Владан
Buduća legenda
- Poruka
- 37.700
У који град путујеш? Јел на 6 месеци?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
У који град путујеш? Јел на 6 месеци?
majstorbozo koju si karticu izvadio u intesa banci
Znači od akontacije nema ništa?! IMD Metal je uplaćivao 500.00 do 600.00$ akontativno i to su umanjivali na rate od svake plate, tako reći u tri dela. Sve ostalo Majstor Božo kako si napisao je zaista tako. Ovo oko prekidanja radnog staža bilo bi dobro da ne ostane samo na njihovoj priči. Meni je rečeno da budem spreman ukoliko bude potrebno da radim i još neki dodatni lekarski, a na pitanje u čemu se isti ogleda rečenio mi je da se radi o kontroli na polne i prenosive bolesti, ali nisu sigurni 100% da li će se raditi i da će mi javiti. Hvala ti na informacijama!
Baldoni,znam samo da je Tank mont uplacivao akontaciju i to po 250 dolara za svaki mesec proveden u Rusiji.
Da li neko zna po kom kriterijumu Hopex bira radnike? Nisu me pozvali (krajem prošle godine su imali konkurs) iako sam zadovoljavo kriterijume za više različitih pozicija a pre neki dan čujem da je jedan dečko/čovek otišao preko njih a da nema nijedan dan radnog staža!?!?! I koliko znam nema vezu, diplomirao je skoro (hidrogradjevinac) i to sa debelim kašnjenjem pa ipak ode, u Jakutsk.
Мислим да је смањење дневница изазвало то што је велика незапосленост у Србији и што је много људи дало понуде за рад у Русији. Сад оно тржишно правило, закони понуде и потражње. Може им се. У мом комшилуку има нека јака фирма, разбија се од посла, сарађује са Кока-колом, и многим јаким фирмама. Али радницима дају почетну 25.000 динара, а реално могли би бар 2 ако не и 3 пута више. Једноставно закон им дозвољава да могу држати на минималцу. А сад да се вратим на тему..
Штета што људи професионалци од струке, с обзиром на број атеста и квалификације, као колега Божо, не могу да истерају обећану сатницу од 8-10. Надам да је то само почетна сатница, типа један месец, пробна, док се човек у пракси докаже шта све уме.
Мени је речено да је почетна 5 долара. Имам питање па нек неко ко зна одговори.
1. Колики фонд часова може да се набије на месечном нивоу? Рачунао сам да отприлике (ако Бог да здравља) да плата неће бити испод 1150 евра.
2. Фирма плаћа авионску карту и обезбеђује радна одела?
3. Да ли постоји пробни рад, колико траје, и кад официјално пријављују и креће радни стаж?
4. Да ли после уговора од 6 месеци постоји шанса да се добије стално запослење и наставак послова у Русији?
5 долара је ок, али све испод 5 долара је већ
Ако неко ради тамо нек нам каже из прве руке. Баки Батаје нема дуго на форуму.
Мени је речено да је почетна 5 долара. Имам питање па нек неко ко зна одговори.
1. Колики фонд часова може да се набије на месечном нивоу? Рачунао сам да отприлике (ако Бог да здравља) да плата неће бити испод 1150 евра.
2. Фирма плаћа авионску карту и обезбеђује радна одела?
3. Да ли постоји пробни рад, колико траје, и кад официјално пријављују и креће радни стаж?
4. Да ли после уговора од 6 месеци постоји шанса да се добије стално запослење и наставак послова у Русији?
5 долара је ок, али све испод 5 долара је већ
Tu sam ja...pratim Vas iz senke,uglavnom sto Boža kaze je manje-vise tačno ....generalno ima mnogo o tome da se piše..
Što se tiče časova rada koji tamo jedan radik napravi u proseku izlazi 260 na mesečnom nivou ali sve zavisi na kojoj pozici radi taj radnik i koliko je taj posao hitan da se u što kraćem roku završi,samim tim postoji mogućnost da se radnik nagradi od strane svog šefa kroz sate i to ti šef napomene da te časti sutradan na prozivci ...Znači,260H X 5$ = 1300$ ali oduzmite akontaciju koju vi dobijate na ruke na samom gradilistu...i TO je TO...
