Posao u Rusiji (1)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sve je to relevantno...zavisi kako se ko snasao tamo a i iskreno da ti kazem, mladja generacija vise tupi nego starija jer nisu navikli i nemaju iskustava po drugim firmama.Jedan primer kada su nam kolege stradale u pozaru najvise paljbe na firmu su osuli ti mladi.I u Srbiji se desavaju takve nezgode pa u to vreme je nekim radnicima pala hala na glavu!Svi mi znamo kada idemo negde da radimo da nas tamo ne ceka med i mleko i treba da smo toga svesni!ja prvi put kada sam isao preko firme Velesstroy stigli smo u neku sumu nigde nista! 50 dana napolju, nuzda a kamoli kupanje i telefon. Dok nismo izgradili najosnovnije za zivot.Pa sta nam je falilo? radili smo od 13 do 19 sati i sve nam je bilo placeno u dolar.Evo sada iako imam papire do kraja godine sedim kuci jer su me vratili zato sto sam se zamerio jednom poslovodji koji je bio GREBATOR! A on meni i nije bio poslovodja.i sta ja sada treba da, olajavam firmu?da kazem i jos nesto da sam radio iskljucivo sa rusima, uzbecima i kirkizima i da sam se bolje slagao sa njima nego sa nasima!Poz... pravi citaoci ovoga ce znati o cemu sam napisao i pravo znacenje.

Ja naprimer i jesam mlad. Imam 26 god al sam radio sve i svasta u Srbiji, od rada u njivi do rada u fabrici i nikada se nisam zalio jer sam dobro znao u sta se upustam. I ako me je neki poslovodja zaj..... sam sam bio kriv jer sam dozvolio da me izigraju. Ovo moje "zaljenje" sam napisao da pokazem drugim ljudima i mladima da nije onako kako kazu i da budu spremni na iznenadjenja. "Olajavanje firme" je upozorenje drugim ljudima da se dobro informisu i promisle sta ce i kako ce uraditi i odluciti. Ako mogu nekome da doprinesem sa tim sto nebi. Shvatam da je neko primoran da ide tamo za te pare koje su po meni male ali ja sam odustao jer bi svakako platio pola para za lecenje, u najboljem scenariju mozda i nebi ali mislim da je to mali postotak. Nemislim nikome lose ali ako vam se desi nesto sto ce vam otezati kasnije da radite ili u najgorem slucaju da ostavite porodicu iza sebe za taj bedni dinar... mislim da nije vredno. Pricam ovo zato sto sam ucio iz licnog iskustva jer mi je otac poginuo na poslu kad sam imao nepunih 13 god. Imam decu i sam i misli da sam im potreban ziv i zdrav nego sto cu zaraditi tih 1000 evra koje se brzo potrose. Nepricam o celokupnom radu u Rusiji da se razumemo pricam o ekstremnim gradilistima, bio sam u Tymenu i ne mogu da se pozalim, nisam ima nikakvih zamerki i isplatili su mi sve. Sto se tice te strane sve je ok. Poz svima na forumu :bye:

Zar i ti ljiljo?zar i ti o plati?

ama ja to samo sa svoje tačke gledišta, zakonske i finansijske. Te rekoh da mi je drago što je tako, jer to znači stabilizaciju firme.

- - - - - - - - - -

Ljudi cine ovu temu?da,da
Ali i zene.

pa na njih sam i mislila :zcepanje:
kad kažem ljudi, mislim i na žene i muškarce.Jedno bez drugog ne može.

- - - - - - - - - -

Izvini ali i zene su ljudi :D

Netačno, Žene su super ljudi :manikir:;):lol:

Bok. Putujem u ponedjeljak, prvi puta. Idem na NPS-2 i imam pitanja.

Sto mi je sve potrebno od stvari da nosim sa sobom? Koliko cega? Na sto da posebno obratim paznju?

Ne bi htio natrpati previse toga pa da bezveze teglim kao mazga, a ne bi htio uzeti ni samo vrecicu s carapama i gacama :)

Molim uputsvo od nekoga iskusnijega. Hvala unaprijed!

Evo i moje malenkosti malo...
Naime juce bejah obavesten od strane moskov Velesstroja da. idem u poned na pregld,pa verovatno doticni ako prodjem u septembru papiri radni i via Sabetta.
Ipak kec je kec N .Urengoj,tamo ko zna kako je. Satnica u dolarima pa se na dan isplate konv po stvarn kursu dol rublja tj 53rub za dolar pa kako bude ... i da mnogo je redovnija rece.
Pozdrav svima

Naime juce bejah obavesten od strane moskov Velesstroja da. idem u poned na pregld,pa verovatno doticni ako prodjem u septembru papiri radni i via Sabetta.
Ipak kec je kec N .Urengoj,tamo ko zna kako je. Satnica u dolarima pa se na dan isplate konv po stvarn kursu dol rublja tj 53rub za dolar pa kako bude ... i da mnogo je redovnija rece.
Pozdrav svima

Svaka čast,bar neko da napreduje...:ok:

Pozdrav svima

:klap:

Ne ,receno mi je 30

To batice ispada da je Velesstroj Moskva bolji od Beogradskog??:think:

- - - - - - - - - -

Sto mi je sve potrebno od stvari da nosim sa sobom? Koliko cega? Na sto da posebno obratim paznju?

Ne bi htio natrpati previse toga pa da bezveze teglim kao mazga, a ne bi htio uzeti ni samo vrecicu s carapama i gacama :)

Pozz batice,pitaj Bekuta on je "stari vuk"...sretno:bye:

Ajmo redom.pribor za higijenu,peskire,desetak pari carapa,deset kom donjeg vesa,duks majice. to predajes jednom nedeljno u perionicu(carape i ves peres sam).na nps 2 u prodavnici dopunjujes zalihe sapuna,praska za ves,cigarete,kafu...
Obzirom da mislim da radis za velestroj moskva,ne verujem da si obican radnik i da te ceka kancelarijski posao,ne moras mnogo da se brines ni za hladnocu ni za smestaj,ni za hranu.
Letis od moskve do novog urengoja,a odatle vahtom(ruska verzija autobusa),do nps 2.
Mobilna mreza radi odlicno,kartice megafona ili mts,tvoj izbor,mozes nabaviti u n.urengoju,na aerodromu ili gradu.internet,takodje.
Za nesto drugo posebno,pitaj odgovoricu,ili ja ili neko drugi.
Sretno

To batice ispada da je Velesstroj Moskva bolji od Beogradskog??:think:

- - - - - - - - - -

Hmmmm uvek bio i ostao,Veleestroj beograd je nista drugo nego spajanje Metalca i Hopex-a.Ja sam radio za velestroj moskva neko vreme uyslovi su bolji,kuci na 3 meseca placen odmor 21 dan,nemas prozivku kao u vojsci bolji smestaj...Uz sve to ne verujem da cu otici vise nikad da radim za njih.Sve je to mucenje posebeno Velestroj Beograd!!!!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back