Posao u Rusiji (1)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dali mi se isplati da na aerodromu u Moskvi ili nekom drugom u Sibiru (ali neznam koji bi to mogao biti ) da kupim neku sim karticu nekog njihovog operatera koji je aktivan u Sibiru i dali se moze uplacivati na Sim karticu za net i od kojeg operatera bi moglo, pitam jer moj modem vec ima ugradjene impostacije i za Ruske operatere MTS i Megafon stoga da nebih kupovao drugi ako bas nije moranje. Tj kupim karticu i sluzi mi da se cujem sa kucom gde ima signala a ako je ima i u radnom kampu onda samo uplatim za net i koristim svoj modem.

Ako kupis karticu u Moskvi,u romingu si u svim ostalim oblastima...Mozes kad sletis,mislim a se prvo slece u Jamal,da kupis karticu,i to ti je za tu oblast.Mozes da karticu koristis i za telefon,i za internet,nije problem,ali moras da se dobro raspitas o cenama,za svaku oblast je drugacije.Jedino megafonova kratica,koju kupujes iskljucivo za modem,nije u romingu na celoj teritoriji RF.Ali,da ne kupujes prerano,pa da ti posle stoji,i da kupi minus,dok je ne odjavis...Ne znam sta da ti kazem,sve je to mac sa dve ostrice...Zaista se nisam cuo direktno sa nekim tamo,nema nikoga kog licno znam,ali od ljudi koji sa njima komuniciraju,vidim da se samo satelitskim putem cuju sa civilizacijom..Izgura se sve to,naviknes se...Nemas ni vrmeena da mislis o tome,veruj mi.
Ima li ovde neko kome su rekli da ide na krak naftovoda Kujumba-Tajset?JA u petak odoh,Moskva-Krasnojarsk pa dalje prema divljini...:per:

Za Zvezdana! prijatelju prvo treba da si varioc sa iskustvom pa da ides na probni rad ili sta vec,vidim da pisu svasta,ako poznajes dobro i varis elektro ne boj se za co2.obicno se radi atest varioca odnosno kontrola vestine i kvaliteta vara koji ti radis i sa time zaposljavaju .nikakvu kratku obuku o zavarivanju bilo kog profila ne moze da vrsi niko budi siguran,potrebno je malo duze radno iskustvo kao varioc, posebno za terenski rad,mogusamo proveru da rade,a sasto ji se od sledeceg.provar,glavni var i pokrivni var,horizontala,vertikala i nad glavni (iznad glave)ako se radi o plocastom materijalu ako je cev u pitanju materijal se postavlja pod uglom od 30 stepeni i tu imas sve pozicije.posto se u rusiji radi taj naftovod budi siguran i racunaj na terenski rad i uslove ne na radionicu, ovo ti pisem jer treba da znas variti u svim pozicijama za razliku u radionici gde postiji mogucnost okretanja i prilagodjavanja materijala.Ja sam radio 11 godina na brodu kao varioc TIG,MAG,MIG.a da zaboravio sam da ti napisem obicno se radi na materijalima od 10mm do 15 mm na atestima SRECNO.
Nece koliko ja znam ni jedan nas varioc videti naftovod i gasovod...Za to imaju ekipe Rusa,koji imaju posebnu licencu za te radove...Specijalna skola (6 godina!!!),atest koji je priznat svuda u svetu...Bravari i varioci uglavnom rade rezervoare,detalje koji se ugradjuju sa armaturom u beton,sahtove,konstrukcije i konstrukcijske delove.I svasta jos...:-)

Dali mi se isplati da na aerodromu u Moskvi ili nekom drugom u Sibiru (ali neznam koji bi to mogao biti ) da kupim neku sim karticu nekog njihovog operatera koji je aktivan u Sibiru i dali se moze uplacivati na Sim karticu za net i od kojeg operatera bi moglo, pitam jer moj modem vec ima ugradjene impostacije i za Ruske operatere MTS i Megafon stoga da nebih kupovao drugi ako bas nije moranje. Tj kupim karticu i sluzi mi da se cujem sa kucom gde ima signala a ako je ima i u radnom kampu onda samo uplatim za net i koristim svoj modem.

