Posao u Rusiji (1)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
zovam se MADJAR ZVONKO i nalazim se u tyumenu od 12 aprila ove godine a radim za hopes internacional od avgusta 2011 kadasam bio u habarovsku i nisam nista izmislio znaci po lokalnom vremenu 13 sati su nas izveli na dvoriste i drzali otprilike 3_4 sat onda su nas odveli u grupama u njihovu stanicu i uzeli otiske slikali sa brojevima posle toga oko ponoci smo stigli u lokanu imigracionu gde smo boli popisivani i upoznati sa tim da radimo na crno bez papira i taj dokument smo morali potpisati i striktno su nam rekli ako nas jos jednom uhvate da radimo sta nam sledi.i jos od tog dana cekam na kartu kuci hvala lepo madjar zvonko

Добро сте и прошли! Да сте из Таджикистана или Узбекистана.... већ би гулили кромпир... Према нама и Турцима имају други однос...

Ја сам радио за 6 долара и све је испоштовано. Моја евиденција радних часова у шихтерици се поклопила са оним који су писали надређени на прозивци. У мом случају ја сам веома задовољан фирмом Велестрој. Све похвале.
izvini druze na kom gradilistu si radijo,ina kom radnom mestu?

Divota,sta reci na sve ovo.Posle onog cimanja "idi kuci i pakuj se,kupuje ti se karta za Moskvu",od pre nedelju dana,niko se nije javljao do danas.Sada opet ista prica,jutros zvali i rekli mu da je na spisku za kartu i da bi trebao da ide za 2-3 dana.Da li je sve opet samo cimanje ili je ovaj put zapravo,videcemo. A opet kada sve ovo citam hvata me frka da li ce sve biti OK. Onda satnica od 4$!!!!!!!,ovde radi za 3,ali je bar kuci sa porodicom.Odlucio je da ide i da proba,mozda i nije sve tako crno.Ako ne proba-kajace se,a ovako opet ima neke sanse. :think:

Tijana, uvek bio problem sa nabavkom karata. Obicno njih narucuju bar za nekoliko dana do leta i zato ne moze se krenuti istog trenutka, kad neko odluci da napusti gradiliste.
jeste draga u pravu si za karte ...ali firma ih ubedjuje da ostanu da su bezbedni , ne zeli da izgubi toliko radnika odjednom . pa ih tako i ucenjuju . Daj boze da ce svima dati karte ovih dana koji du u toj situaciji i ko je ceka ...

Ne mogu da verujem koja promena na ovom forumu,do samo neke nedelje bilo je kad ce se ici,samo da pozovu itd/
Ck ,mislim da je neko i otisao a od njihovih informacija nista ili samo sturo.
Mozda ja gresim,jer sam samo covek ali poceo sam da se kolebam cak vise-plasim.Toliko negativnosti odjednom prosto me tera da sa indignacijom sve to citam tj neka iskustva a da pri tom zamisljam kako se sve to meni nedaj Boze moze desiti.
Elem,ne razumem kako odjednom toliko negat opaski na racun Velesstroja,ustvari neka negativna energija se nadvila nad ovaj forum ili gresim.
Sve najbolje svima.

Ne mogu da verujem koja promena na ovom forumu,do samo neke nedelje bilo je kad ce se ici,samo da pozovu itd/
Mozda ja gresim,jer sam samo covek ali poceo sam da se kolebam cak vise-plasim.Toliko negativnosti odjednom prosto me tera da sa indignacijom sve to citam tj neka iskustva a da pri tom zamisljam kako se sve to meni nedaj Boze moze desiti.
Elem,ne razumem kako odjednom toliko negat opaski na racun Velesstroja,ustvari neka negativna energija se nadvila nad ovaj forum ili gresim.
Sve najbolje svima.
I mene to sve plasi,a na osnovu nekih ranijih prica sa foruma je i odlucio da ide.

Divota,sta reci na sve ovo.Posle onog cimanja "idi kuci i pakuj se,kupuje ti se karta za Moskvu",od pre nedelju dana,niko se nije javljao do danas.Sada opet ista prica,jutros zvali i rekli mu da je na spisku za kartu i da bi trebao da ide za 2-3 dana.Da li je sve opet samo cimanje ili je ovaj put zapravo,videcemo. A opet kada sve ovo citam hvata me frka da li ce sve biti OK. Onda satnica od 4$!!!!!!!,ovde radi za 3,ali je bar kuci sa porodicom.Odlucio je da ide i da proba,mozda i nije sve tako crno.Ako ne proba-kajace se,a ovako opet ima neke sanse. :think:

kajace se svakako ako ide u moskvu jer su ljudi ovde bolesni po mesec dana kad spomenes lekara kazu sta bi da si kuci otisao bi u apoteku i uzeo lekove tako i ovde uradite na gadiliste svi buluju od istih simptoma grlo temperatura bol u grudima nema vazduha sve zatvoreno a pritom hrana losa cesti problemi sa stolicom tj.retka ispada da samo kukam ali ja samo prenosim misljenja mnogih ovde u moskvi

