Posao u Rusiji (1)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
I ti i moj dragi mogli ste da konkurišete i za kuvare :zcepanje:
E dobro reče, kad smo već kod toga, (a i da prekinemo ove što pričaju o varanju žena) kakva je klopa tamo? Kolege iz Hopexa (Velestroja) podelite iskustva sa nama :hahaha:

Prilozi

• tumblr_lvo8isW1MC1r6aoq4o1_500.jpg
    tumblr_lvo8isW1MC1r6aoq4o1_500.jpg
    23,2 KB · Pregleda: 8
Поздрав. Да ли Велстрој организује лекарске прегледе у својој установи и које врсте прегледа врши?

- - - - - - - - - -

.

а да ли у уговору пише колика му је сатница или се то одређује кад дође на градилиште?

????????????????????

lekarsko sam radis u mestu odakle si. A ja sam pocetnu satnicu dobio na proveri znanja u Lestanima. Ukoliko nemas proveru, nego razgovor, tamo ces dobiti startnu satnicu. Ta satnica po prici nije konacna. Moze ici na vise, u Rusiji. Zavisi od znanja i ucinka koji se pokaze.

Балдони, био сам ја у Велестроју у Земуну пре неколико сати. Комплетирао сам документацију (осим копије визе Инспајер), на коју се чека десет дана. Тек кад њу доставим биће документација комплетирана. Једино што преостаје је да се чека приглашење. Питао сам госпођу кад ће приглашење, акд ћу отприлике да путујем. Казала да нећу пре две недеље. Вероватно за три недеље. Тако према некој мојој рачуници, од 1. до 9. маја не верујем да ће ико путовати, збор празника руских.. Тамо сам у Русији дакле после Дана победе. Таман фино прославим своју славу Ђурђевдан, испечем прасе:D, провеселимс е са друштвом па тек онда на работа. До тада зарадити још који динар да се преживи.

Ах да питао сам и колико ће ми трајати уговор, казала је да не зна јер за то није надлежна.

Poslednja izmena:
Звао сам ја цело јутро Велестрој да питам јел баш мора фотографије на МАТ папиру, али никако да их добијем. Телефони ко уклети.

Балдони, био сам ја у Велестроју у Земуну пре неколико сати. Комплетирао сам документацију (осим копије визе Инспајер), на коју се чека десет дана. Тек кад њу доставим биће документација комплетирана. Једино што преостаје је да се чека приглашење. Питао сам госпођу кад ће приглашење, акд ћу отприлике да путујем. Казала да нећу пре две недеље. Вероватно за три недеље. Тако према некој мојој рачуници, од 1. до 9. маја не верујем да ће ико путовати, збор празника руских.. Тамо сам у Русији дакле после Дана победе. Таман фино прославим своју славу Ђурђевдан, испечем прасе:D, провеселимс е са друштвом па тек онда ћу размишљати о Русији. До тада зарадити још који динар да се преживи.

Ах да питао сам и колико ће ми трајати уговор, казала је да не зна јер за то није надлежна.

Hvala na info! :kpozdrav:

Звао сам ја цело јутро Велестрој да питам јел баш мора фотографије на МАТ папиру, али никако да их добијем. Телефони ко уклети.

Ne razumem to sa "mat" papirom za fotografiju?! Kad sam ja bio da uradim iste, u foto radnji mi je rečeno da mogu da mi urade na tom papiru ali smatraju za nepotrebno jer su svima koji su bili da urade fotografije kod njih u iste svrhe, radili na standardnom papiru, te sam tako i poslao. U čemu je caka, ne bih znao.

Мат папир је наводно грубљи папир и колико сам чуо Руси то преферирају. Из којих тачно разлога не знам. Мислим и шта тамо тај паметњаковић теби соли памет да је непотребно!? Ако си ти нагласио да јесте потребно шта имају они да се мешају. Страшно.

Мени су примили и фотке без мат папира, јер немам у свом масту ту могућност. Тако да око тога се не секирајте.

Мат папир је наводно грубљи папир и колико сам чуо Руси то преферирају. Из којих тачно разлога не знам. Мислим и шта тамо тај паметњаковић теби соли памет да је непотребно!? Ако си ти нагласио да јесте потребно шта имају они да се мешају. Страшно.

Мени су примили и фотке без мат папира, јер немам у свом масту ту могућност. Тако да око тога се не секирајте.

Pa eto, meni je bilo stalo da ih pošaljem pa ako ne budu valjale valjda će mi reći... a evo već dva meseca je prošlo pa verujem i da je papir iako nije "mat".

Mislim da je poenta mat papira, da nema sjaja. Zbog izrade vize. Naoko je ista slika, ali nema valjda toliko sjaja, kao klasicna fotografija. Pitao sam fotografe...
Poenta je naglasiti fotografu, kakve treba da budu slike.

Meni sad ništa nije jasno.Zovem na onaj broj koji sam postavila na sajtu i normalno niko se ne javlja pa okrenem broj sa Hopex-ovog sajta i javi se mlađana Mica i kaže "gospođo morate zvati Velestroj ovo je Hopex Internacional" i da mi taj isti broj na koji sam predhodno zvala.:eek: Pitanje jel su ista firma il nisu?

Мора, неко каже да не мора, али то су руски прописи. Ако тако траже боље обићи две три радње, него се довести у проблем. Нема неке разлике у цени и времену израде, али их не ради свака фотографска радња.
пс и нека ти на свакој ударе печат позади!

Poslednja izmena:
Другари, а шта ћете ви у Русији? Има се за лазање, прасенце...

:mesi::zjede::rostilj::kuvar5::jede::kolac:

:tiganj::tiganj::tiganj: него, када ћете изаћи из кујне да одемо негде на :kafa: или :pivce:

Majstor Božo dobra klopa reguliše stres i bes :) a lazanje i tsl. spremam od plate do plate pa u tom smislu ovo je januarska lazanja bila. Dosta nam je i tosta i posta!

a za :kafa: i :pivce: što bi rekle Lale: -Ima' ćemo kade :ortaci:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back