Posao u Rusiji (1)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
To je za sada samo price, neko samo iskazuje svoje misljenje... Mislim da to ne tice se vas, a primenivace se u vezi sunarodnika Rusije, koji preseljavaju se u Rusiju za stalno po drzavnom programu i koji planiraju uzimati drzavljanstvo Rusije po skracenom postupku u buducnosti.. Ko ce turistu ispitivati na znanje jezika, salite se? )))
E,ovo je nova z.....Ministarstvo obrazovanja i nauke Rusije predložilo je da strani radnici koji žele da rade u toj zemlji moraju da znaju najmanje 850 ruskih reči. A oni koji hoće da dobiju rusko državljanstvo, moraju da budu “napredniji” i poznaju bar 1.300 reči ruskog jezika.Stručnjaci iz Centra ruskog jezika tvrde da je 850 reči dovoljno da pridošlica može da komunicira sa domaćinima.

Poređenja radi, trogodišnje dete ima fond od 800 do 1.000 reči, a učenik trećeg razreda osnovne škole koristi oko tri hiljade reči.

Jelena Antončuk, iz Centra ruskog jezika, objašnjava da je 400 osnovnih reči dovoljno da bi neki stranac bio u stanju da kaže osnovne stvari, ali stranim radnicima treba bar poznavanje još toliko drugih reči, da bi mogli da bolje komuniciraju sa poslodavcima.

Koliko gastarbajter zna ruski jezik moraće da pokaže na posebnom testu, a Ministarstvo obrazovanja će formirati specijalne komisije. Ko položi, dobiće sertifikat, a ko padne, šansu da ponovno izađe na ispit. Došljak će morati da pokaže da zna da čita i da razume tekst.:bum:

drinjaca druže jel i ti ideš da montiraš dalekovode? :)
Не.

To je za sada samo price, neko samo iskazuje svoje misljenje... Mislim da to ne tice se vas, a primenivace se u vezi sunarodnika Rusije, koji preseljavaju se u Rusiju za stalno po drzavnom programu i koji planiraju uzimati drzavljanstvo Rusije po skracenom postupku u buducnosti.. Ko ce turistu ispitivati na znanje jezika, salite se? )))
Колико сам разумео није прича о туристима и туристичким визама него о радницима са важећим визама који планирају да раде у Русији дужи период. Мислим да ова прича око учења језика би једино требало бити за особе који желе да добију руско држављанство.

Poslednja izmena:
Ja stvarno vise nemam ideje kako prezeviti u Srbiji bez para,nadam se da ce uskoro vise da priglasenja inace isecice nam i struju i vodu.Jos vise me ubedacio onaj decko sto mu stiglo priglasenje,a jos nije otisao...A Mikica kaze cim stignu priglasenja odmah se ide....ja vise pojma nemam nista...

Jelena veruj mi da smo i moja supruga,zajedno sa mojim roditeljima i detetom i ja u istoj situaciji kao i tvoja porodica :/ Struja nam dise za vratom,potpisali smo ugovor za placanje na rate ali ne mozemo da ispostujemo to.. Svi cekamo da ja odem za Rusiju i da se malo skrasimo,tragicno i komicno u isto vreme. Valjda ce Vam biti lakse kad vidite da nas ima jos..

Dobrosave naravno da mi nije lakse kad vidim da jos neko ima slicne probleme kao i moja porodica....Nazalost zivim u "mrtvom" gradu u kom je sasvim normalno da pristojno obucen covek brlja po kontejneru....Nama je jedini spas ova Rusija,a oni nam vade krv na slamcicu i kad moj moj krene ja sam sasvim sigurna da ga saljem bez ijednog jedinog dolara,ali baldoni je napisao da ima cak i vecera tako da ce imati bar tri sigurna obroka,a mi cemo se kuci vec nekako snaci....

Не.

