Posao u Rusiji (1)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ccc.... kako idete kao muve bez glave..
Ne postoji turisticka viza.. postoji samo boravak do 30 dana,ne mesec,vec ravno 30.. samo sa pasosem.. U tih 30 dana mozes biti turista,a mozes biti i nekim svojim privatnim razlogom.. Mozes boraviti i duze.. preseces granicu i vratis se.. i opet 30 dana...
Raditi na gradilistu tako.. nije preporucljivo.. Prvo,ako te firma zavrne za pare,nikad ih tako neces izvuci.. drugo,ako te uhvati federalna migraciona sluzba,koja obilazi gradilista.. malo zatvora,kazna i proterivanje na 5 godina iz Rusije....

izvini...da boravak do 30 dana-upravu si....a ti mislis da se firmi isplati da odvede radnike plati sve troskove i da njih posle 5 dana tamo zatvore i proteraju ???? Ako je jaka firma- kao sto i jeste....nije sve tak kako bi inace trebalo da bude...oni tacno znaju kada dolazi federalna ...i onda sklanjaju svoje radnike.A radnici koji zasluzuju da ostanu i posle mesec dana sredjuje im se radna viza...jbg..i u Srbiji bi svaki radnik trebao da bude prijaljen,a ja licno bez prijave radim 5 godina...znamo mi svi propise,ali to niko ne postuje

izvini...da boravak do 30 dana-upravu si....a ti mislis da se firmi isplati da odvede radnike plati sve troskove i da njih posle 5 dana tamo zatvore i proteraju ???? Ako je jaka firma- kao sto i jeste....nije sve tak kako bi inace trebalo da bude...oni tacno znaju kada dolazi federalna ...i onda sklanjaju svoje radnike.A radnici koji zasluzuju da ostanu i posle mesec dana sredjuje im se radna viza...jbg..i u Srbiji bi svaki radnik trebao da bude prijaljen,a ja licno bez prijave radim 5 godina...znamo mi svi propise,ali to niko ne postuje

Vidi sestro... 5 godina zivim u RF.. sticajem zivotnih okolnosti.. Nisam ni sanjao o tome a nisam ni imao takve zelje...
Nemoj biti toliko uverena da se uspe svaki put saznati kad je kontrola.. Svega sam se nagledao.. Dovode ljude iz Srbije,gladne,zeljne zarade... obecavaju kule i gradove... Lupaju im falsh pecate u pasose.. Duguju po par plata... I onda ljudi ocajni.. nemaju kud.. Krenu kuci bez kopejke,hapse ih na aerodromima zbog pechata...
Nemojte se zaletati ako niste sigurni preko koga idete...... Pera,Mika.. Zika.... Idite preko proverenih firmi.. tamo iako nekad zakasni plata,nece vam ostati duzni..

Vidi sestro... 5 godina zivim u RF.. sticajem zivotnih okolnosti.. Nisam ni sanjao o tome a nisam ni imao takve zelje...
Nemoj biti toliko uverena da se uspe svaki put saznati kad je kontrola.. Svega sam se nagledao.. Dovode ljude iz Srbije,gladne,zeljne zarade... obecavaju kule i gradove... Lupaju im falsh pecate u pasose.. Duguju po par plata... I onda ljudi ocajni.. nemaju kud.. Krenu kuci bez kopejke,hapse ih na aerodromima zbog pechata...
Nemojte se zaletati ako niste sigurni preko koga idete...... Pera,Mika.. Zika.... Idite preko proverenih firmi.. tamo iako nekad zakasni plata,nece vam ostati duzni..
Druze,je l' si ti cekao 9 godina da ovo napises? Uclanjen si 2004,a danas prvi put pises!!! To sto si napisao jeste tako,u pravu si. Ali,budi direktan. Ajde,sta predlazes???
Napisi u PP ako zelis.
Preko koga ici? Nudis li ti nesto?
Svi jurimo isto. Kako si napisao ovu poruku ti bi da nesto ponudis,pa izvoli.

Druze,je l' si ti cekao 9 godina da ovo napises? Uclanjen si 2004,a danas prvi put pises!!! To sto si napisao jeste tako,u pravu si. Ali,budi direktan. Ajde,sta predlazes???
Napisi u PP ako zelis.
Preko koga ici? Nudis li ti nesto?
Svi jurimo isto. Kako si napisao ovu poruku ti bi da nesto ponudis,pa izvoli.