Pa ovde sada spominju tu satnicu,mom muzu su na razgovoru rekli od 4-8$,zavisi kako se pokazes na gradilistu.Ti imas iskustva,kako to uopste ide?
Кратко је моје искуство за Велестрој тако да боље питај неког ко ради дуже од једног "туристе". Ж. свима на предавању у Златиборској прича како може бити 4 долара, а и мање, али не за вредне, већ оне који забушавају и хватају кривине.

kajace se svakako ako ide u moskvu jer su ljudi ovde bolesni po mesec dana kad spomenes lekara kazu sta bi da si kuci otisao bi u apoteku i uzeo lekove tako i ovde uradite na gadiliste svi buluju od istih simptoma grlo temperatura bol u grudima nema vazduha sve zatvoreno a pritom hrana losa cesti problemi sa stolicom tj.retka ispada da samo kukam ali ja samo prenosim misljenja mnogih ovde u moskvi
Да ли си ти радио у Москви? Колика је сад сатница мајстора? 4 оли 5?

Sve najbolje svima.

u zivotu se desavaju i lepe i ruzne stvari pa tako i u firmama ma kako se zvale ima period kad je ok ima kad nevalja trenutno je ova losa situacija ko je krivac neznam verovatno rukovodstvo smanjene satnice nezadovoljstvo radnika sve to utice negativno na firmu i obratno

Кратко је моје искуство за Велестрој тако да боље питај неког ко ради дуже од једног "туристе". Ж. свима на предавању у Златиборској прича како може бити 4 долара, а и мање, али не за вредне, већ оне који забушавају и хватају кривине.
A kada saznas za koliko radis,pre nego sto krenes(kupe ti kartu i potpises ugovor) ili kada te isplate? :zcepanje:

Meni je na probi u Lestanima receno,citiram:SATNICA KOJU VAM DAJEMO JE 5$,DA PRICAMO?
kao i mogucnost nekog napredovanja u satn ako se pokazes,al u to neverujem.

da kad bi ti rekao da ce te platiti 3-4$ ti nebi isao jel da a kad ti kaze 5-8$ tebi lepo zvuci a 8 jos nisam cuo da neko ima cuo sam za 6 i to jako malo njih a za 4$ je isplaceno 200-350 ljudi prosli mesec a ti kad ga odradis ,ceo mesec i kad te plate po 4$ kome da se zalis a jos crnje dok primis prvu platu odradis dva meseca .kad su tako posteni sto ti nekazu koliki ti je sat posle 10 dana kad se vidi koliko vredis nego okolisaju i vrdaju dok nevidis na plati ove u beogradu kad bitas zasto po 4$ mi nemamo pojma to da vidis sa sefom on te je ocenio ja sam iskreno u tjumenu bio placen po 5 ali sad gotovo da znam da nece biti tako

da kad bi ti rekao da ce te platiti 3-4$ ti nebi isao jel da a kad ti kaze 5-8$ tebi lepo zvuci a 8 jos nisam cuo da neko ima cuo sam za 6 i to jako malo njih a za 4$ je isplaceno 200-350 ljudi prosli mesec a ti kad ga odradis ,ceo mesec i kad te plate po 4$ kome da se zalis a jos crnje dok primis prvu platu odradis dva meseca .kad su tako posteni sto ti nekazu koliki ti je sat posle 10 dana kad se vidi koliko vredis nego okolisaju i vrdaju dok nevidis na plati ove u beogradu kad bitas zasto po 4$ mi nemamo pojma to da vidis sa sefom on te je ocenio ja sam iskreno u tjumenu bio placen po 5 ali sad gotovo da znam da nece biti tako
Ne znam i meni je pomenut Tjumen kao bravar a neki odose u Magadan ako se ne varam.
Ima li neko od svezih koiju primise prvu platu da potvrde ili opovrgnu satnicu od 5$
I da tamo sam brusio ploce secene brenerom pod 60 stepeni za zavar i kad rekoh da mogu rel da varim al nemam atest,pa sto nisi probaoitd pa ko porodjes prodjes.
Malo je sve to suvislo hm

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back