Колико сам разумео није прича о туристима и туристичким визама него о радницима са важећим визама који планирају да раде у Русији дужи период. Мислим да ова прича око учења језика би једино требало бити за особе који желе да добију руско држављанство.

nasalila se naravno u vezi turista. ))) rekla sam figurativno. Ipak mislim , ako to budu sprovodili, onda bi u Rusiji ostalo gro nezavrsenih grsdjevina , jer tamo ne samo srbe rade. Mnogo ima kirgiza, tadzika , koji ne znaju ruski jezik. a i kinezi preplavili Rusiju... Ipak mislim da je taj ispit sprema se za tih, ko nastanjuje se u Rusiji i trazi drzavljanstvo , jer po drzavnom programu oni dobijaju kao pomoc i pare od drzave i povlastice neke na svu familiju, koja dolazi. A sto koristi od takvog gradjanina, koji ne donosi korist drzavi, a samo uzima i trazi? Zbog toga to i rade se - zbog njhove brze adaptacije, kad stignu u Rusiju. Kod vas tog problema nema, jer vi ne visite na grbaci Rusije...

Joj Boze odakle ti sad iskoci i taj decambar!!!!!!!:besna::besna:

Pratim forum neko vreme pa rekoh da se prikljucim.......... testiranje prosao u decembru papire po hitnom postupku predali 14. januara ........i cekamo......prvo integracija firme pa tako dalje ..........ima nas 50. tak koji smo sve zavrsili i cekamo ali nadam se da cemo otivi ako ne pre onda do kraja maja .............:worth:

Poslednja izmena:
Pratim od skoro ovaj forum pa aj i ja nesto da dodam .. Sa Mikicom sam se cuo pre desetak dana i rece mi da papire, odnosno ta priglasenja ocekuje do 29og, tako je njemu preneto iz Moskve, ali da mogu ocekivati da ce nesto kasniti .. I onda kada stignu priglasenja putuje se kroz desetak dana .. Inace probu sam prosao sredinom marta, pasos predao 25 marta i ostalu dokumentaciju pocetak aprila. I sad cekam i nadam se da cu maja otici

Jos vise me ubedacio onaj decko sto mu stiglo priglasenje,a jos nije otisao...A Mikica kaze cim stignu priglasenja odmah se ide....ja vise pojma nemam nista....

Izvinite a ko beše Mikica? Pošto nažalost živimo u Srbiji a znaju da nemamo mnogo izbora pravilo je da nema pravila i može im se da nas ......:besan2:

Ako mislis na mene,da vam kazem jos svaki dan druge informacije.Prosle nedelje su bile karte,juce su bile zajamke,danas je kao problem u smestaju na NPS 16 i na VEL-ci.Koliko ja vidim dzabe sto su svi papiri gotovi nema meni letenja pre polovine maja...pozdrav svima

Jos vise me ubedacio onaj decko sto mu stiglo priglasenje,a jos nije otisao...A Mikica kaze cim stignu priglasenja odmah se ide....ja vise pojma nemam nista....

Izvinite a ko beše Mikica? Pošto nažalost živimo u Srbiji a znaju da nemamo mnogo izbora pravilo je da nema pravila i može im se da nas ......:besan2:

Ljudi, i ja sam dobio priglasenje krajem marta, trebao sam da se pojavim na NPS 16 17. aprila, a ja sam jos uvek u Srbiji. Kad ce se ici " Goospodine neznamo, budite kraj telefona", to je njihov odgovor.:dash::dash:

nisam pisala danima jer nemam ni sta....moj muz je poleteo u cetvrtak javio se porukom iz moskve i tek sutradan usluzio se necijim telefonom dopunio kredit i pozvao ..pricali smoi ceo minut i prekinu se veza ...dobro sam stigo bio sam umoran dosta od puta , ovo ovde je nov smestaj klopa ok sad idem da radim prvi radni dan , ima puno radnika, kako su deca i puce veza.....jos uvek mi nije uplacena akontacija a rekli su 500 dolara u dinarima.

Pratim forum neko vreme pa rekoh da se prikljucim.......... testiranje prosao u decembru papire po hitnom postupku predali 14. januara ........i cekamo......prvo integracija firme pa tako dalje ..........ima nas 50. tak koji smo sve zavrsili i cekamo ali nadam se da cemo otivi ako ne pre onda do kraja maja .............:worth:

Kraj maja je za mene daleko a verujem i za većinu! :dash: :dash: :dash: :dash: :dash:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back