Kada sam u ponedeljak bio na razgovoru za posao, pričao sam sa nekoliko radnika koji čekali ispred firme da krenu za RF, kaže jedan da se čovek na tom gradilištu zapalio, jedan odsekao prst, a jednog pregazio kamion..E sad šta je tačno, nzm..
Jeste se jedan radnik nesrecnim slucajem zapalio...Prst je odsekao vozac,svojom krivicom,video sam svojim ocima,nadam se da je to jedini primer(mesec vec kako nisam na tom gradilistu).Nije nikoga pregazio kamion,covek je (naas,nepaznjom vozaca koji je kaznjen zbog toga)skocio sa kamiona i nezgodno doskocio,povredio petu.
Ja ne znam ni jedno veliko gradilista koje na zalost nije odnelo bar jedan zivot,zato svim savetujem,CUVAJTE SE!!!!
U poslednje vreme ovde ljudi samo sire negativnu energiju...i kad god sam usla spominjala se plata,kasnjenje plate i sl.Jedno mi nije jasno vecina ovde cast izuzecima kuka na firmu,uslove,platu..samo mi jedno u celoj kuknjavi nije jasno ZASTO ljudi idete,ako vam ne valja?Sedite kod kuce,radite sezonske poslove,radite kod privatnika za minimalac...samo zbunjujete ljude koji su po prvi put na forumu,i koji prikupljaju informacije o poslu u RF.Dajte ljudi malo pozitive,malo raspolozenja,da ohrabrimo ljude koji bi zeleli po prvi put da odu na rad u RF.
Pogledaj malo bolje ko se zali..Uglavnom bivsi radnici,(vecina ih je bivsa zato sto ne zadovoljavaju standarde firme,koji su ionako jako niski,iskreno opet cast izuzecima),zene,sestre i rodbina ljudi koji su tamo,i verovatno cute,rade i svesni su gde su dosli.Ja svakom savetujem da proba,svako moze da izdrzi jedan ugovor,pa kad dodje kuci,preracuna se razmisli i donese odluku da li je to za njega ili ne.Znas ono,bolje probati i zaliti,nego zaliti sto nisi probao.
Jedno obavestenje: Postovane kolege radna jedinica Volgograd od sutra staje sa radom do izmirenja dugovanja za licne dohodke julske i avgustovske!!! Znaci ujutru nas 60-ak ide na prozivku i ceka uplatu na racun...Pisite kakva je situacija na ostalim gradilistima. Pozdrav od kolega iz Volgograda.
Mislim da od toga nema nista.Ne moze NIKAD da se slozi dovoljno ljudi da utice na nesto tako,uvek ce biti izroda koji se izdvajaju iz mase.Neko iz straha,neko iz navike...
kolika je satnica za limare?
Ne bi treba;a da bude ispod 5$.BAr je tako bilo.
Ja te podrzavam. U pravu si. Ja vise nisam radnik Velestroja ali necu kuditi firmu.Slobodno se ljudi prijavite i idite da radite jer cete biti ispostovani za pare. Jest da plata kasni ali ko je ima zaradjenu dobice je. Pozz
U pravu si potpuno,kolko god da kasni,uvek je izmirivano sve...
