Posao u Rusiji (1)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Joj draga hvala ti puno...Valjda cu do kraja decembra da uspem da uradim nesto....Inace Karbadinka se zove mesto gde je smesten moj dragi,a radi u Grusovaja(kruska :) )....Rekao mi je da skoro sve zene dolaze kod svojih muzeva za praznike,pa ako neka cita ovu temu iz prikrajka neka mi se javi porukom...Moj dragi mi je rekao da ima direktan let sada Beograd-Krasnodar povratna karta je oko 800$....
Jelena evo nasao sam ti ali za ove daneAeroflot u ovom mesecu cenu 528 eura povratna karta a evo ti i link pa sama kucaj datume i izbacice ti i cifru
http://www.aviokarta.rs/index.php?f...nfant=0&option=com_content&view=article&id=75

Hvala! Nadam se da ces uspeti jos nesto da saznas.
Danas sam se raspitao,i trenutno je zaista na NPS kama bez signala.Sto ne mora da znaci da ce tako da ostane,ja gde sam radio,u sred NPS je postavljena megafonova antena,tako da smo imali signal...Ne od samog pocetka,ali...
Ajd proveri, mislim da je jeftinije ići avionom do Instabula pa iz Istanbula do Sochija....mislim da mi je muž tako rekao pre.

skyscanner se zove sajt gde mozes da pogledas karte po datumima,ali mislim da ce biti skupe,ako planira da ide pre Nove godine.I tesko za mesto...Ali pogledaj i opcije da odletis naprimer 2ogo januara,trebalo bi da nisu guzve,i da bude manja cena...

Ima varijanta sa 2 presedanja?????,Beograd-Frankfurt-Moskva-Soci...I u kontra smeru Soci-Moskva-Minhen_Beograd...Da ti pamet stane...Oko 15000rubalja,ili oko 380e,za jednog odraslog i dete do 2 godine...
To je najjeftinije sto sam ja video...Ali,mucenje je za medalju,3 leta u danu...

Danas sam se raspitao,i trenutno je zaista na NPS kama bez signala.Sto ne mora da znaci da ce tako da ostane,ja gde sam radio,u sred NPS je postavljena megafonova antena,tako da smo imali signal...Ne od samog pocetka,ali...
Dali mi se isplati da na aerodromu u Moskvi ili nekom drugom u Sibiru (ali neznam koji bi to mogao biti ) da kupim neku sim karticu nekog njihovog operatera koji je aktivan u Sibiru i dali se moze uplacivati na Sim karticu za net i od kojeg operatera bi moglo, pitam jer moj modem vec ima ugradjene impostacije i za Ruske operatere MTS i Megafon stoga da nebih kupovao drugi ako bas nije moranje. Tj kupim karticu i sluzi mi da se cujem sa kucom gde ima signala a ako je ima i u radnom kampu onda samo uplatim za net i koristim svoj modem.

Poslednja izmena:
pozdrav svima :) juce sam zvao velesstroj i javila se neka cura,zakazala mi je probu 25 novembar,daleko majku mu :( interesuje me dali mi mozete reci sta su vam trazili na probu,kakve varove,Co2 ili elektrodu,vertikala provar ili sta god,sve sto mi kazete bice mi od velike pomoci....hvala unapred buduce kolege u rusiji :))))))

Muž je saznao od kolega koji su na NPS 11 da gradilište Sabet porede sa NPS1 i da će biti jedno od gorih svaki dan se vrši provera krvnog pritiska zbog razredjenog kiseonika i da za sada misle da će se grupe menjati na dva tri meseca i da niko neće ostajati duze svi koji krenu neka vam je sa srecom i da vas zdravlje služi

pozdrav svima :) juce sam zvao velesstroj i javila se neka cura,zakazala mi je probu 25 novembar,daleko majku mu :( interesuje me dali mi mozete reci sta su vam trazili na probu,kakve varove,Co2 ili elektrodu,vertikala provar ili sta god,sve sto mi kazete bice mi od velike pomoci....hvala unapred buduce kolege u rusiji :))))))

Provra znanja
pa ja sam bio ali me je lik ispitivao sta je gips karton koje su mere gipsanih tabli,kako se postavljaju,koji vrste i tako to dali ces ti morati da varis neznam :think: ali mislim da ides samo na razgovor ne i da radis i varis nista.Nadam se da sam ti bar malo pomogao

Muž je saznao od kolega koji su na NPS 11 da gradilište Sabet porede sa NPS1 i da će biti jedno od gorih svaki dan se vrši provera krvnog pritiska zbog razredjenog kiseonika i da za sada misle da će se grupe menjati na dva tri meseca i da niko neće ostajati duze svi koji krenu neka vam je sa srecom i da vas zdravlje služi
UH nije valjda takva situacija ako je tako sta mi vredi da idem tamo i da se patim dva meseca pa da me vrate u Srbiju i da opet cekam 4-5-6 meseci da bi otisao opet ili 6 meseci ili nista manje neprihvatam :)

UH nije valjda takva situacija ako je tako sta mi vredi da idem tamo i da se patim dva meseca pa da me vrate u Srbiju i da opet cekam 4-5-6 meseci da bi otisao opet ili 6 meseci ili nista manje neprihvatam :)

pozdrav informacija koju mi je Mikica Jankovic iz Velesstroja rekao pre desetak min....cekacemo mi jos za SABETU papiri tek narednog meseca

Poslednja izmena:

pozdrav druze ja sam bravar,a sto se tice provere za varioca ma koliko da si dobar zadrzace te desetak dana da prodjes obuku kod njih najverovatnije u lestanima ako nije promenjeno.

Za Zvezdana! prijatelju prvo treba da si varioc sa iskustvom pa da ides na probni rad ili sta vec,vidim da pisu svasta,ako poznajes dobro i varis elektro ne boj se za co2.obicno se radi atest varioca odnosno kontrola vestine i kvaliteta vara koji ti radis i sa time zaposljavaju .nikakvu kratku obuku o zavarivanju bilo kog profila ne moze da vrsi niko budi siguran,potrebno je malo duze radno iskustvo kao varioc, posebno za terenski rad,mogusamo proveru da rade,a sasto ji se od sledeceg.provar,glavni var i pokrivni var,horizontala,vertikala i nad glavni (iznad glave)ako se radi o plocastom materijalu ako je cev u pitanju materijal se postavlja pod uglom od 30 stepeni i tu imas sve pozicije.posto se u rusiji radi taj naftovod budi siguran i racunaj na terenski rad i uslove ne na radionicu, ovo ti pisem jer treba da znas variti u svim pozicijama za razliku u radionici gde postiji mogucnost okretanja i prilagodjavanja materijala.Ja sam radio 11 godina na brodu kao varioc TIG,MAG,MIG.a da zaboravio sam da ti napisem obicno se radi na materijalima od 10mm do 15 mm na atestima SRECNO.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back