Posao u Rusiji (1)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kao sto sam vec rekao otisao sam da radim u Tyumen kao tesar....

Imam jedno pitanje kao moderator, kad si ovo rekao, jer ovo ti je prva poruka.
Pored toga, za prvu poruku i slučajno nabasavanje na ovaj forum poruka je vrlo ležerno napisana....kao da se znamo odavno

1.Kad se to desilo?
2.Gde su su vam bili nadređeni,šefovi?
3.Ko vas je vodio u Kazahstan i dali vam je rečeno da "treba platiti carinicima"?
4.Kako da su samo vas 65-toro pohvatali kad ima gomila naših ljudi koji su isto tako otišli?
5.Malo indiskretno pitanje ako ste imali po 1200 dolara da platite kaznu po koliko dolara ste slali porodicama?
6.Ako ste tamo bili 45 dana što je mesec i po a zarađivali 4 dolara na sat,nešto se računica ne poklapa sa onim što ste zaradili,tamo potrošili,platili te kazne i ako ste slali kući......
P.S.Ja sam medicinar i matematika mi slaba tačka tako da me slobodno ispravi ako grešim.

Poslednja izmena:
pa... nista... mislim, najjednostannije resenje - prijaviti se za ucesce u Programu za preselenje sunarodnika u Rusiju i po tom osnovu imati legalan boravak u Rusiji.. Makar par meseci unazad bilo je price da Srbija i Rusija ova pitanja dobijanja radne dozvole treba pojednostaviti , samo izgleda jos nije...

1.Kad se to desilo?
2.Gde su su vam bili nadređeni,šefovi?
3.Ko vas je vodio u Kazahstan i dali vam je rečeno da "treba platiti carinicima"?
4.Kako da su samo vas 65-toro pohvatali kad ima gomila naših ljudi koji su isto tako otišli?
5.Malo indiskretno pitanje ako ste imali po 1200 dolara da platite kaznu po koliko dolara ste slali porodicama?
6.Ako ste tamo bili 45 dana što je mesec i po a zarađivali 4 dolara na sat,nešto se računica ne poklapa sa onim što ste zaradili,tamo potrošili,platili te kazne i ako ste slali kući......
P.S.Ja sam medicinar i matematika mi slaba tačka tako da me slobodno ispravi ako grešim.

ne-ne! Sasvim logicna pitanja:):super:! I mene sve to zanima.

malopre sam se cuo sa njima. prvo sam ja zvao call centar. kazu da sam na spisku za vizu i da ocekujem priglasenie, sredinom sledeceg meseca. kada sam rekao da me Mikica zvao u subotu,kaze da postoji mogucnost da me posalju i na turisticku mesec dana dok mi ne stigne priglasenie i da bi se onda vratio i isao na vizuregularno. Nije proslo dva minuta ponovo mi zvoni telefon, zove druga i kaze da su narucili kartu za petak za mene ali jos nije stigla potvrda rezervacije. Cim stigne javljaju. Moje misljenje da nije jednostavno ni kupiti kartu kada su guzve a ima presedanja u moskvi.Videcemo sta ce dalje biti. Moguce da sam za vikend tamo...
Bez obzira na price ja idem. Na moje pitanje da li su do sada imali problema sa turistickim vizama, ona tvrdi da niko nije imao problema.

ja sam konkretno zaradio 2200 dolara,kuci nisam nista poslao i imao sam da platim kaznu,carinici su nam sami trazili da platimo,nijedan sef nije bio na gradilistu kada se pojavila policija,na vama je dali cete da verujete u ovo sto sam napisao ili necete.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back