Posao u Rusiji (1)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kad sve znas sto se mlatis na forumu,sto nisi otisao,daj sto od hiljadu ipo koju ces zaraditi pa idi sutra

Filozofe objasni sledece:

Ljudi cekaju po nekoliko meseci. U medjuvremenu dobar broj odlazi (novih). Ti sedis kuci i slusas lazi kako ti se radi priglasenje i posle saznas od istih tih ljudi koji te lazu da ti je zahtev upucen dva meseca kasnije. I nikome nista. Lazi me Lazo lazi... Ima ljudi koji sede kuci i po dva meseca a imaju i priglasenje i vizu i odlaze na 20 dana regularno. Razgovarao sam sa takvima licno a u medjuvremenu ljudi njihove struke odlaze a oni ni neznaju da su im stigli papiri pre dva meseca. Samo im kazu iz firme kad se nakane, viza vam vazi do tada i tada, pa se ljudi pitaju sta su radili ovi iz firme 2 debela meseca i vise.

Kako je moguce da ljudi stoje u zapecku na dnu ladice sa svim mogucim papirima vise od dva meseca a drugi iste struke odlaze u gro broju?

Da ti odgovorim: Da sam znao na vreme dao bih. Sad je kasno. Sad i da treba nedam iz principa!

Poslednja izmena:
Можемо и да коментаришемо.Живи смо људи. Наравно да има свега па и злоупотреба, посебно ако се иде у Русију преко мањих подизвођача и сумњивих агенција. Какогод,поред лоше организације путовања "приоритета", веза, протекција, Велестрој је и даље најпоузданија фирма у Србији већ годинама што се тиче услова рада, хигијене, смештаја, превоза, хране, и оно што је најважније ПЛАТАМА, које су задовољавајуће и исплаћују се на време Зато ми смета у том чланку где се опањкава Хопекс, тј данашњи Велестрој. Узели су један негативан пример, а могли су на десетине хиљаде позитивних за које ја могу да посведочим.
Чуо сам да у Енергопројекту за 700 долара зидар ради, други су код Латиновића чекали плату месецима, Путеви ми нису поуздани.

Sad ti svaka na mestu,nisam ja ni sumnjao u tebe vec si me zabrinuo na momenat.;)

Ljudi cekaju po nekoliko meseci. U medjuvremenu dobar broj odlazi (novih). Ti sedis kuci i slusas lazi kako ti se radi priglasenje i posle saznas od istih tih ljudi koji te lazu da ti je zahtev upucen dva meseca kasnije. I nikome nista. Lazi me Lazo lazi... Ima ljudi koji sede kuci i po dva meseca a imaju i priglasenje i vizu i odlaze na 20 dana regularno. Razgovarao sam sa takvima licno a u medjuvremenu ljudi njihove struke odlaze a oni ni neznaju da su im stigli papiri pre dva meseca. Samo im kazu iz firme kad se nakane, viza vam vazi do tada i tada, pa se ljudi pitaju sta su radili ovi iz firme 2 debela meseca i vise.

Kako je moguce da ljudi stoje u zapecku na dnu ladice sa svim mogucim papirima vise od dva meseca a drugi iste struke odlaze u gro broju?

Vrlo jednostavno.Uporedi broj zaposlenih na papirima sa brojem prijavljenih.Mene su zvali pet dana zaredom,pet razlicitih osoba sa pet razlicitih informacija.Ljudi odu a oni ih zovu sa pitanjem da li ste zainteresovani da idete.Niciji mozak nije neogranicen

Da ti odgovorim: Da sam znao na vreme dao bih. Sad je kasno. Sad i da treba nedam iz principa!

Ne razumem svrhu ovog pisanja, osim da je možda tebi lakše.
Pa zar zaista misliš da ovi ljudi to sve ne znaju? Zar misliš da sa svojim porodicama nisu vagali, vagali, odlučivali, nećkali se, računali....i doneli su odluku da ne plaćaju nego da čekaju, jer čak i da plate, nemaju nikakve garancije.....a mnogi nemaju da plate. Pored toga, ovde smo bar raskrinkali par takvih prevaranata.....dakle, sve se zna, ali je svako doneo svoju odluku, sam, ako je samac, ili sa ženom, ako je oženjen.

Pa zar zaista misliš da ovi ljudi to sve ne znaju? Zar misliš da sa svojim porodicama nisu vagali, vagali, odlučivali, nećkali se, računali....i doneli su odluku da ne plaćaju nego da čekaju, jer čak i da plate, nemaju nikakve garancije.....a mnogi nemaju da plate. Pored toga, ovde smo bar raskrinkali par takvih prevaranata.....dakle, sve se zna, ali je svako doneo svoju odluku, sam, ako je samac, ili sa ženom, ako je oženjen.