preko ruskog MTS-a imas opciju Super BIT. Cena je 300 rubalja za 30 dana i imas 100MB brzog interneta (posle se smanjuje brzina) svaki dan. Internet ti vazi za teritoriju cele Rusije.
Poruka prema Srbiji ti je oko 5 rublji. Ja sam imao tu karticu koju sam kupio u Moskvi a koristio u Jakutiji. Znaci bio sam u Lokalnom romingu. Cenu poziva nisam proveravao. Pricam o obicnoj telefonskoj kartici. Na aerodromu je mozes i dopuniti. Posle je stavi u modem i koristi slobodno...
Samo moj savet kada je aktiviras da odes u njihovu poslovnicu, ima je na svakom aerodromu i kazes da ti deaktiviraju sve sem super BIT-a. Cesto imaju aktivne neke gluposti koje skidaju svaki dan po nekoliko rublji...

Muž je saznao od kolega koji su na NPS 11 da gradilište Sabet porede sa NPS1 i da će biti jedno od gorih svaki dan se vrši provera krvnog pritiska zbog razredjenog kiseonika i da za sada misle da će se grupe menjati na dva tri meseca i da niko neće ostajati duze svi koji krenu neka vam je sa srecom i da vas zdravlje služi

to je u polarnom krugu. treba to doziveti pa cete onda znati zasto proveravaju...

E ovako ovo sto si postavio je sve dzaba iskreno tebi treba USB modem da bi imao net u RF a ovi kod nas nevrede tamo jer jednostavno nerade na njihove mereze ustvari rade ali si u inostranstvu tacnije u romingu a samim tim i jakoo skupo.
Da bi imao tamo net tebi treba laptop i modem koji kupujes kod njih u RF sa njihovom karticom. Mozes samo da potrosis kes za nista iskreno pogledao sam i video ovo sto si postavio druze. Jedino da kupis pojacicac wifi signala i da ti ga neko ugradi u laptop ali ako budes mogao da nadjes nezakljucan wifi tamo koristice ti.
A kao sto si i naveo u poslednjem redu pisanja bacanje je para i ako ima i ako nema signala.
Ja imam njihov modem jedino za njega nemogu da nadjem ovde odgovarajucu antenu za bolji signal to cu morati tamo kad odem da kupim pre odlaska na gradiliste negde u Moskvi dok se bude cekalo na presedanje.Videcu sa jednim prijateljem da mi kupi i donese u Moskvi na aerodrom imam tamo par poznanika sa kojima sam radio pa ako se bude moglo da necekam i nevijam gde cu kupiti bolje ce mi biti.

bilo koji nas modem mozes za male pare otkljucati. isto kao i mobilne. Takav modem sam i ja koristio

Ne znam stvarno kako bi se na laptopu mogao ugraditi neki pojacivac signala i bas me zanima na kojem je to principu izvedeno, ono kako ja zamisljam to je da se na neki nacin napravi nesto jaca unutrasnja antenica na laptopu ili da se izvede kao sto sam vidjao da se otkaci-skine njegova antenica i da se od nje izvede i montira spoljasnji dzek na koji ce se kaciti jaca antena a mozda i kabal od vise metara i na njemu spoljasnja antena ... mislio sam da na gradilistima ima otkljucanog Wirless signala ali ocito sam se prevario, sto znaci da o Wirless adapterima i antenicama ne trebamo ni gubiti vreme u prici.

gde ima mogucnosti firma otkljuca wirless signal. Ali je dosta slab pa moras izlaziti napolje na hladnocu i slicno. Imate antene za pojacavanje signala. Onda mozete i u sobi da ga koristite. Samo cisto sumnjam da u Sabetti imate ikakav signal. Proverite da ne bacate pare.

Nece koliko ja znam ni jedan nas varioc videti naftovod i gasovod...Za to imaju ekipe Rusa,koji imaju posebnu licencu za te radove...Specijalna skola (6 godina!!!),atest koji je priznat svuda u svetu...Bravari i varioci uglavnom rade rezervoare,detalje koji se ugradjuju sa armaturom u beton,sahtove,konstrukcije i konstrukcijske delove.I svasta jos...:-)

100% tacno. Cak i kada vide da neko od bravara solidno vari dobije aparat i peglaj celo vreme...

trustnoone
Nesko001
Hvala vam na objasnjenjima. Kombinujuci vasa iskustva mislim da je najbolje da po sletanju u Jamal kupim MTS karticu po Neskovim upustvima. Samo se pitam dali cu na aerodromu u Jamalu imati vremena da obavim kupovinu kartice. Licno mislim da hocu i da cu se nacekati posle svakog sletanja i da cu imati slobodnog vremena i na pretek
trustnoone Zelim ti sretan put u petak i da ti ne zapadne bas neka teska divljina.

