Posao u Rusiji (1)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Saučešće porodicama nastradalih. Zaista velika tuga.
Moram samo da javim svima koji su u vestima čuli da na adresi Velestroja nema nikog i slične dezinformacije, da sam upravo bila u firmi da pošaljem paket za supruga koji je u Sabeti, da je sve u redu, i da su objavljene neistine kako je firma iseljena, kako su pobegli i slično.

Говориш нам а већина то овде на теми зна. Јави РТС-у.

Saucesce . Nasluso sam se raznih komentara . Dosta . Velestroj je Hrvacka firma . Uslovi su losi . radnike tretiraju kao robove . Govorio sam ranije o tome da nemaju vode za kupanje . I gde je to istrazivacko novinarstvo birn b92 blic da ih nisu platili ovi HRVATI ! Za one koji ne znaju banka inteza drzi monopol . Mnogi nasi ljdi pre nego odu na rad u Rusiju legne im 5000 $ onda ih pozove Velestroj i kaze SUTRA DONESI TE PARE . OVIM BI TREBALO DA SE POZABAVI I EU
.

... ne znam uopšte o čemu vi lupate ... bio sam na NPS1 ... o kakvim bre vi detektorima uopšte pričate ... ne kažem da ih nema na drugim gradilištima ... ali ovde NIJEDAN detektor dima ... plamena ... ili kako god ... u opštežitijima nije bio ... tuga je ovo što se desilo ... velika tuga ... i žalosno je da na 100 soba po opštežitijima nema nijedan PP aparat ...ma bre nema ništa ...tretirani smo tamo kao obična marva i to je to ...sad se pravite pametni ... ljudi nema pa nema ... niko ih neće vratiti ...

2012god sam prvi put dosao u Rusiju, Velesstroy naravno, gradiliste NPS-7 Krasnodar. U obstezitiju su postojali detektori za dim, u svakoj sobi i hodniku. Ne tko retko culi smo sirene, bucno i neprijatno, nekoliko nasih ljudi u ranim jutarnjim satima su verovatno uz kafu zapalili po jednu, pa smo morali svi iz kreveta da izadjemo i napustimo obstezitije dok ohrana ne obidje sobe, cimanje najstrasnije. Onda su se dosetili nasi magovi, umovi, da pokriju kesom i izlepe trakom detektore, i nastave po starom, nepusac sam nemam tu strasst, ali da li se takvi i njima slicnim osecaju odgovorno ii se zapitaju, da li smo mi uopste normalni, zivoti ljudi su u pitanju ?!

У данашњим текстовима у новинама нигдје се не помиње Велестрој - Београд већ...

Каже наш Амбасадор у Москви за Блиц – Данас у 15.58 h.:
Kako je objasnio Terzić, "Transnjeft" je zakjljučio ugovor sa "Velestrojem" iz Hrvatske, a on je našao podizvodjača u Beogradu-Beometal stroj.
"U kakvim odnosima su te dve kompanije i kako je tekao proces angažovanja nemam saznanja i ne bih mogao dati bliže informacije o tome", rekao je Terzić.

А на сату РТС-а – Данас у 18.02 h.:
Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja saopštilo je da su radnici nastradali na gradilištu u Sibiru, u Purovskom reonu Jamalo-Neneckog autonomnog okruga, bili zaposleni u preduzeću "Beometal stroj d.o.o. Beograd" i da je u toku nadzor inspekcije rada u tom preduzeću.
Sedište "Beometal stroja" je, kako se navodi u saopštenju, u Zlatiborskoj ulici, broj 5, u Zemunu, prenosi Tanjug.

Гледао сам у АПР-у за "Беометал строј доо. Београд" и нема га у евиденцији.
А пошто се у текстовима не помиње "ВЕЛЕССТРОЈ ДОО Београд" (Улица и број: Сурчински Пут 1/з ; Датум оснивања:04.07.2012 – подаци из АПР-а) , већ "Велестрој" из Хрватске, онда је "ВЕЛЕССТРОЈ ДОО Београд" само подружница Хрватске фирме "Велестрој" и она служи да се склопи уговор и да радиш код подизвођача, а то је "Беометал строј доо. Београд"

Линкови:
http://www.rts.rs/page/stories/sr/s...ja+u+"Beometal+stroju"+posle+nesreće+u+Sibiru .html
http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/53...-identifikacija-zrtava-na-gradilistu-u-Sibiru

hopex,velestroj,beometalstroj sve jedno je kako se zove,sve je to ista firma i svi smo to znali,mislim da u ovom slucaju nije kriva firma,vec nesrecan slucaj,a da radnici cupaju detektore za dim je istina da bi mogli da puse u sobama...tragedija je,saucesce porodicama

hopex,velestroj,beometalstroj sve jedno je kako se zove,sve je to ista firma i svi smo to znali,mislim da u ovom slucaju nije kriva firma,vec nesrecan slucaj,a da radnici cupaju detektore za dim je istina da bi mogli da puse u sobama...tragedija je,saucesce porodicama

Uvek ce biti pojedinaca koji ce krsiti disciplinu, ali posao inzenjera zastite na radu je da provere ispravnost alarma i senzora. Nema druge, zakazala je firma!

pa ni sve jedno. zasto otvoreno bezbroj preduzeca? Salju ljude raditi u inostranstvo, a niko od radnika nikad ne dobio nalog za poslovno putovanje, naprimer - kako to moguce?

- - - - - - - - - -

U cetvrtak 12-og je dan zalosti zbog ove trragedije .Danas su se ljudi okupili u firmi u Beogradu da upale svece ,zasto nije niko objavio na mrezama da dodje vise ljudi.

u dve grupe na FB bilo objavljeno i to po nekoliko puta.

pa ni sve jedno. zasto otvoreno bezbroj preduzeca? Salju ljude raditi u inostranstvo, a niko od radnika nikad ne dobio nalog za poslovno putovanje, naprimer - kako to]

u dve grupe na FB bilo objavljeno i to po nekoliko puta.

DA...dve grupe na FB...ali moram da pohvalim Ljilju i nivo koji je verovatno uz tesku muku uspela da odrzi ovde na forumu.Ko prati FB zna sta sam htela da kazem...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back