Posao u Rusiji (1)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pisala sam o tome to se.desilo grupama koji su išli u julu i avgustu em neplacen prekovremeni rad em su im skidali satnice pisali su svi neke izjave i isli na razgovor sa direktorom neznam dal smem da ga imenujem samo pusta obećanja da će se sa ovom platom ispraviti greska nije ispravljena preko ledja naših muzeva se neko opasno prepucava u firmi

pa da moj muz je bio u avgustu na NPS 19...a o kojoj grupi ti pricas...mozda je isto gradiliste

inace svakog petnaestog u mesecu se salju satnice sa gradilista u kadrovsko i tada dolazi do izmenjenih satnica tako je bar bilo kod mog muza u avgustu su mu na gradilistu pisali 208 sati a kad je papir stigao ovde 138 sati je proknjizeno zasto i zbog cega odgovora nema a inace juce su ga opet zvali da mu spremaju dozvolu za neko novo gradiliste gospojica nije imala vise informacija samo cisto da ga obaveste za otprilike mesec dana ce ici pa ce ga vremenom obavestiti o kom gradilistu je rec muz mi je inace bravar

Muž se čuje sa kolegama koji su jos tamo pada sneg zimskih odela nema za sve o tome su vec pisali na forumu signal je očaj nek uzme neko pojačalo nek mu je srećan put i zdravlje da ga sluzi pa biće valjda i para inače radi se i po 15 sati sve najlepše

HVALA :heart:

- - - - - - - - - -

ih...jos jutros...mi je vec potrosili :p

Evo informacije o uplati manjoj za 15 hiljada: kada je krenuo na 19-icu rreceno je da mu je satnica 5 dolara...kada je zavrsio sef je rekao da mu nece biti manja satnica od 5 dol. a u firmi jutros su mu racunali 4,5....i kazu da on vidi sa sefom na 19-ici....a kako da vidi....prvo veceras putuje na 11-icu....koje su to jadne fore

Evo informacije o uplati manjoj za 15 hiljada: kada je krenuo na 19-icu rreceno je da mu je satnica 5 dolara...kada je zavrsio sef je rekao da mu nece biti manja satnica od 5 dol. a u firmi jutros su mu racunali 4,5....i kazu da on vidi sa sefom na 19-ici....a kako da vidi....prvo veceras putuje na 11-icu....koje su to jadne fore

To je to prebacuju loptu sjednih na druge kada se moj muz vratio nazad i trazio da razgovara sa sefom na gradilištu on mu je rekao da vidi sa ovima iz Beograda njemu je pocetna bila 6$ a spuštena na 5.5$

Evo ja cekam vec tri meseca koliko vi cekate ja mislim da sam sad na pola puta jos tri cu da cekam onda vise necu trazim nesto drugo:D

Nemoj da se predajes...Ja sam u martu pregovarao oko posla,pocetkom jula sam poslao kopiju pasosa za priglasenja,pa pocetkom avgusta ponovo...Priglasenja mi je stiglo pre 5-6 dana,a racunaj da su ga radili pod oznakom HITNO...Tako da,treba se naoruzati strpljenjem...Zakoni u Rusiji ostrancima su iz godine u godinu sve stroziji,i samim tim njihova primena zahteva vise vremena nego pre...Ranije se priglasenje dobijalo i za 5-6 dana...
Ukratko,ne predajte se,naoruzajte se strpljenjem...

Evo cele poruke koju sam ja dobio. PREVARA je u pitanju kum mi potvrdio jer zivi tamo u FR, prema tome pazite se.

NKBM Ltd - 2 Woodberry Grove - Finchley, N12 0DR,

London - Company No.: 06565556

Mi smo kompanija koja se bavi otvaranjem kompanija,

sredjivanjem radne i boravišne dozvole, emigracijom,

zapošljavanjem, gradjevinarskim poslovima itd. Poslujemo na prostoru zapadne Evrope.

Zapošljavamo gradjevinske radnike svih profila: gradjevinske inženjere, keramičare,

električare, tesare, parketare, limare, krovopokrivače, vodoinstalatere, armirače, zidare, molere,

vozače TGM, pomoćne radnike, itd. Radni sat se kreće, zavisno od konkretnog posla koji radite, od

8 do 12 eura, plus prekovremene satnice. Smeštaj i hrana su obezbedjeni. Nije potrebna završena

škola već isključivo iskustvo na tim poslovima. Zapošljavamo samo do starosne granice do 50

godina.Potrebno je osnovno znanje jezika.

