Posao u Rusiji (1)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Postoji jedna firma,mislim da je iz Subotice,korektni su.Rade po Rusiji,uglavnom molerske radove,tako da moleri ne moraju da cekaju velestroj. Mislim da se zove STG Injenjering,ili tako nesto. Ipak proverite ako vas zanima.

Poslednja izmena:
Ledenodoba007, hoces reci da posle lekarskog protekne mesec dana dok se ne ode?!
Ja sam radio lekarski ove sedmice i to po drugi put. Prvi put za svoje novce a sada o trosku firme, opet putujuci do Beograda za svoje novce. Po onome sto je meni Boban rekao trebalo bi ubrzo i ja ocekujem vec od sutra da pozovu zato sto mi viza istice veoma brzo, a koji su ocin radili svo to vreme pa mi je viza lezala u firmi dva meseca to neznaju ni oni. prosto ne vidim racunicu da me drze jos do mesec dana kuci ali ne bih se ni tome cudio.

Ledenodoba007, hoces reci da posle lekarskog protekne mesec dana dok se ne ode?!
Ja sam radio lekarski ove sedmice i to po drugi put. Prvi put za svoje novce a sada o trosku firme, opet putujuci do Beograda za svoje novce. Po onome sto je meni Boban rekao trebalo bi ubrzo i ja ocekujem vec od sutra da pozovu zato sto mi viza istice veoma brzo, a koji su ocin radili svo to vreme pa mi je viza lezala u firmi dva meseca to neznaju ni oni. prosto ne vidim racunicu da me drze jos do mesec dana kuci ali ne bih se ni tome cudio.
Ja sam napisao sto znam,jer moji drugovi su toliko cekali.Ne kazem da ces i ti cekati toliko. Eto,ja imam priglasenje vec mesec dana a nisam jos pozvan za lekarski,samo sam obavesten da ce me zvati na lekarski.Umesto da su me odmah zvali a ne prvo obavestenje pa sad cekam da me zovu.nekako mi je to bezveze.A ti si se prijavio za sta?

I naravno,Velestroj ne refundira novac koji sami kandidati potrose. Oni placaju samo put,ali toga dana kada se krene za Rusiju,od aerodroma do gradilista i nazad,sve ostalo ide o trosku kandidata. A ni druge firme to ne placaju.Svugde je isto.

Ma Mica ubica te ceka na pumpi u Vlasotincima i sipa ti gorivo,ti onda dodjes do Zlatiborske 5 i udjes u kombi do aerodroma,e sad ako hoces da te porodica isprati na aerodrom ti pitaj mozda imaju neki litar corbe u steku..... :zcepanje::zcepanje::zcepanje:

Napokon ih dobi.Moje je poslato.Trebalo je da stigne jos proslog meseca ali kasne.Za isto gradiliste.
и ја их доби, љубазна особа ми рекла да је захтев за приглашење послато, бићете обавештени за лекраски, лет... :)

надам се да ми то није рекла само да ме скине са "#*&*%* :namcor:

Poslednja izmena:
Према овоме што пише очекујем да ће плата у Русији пасти за бар један долар, ако не и више.

http://forum.krstarica.com/showthre...a-DUPLI-POREZ-ZA-SVE-KOJI-RADE-U-INOSTRANSTVU

IZMENAMA Zakona o porezu na dohodak građana najviše su pogođeni građevinari. Angažovanje naših radnika u inostranstvu mnoge će koštati više nego dosad.

Građevinari odgovaraju da će se troškovi za radnike uvećati za dvadesetak odsto

Znaci na primer vi ste drzavljanin Srbije i radite u Nemackoj, Rusiji i tamo primate platu 3000 evra, vi ste u obavezi da na tu platu od 3000 evra platite porez i doprinose ne samo Rusiji,Nemackoj vec i Srbiji tj LOPUZAMA I BANDITIMA IZDAJNICKIM IZ SNS-a.

Gde to ima u svetu da se placa porez na platu koju ostvaris u inostranstvu kao da si je ostvario u Srbiji?

To je duplo oporezivanje.

Znaci ako neko radi u Americi na primer ili Rusiji - mora da plati isti porez 2 puta . Jednom Rusiji/Americi drugi put SNS-ovskim djubradima i secikesama u Srbiji.

Na taj nacin se ljudima nece isplatiti vise da idu i rade u inostranstvu

Poslednja izmena:
Колико дуго временски траје процедура за добијање приглашења и бизнис визе? Нпр. ако су данас послали захтев за приглашењем хоћу ли у року месец дана добити приглашење, визу, авионску карту?

