Posao u Rusiji (1)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Вести о пословима у Русији преко Велестроја шире се Србијом муњевитом брзином, као епидемија. Немојте се надати у позиве већ тражите везу или се уздајте у дебелу срећу. Много је пријављених, не могу они све звати. Нема ништа од седења и размишљања.. зваће они мене само треба стрпљења. Срећом, срећа није мој главни адут. :)

Стални радник, поуздан. Доказао се.
Kako traziti vezu,npr.ako ne poznajem nikoga u firmi? Jedino da odem tamo i da im nudim procenat,sta da radim? Ja sam bio u petak na razgovor,dali mi papir i rekli mi da uradim sve sto se trazi. Prijavio sam se za prvu kategoriju na poziciji grubih gradj.poslova. (zidar,tesar,armirac,betonirac) Kako ja da znam ko je tu glavni? Ne mogu da idem od jednog do drugog pa da nudim procenat. Sta uraditi? Pomagajte ljudi ako nesto znate.Daj da ne budemo sebicni. Pozdrav

Pa Mile, ti si njima prvi komsija! Moras imati vezu! Idi, uzmi cokolade za devojke, kafe, sokova i kazi da si dosao da se upoznas svoji komsije (komsinice) , a tamo vec gledaq po situaciji - kako ti karta legne.. :zcepanje:
Kako traziti vezu,npr.ako ne poznajem nikoga u firmi? Jedino da odem tamo i da im nudim procenat,sta da radim? Ja sam bio u petak na razgovor,dali mi papir i rekli mi da uradim sve sto se trazi. Prijavio sam se za prvu kategoriju na poziciji grubih gradj.poslova. (zidar,tesar,armirac,betonirac) Kako ja da znam ko je tu glavni? Ne mogu da idem od jednog do drugog pa da nudim procenat. Sta uraditi? Pomagajte ljudi ako nesto znate.Daj da ne budemo sebicni. Pozdrav

Pa Mile, ti si njima prvi komsija! Moras imati vezu! Idi, uzmi cokolade za devojke, kafe, sokova i kazi da si dosao da se upoznas svoji komsije (komsinice) , a tamo vec gledaq po situaciji - kako ti karta legne.. :zcepanje:

Da je to tako,ali te devojke ne mogu nista pomoci.S obzirom da su sve lepe isao bih ja svaki dan sa cokoladom kod njih,ali one poslovno mi ne mogu pomoci. Treba kopati malo dublje.....ALI GDE????

Ако иде туристички онда није срећа, многе који путују на кратак рок од неких 20-ак дана зову брзо. Желимо му срећан пут. Где путује?

Pozdrav ljudi. Ja danas dobio ponudu da radim u Nis-u,terenski posao ali sta ja znam sa ovim Velestrojem nekako se mnogo ceka,i ajd sto se ceka nego postoji mogucnost i da ne zovu.Ja ih danas zvao,i tako mi deluju kao da niko nista ne preduzima.Zena koja se javila mi kaze da treba da se ceka,ja pitam koliko a ona pojma nema.Tek sam se prijavio,ali posle danasnjeg razgovora sa njima pocinjem da se unervozim.Svaka cast vama ljudi sto vi izdrzavate sve to. Jasno mi je i da se mora,posla nema ove godine,mnogo slabo,pa nesto mora da se radi. Da cekam 5-6 meseci da me pozovu posto sam se prvi put prijavio,to mi je gubljenje vremena,taman da ne znas sta ces i kako ces. Jedan moj kolega isto poslovodja cekao otprilike tako oko 5-6 meseci i bio na mesec ipo dana.Kad ce sad opet da ga zovu sam Bog zna. Ja sam tako resio,pa sad ako jos nekoga zanima,nadam se da nisam prekrsio pravilo,ako jesam izvinjavam se,ali znam kako je cekati,pa ako se nekome radi nek proba kao ja. Mene ubija to cekanje,ja nemam strpljenja da cekam,nadam se da ima jos takvih. Ako je ova poruka neprimerena neka je moderatori obrisu,ja sam samo hteo da pomognem.

Sve si pravilno napisao - sve stoji i cekanje i neizvesnost... Ti si u NISu preko Revnosti ili direktno zaposlio se? Ako direktno, onda dobro, a ako preko Revnosti, onda plata ce biti smesna.. Al bitno da se nesto radi i to je pravilna odluka, mislim. Ako ne tajna, na koju si platu primljen u nisu?

Sve si pravilno napisao - sve stoji i cekanje i neizvesnost... Ti si u NISu preko Revnosti ili direktno zaposlio se? Ako direktno, onda dobro, a ako preko Revnosti, onda plata ce biti smesna.. Al bitno da se nesto radi i to je pravilna odluka, mislim. Ako ne tajna, na koju si platu primljen u nisu?
Ne znam sta je Revnost?! Jel se tako neka firma zove ili sta? Ja sam nasao oglas na netu da traze zidare,tesare,betonirce pa sam konkurisao prosle nedelje,i danas su me zvali zakazali su mi sastanak za sutra u NS. Plata.....uh,pa nije nesto,ali s obzirom da nemam posla,ili to sto se nadje po dan-dva,to mi je nedovoljno.Ovde se radi 7 dana,pa 7 slobodno,taman mogu i nesto privatno ako nadjem. A plata je 25.ooo dinara neto,nije nesto ali opet sedeti kuci....nemam ni to.Ugovor na 6 meseci,i tako.Nisam puno pitao jer ja ne pregovaram preko telefona,samo direktno. Ako zelite mogu sutra detaljnije da vam napisem sta ce biti na razgovoru. Potrudicu se da zadovoljavam posao,jer oni rade i po inostranstvu,Rusija,Belgija,Ekv.Gvineja(Angola) i tako jos neke zemlje. Ja bih da naucim posao "busaca",jer oni za takav posao u Rusiji placaju dobro,negde sam procitao oko 4000 dolara,a rade po istom sistemu 7/7. Ne znam,covek vise nije pametan u ovoj drzavi,svako misli bice bolje ali ja mislim da ce biti sve teze i teze.

