Posao u Rusiji (1)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Која домаћа СИМ картица је најбоља у Русији: МТС, Вип или Теленор?

Najbolji je telenor i to da primas poruke,a za slanje ka Srbiji najpovoljnije je da si uzme Ruska sim kartica,znaci trebalo bi da se ponesu dva telefona.....:)

- - - - - - - - - -

kao senka kucom seta,
duga li si crna noci
mozda danas nisu mogli
al ce sutra ipak doci

:zcepanje::zcepanje::zcepanje::zcepanje::zcepanje::zcepanje:........znaci ja ne verujem...placem.....:zcepanje::zcepanje::zcepanje:

Кад шаљем смс поруку у иностранство са МТS-а буде много јефтинија од Теленора.

Ja ti kazem kako ovi sto ih ja poznejem rade,a u Tjumenu su,sad ja ti dalje od Crne Gore nigde nisam bila i to jos pre 10 godina tako da iz licnog izkustva pojma nemam....mozda to zivisi i od mesta na kome se nalazis....:D

A da li neko zna kako funkcionisu aplikacije poput skypa i vibera na nasim telefonima u inostranstvu.Posto vec imam na ugovor tel i placam internet da li je neko upucen u to.Jel dzabe razgovor ili ce nasi operateri da oderu zbog koriscenja interneta u inostranstvu.

sa Telenora je 15 dinusa a za MTS ne znam.
Ево шта им пише на сајту: "Cena SMS poruke ka međunarodnim destinacijama je 10,00 dinara bez poreza, odnosno 12,00 dinara sa porezom." Поскупели су а били су много јефтинији од Теленора.

Telenor>
Cene slanja kratkih SMS poruka ka inostranstvu: 18,00 dinara po jednoj poslatoj poruci za sve Telenorove korisnike.
Sve cene prikazane su sa uračunatim PDV-om.

6 динара разлике није мало! :rtfm::rtfm::rtfm:

Poslednja izmena:

Svejedno je koju karticu nosis. Na nju samo primas poruke iz Srbije, koje te nista ne kostaju. Verovatno vec imas karticu iste mreze kao i tvoja porodica... To je njima povoljnije da salju.
A kada kupis Rusku sa nje ces slati poruke tvojima.
A da li neko zna kako funkcionisu aplikacije poput skypa i vibera na nasim telefonima u inostranstvu.Posto vec imam na ugovor tel i placam internet da li je neko upucen u to.Jel dzabe razgovor ili ce nasi operateri da oderu zbog koriscenja interneta u inostranstvu.

Ne smes koristiti domacu karticu za to. Tamo si u romingu i nikakvi paketi nemaju besplatnog ni interneta ni nista. Rusku karticu koju kupis stavices u taj telefon i aktivirati skype. Evo ti dole link jednog njihovog operatera. Ja nisam mogao nista povoljnije da nadjem, sto se tice interneta. Imas dve varijante jedna te kosta 99 rubalja mesecno i imas 50MB interneta dnevno. Ali samo u Tymenskoj oblasti. Mada tamo ces samo i biti...
Druga je 199 rubalja mesecno. I imas 100MB dnevno i vaze bilo gde u da si u Rusiji.
I ako ti je telefon zakljucan da mozes koristiti samo tvog operatera, dekodiraj ga. Inace nista od skypea preko tog mobilnog...

http://www.tyumen.mts.ru/mobil_inet_and_tv/internet_phone/tarifs/bit/

Poslednja izmena:
jel bobuljka ispratila muza.Hitno potrebne taze informacije
:per::per::per::hahaha:
- - - - - - - - - -

Svejedno ti je...

Tamo si u romingu,i nema nista od toga...

Имам неки крш од телефона тако да ћу за Скајп и проверу и-мејла отићи повремено у неки интернет клуб у граду или платити колеги услугу интернета који има лап топ.

Jeste spremni?Firma sasvim ok,sve organizovano i pod konac.Kad dođeš ideš da potpišeš ugovor cirka 8-10 strana,potpisuje se na mesc stim što se tamo produžava.AKONTACIJA do kraja nedelje a plata za ovih 15 dana na kraju meseca.Antacija se ne odbija od ove plate već junske.Čarter let direktno do Tjumena.U okolini Tjumena tri gradilišta pa sad gde te bace.Prevoz do aerodroma organizovan veeelikim spratnim autobusom.Dobili su sendviče,jogurt i flašu vode,malo je zeznuto to što imaju let tek u 05:30 ali zato sede u autobusu i mogu da dremnu i rknu umesto džedžanja na aerodromu.Personal vrlo korektan i spreman da pruži svaku informaciju.E, da videla sam i Cacu,Vacu i Dacu i nisu neke samo se prave :zcepanje:

Poslednja izmena:
zdravo svima!
moj brat je jedan od ljudi u autobusu koji ujutru putuju za rusiju..jako sam zabrinuta zato sto ide prvi put..
molila bih da mi neko kaze kakvi su uslovi tamo i nesto o firmi velestroj preko koje on odlazi.
unapred hvala..

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back