Posao u Rusiji (1)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sad nas je zvala Dara iz velesstroja i rekla je da je sve otkazano do sledece nedelje...kad je dragi pitao koliko jos ona je rekla PAR DANA i tako cekamo......:mrgreen:

- - - - - - - - - -

Nove vesti iz Tjumena.Dragi je smešten u predgarađu pomenutog grada i svakodnevno ih autobus vozi do gradilišta i nazad,kaže smeštaj je sasvim ok.Dobro što nisam pakovala aufingere :zcepanje::rotf:

Ja sam spremila 12 ofingera,sto je sigurno sigurno je....:zcepanje:...salu na stranu...Super je sto je smestaj pristojan samo da nije gradiliste daleko.

Мене данас звала и рекла ми ако ме не позову у року 3 дана, да ћу ићи за месец дана:( сигурно 100 %.
Каже туристички месец дана после шта ли ваљда радна. Бедак неки дан.

Мислим да је ово што су рекли "за три дана" изговор јер ми нису хтели директно саопштити да нисам уопште на списку за неколико дана, већ за месец а и то је питање. Нестаде мој оптимизам. :neutral:

to je stvarno nema smisla sa ovim "ides-ne ides"..
Drinjaca, ali mislim da oni ne imaju nameru nekoga zezati - verovatno nesto se desava, sto ne zavisi od njih, kako oni sami isplanirali,... verovatno ni oni sami ne znaju termine odlazka, u svakom slucaju ne znaju sve, jer isto zavise od nekoga - da li to izrada viza ili avionska karta... Ali sve jedno - drzi se! Verujem, ako je rekli 100%, onda ce tako i biti kad god je. Izdrzi jos mesec dana, ako treba, sta da radimo, tako je kako...

verovatno ni oni sami ne znaju termine odlazka, u svakom slucaju ne znaju sve, jer isto zavise od nekoga .
Знам да не знају. Прва опција је требала бити изградња фабрике злата на Далеком истоку, после ми казали Уренгој на РАДНУ визу већ ми израђују, после казали Тјумен туристички на месец, данас чекај бато само се ти надај.. . Но немам другог избора него да чекам.

Drugari pozdrav svima !!! Na forumu sam novi jer zelim neke informacije, litao bi al ima mnogo tema msm da je ovako lakse. Prijavio sam se preko nekog lika za posao u Rusiju pre nekoliko dana. Rekako mi je da ta agencija ''alfa sd rusija'' radi sa firmom ''velestroj''. Dobicu poziv na razgovor i dalje instrukcije.... idese na Sibir, ostaje se 6 meseci, osiguranje, smestaj, avionska karta.... 5 dolara na sat.. a agencija za uzvrat uzima 300e na rate. E sada mene interesuje jel i koliko je sigurno, kakva je ta firma. pozdrav svima i hvala unapred :)

Društvo hoću svima da se zahvalim,juče tj danas kad sam se vratila iz Beograda stvarno sam bila u bedaku ali svojim komentarima nasmejali ste me do suza.
Nije lako ni ovo isčekivanje a ni odlazak. HVALA ,drago što sam tu sa vama :super::hvala:

Poslednja izmena:
meni nije jasno sledece,naravno da je uzaludno i besmisleno traziti krivca ali ti ljudi bi trebali do sad imati veliko iskustvo u ovakvim stvarima.Pogotovo sto salju bez viza u ovoj turi mogli su da traze kopije radne knjizice ,kopije pasosa i svega ostalog,Sa nalogom kad te zovnem doneces radnu knjizicu pasos.....i potpisati ugovor,Odatle via aerodrom.Cisto i bez rizika.Ovako ljudi prinudjeni da daju otkaze u svojim firmama uzeti pasosi i sedi i cekajMalo neodgovorno s necije strane.Ko sad moze da priusti da sedi mesec dva bez posla,pogotovo ko rani porodicu.Nesto tu nije bas pod konac uz svo postovanje gospode radnika iz Velestroja.

Мене данас звала и рекла ми ако ме не позову у року 3 дана, да ћу ићи за месец дана:( сигурно 100 %.
Каже туристички месец дана после шта ли ваљда радна. Бедак неки дан.

Мислим да је ово што су рекли "за три дана" изговор јер ми нису хтели директно саопштити да нисам уопште на списку за неколико дана, већ за месец а и то је питање. Нестаде мој оптимизам. :neutral:

Nazalost i kod nas je isti slucaj........kod nas je danas leteo mobilni kroz prozor..na svu srecu u meko je pao pa je ziv.....:mrgreen:

Društvo hoću svima da se zahvalim,juče tj danas kad sam se vratila iz Beograda stvarno sam bila u bedaku ali svojim komentarima nasmejali ste me do suza.
Nije lako ni ovo isčekivanje a ni odlazak. HVALA ,drago što sam tu sa vama :super::hvala:

Naravno da je svaka situacija jako stresna u vezi sa ovom nasom "situacijom" i bas zato smo tu jedni za druge.....Budi jaka,znam nije lako kad ti dragi ode na drugi kraj sveta,ali na sve se naviknes vec nekako.....:heart:

Ma samo ti nama opusti nerve,i cekaj platicu prvu....)))) Sve se zaboravi.A kad dodje kuci,posle 3 dana kao da nije ni isao,veruj mi.Ja se spremam 5000kmdalje od Tjumena,evo jos 3ili 5 dana ( i meni kao i u Velessu,sutra ce da mi jave tacno).Nije prijatno,ali drzite se,ovde imas zausta divnih ljudi da te podrze.....

Знам да не знају. Прва опција је требала бити изградња фабрике злата на Далеком истоку, после ми казали Уренгој на РАДНУ визу већ ми израђују, после казали Тјумен туристички на месец, данас чекај бато само се ти надај.. . Но немам другог избора него да чекам.
Smatraj se srecnim ako ne odes u Magadan...Tu se radi fabrika zlata,dolina smrti se zove,7 sati od najblizeg grada...Zimus je tamo bilo -66..... Sve ostalo je ok,cak i Jamal (Urengoi),iako je van polarnog kruga.

meni nije jasno sledece,naravno da je uzaludno i besmisleno traziti krivca ali ti ljudi bi trebali do sad imati veliko iskustvo u ovakvim stvarima.Pogotovo sto salju bez viza u ovoj turi mogli su da traze kopije radne knjizice ,kopije pasosa i svega ostalog,Sa nalogom kad te zovnem doneces radnu knjizicu pasos.....i potpisati ugovor,Odatle via aerodrom.Cisto i bez rizika.Ovako ljudi prinudjeni da daju otkaze u svojim firmama uzeti pasosi i sedi i cekajMalo neodgovorno s necije strane.Ko sad moze da priusti da sedi mesec dva bez posla,pogotovo ko rani porodicu.Nesto tu nije bas pod konac uz svo postovanje gospode radnika iz Velestroja.

+1000! нема шта да се дода.. Потпуно си у праву

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back