Posao u Rusiji (1)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Prmio sam danas poziv za petak na jos jedan dodatan lekarski pregled u Maglajskoj ulici za posebne uslove rada. Kazu da trebam ici u neko mesto SABATA. Nesto se nesecam da je ranije bilo reci o tom mestu koga ne nalazim ni na Google Maps. Dali ima neko ko bi mi znao reci nesto o tom mestu ako nista drugo onda barem gde se nalazi ?!?!

Ako je tako onda je odlicno to je na Volgi kontinentalna klima sto je za naseg coveka dobro sta si ono po zanimanju ja mislim da ce ti lepo biti tamo dal si vec bio na lekarski ili ti ovo prvi put nerazumem kako dodatni lekarski malo mi pojasni ako hoces :D

Ta recica Soci skroz mala, kad sam ja bila ne bilo i reke, a onako nesto poput izvora nekog..
Imam utisak da opet otvorili шлюзы (ne znam kako na srpskom to nazivaju) i spustili vodu kako pre neku godinu u Krimsku.
Kako pise bloger zavijaju sirene u gradu, obavestavaju o poplavi...

Ta recica Soci skroz mala, kad sam ja bila ne bilo i reke, a onako nesto poput izvora nekog..
Imam utisak da opet otvorili шлюзы (ne znam kako na srpskom to nazivaju) i spustili vodu kako pre neku godinu u Krimsku.
Kako pise bloger zavijaju sirene u gradu, obavestavaju o poplavi...
Dali su neku branu uzvodno otvorili ili je od velikih kisa voda naisla u Sociju neznam ali pre 15-tak godina mi se dogodilo da kraj kuce ispod jednog brdasca gde sam stanovao posle jedne dvosatne provale oblaka i ogromne kise da je od jednog potocica koji je leti bio skoro pa presusivao odjednom je izbila silna voda, prava bujuca kao pobesnela reka, voda koja je sa sobom donela i mnogo blata i sto sta jos i sve zivo potopila, kada se voda povukla ostalo je blato do kolena koje su morali buldozeri da uklanjaju zajedno sa mojim autom koji je bio okovan blatom od pola metra. Tako da mislim da je moguce i da je sve ovo nastalo od kisa koje se mozda tamo vidjaju jednom u 30 ili vise godina u tolikoj meri ...

Pisu da obilne padavine, da. Sada tam vanredno stanje. Prognoza za sutra ista - padavine i mogucnost dizanja reke do opasnog nivoa :( Makar sad sam procitala obavestenje da voda spada. al dzaba, ako to dolazi u trenutku. Jos kazu da je bio veliki tornado
Dali su neku branu uzvodno otvorili ili je od velikih kisa voda naisla u Sociju neznam ali pre 15-tak godina mi se dogodilo da kraj kuce ispod jednog brdasca gde sam stanovao posle jedne dvosatne provale oblaka i ogromne kise da je od jednog potocica koji je leti bio skoro pa presusivao odjednom je izbila silna voda, prava bujuca kao pobesnela reka, voda koja je sa sobom donela i mnogo blata i sto sta jos i sve zivo potopila, kada se voda povukla ostalo je blato do kolena koje su morali buldozeri da uklanjaju zajedno sa mojim autom koji je bio okovan blatom od pola metra. Tako da mislim da je moguce i da je sve ovo nastalo od kisa koje se mozda tamo vidjaju jednom u 30 ili vise godina u tolikoj meri ...

Ako je tako onda je odlicno to je na Volgi kontinentalna klima sto je za naseg coveka dobro sta si ono po zanimanju ja mislim da ce ti lepo biti tamo dal si vec bio na lekarski ili ti ovo prvi put nerazumem kako dodatni lekarski malo mi pojasni ako hoces :D
Upravo sam saznao da se dodatni pregled vrsi zbog ekstremno teskih uslova rada. Mesto se zove "Sabeta" samim svojim polozajem na karti sve objasnjava.
https://maps.google.com/maps?q=71.257+72.096+(Sabetta)&ll=71.257,72.096&spn=05.0,05.0&t=k&hl=en

orLCKl_Bz_4.jpg
41a223.jpg
IMG-20130905-WA0004.jpg
Ma nek lije kisa koliko hoce samo da se sve zavrsi bez ljudskih zrtava!!!

