Moram se uključiti u temu, da bismo razdvojili laži od istine. Moj otac poslednjih 5 godina radi kao tesar, bio je na terenu, po celoj Srbiji. Raspadom firme, ostao je bez posla. Rešio je da se prijavi za posao u Rusiji preko Velestroja. Našao je broj i zvao, rekli su mu da su tesari hitno potrebni, odmah mu zakazali razgovor za par dana. Na razgovoru ih je bilo četvorica u grupi, postavljali su im pitanja vezana za posao i oni su naizmenično odgovarali. "Test" su prošli moj otac i još jedan čovek, BEZ IKAKVE VEZE, ne poznavajući nikoga. Rekli su im da spreme papire i da u narednih desetak dana očekuju let. Tako je i bilo, tati je posle nekoliko dana javljeno da ima let 1. juna. Otišao je na mesec dana, na turističku vizu, u Novi Urengoj, gradilište "NPS 2". Tražeći podatke po internetu o tom gradilištu, naleteli smo na ovaj forum. Zabrinuti zbog komentara tipa "nemaju vode za kupanje/piće", "odvojeni su od sveta", "hladno im je", "teško im je, puno se radi", "to što su poneli - to im je", pitali smo ga da li je istina, jer on nama piše da je sve u redu. Odgovorio je: "Komentari su takvi, zato što je ovde mnogo "maminih sinova" i "mlakonja", koji nikad nisu radili na gradilištu i nikad nisu radili na terenu. Tople vode nema kad se potroši, ali kasnije se ugreje, pa opet ima. Vode za piće ima u menzi. Imamo i prodavnicu u kojoj ima sve što nam treba". Ovo je odgovor čoveka koji, opet naglašavam, nije prvi put na terenu i NE PREUVELIČAVA stvari. Ukoliko nekoga još nešto interesuje, neka pita.
Ovo sto je "CigerŠraf" napisao apsolutno je tacno. Tacno je da su uslovi teski, ali ko je imao iskustva sa radom na nekom gradilistu taj iole zna sta moze da ga ocekuje, tako da uz volju za radom moze da se izdrzi bez vecih problema, sve stvar navike i karaktera. To mi je i sam brat rekao koji je tamo vise od mesec dana..