Spremaj ti meni oko moje carapke,ja posto znam da ne odustajem,isto tako znam da cu ici.Zima se blizi trebace mi.

Ocigledno da ima koji neshvataju da se takve stvari desavaju. Vagao sam i ja... i izvagao da moram da cekam jer nemadoh pameti tada koju sad imam glede ove teme. Celo vreme pisem o tome da su za slanje prioritet prioriteta oni koji su resili da plate. A to sto ja nisam jedan od tih je moja stvar i nevolja kao i svakga od nas.

Spremaj ti meni oko moje carapke,ja posto znam da ne odustajem,isto tako znam da cu ici.Zima se blizi trebace mi.

ma bre igle dovatim u svaki slobodan tren, a i kad nisam slobodna ima se oslobodim samo da :strika::strika::strika::strika::strika:
vid sinhronizacije bog te mazo....:lol:

- - - - - - - - - -

Ocigledno da ima koji neshvataju da se takve stvari desavaju. Vagao sam i ja... i izvagao da moram da cekam jer nemadoh pameti tada koju sad imam glede ove teme. Celo vreme pisem o tome da su za slanje prioritet prioriteta oni koji su resili da plate. A to sto ja nisam jedan od tih je moja stvar i nevolja kao i svakga od nas.

Tačno :)
oš i ti jedne čarapke?
Ako nećeš slobodno kaži, ne ljutim se ja.....mada bi bilo lepo da očeš :lol:, vidim čovek si kako treba, kao i svi ostali ovde

Ако човек нема право да изнесе своје мишљење и ако ћемо се сви понашати шаблонски и једнолично чему тема. Те тешке речи, те глупости, те плашимо породичне људе.. ШигиМиги је казао нешто што може бити болно за многе. Колега Његош ми је навео још драстичнији пример, од којег данас нисам умало пао са столице и питао се "па дал је могуће". Поздрав колеги Његошу у нади да ће његов случај у скорашње време доживети срећан епилог.

Не. Али постоји велика вероватноћа да је неко дао паре, искористио везу.Мислиш да није немогуће?

Nisam bas ocekivao da ce drnjaca da izgubi strpljenje posle mesec dana cekanja.
A i nije mi jasno njegova srtuka je deficitarna i pored dugogodisnjeg iskustva koje ima da ga ne zovu.
On je bio na malom gradilistu pa nije mozda dobro video kakva je situacija ali da je bio na velikom gradilistu bio bi mnogo ranije nervozan.
Mi smo mislili da prilikom odlaska u R.F.vaze neka druga pravila ali svuda je isto kada je u pitanju zaposljavanje.

U kako me nerviras,ja dajem pare agenciji i tebi da me povezes i da mi garantujete da idem za sedam dana na biznis vizu.Sredi mi to.Znas kako da me kontaktiras

Ако човек нема право да изнесе своје мишљење и ако ћемо се сви понашати шаблонски и једнолично чему тема. Те тешке речи, те глупости, те плашимо породичне људе.. ШигиМиги је казао нешто што може бити болно за многе. Колега Његош ми је навео још драстичнији пример, од којег данас нисам умало пао са столице и питао се "па дал је могуће". Поздрав колеги Његошу у нади да ће његов случај у скорашње време доживети срећан епилог.

:eek:

ok......samo napred, svi skupa. Danas je težak dan i treba se isprazniti.
Ja ću se skloniti.........navalite momci, izbacite sve negativno iz sebe...bolje ovde nego u porodici :ok:

Mamoooooooooo :strika::strika::strika: i za mene jedne. Fataj :heart:

Drugari, moram da vam se pohvalim. Kao i obično zovem ja njih danas, da ih pitam kako su... i saznam da sam najavljen za let za 19. u petak uz moguće pomeranje od dan ili dva, a trebao bih da idem neznam ni ja kuda. U igri je Habarovsk, NPS1 ili Magadan. u fazonu za gde ti kupe kartu tu ideš, čudno mi to sve al' ajd'... čekam... Ne verujem. To je informacija koju sam sam iskamčio, a još me zvanično niko od teta Micika nije pozvao, valjda će sutra, jer Boban reče kako treba da me zovu. I viza mi važi do 15 septembra... koj' su očin radili mesec dana kad se to tako dešava... Eto tako... to je novo... Drugari nećem da slavim... to će bude kad se vrnem ako ikada i odem.

