Dodje i sesti mesec . . . Da li cekati i nadati se jos ili dici ruke od svega?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Da li neko zna sta se sve proverava na lekarskom,tj da li ima vadjenja krvi jer mi opasno ne bude dobro kad vidim krv hehehe![]()
Koja je to firma bolja od Velestroja reci i nama da znamo ako nije tajnaHvala Solari i Satalama! Rekli su mu da im daju da se jave jednom nedeljno satelitskim tel. Valjda ce to ispostovati. Cimam ovde za drugu firmu koja salje u RF, brat mi ide januara. A uslovi daleko bolji od Velestoja. Pa ako uspem da ubacim decka... Jos samo da ovaj mesec prodje. Hvala jos jednom! Pozdrav
Koja je to firma bolja od Velestroja reci i nama da znamo ako nije tajna
Ja sam bio na dva lekarska u Maglajskoj su nam vadili krv,pregled ociju tj vida, pregled uha tj kako cujete,psihologa,snimanje srca,i mokraca.
Na drgugom lekarskom su nam vadili krv opet,snimanje pluca,ginekoloski pregled i stolicu smo nosili.
Zasto dva neznam ali to sam ja radio i jos cekam da cujem kad cu na posao a camim cekajuci 3-4 meseca koliko jos neznam ali izdrzacu jos malo a onda cemo da vidimo.
Solari molim te da mi javis gde ste kupili antenu za laptop za pojacavanje signala pisala si da ste je platili 2500-3000 tako nesto
- - - - - - - - - -
Koja je to firma bolja od Velestroja reci i nama da znamo ako nije tajna
Nije tajna. Strabag je u pitanju. Nisam htela da se raspisem, ne bi bilo kraja. Brat je isao u Soci preko podizvodjaca, vratio se proslog meseca. Sad se prebacio da januara ide za Moskvu preko Strabaga, gde je firma glavni izvodjac. Oni nisu culi za satnicu od 5$ koliko daje Velestoj, daleko vise uzimaju. Ispod 2000$ mesecno kaze da im niko ne ide. Ali on vec ima papire na 2 godine, pa je potpisao ugovor na 6 meseci sad. Njima su pred Soci uradjeni papiri, nije im ni pomenuto da rade kao turisti. Ali za Strabag ne funcionise odlazak kao preko Velestroja. Ako Vas interesuje jos nesto ili preciznije, rado cu izaci u susret sa info. Pozdrav!
a sta ti brat po struci? I kako da kontaktiramo tu firmu. Ustvari, ako ne problem napisi sto vise ino - sve sto znas )))
Brat je konkurisao u Putevi Uzice ove godine, za odlazak na rad u inostranstvo. Nije nista posebno radio pre odlaska, niti ima neki zanat, a i tek mu je 21. godina. U Sociju je radio gips i jos ponesto, placali su ga na kvadrat. Pre odlaska uradjeni su mu papiri na dve godine mogucnosti rada u RF. Tih 4 meseca koliko je bio imao je 1500-2000 dolara za mesec. Trebalo je da ostanu do decembra, ali su ih vratili krajem septembra, jer su radovi bili zavrseni. Tamo su "putevi" bili podizvodjac, a on je stupio u kontakt da nekim ljudima iz Strabaga. Sa njima potpisuje ugovor od januara na 6 meseci, Moskva. Radice gips. Cela ta njegova, kako je on zove ekipa, idu zajedno. Sve im je obezbedjeno, kao kao i u Velestroju, put, hrana, smestaj. E, sad, on je meni objasnjavao kako to njima placaju na kvadrat, 40 odnosno 60% od ponudjene cene, zavisi da li je u pitanju tablanje, konstrukcija, sta vec. Ja se slabo razumem u sve to. Radi se od 8 do 18h, subota moze radna, nedelja slobodna, bitno je samo da se ispuni radna norma koja bude zadata. Na samom dolasku dobijaju svu opremu, zimsku, letnju, zastitnu. Ima vise vrsta smestaja, ali kaze da je svaki ok. Ako radnik nesto zezne, odbija mu se cena jedne ili obe avio-karte i cela pravljenja papira (ukoliko papire radnik vec nema). Radni staz, socijalno, zdravstveno, redovna plata. Ljudi koji su vec bili u Rusiji preko Strabaga su mu rekli da je cak tesko da ce plata ici ispod 3000$ mesecno, jer vec zna koliko moze gipsa da odradi za npr.nedelju dana.
