Ljudi moji ebem ti Rusiju i Velesstroj i vize i priglasenja i sve ostalo,ali ozb breeeeeeeeeee!!!!!!!!!!!!

Ja vec ko zna koju noc ne mogu oka da sklopim,cim cujem da telefon zvoni skacem kao nenormalna,cim ujutru ustanem odmah se logujem ovde,ne znam vise gde bijem ni ja ni moj dragi...ovo je vec vise da covek poludi....Ima akontacije,nema akontacije-ugovor na mesec dana,ugovor na tri meseca,ugovor na sest meseci...Milion i jedna razlicita informacija...svakog ponedeljka isti odgovor:,,Javicemo''-pa dokle viseeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!!?????????Ebem ti i dan i mesec i godinu i kad je krenuo na taj probni rad!!!!!Lepo sam mu rekla nemoj covece da se makljas ti sa tim stvarima mi smo suzbaci teski i tako bilo!!!Rekli mu ides krajem februara firme krenule da se spajaju i nista i evo koliko vec meseci prodje,on ne ode ja ne nadje posao,komsija u prodavnici vise ne da na recku,gazda kod kog radi ne daje pare ovi za Rusiju ne zovu i ja ne znam vise ni sta da kazem ni sta da mislim!!!!!!!

Јецо, не лупај главу! Од тога вајде нема. На целу ту ситуацију са фирмама, припајањем, селидбом и осталом додај да и нас има разних, а и чудни су путеви Господњи. Мене то са "месец дана" у опште не сикира. Право да ти кажем, боли ме уво! Не дајем их из свог џепа. За аконтацију такође не бринем јер се, као што видим, уходава цела прича. Мој пријатељ је добио после 2 недеље, сад су људи добили после пар дана.
Са друге стране се не сикирам јер знам шта знам ( заваривач сам) и шта сам све до сада радио, то не може нико да ми узме нити да ми подвали.
Са треће стране, мој колега је предао папире после мене, звали га прошле недеље, казали му да је за њега стигло приглашење и он их одбио из оних разлога које сам навео у неком од претходних постова ( то дуго траје, немаш гаранције да ћеш поново ићи, смањују сатнице...). Ја сам му казао да мислим да греши и да не ваља дупетом затварати врата, а да је то једина тренутно сигурна варијанта да се нешто боље заради.
Везано за прву и трећу ствар, а већ сам то и написао, мислим да им се исплати тих месец дана. Јер, мој колега је одустао кад му је стигло приглашење, неко се тамо неће уклопити, неко неће знати да ради оно за шта се пријавио итд. Тако да је исплативија карта тамо амо него да некога држе и плаћају 6 месеци + храна + место, ако то није то, а овде има нас прекаљених мајстора који чекамо.
Све оно што сам написао су или информације које добијем од пријатеља који је у Тјумену од 7.3., или из личних разговора са једним од директора у Велестроју, на чији сам конкурс у огласима и послао ЦВ. Он ме је звао, у две реченице објаснио шта и како, упутио на пробу, дочекао у КОН-ВАРу где сам давао атест, јавио за документацију, дочекао у Златиборској, био на састанку око цене рада, услова, и свега осталог што сам, малтене, дословце поделио са вама. Чак сам и "колективни" разговор ( да се не би понављали 100 пута), где нас је било 10ак мајстора бравара-заваривача снимио и дословце га преписао на форуму.
Нисам ни ја у Бог зна каквој ситуацији, имам четворо деце, супругу, два пса и мачку

, а немам комшију за на рецку

. Можеш слободно да ме нађеш на ФБ, исти ми је профил као и овде. Немам разлога да напишем нешто што не стоји, а као Дорћолац, нисам васпитан да не помогнем ако могу

Зато саветујем све, као и наш колега, будите стрпљиви, не губите живце. Не дозволите да вас то чекање избацује из колосека, још горе да вам утиче на породицу. Није мала ствар водити бригу о тренутно око 3500 људи који су тамо. Организовати све то, од приглашења, виза, "тамо-амо" и свега осталог. Нико се до сада није јавио и казао да је три дана чекао, нпр у Москви, други лет, да није добио адекватно одело и алат, да му није било топло у соби, да није имао где да опере ствари, да се окупа, да је био гладан... Мислим да треба погледати мало шире у дубину и све то узети у обзир. Замисли само да оде група негде у "тунгузију", а нпр. није добро организован превоз, није спреман смештај, гардероба, да није допремљена довољна количина хране за те људе... Зато, још једном цитирам: "Стрпљен-спашен". И, на крају "романа"

, тамо има посла, сада, за наредних пет година!
Нада последња умире