Dobro vece dragi i ne tako dragi forumasi.Prvo poseban pozdrav za Radu NS,SOLARI,MAMA LJILJU CENTR I VLADANA,brate znam da iz prikrajka gledas.I pozdrav svim ostalima.Momcima iz Volgograda svaka cast.Nedajte se.Odavde kako stvari stoje ne ocekujte podrsku,mislim sa SABETE,ljudi su jaki na recima ali nema ni pomisljanja na strajk jos uvek.Vise se poturaju drugi.Kao ajte vi sa rezervoara,ne bolje vi sa RMM a.Ma ne najbolje vi sa Gorodoka i tako u nedogled.Zalosno ali istinito.Ne bi ja puno kudio ni pricao o ovome,svako nek donosi odluku kakvu misli da treba.Za nove savet,otvorite oci i trazite opcije,Velestroj je nuzno zlo mada se jos koji dinar moze uzeti odavde.Dokle ce moci pitanje je,nece jos dugo.Starima sta reci.Sve vec znate.Mi smo od Rokija stvorili Boga i pogazili dostojanstvo i sad ispastamo.Jasno ko beli dan.Negde sam procitao na fejs grupi gde lik bukvalno pise Roki je Bog koji odredjuje kad ce sunce a kad kisa.Nema se sta dalje pricati.Sta smo trazili dobili smo.Srbi su jaki na recima ali se sloziti nece nikad i za sebe izboriti nesto.Samo ce trpeti i trpeti i cutati,misleci da bolje ne zasluzuju.Nego gospodo koja ste jos kucama jel bi neko mogao da popije negde za mene u bilo kom centru u kaficu tursku kafu i jelen pivo dok gledate masu kako se krecu kojekuda.To mi iz ove perspektive deluje kao pravo pravcato bogatstvo.U napred zahvalan.I nastavite da se podrzavate svi smo mi u istoj muci.Nema prepirki.Ajd vozdra.
Svaka cast,sve je 1000% tacno!!!!!
Jeste,u pravu si. Slazem se sa tvojim misljenjem i tvojim komentarom.Ali,sad cu ja tebi da kazem zasto pojedinci radije idu u Sibir da rade za 130.000 dinara,a nece ovde za 70-80.000 ili ajde neka bude i vise.Zato sto ovde te pare koje ti spominjes moze samo majstor da zaradi i to mora posteno da radi da bi zaradio te pare. A tamo,nema 30% majstora. Bio sam,radio sam,video sam ko je kakav majstor. vecina se po ceo dan igraju mobilnim telefonom a ucinak ni za satnicu od 2 dolara. Posteno? Pa nije posteno,jer zbog takvih radnika i zbog vecine sefova koji pojma nemaju najebemo svi. Ja vise ne radim za Velestroj,Ziveo sam lepo i pre Velestroja pa cu i sad. Zaradjujem i ovde 1000e mesecno. Ali...na mnogo tezi nacin. Ipak je tamo lakse za posao,sem uslova koji nisu bas lepi ali sto se posla tice mnogo lakse zato sto ima i vise ljudi i mehanizacija koja odlicno pomaze. Ovo je moje misljenje i moji utisci za nekoliko godina u Sibiru. pozz
Ovo naznaceno znaci da si bio na boljem gradilistu...inace je prosek jedan ili dva majsora od 10 ljudi...
nelupaj da ti se neko smeje, svaki dan proveden u inostranstvu tretira se kao vreme sluybenog puta po nalogu poslodavca. kad bi bilo kako ti mislis u ugovoru bi stajalo 90 radnih saqti po ceni od 6 dolara u dinarskoj protiv vrednosti na sta bi poslodavac platio porez i doprinose. medjutim nije tako. mi dolarom moyemo da trgujemo uz kontrolu narodne banke sto najbolje yna svako ko je ikkad u yivotu zamenio novcanicu od 50 i vise dolara. samo krvnu sliku sto nepregledaju. ljijo slucajno sam poslodavac i imam zaposlene.
Sluzbeni put u inostranstvu NIJE rad...Sluzbeno ides sa drugacijim vidom vize,i nemas pravo da radis.Samo dogovri,semonari i sl.I treba da razmislis sta kome pricas,ti si mozda neki poslodavac,a Ljilja je strucnjak za to,ceo zivot to radi.Mislim da ipak zakone zna malo bolje od tebe...
Molim Vas ako neko moze da mi na bilo koji nacin pomogne,muz je prekjuce iz Urengoja trebao helikopterom za Sabetu i od tad ni glasa,vikend je pa u firmi se niko ne javlja,on nije dostupan,ako ima neko ko je tamo a raspolozen da ga potrazi bila bi mu jako zahvalna samo da cujem da je dobro
Ne brini se,zadnjih dana ima nekih problema sa vezama svuda...