Posao u Rusiji (1)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vidim da je vecina ovde po struci bravar. Zvanicno je Velesstroj trazio i druge struke, u nasem slucaju, dragi je zidar/fasader, mada zna jos mnogo toga, jer je na gradilistima radio svasta. E sad, koliko ima sanse da ode?
I zanima me da li se tamo radi preko cele godine? Tamo je stalno sezona radova, ili je kao i kod nas u januaru tajac? Posto gore je neko napisao da je isao 2x po 6 meseci, shvatam da je radio i po najvecem minusu, snegu i slicno?

Mom potencijalnom prijatelju je dobro u Sočiju. Sve je ok, hrana, smeštaj, posao ali imaju neke bube pa ih jedu (kao nas komarci) te neko ne reaguje a neko burno reaguje. E, ovaj zaglavio kod lekara. Dali mu nešto da maže i sad je ok.:klap:

zamisli ironije pet dana buljim u telefon i nista kad danas isprazni se baterija nisam ni skonto.Upalim tel,propusten poziv Velestroj.Jedva ih dobijem kad ono na spisku ste za petak da letite cekamo kartu buduite kraj telefona,ako stigne karta javljamo da potvrdimo ako ne javljamo da otkazemo za neki drugi dan.

zamisli ironije pet dana buljim u telefon i nista kad danas isprazni se baterija nisam ni skonto.Upalim tel,propusten poziv Velestroj.Jedva ih dobijem kad ono na spisku ste za petak da letite cekamo kartu buduite kraj telefona,ako stigne karta javljamo da potvrdimo ako ne javljamo da otkazemo za neki drugi dan.

:klap: dobro je, dobio si ih

- - - - - - - - - -

Svakom po jedna Samsonite-kožna a ti kući :metla2::cepanje:

a lap-topovi?.....m? :zcepanje:
a ti....pa imaš prevozno sredstvo :metla::rotf:

Vidim da je vecina ovde po struci bravar. Zvanicno je Velesstroj trazio i druge struke, u nasem slucaju, dragi je zidar/fasader, mada zna jos mnogo toga, jer je na gradilistima radio svasta. E sad, koliko ima sanse da ode?
I zanima me da li se tamo radi preko cele godine? Tamo je stalno sezona radova, ili je kao i kod nas u januaru tajac? Posto gore je neko napisao da je isao 2x po 6 meseci, shvatam da je radio i po najvecem minusu, snegu i slicno?
Radi se po svakom vremenu...Jedino sto kad je previse hladno,malo rade,malo beze u toplo...
:dontunderstand:Prevedi šta to doslovce znači.

Doslovce je Centr vec objasnila,koliko sam video,njoj je maternji Ruski.U prevodu,firma te prebacuje iz jednog regiona u drugi (kao nasi OOUR-I)i automatski ti overavaju papire za tu oblast.

Meni su upravo javili da idem u nedelju uvece..Jakutijo,cekaj me,ne radujem ti se...:-)Mada idem za neku drugu firmu,ali Boze moj,bitno da se ide,i meni se ovaj odmor oduzio,3 meseca blejim kuci...Ako nekome jave za nedelju uvece,javite se,da se i licno upoznamo!!!Srecno svima!!!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back