Posao u Rusiji (1)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Кад је почело да ради то градилиште и колике су сатнице?

Tek je u pripremi gradiliste cuo sam da su kontejneri spremljeni i da ima vec ljudi tamo koji rade na pripremi za dolazak. Koliko mi se cini da tamo trenutno ima oko 50 ljudi ali vecina ih je Rusa ili koje li su vec nacije ima nasih mozda 10 ljudi i rade na pripremi. Tako sam ja cuo za Sabetu.

Mikice do sada sam bio sa prijateljem koji je u Tjumenu,doso je 04.11.2013,i malopre ga zovu iz velestroja da u subotu u 14 h.bude u zemunu ide opet u tjumen,on je tesar i kaze da je ok smestaj i hrana u kontejnerima su radi se muski,tamo je otiso na turisticku na mesec dana a ostao tri meseca,radio je presek. toliko od mene sta sam saznao za Tjumen.:p:D:D

Hvala prijatelju na informacijama ali poludecu svi se vracaju i idu odma nazad samo ja cekam i camim cekajuci :roll:

Hvala prijatelju na informacijama ali poludecu svi se vracaju i idu odma nazad samo ja cekam i camim cekajuci :roll:

Tako ti je to,od nas novih ko kad upadne a uvek vrte istu ekipu,naravno ako neko nesto zaj..e onda odpada a ako je ok zovu opet sto je i uredu,ljudi daju sansu pa brate ako stvarno hoces da radis bice ok,ako odes da vatas krivine eliminacija....POTPUNO ISPRAVNO.....:ok:

Tako ti je to,od nas novih ko kad upadne a uvek vrte istu ekipu,naravno ako neko nesto zaj..e onda odpada a ako je ok zovu opet sto je i uredu,ljudi daju sansu pa brate ako stvarno hoces da radis bice ok,ako odes da vatas krivine eliminacija....POTPUNO ISPRAVNO.....:ok:

Tamo je problem sto neko i nemoze da izdrzi, i zeli odmah nazad. A ima i ljudi koji su neradnici...
Zbog toga one koji zadovolje budu vraceni brzo. Cesto se zahtev za priglasenie trazi dok su jos tamo. Ako nema potrebe za tim profilom, onda se malo ceka. Radi se onda priglasenie za drugo gradiliste i sl.

retko ko ce dobiti odmah obecanuu satnicu. Zato se i potpisuje nekoliko papira pre polaska. U ugovoru koji necete dobiti ima i satnica. Pre 3 meseca kada smo isli svima je pisalo 4$. Bude tamo vise, niko nema ispod 5$. Ali necete ni dobiti obecanu satnicu. Bar ne velika vecina.

Samo da nas zovu da idemo pa bar nece biti ispod pet a valjda ce kasnije biti nesto i preko toga jer cemo izgleda po najvecem "kijametu" raditi !:zima2:

bigkenta sutra ide. Sprema se pa ga nema ovde...

Pozdrav svima i pitanje. Šta to znači presek. Ako se ode na biznis vizu koja traje do 31.12. da li postoji mogućnost da se do tada ne vrati nazad, da se tamo produži viza.Naime kao što sam već nedugo pisala, sin mi je u nedelju otišao za Urengoy i tamo sad čeka papire za Sabbetu. Navodno odlazi otprilike za dve nedelje, kad će i potpisati ugovor. Pročitala sam da je neko otišao na turističku vizu na mesec dana, napravio presek i ostao tri meseca. Šta znači taj presek? da li se posle biznis vize mora vratiti nazad, pa onda s novom vizom opet ili ....

Pozdrav svima i pitanje. Šta to znači presek. Ako se ode na biznis vizu koja traje do 31.12. da li postoji mogućnost da se do tada ne vrati nazad, da se tamo produži viza.Naime kao što sam već nedugo pisala, sin mi je u nedelju otišao za Urengoy i tamo sad čeka papire za Sabbetu. Navodno odlazi otprilike za dve nedelje, kad će i potpisati ugovor. Pročitala sam da je neko otišao na turističku vizu na mesec dana, napravio presek i ostao tri meseca. Šta znači taj presek? da li se posle biznis vize mora vratiti nazad, pa onda s novom vizom opet ili ....

kada mu istekne viza mora da se vrati u Srbiju. Ovi sto kazu da su radili presek isli su kao turisti (moze se ostati do 30 dana) pa su prelazili u Kazahstan. Isti dan su se vracali pa su imali novih 30 dana. Tako su eto radili dva puta, a moze koliko hoces puta. Ovi sto su otisli dalje od granice sa Kazahstanom, vracaju se u Srbiju 100%. Prelaske mogu da urade samo ako su blizu Kazahstanu i Belorusiji. Za ostale zemlje treba viza pa je to nemoguce.

kada mu istekne viza mora da se vrati u Srbiju. Ovi sto kazu da su radili presek isli su kao turisti (moze se ostati do 30 dana) pa su prelazili u Kazahstan. Isti dan su se vracali pa su imali novih 30 dana. Tako su eto radili dva puta, a moze koliko hoces puta. Ovi sto su otisli dalje od granice sa Kazahstanom, vracaju se u Srbiju 100%. Prelaske mogu da urade samo ako su blizu Kazahstanu i Belorusiji. Za ostale zemlje treba viza pa je to nemoguce.

Hvala na odovoru, imat ću ja sigurno još pitanja, pa se čujemo.

Tamo je problem sto neko i nemoze da izdrzi, i zeli odmah nazad. A ima i ljudi koji su neradnici...
Zbog toga one koji zadovolje budu vraceni brzo. Cesto se zahtev za priglasenie trazi dok su jos tamo. Ako nema potrebe za tim profilom, onda se malo ceka. Radi se onda priglasenie za drugo gradiliste i sl.

Ma naravno tako i treba,ko hoce da radi i treba,ko nece neka sedi kuci...za to je velestroj ok....:super::super

Samo da nas zovu da idemo pa bar nece biti ispod pet a valjda ce kasnije biti nesto i preko toga jer cemo izgleda po najvecem "kijametu" raditi !:zima2:
На нули неће нико имати испод 5 долара у старту. Чуо сам приче старт 5 долара плус 50%, 6 долара плус 30% посто. Какогод Нула је специфична по хладноћи и ту фирма мора добро да отвори новчаник. Сви ви врло добро знате да смо ми пријављени на много већу сатницу и да српски Велестрој добро зарађуује на тој разлици. И да је 6 долара са 30 одсто све је то мало..

Пример је Јакутска област која важи за најхладнији регион на свету а ту нема 20 посто на плату:lol: као да је то Сочи топли крајеви..:whistling:

Poslednja izmena:
Ако је бизнис виза дјеловаја онда се враћа у Србију, ако је по најму нема потребе за враћањем у Србију, тамо му раде папире и остаје. У Уренгују се не раде пресеци.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back