Posao u Rusiji (1)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kako je raditi napolju po snijegu, vjerovatno je bolje nego kiša i ima li prekida zbog vremena ?

Da ti kazem,nije bas lako,ja sam ovde u ovom gradu samo privremeno,da produzim vizu (Firma mi je sa sedistem ovde),pa idem u Jakutsk.I ovde radim posao koji samo lici na moj osnovni,tako da sam na krovu po ceo dan...:per:Tesko da se odlaze zbog vremenskih prilika,osim naprimer varioci u slucaju pljuska ako rade na otvorenom (To ti pricam za Velesstroj),Kabanicu ili odelo za kisu i cepaj.Uopste se u Rusiji ne gleda na vreenske uslove,kratki su rokovi,a i imaju razradjene metode da na primer liju i greju beton na -30 i vise...:-)
Licno meni smeta vetar,ovde pored OBa brise kao lud,moji hronicno upaljeni sinusi se bune,ali naviknes se brzo,a i odela su im predvidjena za takve uslove,tu se ne brini.Na -56 sam oblacio samo zimske pantalone (naravno podgace duge) i nije mi bilo hladno....

Zaboravih,sretan put svima koji su otisli,ostalima sto pre da ih stignu!!!!!!!A zenama i deci sretno trosenje para...:-)

Hvala ti na ovim informacijama. Otprilike kako sam i pretpostavljao ali ništa dok ne osjetim na svojoj koži. Ja se nadam sledeće sedmice mi treba biti gotovo priglašenje, pa onda na NPS 11. samo da se ne oduži, da mi je da krenem više.

Dragi drugari, koferi spakovani jos malo pa put pod noge, da iskoristim priliku pre nego sto krenem da se SVIMA zahvalim na lepim zeljam pred put, ostajte mi u zdravlju i sreci, pa ko jos nije otisao drzim fige da to bude sto pre, cijemo se kad stignem, jos jednom hvala i pozdrav :bye::bye::bye:

Pozdrav svim forumasima ! Ekipa koja je jutros krenula oko jedan sat I ja snjima smo stigli zivi I zdravi u Moskvu aerodrom Seremetovo . Imanas oko 34 I cekamo avion za Tyumen koji bi trebalo da krene oko 10 za Tyumen tako da cu da vas obavestavam o svemu . I zelim svima koji jos cekaju da sto pre krenu na put :worth::worth:

Upravo sam se cuo sa drugom koji radi u Tjumenu...Tamo su smestajni kapaciteti dupke puni,ali se ubrzanim tempom rade novi,iznajmljuju hoteli za radnike,kojih iz Srbije ima oko 1200.Ukupno oko 2500 ljudi.Uopste nije iskljuceno da se ceka zavrsetak smestaja,da se ljudi ne dovedu pa da spavaju na livadi.

Upravo sam se cuo sa drugom koji radi u Tjumenu...Tamo su smestajni kapaciteti dupke puni,ali se ubrzanim tempom rade novi,iznajmljuju hoteli za radnike,kojih iz Srbije ima oko 1200.Ukupno oko 2500 ljudi.Uopste nije iskljuceno da se ceka zavrsetak smestaja,da se ljudi ne dovedu pa da spavaju na livadi.

Ima ovde ljudi koje ce sve jedno spavati na livadi ako uskoro ne odu za Rusiju,tako da to nema veze uopste.....:besna:

Ja sam godinama, a i dalje radim u drzavnoj firmi sa platama manjim nego u komunalnim preduzecima. Planiram da idem negde da radim, nisam znao gde, pa mi je ovo izgledalo kao dobro resenje.

Mene interesuje, kakve su temperature i kako se to podnosi u tim sibirskim krajevima? Kakav je smestaj, hrana? Da li se ide u grad i slicno?

Ja sam godinama, a i dalje radim u drzavnoj firmi sa platama manjim nego u komunalnim preduzecima. Planiram da idem negde da radim, nisam znao gde, pa mi je ovo izgledalo kao dobro resenje.

Mene interesuje, kakve su temperature i kako se to podnosi u tim sibirskim krajevima? Kakav je smestaj, hrana? Da li se ide u grad i slicno?

Drugar, sve je već rečeno tako da :ajmo:

Moj se prijatelj vratio iz Sočija.....frka sa platom....on ne radi direktno za Puteve nego za nekog izvodjača koji sa njima ima igovor.....ugovorena cena pa onda smanjena a i ta je pitanje kad će...za te pare mož da radi i u Bg...a one bube, tek kad je digao frku u kanc. Puteva, pitali ga za koga radi...rekao i stvoriše se lekari....kupio avio kartu za nazad i vratio se kući. Eto

Moj se prijatelj vratio iz Sočija.....frka sa platom....on ne radi direktno za Puteve nego za nekog izvodjača koji sa njima ima igovor.....ugovorena cena pa onda smanjena a i ta je pitanje kad će...za te pare mož da radi i u Bg...a one bube, tek kad je digao frku u kanc. Puteva, pitali ga za koga radi...rekao i stvoriše se lekari....kupio avio kartu za nazad i vratio se kući. Eto

svaki dan sve veselije i veselije...

Mislim, nista ne sigurno kod relativno velikih igraca (Velesstroj), koji legalno rade, a tek kod ove sitne boranije, koja u startu cini mi se usla u posao s jedinim ciljem iz..bati radnike - potpuni haos...

Pozdrav svima, da li je neko cuo za firmu kopeks ili hopeks, neka zena iz Niša ih reklamira, koliko je to sigurno? Da nije neka prevara, traže samo pasoš i lekarsko, sve ostalo plaćeno, cena 5 dolara na sat, a radi se od 10-14 sati.

Poslednja izmena:
Pozdrav svima, da li je neko cuo za firmu kopeks ili hopeks, neka zena iz Niša ih reklamira, koliko je to sigurno? Da nije neka prevara, traže samo pasoš i lekarsko, sve ostalo plaćeno, cena 5 dolara na sat, a radi se od 10-14 sati.
Potraži firmu Velestroj iz Beograda, taj Hopex je sada pripojen toj firmi i nazovi ih direktno ne treba ti posrednik. Ako te zanima više o toj temi, vrati ce jedno 100 stranica u nazad isčitaj sve i znaćeš sve kao i mi.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back