Posao u Rusiji (1)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
a sa kim si pregovarao u vezi PTO obuke? Sa nekim ovde u Srbiji ili sa rusima?
Pozdrav svima,
nisam uspeo da iscitam sve postove, tako da ukoliko je vec bilo reci o tome izvinjavam se.
Zanima me sta konkretno podrazumeva ''PTO obuka''.
To je neka obuka koja se polaze pre odlaska i navodno je drze rusi.
To je sve sto sam saznao na razgovoru za posao a zaboravio sam da pitam za detalje...
Unapred hvala... :super:

Ako se vratis unazad i citas naces moj odgovor na isto pitanje. Ja sam prelazio 5 puta i sve zavisi u kom si deli RF ali moguce je i tako se i radi. Od nove godine nece se morati svaki mesec dana prelaziti granica nego je produzeno na meseca da vazi emigracioni listic tako da ce i sa te strane biti mala pomoc svima koji odu turisticki.Naravno ovo nece pomoci ako odete i da radite jer turisticki kad se ode nema dozvole za rad.

Produzeno na koliko? Odakle ti taj info?

Ako se vratis unazad i citas naces moj odgovor na isto pitanje. Ja sam prelazio 5 puta i sve zavisi u kom si deli RF ali moguce je i tako se i radi. Od nove godine nece se morati svaki mesec dana prelaziti granica nego je produzeno na meseca da vazi emigracioni listic tako da ce i sa te strane biti mala pomoc svima koji odu turisticki.Naravno ovo nece pomoci ako odete i da radite jer turisticki kad se ode nema dozvole za rad.

Нисам баш најбоље разумео... Шта и на колико месеци ће се продужити? Шта, Руси нам уместо месец дана уводе дужи безвизни рок? Или шта? Планирам тамо да будем што дуже могу, мислим, што више тих поновних улазака. Иначе, бићу у Санкт Петербургу, да ли ћу ту имати проблема са пресецањем границе, у Финску рецимо? И какве има везе који је део Русије у питању, зар не важе свуда исти услови?

Нисам баш најбоље разумео... Шта и на колико месеци ће се продужити? Шта, Руси нам уместо месец дана уводе дужи безвизни рок? Или шта? Планирам тамо да будем што дуже могу, мислим, што више тих поновних улазака. Иначе, бићу у Санкт Петербургу, да ли ћу ту имати проблема са пресецањем границе, у Финску рецимо? И какве има везе који је део Русије у питању, зар не важе свуда исти услови?

Нисам га ни ја разумео колико ће продужити... Мислим да тај инфо није тачан.. али да не прејудицирам..
Наравно да нећеш имати проблем,као што сам ти већ написао.. Да,важе свуда исти услови..
Зашто би био проблем да прелазиш у Финску? Мислим да ти се одговор сам намеће...

Ako ides kod devojke,moze ona da ti uradi turisticko priglasenje (Poziv) na 90 dana,ne kosta mnogo,i obavezna ej da te prijavi na njenoj adresi,i da zivis kod nje.To ti je mnogo lakze,nego da presecas granicu na mesec...Ta viza se dobija u ambasadi RF u Beogradu.Po isteku tih 90 dana mozes da vidis kak ces i sta dalje,ali posto si u Piteru,nece ti biti problem da na 90 dana dodjes u BG na nedelju-dve,da vadis novu vizu...

Ako ides kod devojke,moze ona da ti uradi turisticko priglasenje (Poziv) na 90 dana,ne kosta mnogo,i obavezna ej da te prijavi na njenoj adresi,i da zivis kod nje.To ti je mnogo lakze,nego da presecas granicu na mesec...Ta viza se dobija u ambasadi RF u Beogradu.Po isteku tih 90 dana mozes da vidis kak ces i sta dalje,ali posto si u Piteru,nece ti biti problem da na 90 dana dodjes u BG na nedelju-dve,da vadis novu vizu...
Финансијски је много лакше да сече границу... За визу се слажем само у при првом одласку..

Poslednja izmena:
Emigracioni listic sad vazi 30 dana od dana ulaska u RF a od nove godine vazice 90 dana od dana ulaska u RF informacija je od mojih prijatelja iz RF iz Socija koji tamo zive i rade.

Emigracioni listic sad vazi 30 dana od dana ulaska u RF a od nove godine vazice 90 dana od dana ulaska u RF informacija je od mojih prijatelja iz RF iz Socija koji tamo zive i rade.
Друже.. да ме не схватиш погрешно.. Знаш ли колико сам се таквих информација наслушао? Док не видиш инфо на сајту Министарства Спољњих Пославо РС.... окачи мачку о реп...
Код наших људи је увек .. што је баби мило...

Pozdrav svima:bye:
Da li možda neko zna da mi objasni kakvi to kartoni treba da stignu za ove koji su prvi put otišli, da bi mogli pomoću njih i pasoša da kupe modem i karticu u Rusiji? Mom dečku su rekli da dok im ne stigne taj karton iz Moskve ne može ništa da kupi tamo. Zna li neko koliko se čeka da to stigne? Nadam se da ne treba još dugo, jer odoše mi sve pare na uplaćivanje kredita:rumenko::D

valda neki dokument, poput dozvole za legalan boravak u Rusiji. Jer verovatno turiste vise ne mogu sad kupovati sim-kartice. U Rusiji sim-kartice prodaju se na pasos.

Ljudi, a ja imam pitanje. Sad to sranje sa americkim budzetom, bla-bla.. kako moze uticati na plate, koje ljudi dobijaju u inostranstvu u $ ? Jer ja sad nesto procitala o prognozi $ i da njegova cena moze smaniti se duplo... Mislim, glavno moje pitanje - kako mozete zastititi svoju zaradu?

Koje zatisje ovde od kad bila plata....Al se parice troseeeee......:zcepanje: .....Joj ljudi moji moj dragi je dobio taj zeleni karton i dolazi kuci tek krajem marta i to nije sigurno.....Preko skype smo uspostavili kao neki kontakt,ali ja imam Telenor net koji je ocajan imam i Vipov i on je jos gori i tako nas razgovor se svodi uglavnom na to "jel me cujes".....Jojjjjj gde je mart.... :( :( :( .....Pozdravcic za sve..... :heart:

Koje zatisje ovde od kad bila plata....Al se parice troseeeee......:zcepanje: .....Joj ljudi moji moj dragi je dobio taj zeleni karton i dolazi kuci tek krajem marta i to nije sigurno.....Preko skype smo uspostavili kao neki kontakt,ali ja imam Telenor net koji je ocajan imam i Vipov i on je jos gori i tako nas razgovor se svodi uglavnom na to "jel me cujes".....Jojjjjj gde je mart.... :( :( :( .....Pozdravcic za sve..... :heart:
nisam primila platu josssss ,,,,,,:D
,,,,neka greska ,,u ponedeljak

- - - - - - - - - -

nisam primila platu josssss ,,,,,,:D
,,,,neka greska ,,u ponedeljak
pozzzz :heart:

JELENAIjao, još 6 meseci ćete čekati...:( A ja se žalim što ću čekati 2 meseca:rumenko: Valjda će vam vreme brzo proći. Al zato kad se vrati biće vam prelepo:zag: Mi smo se čuli prekjuče preko skajpa, uzeo je laptop od nekog kolege, i isto je loša veza, kada se uključi kamera, signal baš opadne i blokira. Pa mi onda isključimo kameru, ali opet kasni zvuk oko 3 sekunde. Koliko je čekao vaš suprug na taj karton?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back