Posao u Rusiji (1)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
E ovako ovo sto si postavio je sve dzaba iskreno tebi treba USB modem da bi imao net u RF a ovi kod nas nevrede tamo jer jednostavno nerade na njihove mereze ustvari rade ali si u inostranstvu tacnije u romingu a samim tim i jakoo skupo.
Da bi imao tamo net tebi treba laptop i modem koji kupujes kod njih u RF sa njihovom karticom. Mozes samo da potrosis kes za nista iskreno pogledao sam i video ovo sto si postavio druze. Jedino da kupis pojacicac wifi signala i da ti ga neko ugradi u laptop ali ako budes mogao da nadjes nezakljucan wifi tamo koristice ti.
A kao sto si i naveo u poslednjem redu pisanja bacanje je para i ako ima i ako nema signala.
Ja imam njihov modem jedino za njega nemogu da nadjem ovde odgovarajucu antenu za bolji signal to cu morati tamo kad odem da kupim pre odlaska na gradiliste negde u Moskvi dok se bude cekalo na presedanje.Videcu sa jednim prijateljem da mi kupi i donese u Moskvi na aerodrom imam tamo par poznanika sa kojima sam radio pa ako se bude moglo da necekam i nevijam gde cu kupiti bolje ce mi biti.
Ne znam stvarno kako bi se na laptopu mogao ugraditi neki pojacivac signala i bas me zanima na kojem je to principu izvedeno, ono kako ja zamisljam to je da se na neki nacin napravi nesto jaca unutrasnja antenica na laptopu ili da se izvede kao sto sam vidjao da se otkaci-skine njegova antenica i da se od nje izvede i montira spoljasnji dzek na koji ce se kaciti jaca antena a mozda i kabal od vise metara i na njemu spoljasnja antena ... mislio sam da na gradilistima ima otkljucanog Wirless signala ali ocito sam se prevario, sto znaci da o Wirless adapterima i antenicama ne trebamo ni gubiti vreme u prici.

Poslednja izmena:
Pravo pitanje.Sabeta je najblizi grad do gradilista,koje je poprilicno daleko od njega.Koliko ja znam,tamo NEMA signala telefona zasad,ali sutra mogu da se raspitam,i da vam tacno kazem.Nije zbog para,ne kostta sve to puno,nego da ne vucete sa sobom bespotrebne stvari.
Ko tu prica o modemu,ovde je MEGAFON modem 1190 rubalja,a MTS 700-800 zavisi od brzine protoka.U MTS trenutno je akcija pa dobijes za dz karticu i prvi mesec pretplate,ali je po pitanju brzine i lakoce rada ipak megafon za klasu bolji...(Imam oba,i mogu da ih uporedim).
Pa ajde molim te ako mozes saznaj ako vec mozes dali ima ili ne neke veze sa spoljasnjim svetom na Sabetta gradilistu, ako nema neznam zasto bih onda i vukao sa sobom ovaj moj stari dobri laptop koji nije vise za daleka putovanja, mesto njega bih mogao poneti nesto sto ce mi vise tamo koristiti.

Ovako imam jedno pitanje...Da li je moguce da mi moj dragi posalje saglasnost za bebca iz Rusije za pasos i da mogu da ga prevedem preko granice i da li treba saglasnost njegova i ako bebac ide na moj pasos.....:mrgreen:
Pa ako je klinac kod tebe u pasosu zasto bi ti saglasnost bila potrebna? Da ga medjutim tvoj dragi zeli odvesti iz zemlje a bebac nema svoj pasos vec je kod tebe u pasosu e onda ne znam dali bi uopste cak i sa nekom vrstom saglasnosti mogao da ga izvede iz zemlje.

Pa ako je klinac kod tebe u pasosu zasto bi ti saglasnost bila potrebna? Da ga medjutim tvoj dragi zeli odvesti iz zemlje a bebac nema svoj pasos vec je kod tebe u pasosu e onda ne znam dali bi uopste cak i sa nekom vrstom saglasnosti mogao da ga izvede iz zemlje.

Ja sam cula da cak i ako malom pravim pasos preko mene tj da ide na moj pasos da i tada treba saglasnost i potpis oca...