bilo koji nas modem mozes za male pare otkljucati. isto kao i mobilne. Takav modem sam i ja koristio
Imam ja prijatelju Megafon USB modem 4G tako da se nesikiram ja za mene imam i MTS karticu bio sam ja u RF na radu. Mene samo interesuje dali ima signala na gradilistu to i nista vise, cuj nista vise interesuju me i uslovi rada i dali je to istina za gradiliste sto se prica i sve ostalo me interesuje volim da odem spreman na sve i volim da znam sve i sta me ocekuje.

- - - - - - - - - -

trustnoone prijatelju sretan put i pazi se ruskinja ;)

Imam ja prijatelju Megafon USB modem 4G tako da se nesikiram ja za mene imam i MTS karticu bio sam ja u RF na radu. Mene samo interesuje dali ima signala na gradilistu to i nista vise, cuj nista vise interesuju me i uslovi rada i dali je to istina za gradiliste sto se prica i sve ostalo me interesuje volim da odem spreman na sve i volim da znam sve i sta me ocekuje.

- - - - - - - - - -

trustnoone prijatelju sretan put i pazi se ruskinja ;)

Hvala,druze..I vama ovde sve najbolje,pogotovo onima koji se spremaju za Sabettu..A za lepsi deo posla se ne brinem...Kad me u centru Moskve nisu slomili,nece ni tamo po nekim divljinama...:per:

Ako kupis karticu u Moskvi,u romingu si u svim ostalim oblastima...Mozes kad sletis,mislim a se prvo slece u Jamal,da kupis karticu,i to ti je za tu oblast.Mozes da karticu koristis i za telefon,i za internet,nije problem,ali moras da se dobro raspitas o cenama,za svaku oblast je drugacije.Jedino megafonova kratica,koju kupujes iskljucivo za modem,nije u romingu na celoj teritoriji RF.Ali,da ne kupujes prerano,pa da ti posle stoji,i da kupi minus,dok je ne odjavis...Ne znam sta da ti kazem,sve je to mac sa dve ostrice...Zaista se nisam cuo direktno sa nekim tamo,nema nikoga kog licno znam,ali od ljudi koji sa njima komuniciraju,vidim da se samo satelitskim putem cuju sa civilizacijom..Izgura se sve to,naviknes se...Nemas ni vrmeena da mislis o tome,veruj mi.
Ima li ovde neko kome su rekli da ide na krak naftovoda Kujumba-Tajset?JA u petak odoh,Moskva-Krasnojarsk pa dalje prema divljini...:per:

SRECAN PUT...da proleti brzo-da se zaradi puno :bye:

pozdrav, i moj muz treba da putuje za sabetu. molim vas ako mozete da mi kazete da li su svi koji idu za sabetu vec isli na lekarski, posto on jos uvek nije. hvala
Ako se ne varam svi mi koji smo na sajtu a predvidjeni smo za put za Sabetta bili smo na po 2 lekarska pregleda.

- - - - - - - - - -

Dobili zeleni karton :srecna:

Cestitke ... cestitkeeee .... :D

pozdrav, i moj muz treba da putuje za sabetu. molim vas ako mozete da mi kazete da li su svi koji idu za sabetu vec isli na lekarski, posto on jos uvek nije. hvala

Ja sam iso i to na dva lekarska u Vojvode Stepe pa u Maglajsku,imam prijatelja koji ceka Sabetu i on je iso samo u Vojvode Stepe,u principu lekarski u Vojvode Stepe se radi za vizu provera na infektivne bolesti,a u Maglajskoj radi zaposlenja u Velesstroj.POZZ i svako dobro

- - - - - - - - - -

Ako se ne varam svi mi koji smo na sajtu a predvidjeni smo za put za Sabetta bili smo na po 2 lekarska pregleda.

Tako je Dare i ja mislim da smo svi prosli dva lekarska

mi smo pre 15tak dana isli u zlatiborsku i rekli su nam da ce ga zvati za lekarski. inace krajem septembra su ga zvali da ga pitaju da li prihvata da ide u sabetu. koliko je proslo od kad su vas zvali za sabetu pa dok ste otisli na lekarski. da li da zove da pita o cemu se radi? molim za savet.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back