Posao u Rusiji (1)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
au... brate, nisam ni zamisljala da je toliko gadno... al do sada u takvima situacijama sve bilo dosta lojalno i bez vecih trzavica...
au sta docekase.....
u 13 dosla pogranicna policija i pohapsila otprilike 250 nasih judi i normalno sefovi jos uvek pricaju da se ne bojimo da je to sasvim normalno obican rutinski razgovor kojice da traje sat dva.kad je stigla ovdasnja zandarmerija i isterali nas kao najgore teroriste sutali udsatiarali pendrecima itd ali toje samo greska tako su nam rekli.E onda nas drzali u dvoriste jedno 3 sata koga kakosu nasli mene licno samo u dolnji ves,posto nasa imigraciona sluzba nije nasla za shodno da iznese nase putne isprave za 3 sata spakovali nas u autobuse kao nekad znate jevreje i transport u lokalnu stanicu pogranicne policije tamosmo opet poredjani kao u logoru pred strejanje u kolonu po dva glava dole ruke pored tela.Dali otiske svih prstiju citave ruke i uslikani u profilu i anfas sa brojem pored lica bas kao u filmovima o mafijasima.Posto su u medjuvremeno stizali nasi pasosi vozili su nas u grad u imigracionu sluzbu da damo izjave i potpisemo iste plus izjavu da su nas obavestili da radimo na crno i da u slucaju da nastavimo isto mozemo biti kaznjeni od 100-do1000 $ plus zabranu ulaska u rusku federaciju od 3 do 5 godina i automatcki momentalnu deportaciju i zavrsilsmo 12/08/2013 u 13 sati i toje za nase direktore jedan normalan postupak savim normalan i jos i neplacen dan posto sami smo krivi sto su nas pohapsili.Toliko od mene o ovoj dicnoj i velikoj firmi Velestroj beograd iliti bivsi Hopex internacional. M.Z

Ljudi, poznajem dobro Angelu jos od 2011.g. Samo pise njen muz s njenog profila. Ni to nikakva "patka" da znate. Verujem da covek istinu napisao, jer i ja citam na ruskom inetu - zestoke akcije u Moskvi, Sankt-Peterburgu, po citavoj Rusiji... I znalo se o tome unapred sta se desava. Sami Rusi na internetu po forumima bune se zbog neljudskog ponasanja prema migrantima.. :(

Znaci da zavrsimo sa ovom temom vec, treba tu jos puno mladih ljudi da idu da bi zaradili koji dinar, ne treba ih plasiti nego treba da ih bodrimo i ne mora da znaci da ce i njima to da se desi! Jedino savet mog muza posto je on bio tamo kada se to desilo da ako dodje do toga nista ne govoris, ne psujes nego jednostavno slusas sta tikazu i to je to! Uglavnom ti sto su dobili batina su bezali i protivili se sto nije razlog naravno za batine, ali eto. Ja sam ovo podelila sa vama i zelim svima da kazem samo hrabro i da ne odustaju od svog cilja :)

upravu si. Samo to pitanje moraju regulisati obe drzave nekim ugovorom. Ali oni vuku macka za rep ..:worth:

Znaci da zavrsimo sa ovom temom vec, treba tu jos puno mladih ljudi da idu da bi zaradili koji dinar, ne treba ih plasiti nego treba da ih bodrimo i ne mora da znaci da ce i njima to da se desi! Jedino savet mog muza posto je on bio tamo kada se to desilo da ako dodje do toga nista ne govoris, ne psujes nego jednostavno slusas sta tikazu i to je to! Uglavnom ti sto su dobili batina su bezali i protivili se sto nije razlog naravno za batine, ali eto. Ja sam ovo podelila sa vama i zelim svima da kazem samo hrabro i da ne odustaju od svog cilja :)

Znaci ipak je stari dobri recept.Oni sto se prave pametni.Fora je bas u tome sto si napisala, stanes gde si,cutis i pustis policiju da radi svoj posao i ne boj se.

tako je kako je, firmina politika je takva kakva je, imigraciono radi kako radi, muškarci su tamo, svi odrasli i sposobni i pametni da se ne busaju u prsa jer kome se moliti nije se kuditi, a odluke moraju doneti ako bude trebalo. zato su i otišli u dogovoru sa svojim porodicama, da zarade novac za bolje sutra svojih.

žene su bre .......zakon......:heart::heart:

Poslednja izmena:
Ljudi, poznajem dobro Angelu jos od 2011.g. Samo pise njen muz s njenog profila. Ni to nikakva "patka" da znate. Verujem da covek istinu napisao, jer i ja citam na ruskom inetu - zestoke akcije u Moskvi, Sankt-Peterburgu, po citavoj Rusiji... I znalo se o tome unapred sta se desava. Sami Rusi na internetu po forumima bune se zbog neljudskog ponasanja prema migrantima.. :(
Елена,није истина да се народ буни! Велика већина Руса подржава акцију.. Ја такође подржавам! Неко од нас Срба може бити колатерална штета... Ко не крши законе стране на којој се налази,неће га нико ни попреко погледати!
Иначе,после овога је све почело
Иронија је да је све кренуло од Дагестанца... а они су руски држављани... са омраженог Кавказа

tako je kako je, firmina politika je takva kakva je, imigraciono radi kako radi, muškarci su tamo, svi odrasli i sposobni i pametni da se ne busaju u prsa jer kome se moliti nije se kuditi, a odluke moraju doneti ako bude trebalo. zato su i otišli u dogovoru sa svojim porodicama, da zarade novac za bolje sutra svojih.

