Posao u Rusiji (1)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
a moj stari danas isao u furmu:D... Vratio se sav srecan - docekali ga tamo kao najrodjenijeg, sve prica, kako mu se obradovali kolege, sa kim on radio. Al losa vest, da je trenutno posla nema za vodovodjiji... :( Tako da cemo jos cekati...

Malopre pričala sam sa dragim,sutra očekuju novu grupu.Istina je da si ovih mesec dana na probnom radu ali se prelazi granica u Kazahstan i nastavljaš dalje još mesec.Ukoliko ispuniš uslove rade ti papire za dalje stim što ipak moraš da se vratiš kući na nekoliko dana.E,sad kaže naviše do 15 dana si kući a posle gde te bace.Danas su zadužili opremu i odradili neku papirilogiju i sutra počinju da rade.

Drugari i drugarice pozdravljam vas i zahvaljujem na lijepom druženju. Zvao sam firmu i lijepo ih zamolio da mi pošalju papire a da me troškovi dostave istih APSOLUTNO NE ZANIMAJU! Eto tako, ostajte u zdravlju i veselju!

Izvinite što sam izgorio, šta je tu je...

Drugari i drugarice pozdravljam vas i zahvaljujem na lijepom druženju. Zvao sam firmu i lijepo ih zamolio da mi pošalju papire a da me troškovi dostave istih APSOLUTNO NE ZANIMAJU! Eto tako, ostajte u zdravlju i veselju!

Baldoni jako mi je zao,mi ostajemo i dalje u prici...izgleda da smo postali mazohisti....U neku ruku te i razumem i cak stavse i zavidim ti na hrabosti ili ludosti,vreme ce pokazati u svakom slucaju da li si napravio pravi izbor i nama je doslo milion puta da ih otkacimo ali kad vidimo perspektivu u Srbiji sa 20 000 bez penzionog i socijalnog malo se presaberemo....Sta su ti rekli kad si im trazio natrag dokumenta?

Nemoj molim te....Kad si dosad izdrzao,trebalo je jos ovo malo,tvoji papiri tamo nece da se pokvare.Strpi se,znam da je tesko.

Желим ти срећан пут. Кажи ми прошли пут кад си говорио за "долину смрти" и фабрику злата да ли си то рекао због великих хладноћа или тешких услова рада?

Мене је контактирао неки Јован. ( не данас) Зна ли неко ко је он.
Ma to je zbog izolovanosti i hladnoce,vetra...Uslovi rada su prilagodjeni,kad je toliko hladno,ili se priprema u zatvorenom,ili malo napolje,pa trk na grejanje.
Jeli Jakuti stvarno zive pod satorima, pa i na -60, ili je to urbana legenda?
Malo ih je ostalo u divljini,u Jakutsku je ogromna migracija u zadnjih 10 god.Svi civilizovani su otisli dalje,a ti iz tajge se smotali u grad.Tako da trenutno,ako nisi kosook,mozes da izgubis glavu kao nista.A ima ih jos koji zive u satorima,ili drvenim kolibama,love ribu ili odgajaju losove i irvase...

ne u napred nedam niti cu dati, a rekli su mi sve to naplacuju kada dobijem posao, naravno trazucu ugovor pecat itd sve, na kraju krajeva sastavicu sam ugovor pa u sup preko advokata da overim. pozz

ja sam jednom isao preko nekog posrednika...pasos i karta na aerodromu,pa pare u ruke.Ako imaju dogovor sa Velessom,da ti oni odbiju od plate,onda je to realno najverovatnije legalno sve.Ali cetvore oci otvori!

Neznam šta da ti kažem,samo se nadam da to nisi uradio u afektu.Ako si sve stavio na sto i za i protiv onda je to druga priča.Ti najbolje znaš ali ipak nisi trebao da odustaneš.

matori sve najbolje u daljoj borbi,ima dana,godina i zivota a samim tim bice i prilika mozda pet puta boljih od ovih,zao mi je sto si izgorio ali ti sigurno znas sta radis.Nisi dete misli optimisticno,ko zna zasto je to dobro.Jos jednom sve najbolje i svaku srecu ti zelim u daljim odlukama.Pozdrav

Druze razumem tvoju agoniju ni ja nisam u boljoj situaciji,pare se potrosile oni me zvali da donesem radnu knjizicu kad je stiglo priglasnje a sad kad zovem nemamo informaciju kad idete mnogo se zaj...u sa ljudima,sta ja sad da radim ako uzmem dokumenta tek sam onda ugasio a niko nece da me primi bez radne knjizice.Pozdrav svima

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back