Pozdrav za sve.Redovno Vas pratim ali se javljam samo kada imam nesto novo da vam kazem.
Suprug je pre desetak dana bio na lekarskom u Vojvode Stepe i kako oni nista nakon toga nisu javili pozvao je u utorak da vidi da li je sve ok.Do tada nije zvao firmu,ceka da oni zovu posto ne vidi neku svrhu da ih zivka svaki dan.Ljubazna seka nije nista znala da mu kaze pa je pozvao Mikicu,koji vise ne radi na tim poslovima ,kako mu je rekao ali je znao da je lekarski u redu i da nece biti nista novo do 1.10.Oko prvog ocekuju priglasenje a posle ide brzo,tako je rekao.Suprugu je od pocetka receno da ide u Sabetu.I navodno je poslato za priglasenje krajem avgusta.
Danas su i njega pozvali na taj dodatni lekarski u Maglajsku,zbog posebnih uslova rada,tako da niste usamljen slucaj.Medjutim kada je pitao zbog cega to[ ljubazna seka nije znala nista da kaze osim tih posebnih uslova i da bi trebao ici za mesec do mesec ipo dana.Kad je rekao da on ceka priglasenje ,rekla je da ne zna ,mozda su ga planirali za nesto drugo...Znaci sve ispocetka...a vreme prolazi.QUOTE=darebre;26284092]Prmio sam danas poziv za petak na jos jedan dodatan lekarski pregled u Maglajskoj ulici za posebne uslove rada. Kazu da trebam ici u neko mesto SABATA. Nesto se nesecam da je ranije bilo reci o tom mestu koga ne nalazim ni na Google Maps. Dali ima neko ko bi mi znao reci nesto o tom mestu ako nista drugo onda barem gde se nalazi ?!?![/QUOTE]

- - - - - - - - - -

Da ,ja sam vec pisala da je Sabeta na krajnjem severu u polarnoj oblasti i da ga nema na mapi posto je bio neki tajni grad ali sad se tamo gradi luka i svasta je planirano...
Upravo sam saznao da se dodatni pregled vrsi zbog ekstremno teskih uslova rada. Mesto se zove "Sabeta" samim svojim polozajem na karti sve objasnjava.
https://maps.google.com/maps?q=71.257+72.096+(Sabetta)&ll=71.257,72.096&spn=05.0,05.0&t=k&hl=en

danicav5 ocigledno nisam primetio ili sam zaboravio sta si pisala u predjasnjim porukama pa otud i moje neznanje za Sabeta.
Toj sekici koja je i mene bila obavestila je najlakse da nista nezna a kao sto sam i ranije naveo sam polozaj gradilista i temperature koje zimi tamo vladaju objasnjavaju potrebu za posebnim pregledima.

Ne znam ,mi smo se vec prilagodili na tu ideju da ide u Jamaliju.Temperature su brrr,zive nomadi i irvasi a od onih cica tamo nema nista... Nadam se da ce biti ponekad bar satelitskog neta.Prevoz se vrsi helikopterima.Izgradjen je aerodrom ili se gradi a planirano je da propradi do kraja ove godine.To je veliki projekat koji ide tjumen,sabeta,kina preko severnog mora, razvijaju articku oblasUkucaj artic info pa ces videti malo detaljnije Sabetu.Mislim da se u stvari grade te hale koje su na slikama.Treba bas biti psihicki jak da se izdrzi tamo posto je bas pustos ali prezivecete vi to...A pregled u Vojvode Stepe je bio smesan,sad ce raditi internisticki i spirometriju obavezno,mozda jos nesto dodatno.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back