Revnost, to je firma iz NS, koja saradjuje sa NISom - traze za njih radnike.. Nemogu da verujem da u NISu takva plata... :evil: stvarno nema smisla tako potcenivati ljudi, koji rade tezak posao, skolovali se za to... Ali mozda ce biti jos nesto na konto putnih troskova pride...
Daj Boze da ubodes neki posao od 4000 dolara, al da se zadrzis u NISu - moras jako potruditi, mislim, postavuti sebi cilj i metodicno ici njemu, cak ako ponekad budes morao progutati neku zabu, t.j. preci preko sebe. Ne znam kako na terenu, al u samom NISu sada ljudi kukaju - jako tesko za njih raditi, kako cujem.

Imam utisak da u Velesstroju sada mnogo bolje raditi njego u NISu - mnogo pozitivnije nekako u Velesstroju tako meni cini, a u NISu - samo dresura, mustra i slom zivacaljudi dobijaju zbog toga sto potsvesno drhte za svoje radno mesto, za koje placene 25 hilj... To je moje misljenje.

Imam utisak da u Velesstroju sada mnogo bolje raditi njego u NISu - mnogo pozitivnije nekako u Velesstroju tako meni cini, a u NISu - samo dresura, mustra i slom zivacaljudi dobijaju zbog toga sto potsvesno drhte za svoje radno mesto, za koje placene 25 hilj... To je moje misljenje.

Jeste.Sve ovo sto si napisala u potunosti je tacno i u pravu si. U svakom slucaju hvala ti. Razmislicu o svemu ovome sto si mi napisala.Ima jos puno do ujutru pa cu videti,mozda te i poslusam.Prosetacu ujutru opet gradom,mozda naletim na neki posao. Ovi iz Velestroja se nadam da ce zvati,pa makar u narednih 2-3 meseca,opet ce i to biti dobro. Za pocetak bicu zadovoljan i na mesec dana da odem u RF. Pozdrav :)

Nema tu sta razmisljati - ako nema boljeg posla - radi u NISu, dok ne pozovu u Velesstroj ili negde za 4000 dol. Samo hocu da kazem - ne sada taj NIS, kao sto bio pre prodaje... Ranije moglo se ziti, ako tamo radis, a sad - ni nista bolje od prosecne privatne firme u smislu zarade, a nerviranja, nazalost mnogo vise nego u prosecnoj firmi, jer jos ziva dobra slava o NISu makar realnost vec druga...
Jeste.Sve ovo sto si napisala u potunosti je tacno i u pravu si. U svakom slucaju hvala ti. Razmislicu o svemu ovome sto si mi napisala.Ima jos puno do ujutru pa cu videti,mozda te i poslusam.Prosetacu ujutru opet gradom,mozda naletim na neki posao. Ovi iz Velestroja se nadam da ce zvati,pa makar u narednih 2-3 meseca,opet ce i to biti dobro. Za pocetak bicu zadovoljan i na mesec dana da odem u RF. Pozdrav :)

Ne znam kakvo je vase iskustvo,ali ponasanje devojaka u Velesstroju je neozbiljno i neprofesionalno. Juce sam bila sa muzem u Zemunu da preda papire(uspeli smo da sredimo pasos ) i receno mu je da ide kuci da se pakuje jer ide danas ili sutra,neko ce ga nazvati da ga tacno obavesti.Pitao je da li je to sigurno i rekli su da jeste 100%. Nazvao je svog gazdu i rekao da ipak ide za dan-dva i da vise nece raditi kod njega.Ja sam nezaposlena i njegova plata,a radi na dnevnice, je nas jedini prihod.Danas se iz Velesstroja niko nije javio i malopre kada ih je nazvao su rekli da ce ici do kraja nedelje.Da li neko od vas moze da mi kaze kako i kada da ih shvati ozbiljno i da zna da ce otici tada kada mu kazu??? I sta sada da radi,da pojede gov** i da nazove gazdu i kaze da su se ovi samo salili i da ipak ne ide danas-sutra nego do kraja nedelje?Hoce ga onda opet zvati u neddelju da mu kaze da su se oni opet salili ili ce mozda i otici??? A da, zanima me i kada uplacuju akontaciju,pre polaska ili kada stignu u RF?

Nema tu sta razmisljati - ako nema boljeg posla - radi u NISu, dok ne pozovu u Velesstroj ili negde za 4000 dol. Samo hocu da kazem - ne sada taj NIS, kao sto bio pre prodaje... Ranije moglo se ziti, ako tamo radis, a sad - ni nista bolje od prosecne privatne firme u smislu zarade, a nerviranja, nazalost mnogo vise nego u prosecnoj firmi, jer jos ziva dobra slava o NISu makar realnost vec druga...

Poslusao sam tvoj savet.Nisam otisao.Mislim da si u pravu.Vodim te u kafic da castis pice za ovo :D Nasao sam danas neki posao tako da cu raditi tu. Cekacu da vidim sta ce biti sa Velestrojem.Ja se nadam da ce me u roku od 5 meseci zvati,otprilike se toliko ceka,bar svi tako cekaju.Neki manje,neki vise ali tu se krece oko 5 meseci.Voleo bih da mi neko kaze da gresim pa da bude manje da se ceka :D

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back