2004te godine nije bilo ove teme ))) Salim se,naravno...
Citam postove i shvatam da je svakog od vas muka naterala.. i vidim da je sve gore i gore... Vidjam ljude koji su skoro dosli ovde..
Daleko od toga da nesto nudim.. Prosto pokusavam da dam savet.. ko hoce da procita,procitace..
Realno,kad vidim da neko spomene satnicu od 5 dolara,meni se zeludac okrene... Te satnice su bile aktuelne pre 10 godina,kad je to bila velika lova,i ovde i u Srbiji... Jos ti malo zakine na kursu... i milina.. Mislim,ko ima racunicu.. moze se i od tog nesto zaraditi... Stisnuti se mesecima i samo raditi i raditi... Ako ima obroke u firmi i stan... A tako.. na duzi rok... po meni to je pasji zivot.. I vecina nasih ljudi ovde vremenom se propije,pocne da trosi ... upusti se u vezu sa nekom zenom... Pucaju brakovi.. porodice..
Nije mi namera nikoga da demotivisem... svako ima svoje razloge.. i svoje zelje..

То је бедна и јадна сатница али шта да се ради кад боље од тога нема у Србији. Срећом па је бар плата редовна..нека утеха у целој причи.
Слажем се... Немају ни сами руси велике плате.. сем у Москви.. А трошкови живота велики.. Само хоћу да кажем како је све то девалвирано...
Ма ја сам ретко бивао на овом форуму... Више волим један технички форум..

I ako desavaju se neprijatnosti sa migracionom policijom, sefovi iz Velesstroja ne kriju se i ne begaju, a brane svoје
Нема ту одбране, кад затекну радника на црно... Раније је и могло... Иначе,није то миграциона полиција.. То је Федерална Миграциона Служба.. која иде уз асистенцију полиције

potpuno si upravu slazem se 100 posto...licno znam ljude koji su ziveli kao stoka i vratili se bez para koje naravno nikada nisu bile isplacene....sticajem okolnosti znam da je sve provereno i da su preko ove firme sve ispostovali u roku...SVE NAJLEPSE :bye:

potpuno si upravu slazem se 100 posto...licno znam ljude koji su ziveli kao stoka i vratili se bez para koje naravno nikada nisu bile isplacene....sticajem okolnosti znam da je sve provereno i da su preko ove firme sve ispostovali u roku...SVE NAJLEPSE :bye:
А има и тога многи су се вратили без новаца рекавши жени да их нису исплатили, а они потрошили новце на жене и алкохол. Добро јутро свим форумашима.

Zato ovlastis zenu na racun iz banke. pa neka se muci u Srbiji sa parama razmisljajuci kako da ih potrosi. A ti uzivas u Ruskoj zimskoj idili, ne razmisljas o hrani, stanu i ostalim glupostima, zezas se sa kolegama na poslu po 11-12 sati i ostatak provedes u spavanju i odmoru. Sta ti je zivot, nekom bas upadne kasika u MED

Zato ovlastis zenu na racun iz banke. pa neka se muci u Srbiji sa parama razmisljajuci kako da ih potrosi. A ti uzivas u Ruskoj zimskoj idili, ne razmisljas o hrani, stanu i ostalim glupostima, zezas se sa kolegama na poslu po 11-12 sati i ostatak provedes u spavanju i odmoru. Sta ti je zivot, nekom bas upadne kasika u MED

....ti si bas lose prosoao u zivotu....sta da ti kazem nisu sve zene iste....ima nas raznih :manikir:

Паре ко паре и нису проблем, мука би била док ја радим она свако јутро испија кафу са комшијом.:sad2:

"solari" ovo je sala na racun vas zena koje ostajete u Srbiji i znam da nisu sve iste , neke su razlicite, a neke bas vole kafu kako kaze "drinjaca". Ma nije meni lose, samo se ubih od neizvesnosti kada cu da krenem

znam...i odgovarila sam kroz salu...a znam i slucaj gde je muz rintao u Rusiji da bi vratili kredite,a ona naravno nista vratila nije...skupila pare i otisla sa kolegom....:sad2: reci...koji crnjak

Pozdrav radni narode :) dugo pratim ovaj forum,i dosta je opsiran i informacije su tacne,prijavio sam se iz razloga da mi odgovorite na neka pitanja :)
Nesto o meni : Zovem se Milomir 1994.godiste,zavrsio sam srednju texnicku skolu,smer el.tex.energetike

Interesuje me do kog godista primaju radnike u Velestroju,prijavio bi se kao farbar,hvala u napred !!!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back