Ovako imam jedno pitanje...Da li je moguce da mi moj dragi posalje saglasnost za bebca iz Rusije za pasos i da mogu da ga prevedem preko granice i da li treba saglasnost njegova i ako bebac ide na moj pasos.....:mrgreen:
Bebac nemoze da ide na tvoj pasos,na novom biometriskom pasosu nema toga...znaci mora svoj...a treba ti njegova dozvola iz suda za izlazak iz zemlje

noranora da li znas da li saglasnost mozda moze da se posalje....?Mislim znam da nije tema posla u Rusiji,ali informacije mogu koristiti zenama koje planiraju da posete muzeve koji rade u Rusiji....Pa ako neko zna jos nesto neka napise...koristice i meni i jos nekome sigurno....:heart:

moze da se posalje...to su meni nesto iz banke savetovali zato sto nisam bila ovlascena,ali kada su pocele da priicaju sta i kako...prekinula sa ih jer je on tada otisao na mesec dana,tako da smo to regulisali kada se vratio...zovi SUP ujutru oni ce te najbolje posavetovati na koji nacin

Bebac nemoze da ide na tvoj pasos,na novom biometriskom pasosu nema toga...znaci mora svoj...a treba ti njegova dozvola iz suda za izlazak iz zemlje

A pasos ne moze bez oca da se pravi....Boze pa sta bi bilo da smo razvedeni,a zivimo na dva razlicita kraja sveta....Sigurno moze to iz Rusije da mi posalje...Mislim sud je sud to je isto u svakoj zemlji...Kako su komplikovani ti zakoni..cccc....

drzim ti palceve...uspeces naravno :kitis:

Joj draga hvala ti puno...Valjda cu do kraja decembra da uspem da uradim nesto....Inace Karbadinka se zove mesto gde je smesten moj dragi,a radi u Grusovaja(kruska :) )....Rekao mi je da skoro sve zene dolaze kod svojih muzeva za praznike,pa ako neka cita ovu temu iz prikrajka neka mi se javi porukom...Moj dragi mi je rekao da ima direktan let sada Beograd-Krasnodar povratna karta je oko 800$....

Poslednja izmena:
Pa ajde molim te ako mozes saznaj ako vec mozes dali ima ili ne neke veze sa spoljasnjim svetom na Sabetta gradilistu, ako nema neznam zasto bih onda i vukao sa sobom ovaj moj stari dobri laptop koji nije vise za daleka putovanja, mesto njega bih mogao poneti nesto sto ce mi vise tamo koristiti.

Ok...Trenutno sam na mestu gde mogu da saznam takve stvari,i nije problem da se raspitam...Zasad koliko sam shvatio,NPS11 i Sabetta su gradilista gde nema telefonskih veza,ali dozvole da se satelitskim linkom cuju ljudi po 4-5 minuta nedeljno sa svojima.Cim saznam nesto konkretno,javljam ovde,ne brini...

Ok...Trenutno sam na mestu gde mogu da saznam takve stvari,i nije problem da se raspitam...Zasad koliko sam shvatio,NPS11 i Sabetta su gradilista gde nema telefonskih veza,ali dozvole da se satelitskim linkom cuju ljudi po 4-5 minuta nedeljno sa svojima.Cim saznam nesto konkretno,javljam ovde,ne brini...
Hvala! Nadam se da ces uspeti jos nesto da saznas.

noranora da li znas da li saglasnost mozda moze da se posalje....?Mislim znam da nije tema posla u Rusiji,ali informacije mogu koristiti zenama koje planiraju da posete muzeve koji rade u Rusiji....Pa ako neko zna jos nesto neka napise...koristice i meni i jos nekome sigurno....:heart:

Moze da se posalje ,samo ne znam da li treba u nasoj ambasadi da da saglasnost ,najbolje da se raspitate u supu gde se u inostranstvu overava saglasnost.ja sam svoju decu upisala u svoj pasos i suprug je morao da potpise,

Joj draga hvala ti puno...Valjda cu do kraja decembra da uspem da uradim nesto....Inace Karbadinka se zove mesto gde je smesten moj dragi,a radi u Grusovaja(kruska :) )....Rekao mi je da skoro sve zene dolaze kod svojih muzeva za praznike,pa ako neka cita ovu temu iz prikrajka neka mi se javi porukom...Moj dragi mi je rekao da ima direktan let sada Beograd-Krasnodar povratna karta je oko 800$....
Ajd proveri, mislim da je jeftinije ići avionom do Instabula pa iz Istanbula do Sochija....mislim da mi je muž tako rekao pre.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back