Drugari, moram da vam se pohvalim. Kao i obično zovem ja njih danas, da ih pitam kako su... i saznam da sam najavljen za let za 19. u petak uz moguće pomeranje od dan ili dva, a trebao bih da idem neznam ni ja kuda. U igri je Habarovsk, NPS1 ili Magadan. u fazonu za gde ti kupe kartu tu ideš, čudno mi to sve al' ajd'... čekam... Ne verujem. To je informacija koju sam sam iskamčio, a još me zvanično niko od teta Micika nije pozvao, valjda će sutra, jer Boban reče kako treba da me zovu. I viza mi važi do 15 septembra... koj' su očin radili mesec dana kad se to tako dešava... Eto tako... to je novo... Drugari nećem da slavim... to će bude kad se vrnem ako ikada i odem.

Ajd ja cu pustiti vodu,ebes racun.Nek curi do petka.

Tebi posebne štrikam.:heart:....s pirinač ramFlu :strika::rotf:
Biće.....:worth:

:eek:

ok......samo napred, svi skupa. Danas je težak dan i treba se isprazniti.
Ja ću se skloniti.........navalite momci, izbacite sve negativno iz sebe...bolje ovde nego u porodici :ok:
Ок драга мама ако мислиш да је коментарисање и виђење ситуације пражњење нека ти буде, али грешиш. Изгледа да треба свести комуникацију на минимум у овој теми са моје стране. Поздрав.

Ок драга мама ако мислиш да је коментарисање и виђење ситуације пражњење нека ти буде, али грешиш. Изгледа да треба свести комуникацију на минимум у овој теми са моје стране. Поздрав.

:zeek:..........:(
Neću da se raspravljam sa tobom.....isuviše mi je stalo do tebe

- - - - - - - - - -

Ufffffffffffff.U pravu si.Kao reklama za jafu.Hvala ti sto postojis.

iiiiiiih.....majka je jedna doduše :lol:

Aaaaaaaaaaaaaaaa zato ima flejzbuksi, evo: :hahaha::hahaha::hahaha:

Pod bordurom ili ranflom podrazumeva se pocetna mustra pletiva. Obicno se radi kod odevnih predmeta i ima ulogu da pocetak pletiva bude elastican i da dobro stoji. Najcesce se radi obicnim prugastim bodom a moze se raditi i pirinac bodom, bodom podvezice i drugim.

Bod "Pirinac" je kombinacija pravih i obrnutih petlji, tako da je jednostavan i mogu ga raditi pocetnici u pletenju.

Moze te namaknuti bilo koji broj petlji i raditi na sledeci nacin:

1. red * 1 petlja pravo, 1 petlja obrnuto *

2. red * 1 petljua obrnuto (perko prave petlje iz donjeg reda), 1 petlja pravo (perko ornute petlje iza donjeg reda) *

Ovaj postupak se ponavlja do poslednjeg reda pletenja.

A ONDA KLOT PA FRKET :strika: :strika: :strika:

Aaaaaaaaaaaaaaaa zato ima flejzbuksi, evo: :hahaha::hahaha::hahaha:

Pod bordurom ili ranflom podrazumeva se pocetna mustra pletiva. Obicno se radi kod odevnih predmeta i ima ulogu da pocetak pletiva bude elastican i da dobro stoji. Najcesce se radi obicnim prugastim bodom a moze se raditi i pirinac bodom, bodom podvezice i drugim.

Bod "Pirinac" je kombinacija pravih i obrnutih petlji, tako da je jednostavan i mogu ga raditi pocetnici u pletenju.

Moze te namaknuti bilo koji broj petlji i raditi na sledeci nacin:

1. red * 1 petlja pravo, 1 petlja obrnuto *

2. red * 1 petljua obrnuto (perko prave petlje iz donjeg reda), 1 petlja pravo (perko ornute petlje iza donjeg reda) *

Ovaj postupak se ponavlja do poslednjeg reda pletenja.

:rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf:
e luda glavo......:heart:

Prvo, malo gimnastičkih aktivnosti u hali sportova zvanoj "Jorgan"... :per: čisto da se mi, koji smo besposleni, malo umorimo kako bi imali od čega odmarati. :per::per: :per: jer kažu ljudi, a i svedočim: -Što se krevet više ljulja brak je stabilniji. Braćo i sestre, drugari, ljuljajte se! :hahaha::hahaha::hahaha: Nemože da škodi!

Laka vam noć i od mene!

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back