Posao u Rusiji (1)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
:histericna:Na Sabeti uglavnom nema signala za telefone i internet,jer je i moj otac bio tamo i nije se javljao po nekoliko dana osim sa satelitskim telefonom koji je jedan na storine radnika.

Kako nema ima signala rus telekom mreza i radi dobro internet ima ali 2 g je i los i najbolje radi watsapp aplikacija facebook ima ali tek oko 05:30 do 06:30 ujutru i tada jedino i radi bio sam tamo 6 meseci i koristio sam net preko fona koji sam aktivirao,kuci sam se dopisivao preko watsappa

Moj suprug je u Sabeti od 2. avgusta, i mozemo samo porukama da se cujemo, telefonski razgovori ne mogu, nema interneta. Interesuje me da li neko uskoro ide u Sabetu?

Neka kupi karticu rustelekom ima u prodavnici na garadoku i kosta 300 rubalja posalje za parametre *104# i onda aktivira paket *106*50*1# to je paket od 100 mgb dnevno i bezlimitan kada potrosi tih 100 mgb uspori brzina ako ima watsapp tako cete se najbolje cuti porukama

Cao svima,suprug se nalazi na nps1 urengoj,skoro dva meseca je tamo,kolege sa tog gradilista su mu rekle da posle cetiri meseca moze da dodje kuci na petnaest,dvadeset dana,on strahuje ako dodje kuci da ce imati problema da se vrati,inace ima vizu do 14 maja 2015,da li je neko imao slicno iskustvo i naravno ako moze neki savet,on je otputovao prvi put pa mu je frka zbog klinaca,ali svakako ne bi rizikovao da mu propadne ostatak vize,hvala svima super ste!?

Da vratice ga ja sam imao to iskustvo,otisao sam u gebruaru ,a viza mi je bila do 13 septembra .22 maja sam dosao kuci i zatim 12.juna odleteo ponovo za sabetu...tako da ne brine vratice ga sigurno jer su mu uradjeni papiri....

Ima da bira 3 jela naravno. Ko kaze da nema da bira?! Moze da bira da li ce da jede makarone,spagete ili heljdu :D I naravno,kao preliv paprikas ;)
1-Dorucak
Kobasica-Maslac-sir-caj
Virsla-Maslac-Sir-Caj
Konzerva (Pasteta)-Maslac-Sir-Caj

2-Rucak
Pire - Riza -Gricka - Svinjetina - G.Gulas - Piletina - KOMPOT - Salata
Pire - Makarone - Riza - Piletina - Riba - Kotlet (Cufta) - KOMPOT - Salata
Pire - Gricka - Makarone - Paprikas - Piletina - Govedina - KOMPOT - Salata

3-Vecera
Slicno sto i za rucak...
Sve zavisi sta imaju na repertoaru tj po jelovniku sta spremaju ,ali uglavnom ima 3 obroka dnevno

1-Dorucak
Kobasica-Maslac-sir-caj
Virsla-Maslac-Sir-Caj

2-Rucak

3-Vecera
Slicno sto i za rucak...
Sve zavisi sta imaju na repertoaru tj po jelovniku sta spremaju ,ali uglavnom ima 3 obroka dnevno
Super ako je tako,ja kada sam bio prosle godine na tom gradilistu nije bio takav izbor hrane.....ako si napisao za gradiliste Gok-Pavlik.

zanima me koliko je cekao papire,kako mu je tamo..koliko cekate prvu platu,da li ima akontacije kao u velestroju i kako se cujete,ima li interneta tamo :) ne poznajem nikoga ko saradjuje sa njima pa mi je svaka informacija dobrodosla

Evo pored Svetlanine i moja jaca polovina je preko Siv investa vec 66 dana u Rusiji. Inace papire je sredio za mesec dana i toliko jos cekao da ga pozovu. Sve ukupno dva meseca.Platu jos nije primio ali ocekuje ovih dana. Koliko je meni poznato, akontacije nema ali predpostavljam da uz dogovor sve moze.Internet ima slabije, dosta je nestabilna i mobilna mreza. Inace cujemo se skoro svakog dana.On je na NPS 2 i to je info za taj deo. Svetlanica ce da ti odgovori za Magdan ili kako se vec zove mesto gde je njen muz.

1-Dorucak
Kobasica-Maslac-sir-caj
Virsla-Maslac-Sir-Caj

2-Rucak

3-Vecera
Slicno sto i za rucak...

eeeee...sad mi je jasno zasto nema plate i zasto mi ovde gulimo krompir..pa vidi ti ovaj MENI ...i jos imate 3 X po 3 obroka dnevno...pa kud ide ovaj svet :think:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back