Firma plaća SVE..avion,smestaj na gradilstu,smestaj u Moskvi ako let nije istog dana....radna odela dobijate kad stignete ,zavisnosti kakvo je vreme( leto ili zima).
Probni rad,koliko sam ja upoznat je samo za nove regrutovane radnike gde se proverava njihovo znanje jer ima razni samozvanih radika koji odu za RF i nemaju pojma i firma je onda na gubitku jer misleci da salje keramičara koji ce ima odraditi i pomoci ostali u vezi posla ,u stvari on nema pojma...TAD on postaje ficikalac ,zato Hopex ne trazi taj tip radnika jer fizikalca je najlakse naci...
Posle prve ture od 6 meseci ide kuci dal zbog vize ili toga sto imas pravo po ugovoru da vidis svoje...naravno svaki radnik koji zadovoljan gradilistem,sefovima...i celom ovom pricom naravno da ce u dogovoru sa svojim sefovima dogovoriti povratnu kartu za nekih 3 nedelje,tako da ti to dodje kao stalno zaposlenje. Satnicu sam radnik kroji svojim znanjem koji pokaze.
Pozdrav za ekipu!
Nemam ja tu šta puno da dodam na sve već rečeno osim da kažem da pouzdano znam da ljudi sa kojima sam ja u kontaktu, mesečno izađu na 300 radnih (nekad i manje ali retko). Bilo je raznih priča od onog da se nemože napredovati u smislu cene rada tako skoro nego tek za sedam ili osam meseci ali sve informacije treba uzeti sa rezervom jer, čoveku koji mi je ajmo reći rod, je povećana satnica posle mesec dana i sa kojim sam stalno u kontaktu. Tako da opet ponavljam da svaku informaciju treba uzetimati u obzir sa rezervom.
Greje me to što su ljudi poput BakiBataja, MajstorBoža i ostalih spremni podeliti svaku značajnu informaciju. Jednom rečju, čitajući sve gore napisano. čovek može donekle realno stvoriti sliku stanja. Još jedom velko hvala svima!![]()
Увек постоји могућност да будеш помоћник мајстора, зашто да не. Покушај, пошаљи им Си-Ви, ништа не губиш. Још боља варијанта је ако имаш везу. хе-хе
Nema na čemu MajstorBožo.
Meni je rečeno da očekujem za mesec do mesec ipo' dana najkasnije da ću poći, što se donekle uklapa sa onom tvojom pričom gde su ti rekli do kraja aprila. Lako se može desiti da budemo u istoj grupi. Ako to bude slučaj u to ime ima da nazdravimo!![]()
Колико кошта једна смс порука из Русије за Србију? Претпостављам да је боље купити руску СИМ картицу за мобилни него нашу користити.
cena minuta razgovora sa Srbijom iz Rusije kosta 9 rubalja, cena sms mislim nisam siguran je 3-4 rublje, internet modem kosta od 800 -3000 rubalja + mesecno paket po izboru od 300- 1100 rubalja tako je kod nas na crnom moru u gradu Soci.Što se tiče komunikacije sa familijom, ovako stvari stoje.
Pretežno svi sa kojima sam u kontaktu preko Skype-a, koriste neki od ruskih prepaid brojeva. Tamo kad se dođe oni te odmah upute u te stvari. Po njihovoj priči najpovoljnije je da se srpski brojevi koriste isključivo za primanje SMS-a, dok je za slanje poruka najpovoljnije imati ruski prepaid broj. Isti je fazon kao i ovde - kupiš za određeni broj rubalja karticu i toliko kredita imaš u samom startu. Cena koštanja poruke iz Srbije na srbijanski u roaming-u u RF je ista kao da je taj broj u Srbiji ako se ne varam. Ispravite me ako grešim.
Za internet koriste USB modeme sa sim karticom takođe koja se dopunjava uplatom na terminalima po trafikama ili marketima. Cene modema i dopuna za isti neznam, ali ako neko zna bilo bi lepo da nam napiše.
Pa što ti ne diplomiraš na Građevinskom fakultetu u Beogradu nabrzaka? Svaka čast čoveku što je u toj ludnici diplomirao....Negde mora svakako da radi i od nečega da živi. Neće da ga prime nigde u Srbiji da radi pa mora ići u svet...