E, sad. Strabag salje preko visokogradnje. Kod njih je stvar sto salju svoje VEC radnike. Ne moze se doci "Ja bih u Rusiju", evo papiri, kao u Hopexu tj.Velestroju, pa oni pozovu. Moras biti njihov zaposleni ovde. Moj brat je imao srece sto je radio kod podizvodjaca, pa se sad samo prebacio. A ja gledam da iscimam neke ljude da decka zaposle, ukoliko mogu, pa onda da ga salju. Raspitali smo se da li na bilo kom nivou saradjuju Velestroj-Strabag, pa da tako preleti, ali ne.
Informacije su 100% proverene. Nekad se na forumu nadje Neverni Toma. Da ne ispadne da izmisljam. Decko mi je preko Velestroja u Tjumenu, sutra ima presek, pa na nps11. Jako je razocaran u firmu. Ali kaze da ih ima dosta kojima su uslovi/plata ok, neki mu cak kazu da im je extra. Moj brat mu je rekao da je to ponizavajuce.
Trenutno ne mogu vise niceg da se setim. nadam se da sam pomogla. Pozdrav
Suprugu javili da se sprema za petak 11 .Vraca se nazad u Magadan.Da li jos neko putuje u petak?![]()
Zvali u subotu da ide za 7 dana za Magadan pa zvali juce i rekli da ide za 2-3 dana,pa posle sat ponovo zvali i danas otisao na pregled.Tako da jos uvek nezna nista.Pozdrav
Mom suprugu javili da putuje u petak .U 20h da bude u firmi da potpise ugovor a nisu rekli kad je let.Najverovatnije da ce i on ici u petak.Da li putuje prvi put?![]()
Suprug je sada bio 2 meseca .U petak ce biti dve nedelje kako je dosao a vec ide .Njegova viza je do 30 novembra ali je dobio zeleni karton a sta to znaci ne znam?Da li ce dolaziti ili ce mu tamo produziti'Ove godine prvi put,bio je prosle godine i 2011,ali ne u Magadanu.
Dali imate iskustva sa odlaskom na mesec dana pa povratak i koliko se ponovo ceka,predhodnih puta je isao na mesec,pa mu produžili na 3,pa na 6,a nije se vracao kući.
Samo da znam da li je sve u redu,sve ostalo cemo kad bude moglo.Zove se Sasa Krstic.Ma samo poruku kad bi poslao.Hvala do neba.
Aj kent bilivet.....pozzz svima ...i meni konacno legla ..plataaaaaaa....danas.... hhahahahahahah
Evo i mene......Kao prvo srecan put svima koji putujete i da nam se vratite zivi i zdravi,a za ostalo se uvek mozemo snaci....Moj dragi je kao sto znate u malom turistickom mestu Grusovaja,otisao je prvo na dva meseca tj trebao je da dodje kuci 12-tog novembra,pa je dobio zeleni karton pa je odlozen dolazak za maj,pa su im onda rekli da su kuci posle sest meseci sigurno tj u martu....Danas me dragi zove i kaze da mu je receno da dolazi kuci tek 25-tog maja.....
![]()
![]()
Inace danas mu je receno i da mu je satnica 5.40$,on je tamo otisao kao bravar,ali je sticajem okolnosti sada varioc.....I sad ja nesto razmisljam da bolje prolaze ovi sto idu na po tri meseca,pojedini imaju i vece satnice,a i kuci su svaka tri meseca...Nije da sad ja nesto tu se zalim i da sam razmazena,ali ljudi moji devet meseci bre,pa to je mnogoooooo.....Pa gde je maj i to 25-ti.........????????Ja ne mogu da vam opisem kako se osecam,da mu kazem da dodje kuci posle sest meseci znam da mozda gubi taj zeleni karton i mozda ga vise i ne pozovu,a i sta da radi ovde i gde da radi,a i ako nadje posao to ce biti opet neka mizerna plata.....Jbg hvala Bogu imamo skajp,internet nam super sljaka sad i meni i njemu,pa videcemo za dalje...docice valjda i taj kraj maja...ali uzasno mi nedostaje...uzasno i meni i nasem bebcu i svima ostalima.......
Suprug je u Tjumenu, od pocetka septembra , ima papire do 14 novembra , tada mu je let nazad, dobio je premestaj za Makadam nps 11 , ko mi moze vise reci o ovom gradilistu , sta da mu kazem , na sta da se spremi??? Ima MTS karticu rusku , kakav je signal tamo i ima li ga uopste???