Naime, ponuda se odnosi na zaposlenje sa sredjenim radnim i boravišnim dozvolama na

godinu dana, nakon toga se produžava. Procedura traje od 3 do najkasnije 6 meseci. Znači, posla

ima samo je potrebno da Vam sredimo radnu i boravišnu dozvolu. Vi snosite trošak sredjivanja

radne i boravišne dozvole.

Predugovor se potpisuje sa našom kompanijom pre početka i reguliše medjusobna prava i

obaveze. Nakon potpisivanja predugovora, na račun firme iznos od 250 Eur se uplaćuje za takse koje

su potrebne za pridobivanje svih potrebnih dokumenata za legalan rad u državama Evropske Unije.

Navedeni iznosi su iznosi za pokriće troškova sredjivanja radne i boravišne dozvole. Što znači

da su to novci koji pokrivaju troškove raznih overa, prevodjenja i taksi prilikom procedure sredjivanja

radne i boravišne dozvole.

Drugi deo u visini 250 Eur uplaćuje se nakon potpisa radnog ugovora, koji se sklapa izmedju

firme i radnika, što bi značilo kada potpišete ugovor za posao sa našom kompanijom. Osoba,

koja uplati navedene iznose, dobiće zaposlenje na ograničen period od 1.godine sa mogućim

produžavanjem.

Kada zasnujete radni odnos, u obavezi ste da za naše usluge uplaćujete 6 mesečnih rata od po

5% od plate.

Znači, ukupan trošak koji bi ste imali je 250 eura posle potpisivanja ugovora sa našom

kompanijom, 250 eura posle potpisivanja ugovora o radu i 6 mesečnih rata od 5% od plate.

Početna dužnost osobe koju se prima, odnosno, uputi u radni odnos je, da firmi NKBM preda svu

potrebnu dokumentaciju za pripremu radnog ugovora :

- potpisani ugovor sa NKBM Limited kompanijom

- kopija pasoša

- dokaz o uplati

- popunjeni i potpisani upitnik, odnosno CV

Ako ste zainteresovani poslaću Vam jedan upitnik da popunite.Upitnik je formular za upis Vaših

podataka, odnosno Vaš CV. Ponuda traje samo do 10. septembra.

Pozdrav,

Raa Trade International Limited & NKBM Limited

Paris, France, +33668297830​
.................Ljudi prevara ovaj covek je prevarant,mene je uradio doduse nije mnogo ya 200 e,kao nudi posao u Zurichu,sve sredjuje i sledi zavlacenje od nekih 5 meseci i nista..Sada se ne javlja na telefon na mail ne odg....Cist prevarant ne nasedajte....

Pozdrav svima,
nisam uspeo da iscitam sve postove, tako da ukoliko je vec bilo reci o tome izvinjavam se.
Zanima me sta konkretno podrazumeva ''PTO obuka''.
To je neka obuka koja se polaze pre odlaska i navodno je drze rusi.
To je sve sto sam saznao na razgovoru za posao a zaboravio sam da pitam za detalje...
Unapred hvala... :super:

Људи, нико ништа?
Ako se vratis unazad i citas naces moj odgovor na isto pitanje. Ja sam prelazio 5 puta i sve zavisi u kom si deli RF ali moguce je i tako se i radi. Od nove godine nece se morati svaki mesec dana prelaziti granica nego je produzeno na meseca da vazi emigracioni listic tako da ce i sa te strane biti mala pomoc svima koji odu turisticki.Naravno ovo nece pomoci ako odete i da radite jer turisticki kad se ode nema dozvole za rad.

Људи, нико ништа?

.................Ljudi prevara ovaj covek je prevarant,mene je uradio doduse nije mnogo ya 200 e,kao nudi posao u Zurichu,sve sredjuje i sledi zavlacenje od nekih 5 meseci i nista..Sada se ne javlja na telefon na mail ne odg....Cist prevarant ne nasedajte....
Pa nisam ja to dzba napisao gore proverio sam preko kuma koji je u Francuskoj tako da sam i postavio da je prevara. Pazite dalje nije za baciti eto ko ti 200e ko ima za baciti vrlo rado cu da uzmem da nezagadjutete okolinu unisticu ih mesto vas :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back