žene su bre .......zakon......:heart::heart:

Sto jest ,jest.ZENE SU ZAKON.;)

Kakvi optimisticni postovi,sad jos vise cekam da odem ,da me ispresecaju,ispendrekaju itd.
Ala je ovo otislo daleko ili se to samo u Tyumenu desava.I to bas kad predadoh papire,bes moju srecu.[/

Kad ovo sve malo bolje sagledam: pristacu da idem u Tjumen na presek.
Ako me slucajno navata migraciona, lepo cu da im objasnim da ja nisam dosao raditi :lol: :lol: :lol:
reci cu im da sam ja tu na prakticnoj nastavi (praksi)... :cool: :cool: :cool:

Kakvi optimisticni postovi,sad jos vise cekam da odem ,da me ispresecaju,ispendrekaju itd.
Ala je ovo otislo daleko ili se to samo u Tyumenu desava.I to bas kad predadoh papire,bes moju srecu.[/

Ako me slucajno navata migraciona, lepo cu da im objasnim da ja nisam dosao raditi :lol: :lol: :lol:

toooooooooooo bre........srpski optimizam i kad je najteže.....to je bre tradicija i u genima nam je :)
Dabome :zcepanje::klap:

Ma brate samo kazes da si od soka doziveototalnu amneziju i da ti nemas pojma ni kako se zoves a kamoli sta ces tu.

Il poznajemo se? :D
ne-ne ipak bune ljudi. Sada cak i pisu da kao ovaj narod ne mogu razumeti - prvo vriste da njima migranti (iz bivseg SSSra koje dolaze) krivi, smetaju , a kad poceli njih hvatati - sada odmah setili se o pravama coveka )))... Tako nekako na forumima diskutuju.
Елена,није истина да се народ буни! Велика већина Руса подржава акцију.. Ја такође подржавам! Неко од нас Срба може бити колатерална штета... Ко не крши законе стране на којој се налази,неће га нико ни попреко погледати!
Иначе,после овога је све почело
Иронија је да је све кренуло од Дагестанца... а они су руски држављани... са омраженог Кавказа

covek je lepo napisao gore RADNIK a dole ko je citoa u potpisu MZ.

ovde kao se se ismevaju ljudima koji su napisali bilo sta za ovaj dogadjaj,kao sto su i meni pojedini.SVE ALI SVE STO JE COVEK NAPISAO JE TACNO OD RECI DO RECI.taj pismeni sto ne razume sta je covek napisao pitao bi njega da je otisao 5000km od kuce da zaradi da prehrani porodicu i da mu se desi ovako nesto kako bi se ponasao.pritom mi jos uvek nista ne znamo jer niko nije nasao za shodno iz firme da danas pricam za nedelju ,dodje pred ljude i kaze bilo kakvu informaciju.

niko ne zeli da plasi nove ljude vec da oni koji ovo citaju znaju da u slucaju ako im se ovo desi ne ocekuju da ce proci tek tako fino...

ovde kao se se ismevaju ljudima koji su napisali bilo sta za ovaj dogadjaj,kao sto su i meni pojedini.SVE ALI SVE STO JE COVEK NAPISAO JE TACNO OD RECI DO RECI.taj pismeni sto ne razume sta je covek napisao pitao bi njega da je otisao 5000km od kuce da zaradi da prehrani porodicu i da mu se desi ovako nesto kako bi se ponasao.pritom mi jos uvek nista ne znamo jer niko nije nasao za shodno iz firme da danas pricam za nedelju ,dodje pred ljude i kaze bilo kakvu informaciju.

niko ne zeli da plasi nove ljude vec da oni koji ovo citaju znaju da u slucaju ako im se ovo desi ne ocekuju da ce proci tek tako fino...

Ne ismeva se bato niko,nego bilo je laznih informacija.I subjektivnog tumacenja ljudi koji su imali razne druge ciljeve.Sretno.

Il poznajemo se? :D
ne-ne ipak bune ljudi. Sada cak i pisu da kao ovaj narod ne mogu razumeti - prvo vriste da njima migranti (iz bivseg SSSra koje dolaze) krivi, smetaju , a kad poceli njih hvatati - sada odmah setili se o pravama coveka )))... Tako nekako na forumima diskutuju.

dhbexk.jpg

Poznajem tog coveka, koji izneo tu informaciju o vanrednoj situaciji i znam da sve sto napisao - istina.
Velik pozdrav za MZ i Angelu, koja ga ceka kuci! :cvet:

Samo hrabro pa kad ti rebnu 5 godina zabrano onda cu da vidim da li ces da imas osmeh na licu I kazna od 100 do 1000 dolara. A sefova nigde pobegli ko ***** pre racije samo su Bobana koliko cujem uhapsili ali je uspeo da I'm pobegne( sef na V1) . Nije za zajebanciju evo upravo sad ljudi otkazuju presek za Kazakstan oce kuci jer realno ko jos hoce da dobije zabranu na 5 godina. Ja sam bio na pauzi za rucak I bio sam u sobi pio sam kafu kad sam cuo dreku iz hodnika a nedugo zatim 2 specijalca sa fantomkama su usli I reklinam uz preteci ton da izlazimo napolje I onda je pocela drama. Tri sata maltretiranja sreca pa mene nisu uhvatili na gradilistu nego u kontejnerima inace bi me odveli. A imam biznis vizu ali snjom nesmem da radim . I sad pitaju za presek I kazu ako neprihvatite dobivate odkaz naravno nezelim sa Ruskom imigracionom sluzbom da se zezam nisam prihvatio da idem za Kazakstan . Najgore po tom pitanju je sto ako se nesto desi samo cu ja da najebem firmu zabole djoka . Toliko za sad

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back