Posao u Rusiji (1)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pozdrav.
Javili mi danas da je stiglo приглашение za Ямал СПГ.
i da važi od 18.11.
Ovaj tekst kaže da sam i ja Сабеттанац
Ямал СПГ
"Ямал СПГ" - масштабный проект по производству сжиженного природного газа на Ямале, реализуемый ОАО "НОВАТЭК" на базе Южно-Тамбейского газоконденсатного месторождения. В рамках проекта предусмотрено строительство завода по сжижению газа рядом с поселком Сабетта (первая очередь должна быть запущена в 2016 г.), а также создание морского порта в Сабетте и строительство танкерного флота ледового класса. Инвестиции в проект оцениваются в $20 млрд (без учета вложений в транспортную инфраструктуру).
"НОВАТЭК" приобрел 51% пакет акций в ОАО "Ямал СПГ" в июне 2009 г. В сентябре 2011 г. доля "НОВАТЭКа" в уставном капитале общества была увеличена до 100%. В октябре того же года 20% доли "Ямал-СПГ" приобрела французская нефтегазовая компании Total, которая стала стратегическим партнером "НОВАТЭКа" по проекту. Оператором проекта после завершения строительства будет "НОВАТЭК"

Poslednja izmena:
SABETANCI sad su mi rekli da polovinom meseca ocekuju priglasenje a onda ce se cekati jos 10-15 dana do polaska, sto znaci da ulazimo u decembar u najboljem slucaju ....:rtfm::thumbdown::thumbdown::thumbdown::zsmrcka::zsmrcka::eek::zsmrcka::zjelka::eek:
Sale docekacemo mi po njima i novu godinu zajedno ovde na forumu :hahaha:

Колике су сатнице тесарима на НПС-2 заједно са тим 30% од РФ?
Dobrodosao nam prijatelju, a vide njega odma pita za dalje da ide, nema reda cekaj sad si dosao prvo mi da odemo:hahaha:

Gde si Care de si Sampione :D Super ti je fotka :) Sada ocekujemo masovnu prijavu lepseg pola za rad u Rusiju i sve ce Tjumen da traze :D
Ma da netreba meni nijedna i ova kod kuce mi je previse :per:

ma meni se nesto ovaj razdeljak ne dopada..:zcepanje:
Curo ni meni se nesvidja ali pametna kosa napusta ludu glavu pa sta ces :roll:

Pozdrav svima. Danas sam krenuo na obuku preko Velestroja za poziciju Inzenjer PTO-a. Da li je neko imao iskustva sa tim, posto je meni na razgovoru receno jedno, sad na obuci je skroz drugo, a pri tom mi posao deluje kao da celi dan i noc necu stajati od rada. Milion nekih papira , potpisa sta ti ja znam sve vec. Pa me zanima da li neko od vas ima vise iskustva u vezi toga i da li moze da pomogne. Pozdrav.

Pozdrav svima,
da li ima neko na forumu da je angazovan u "PTO", ili da su mu javili da ce biti u toj grupi pa ceka poziv....ili bilo kakvu info za ovaj sektor.
MEni su iz Moskve javili da sam predvidjen za taj PTO "Pripremno-tehnicki odjel", tu je kao pred odlazak predvidjena obuka 2-3 nedelje.
Cela prica se ne pomera 2 meseca. Da li je nekom jasno kuda se to krece ???!!!! :(:confused:

Zar nisi primetio da na ovom forumu kuliraju PTO? :D

Ja sam inzenjer u PTO (izvrsno tehnicko odeljenje), obuka traje 2,5 nedelje. Zavisi od raspolozivog prostora, obuka se odrzavala na mirijevu ili u zemunu.
Na obuci ces nauciti kako da pises dnevnike i pravis aktove za betonske i metalske radove. Takodje samostalno tj kuci cete vezbati crtanje u autoCAD-u crtanje izvrsnih sema.

Moja hronologija:
-oko 20-og avgusta sam se prijavio za posao
-pocetkom septembra imao razgovor za posao (nekom kazu gde ce i sta ce da radi, npr poslovodja u kontroli, ali od toga nema nista zato skoro sto svi idemo u PTO :) )
-pocetkom oktobra pocela obuka
-krajem oktobra imao lekarski
-pocetkom novembra mi stiglo priglasenije za rusiju
-sada cekam da me pozovu i kazu ides :)
-vracam u februaru

Imao sam srecu pa nisam mnogo cekao na obuku, inace drugar i ja smo bili istog dana na razgovoru za posao i dobili isti posao, mene su zvali za obuku njega jos nisu.

