogu da ti pricaju jednu pricu a u roku od dva tri sata dobijes pasos i tad proveris,mislim da to oko vize nije bas tako...[/QUO

Znam da je razočaravajuće, ali ja ti jednostavno pišem moje iskustvo i još hiljada drugih, daj Bože da je nešto promenjeno u poslednje vreme. Dobićeš pasoš pre polaska a u njemu NIŠTA. Tek po sletanju na Šeremetjevo dobijaš beli, ulazni karton i ulazni pečat tj.turistička viza koja važi mesec dana .

Neznam ali masa ljudi radi po dva ipo, tri meseca bez ikakvog preseka kako je to moguce ako su na turistickoj na mesec dana...pozz.prijatelj je u Tjumenu i viza mu vazi do 25.09.2014,a ne mesec dana...

Poslednja izmena:
Neznam ali masa ljudi radi po dva ipo, tri meseca bez ikakvog preseka kako je to moguce ako su na turistickoj na mesec dana...pozz.prijatelj je u Tjumenu i viza mu vazi do 25.09.2014,a ne mesec dana...
Moja grupa je takođe radila prva 2-3meseca bez preseka samo su nam pasoši nošeni u Ukrajinu i tamo pečatirani. A prijatelj ti je dobio radnu vizu na godinu dana.

Ja samo mogu da potvrdim sve oko satnice I temperature.2010 sam bio u pur pe-u I radili smo na -53.kako?lako.radis pola sata,pola sata se grejes.do god ti je hladno,sve je ok.onog trenutka kada pomislis da ti nije hladno,smrzao si se.cuvaj se I bog te cuva.

Ovo je luda kuca !!!!! Sabetanci, vracamo se na pocetak ........ sad sam zvao, prvo mi jedna kaze odakle mi informacija kad ni oni nemaju informaciju kad se ide jer jos nisu stigla priglasenja ! Posto sam zvao sve brojeve i jos jedna mi rece da nema informacija i da ce nas kontaktirati posle praznika !!!!! Sta reci vise ?:poludeo::poludeo::poludeo:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back