Колико дуго временски траје процедура за добијање приглашења и бизнис визе? Нпр. ако су данас послали захтев за приглашењем хоћу ли у року месец дана добити приглашење, визу, авионску карту?

Ako se ne varam, 14 radnih dana.

Говориш за приглашење или визу?

Priglasenje, ono ti je polazna tacka za sve ostalo. Za vize zaista ne znam. To sve zavisi i za koju radnu vizu apliciraju, a postoje tri vrste. Razlikuju se po trajanju, i po tome da li se mogu raditi preseci, ili ne. I znam da nije bas utesno, ali ja sam prvi put cekao 7 meseci, drugi put 3, a sada sam evo usao u cetvrti mesec cekanja. Posto sam povukao sva dokumenta od njih, ponovo sam predao 12.03. jer mi je receno da treba da odem "po hitnom postupku", najkasnije do 15-20.05! Znajuci kako to sve funkcionise, pomislih kako ce biti dobro ako odem i do 15.06. A evo, jos sam tu...

Poginuo je covek u Tjumenu dok je prelazio ulicu ka smestaju....Iskreno saucesce porodici.....Heroji pazite se tamo dzabe i pare i sve ostalo vi ste nam najbitniji.....:(

Tragedija, i tuzno je cuti tako nesto. Ali, alkohol je najveci krivac za tako neke stvari. Ja sam radio sa covekom kome su odsekli nekoliko prsta, zbog promrzlina. Dobar deo nasih ljudi se ponasaju kao da su pusteni s' lanca.

Drugari,

imate li kakvih saznanja za gradilšta NPS30 do NPS34? Ima li preseka posle isteka vize? Kakvi su klimatski uslovi? Ima li signala za telefon, internet? Ima li uvećanja satnice na tim gradilištima? O ovim NPS-kama se nije nikako pisalo, ako neko nešto zna bilo bi lepo da to podeli sa nama?

Poslednja izmena:
Мислим да предност у Русију имају ликови који дају лову. Тако ви који хоћете на фињака и поштено стрпите се. Хоћу рећи стрпите се МНОГО. :hahaha: Зна се ко је приоритет на списку.

A sta je to presek? Kome se i zasto daje povisica? Sta znaci NPS? Ja imam to priglasenje mozda vise od mesec dana.Koliko cu ja onda jos cekati? I da li je se isplati cekati nekoliko meseci a onda te oni posalju na mesec dana? Onda dodjes kuci pa opet cekas nekoliko meseci da bi opet isao na mesec dana? Nit' ovde nit' tamo!!! Samo kazem,onako...da budem i ja u centru paznje :D

Tragedija, i tuzno je cuti tako nesto. Ali, alkohol je najveci krivac za tako neke stvari. Ja sam radio sa covekom kome su odsekli nekoliko prsta, zbog promrzlina. Dobar deo nasih ljudi se ponasaju kao da su pusteni s' lanca.

Pozz Zex. Zanima me to sto si napisao o promrzlini prstiju. Ne znam kako da te pitam,malo mi cudno to sto si napisao.Ja recimo na -10 ovde kod nas ne radim sa rukavice. I ne mi ladno,pa se pitam da li bi imao ja problem tamo ako bih radeo sa rukavice? Hvala

Мислим да предност у Русију имају ликови који дају лову. Тако ви који хоћете на фињака и поштено стрпите се. Хоћу рећи стрпите се МНОГО. :hahaha: Зна се ко је приоритет на списку.

Ne zna se bato.polako to sto si besan ne znaci da treba da opletes po svima.Drugarski ti kazem

Priglasenje ces dobiti za manje od mesec dana,vizu za 2-3 dana a avionsku kartu,neces dobiti.Ja sam dobio priglasenje za 10 dana mozda manje od dana kad sam bio na razgovoru,ali avionsku kartu nisam jos,a bio sam na spisku vec dva puta u roku od 17 dana od kako sam bio na razgovor. Ne mora da znaci da ce i kod tebe biti ista situalacija :)

Poslednja izmena:
A sta je to presek? Kome se i zasto daje povisica? Sta znaci NPS? Ja imam to priglasenje mozda vise od mesec dana.Koliko cu ja onda jos cekati? I da li je se isplati cekati nekoliko meseci a onda te oni posalju na mesec dana? Onda dodjes kuci pa opet cekas nekoliko meseci da bi opet isao na mesec dana? Nit' ovde nit' tamo!!! Samo kazem,onako...da budem i ja u centru paznje :D

Presek.Ulaz izlaz.Ako ides turisticki,produzi ti se boravak tako sto izadjes iz zemlje pa se vratis isti dan ili samo tvoj pasos.Naftna propusna stanica.Tebe presek ne zanima.A karte jesu realan problem.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back