Pozdrav svima. Danas sam krenuo na obuku preko Velestroja za poziciju Inzenjer PTO-a. Da li je neko imao iskustva sa tim, posto je meni na razgovoru receno jedno, sad na obuci je skroz drugo, a pri tom mi posao deluje kao da celi dan i noc necu stajati od rada. Milion nekih papira , potpisa sta ti ja znam sve vec. Pa me zanima da li neko od vas ima vise iskustva u vezi toga i da li moze da pomogne. Pozdrav.

evo ja :D
prosao sam obuku, sad cekam avionsku kartu.
procitaj post koji sam napisao clanu Kins1602, post se mozda jos nije pojavio, nemam dovoljno kredita tj poruka :)

Avio karta je kupljena i u cetvrtak u 20.30 potpisujem ugovor i pravac Sibir :grudvanje3::sanke::sneskoz: Ma ja ti idem na neku bizMis vizu to je sve sto ti znam ja o tome.

Malo sale uvek dobro dodje ;) :D
Uvek druze neljutim se ja prijatelju :ok: Sretan put ako se necujemo pazi na sebe cuvaj se medveda jes da je zima i da spavaju ali netreba traziti djavola :per:

Poslednja izmena:
Pa vidi papirologija je jako obimna, znam iz iskustva vezanog za geodeziju.Uglavnom su Rusi radili taj posao na mom gradilištu.
Nema ništa lako, bolje i to nego biti napolju na - ∞..
Prema mom iskustvu potrebno je znati Ruski jezik,a posao kao posao,sve se savlada.

DRINJACA Veliki pozdrav ! Dobro nam se vratio druze! :)
pozdrav i tebi prijatelju

:strika:

ama ne mogu ja da pustim Dekija bre, nemam pojma o čemu se radi.

za drinjaču veliiiiki majčinski zagrljaj :zag:
majko ti si :heart:

Легла новембарска, ускоро ће и децембарска..јануарска ијуууу :super:

Legla novembarska plata? :zper:
ma lapsus. htedoh reci legla nam plata 1,novembra, uskoro 1. dec i 1. nov.. nama koji smo radili prethodnih nekoliko meseci,

Dobrodosao nam prijatelju, a vide njega odma pita za dalje da ide, nema reda cekaj sad si dosao prvo mi da odemo:hahaha:

:
Mikice, javili su mi da mi rade papire za staro gradiliste. izgleda da cu ja uskoro opet u rusiju, najkasnije do kraja novembra..:evil:

Vau! Vau! Vau! Гип-гип! Ураааа! :vatromet::vatromet::vatromet::orkestar::ortaci2:
pozzz Centr.

RAD U RUSIJI, STA TREBA PONETI?
Na gradilistu dobijamo uniforme (za zimu i/ili leto) i kazu da je dobrog kraviteta, ali treba poneti i
-cizme (mnogi kazu da su cizme loseg kvaliteta, tako da je bolje da ponesemo nase)
-vunene i termo carape-vise pari, :strika:
-2-3 dukseva sa kapuljacom, fantomke, dve obicne kape, rolke, jakne obavezno, duge gace, dugacke majice :zima2: :gace:
-garderoba, samo najosnovnije
-zimske (i radne) rukavice
-pozeljno je da imamo neku rublju kod sebe: 1 rublja=2,6 dinara, 1 dinar=0,38 rubalja
-3 kuvala za kafu/caj, dva za licnu upotrebu, a jedno kuvalo da prodamo i zaradimo novce :)
-cajeve, kafu i zacine po zelji :kafa:
-LEKOVE: za temperaturu, prehlade, kasalj, vitamin C, ekomer (za podizanje imuniteta)*, multivitamin i lekove za licnu upotrebu tj lekove na recept; preporuka je da svi lekovi budu u originalnog ambalazi
-hranu za poneti (u kofer) :zjede:
-vodu za pice (u kofer)
-produzni kabl i lopov-a
-prasak (obavezno) i sapun
-paste i cetkice za zube
-razne kreme: za lice, ruke, telo i td
- kremu protiv smrada nogu (krema se zove LIDERA, ima je u apotekama)
-grozdjanu mast ili labelo
-sredstvo za dezinfekciju ruku (za avion, javni prevoz i td)
-2 knjige za ubijanje dosade : )
-komplet za brijanje: pena, brijaci, losion (obavezno u koferu)
-obavezno kreirati skajp nalog, svi mogu da koriste skajp na gradilistu, samo sto internet nije uvek dobar
-laptop sa kamerom i mikrofonom (za skajp), slusalice sa mikrofonom; na hard staviti filmove, muziku i sve sto mislite da ce vam trebati :cool:
-2 mobilna telefona, opis sledi: jedan za rusku karticu, a drugi za nasu karticu (raspitajte se na kojem gradilitstu koja kartica ima bolji signal); na ruskom aerodromu kupiti vise kartica MTC operatera, zato sto prilikom aktivacije imamo mesec dana besplatnog interneta, kada prodje mesec dana ubacimo novu karticu i tako u krug : ) ; parametri za podesavanje interneta su jednostavni i mozete ih naci na netu; dalje, domaca kartica nam sluzi za prijem SMS poruka iz srbije, ruska kartica za slanje poruka za srbiju (cene slanja sam zaboravio, uglavnom mnogo je jeftinije nego da saljemo sa nase kartice, ukoliko neko zna nek napise cene), inace ako hocete da saljete poruke sa nase kartice cena je oko 40 dinara; mozete aktivirati uslugu pozivanja iz rominga (neko je na ovoj temi napisao za cene u 063 i 064 mrezi, pretrazite temu ili posetite sajtove telenora i mts-a) :telefon:

*ekomer, za podizanje imuniteta se pije preventivno. nacin upotrebe: prvih deset dana se piju se 2-3 tablete dnevno (da se podigne imunitet), posle toga se pije jedna dnevno, u trenutku bolesti uzimati 4-6 tableta dnevno; cena jedne table (30 tableta) je oko 1000 dinara; svi lekovi moraju biti u originalnoj ambalazi.

Sta jos treba da ponesem-o? Hvala :)

Avio karta je kupljena i u cetvrtak u 20.30 potpisujem ugovor i pravac Sibir :grudvanje3::sanke::sneskoz:

Veliki pozdrav kolega, evo da ti i ja pozelim sretan put, da ti posao ide od ruke , da ti ova zima bude blaga , da te zdravlje sluzi dobr , sve najbolje.

Ako budes u mogucnosti javi nam se, da cujemo kakvi su utisci a mozda i mi dodjemo kod tebe na 2.pa se mozda i licno upoznamo.

Jos jednom veliki pozdrav i sve najbolje. :zpozdrav::zpozdrav::zpozdrav:

Avio karta je kupljena i u cetvrtak u 20.30 potpisujem ugovor i pravac Sibir :grudvanje3::sanke::sneskoz:

Veliki pozdrav kolega, evo da ti i ja pozelim sretan put, da ti posao ide od ruke , da ti ova zima bude blaga , da te zdravlje sluzi dobr , sve najbolje.

Ako budes u mogucnosti javi nam se, da cujemo kakvi su utisci a mozda i mi dodjemo kod tebe na 2.pa se mozda i licno upoznamo.

Jos jednom veliki pozdrav i sve najbolje. :zpozdrav::zpozdrav::zpozdrav:
Hvala Vujke, ako budem imao pristup netu sigurno cu se javiti svima vama sa kojima sam vec mesecima u kontaktu i koji ste mi u svemu mnogo pomogli!!!

Pa vidi papirologija je jako obimna, znam iz iskustva vezanog za geodeziju.Uglavnom su Rusi radili taj posao na mom gradilištu.
Nema ništa lako, bolje i to nego biti napolju na - ∞..
Prema mom iskustvu potrebno je znati Ruski jezik,a posao kao posao,sve se savlada.

Pozdrav ljudi, konacno da nadjem nekog kome je poznata pozicija inzenjer PTO :D
Moja hronologija dogadjaja je:
- 28.09. razgovor za posao
- 02.10. potvrda da sam primljen za PTO, ali poziv iz Moskve +74....
- 10.10. ponovo potvrda da ocekujem obuku u Beogradu u naredne 2 nedelje do 2 meseca ?!
- Od tad nista i najgore sto niko ne daje konkretnu info u Bgd o daljim koracima, kad sta da ocekujem.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back