Posao u Rusiji (1)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne znam da li sam o otome već pisao ali nije od goreg da ponovim.

Kada otvorite račune u već naznačenim bankama po instrukcijama koje dobijete, savetujem da uradite VISA ELECTRON karticu i svojim suprugama date punomoćja za dinarski i devizni račun po na osob, jer nikad se ne zna u kakvu nepredvidivu situaciju možemo svi da se zadesimo, ono rečeno za ne daj Bože. Konkretno ja sam tako uradio i neka "nje" samnom. Posebno imajući u vidu da možda nećemo dobijati akontativna sredstva (nije sigurno),ali ako tako bude kartica će svima puno značiti.
Bez ove opcije ga ne puštam sa rodne grude:hahaha:.Inače uz otvaranje tekućih računa i dobijate Dina i Visa elektron plus kartice a ona koju vam dotična firma traži(maestro)kao kod mog supruga morate tražiti tj podneti zahtev za nju.Usput jesu li još nekom tražili "posebnu"karticu kao mom dragom?

Poslednja izmena:
sad sam cula se sa jednom svojom drugaricom - njen muz , kako se planirano, trebao danas putovati, ali kaze ne otputovao - cekaju karte. Jos je rekla da do petka svi ce otputovati. Jos je rekla da danas komsija njen odputovao - bez ikakve akontacije...:(

Bez ove opcije ga ne puštam sa rodne grude:hahaha:.Inače uz otvaranje tekućih računa i dobijate Dina i Visa elektron plus kartice a ona koju vam dotična firma traži(maestro)kao kod mog supruga morate tražiti tj podneti zahtev za nju.Usput jesu li još nekom tražili "posebnu"karticu kao mom dragom?

Meni niko nije tražio već mi palo na pamet u slučaju šta ako...? Ne daj Bože situaciju ni blizu sličnu... kako onda nazad? Treba sve opcije uzeti u obzir. A opet mi nije jasno zašto to firma traži kad je u principu njima bitan račun za uplatu zarade. Kakve veze oni imaju sa karticom?! :think: To je stvar izbora svakog pojedinca, da li hoće ili ne, i koju će ako želi da uzme. :dontunderstand:

pa ocigledno da imate nekakav problem ovoliko ljudi dodje ovde i radi nemoguce da vas desetina nikako nemoze da dodje
Јел а зашто је немогуће да човек од струке и знања не може да добије посао у Русији? Ти заиста мислиш да у Русији раде само људи пуни знања.. колико је само месара, таксиста, пекара отишло да ради, и тамо јаучу тешко је, тешко је..а људи од струке прекаљени у својој бранши чекају зелено светло и никако да добију посао? Некада је потребна и срећа, а не знање. Е сад на тему тебе. Људи су те питали за понеке савете ( пошто се хвалиш да си годинама у Русији), ти ниси нашао времена да људима помогнеш и одговориш, а нашао си времена да људе индиректно називаш лењивцима и неспособњаковићима, оне људе који једва чекају да раде у Русији, па и за ту сатницу теренску која није бог_зна_шта ал` опет је боља од ове у Србији. Тек што си се причестио, одмах си почео паљбу по својим КОЛЕГАМА, што је јадно и бедно са твоје стране. Где је ту колегијалност.

Ne znam da li sam o otome već pisao ali nije od goreg da ponovim.

Kada otvorite račune u već naznačenim bankama po instrukcijama koje dobijete, savetujem da uradite VISA ELECTRON karticu i svojim suprugama date punomoćja za dinarski i devizni račun po na osob, jer nikad se ne zna u kakvu nepredvidivu situaciju možemo svi da se zadesimo, ono rečeno za ne daj Bože. Konkretno ja sam tako uradio i neka "nje" samnom. Posebno imajući u vidu da možda nećemo dobijati akontativna sredstva (nije sigurno),ali ako tako bude kartica će svima puno značiti.
нема шта ту, плата ће ићи на женин рачун, тако да нећу овлашћивати никог.. Њен рачун, њен новац..:lol:

Predao sam svu dokumentaciju pre mesec dana, nisu mi se javljali... danas sam ja njih pozvao,jer treba da putujem na par dana, pa mi treba pasos, i dobio sam informaciju da cu ici u tjumen uskoro i da sto pre vratim pasos... nadam se da ce tako i biti:)))
Већина иде у Тјумен, то ти је као регрутни центар, после даље, или остајеш.

sad sam cula se sa jednom svojom drugaricom - njen muz , kako se planirano, trebao danas putovati, ali kaze ne otputovao - cekaju karte. Jos je rekla da do petka svi ce otputovati. Jos je rekla da danas komsija njen odputovao - bez ikakve akontacije...:(
Слушам вас већину и стичем утисак да су аконтрације укинуте. Штета.

Ja se nedam godinama opstajem nije lako al mora se jos malo izdrzati i dosta je
ма ти си надчовек, Чак Норис је мала маца о односу на тебе.

Meni niko nije tražio već mi palo na pamet u slučaju šta ako...? Ne daj Bože situaciju ni blizu sličnu... kako onda nazad? Treba sve opcije uzeti u obzir. A opet mi nije jasno zašto to firma traži kad je u principu njima bitan račun za uplatu zarade. Kakve veze oni imaju sa karticom?! :think: To je stvar izbora svakog pojedinca, da li hoće ili ne, i koju će ako želi da uzme. :dontunderstand:

Da obnovimo gradivo:huh:
  • 1.pasoš,2.2xfotokopija pasoša(prve 4 strane),3.8 fotografija dim.3.5x4.5cm na mat papiru,4.fotokopija važeće lk,5.fotokopija deviznog i dinarskog računa-banka Inteza,6.fotokopija maestro kartice Inteza,7.fotokopija diplome,8.radna knjižica obavezno sa zaključenim predhodnim radnim stažom,9.uverenje iz suda da lice nije pod istragom,10.lekarsko uverenje,a ovo je najbolje:zcepanje:znati broj cipela i odela.

Da obnovimo gradivo:huh:
  • 1.pasoš,2.2xfotokopija pasoša(prve 4 strane),3.8 fotografija dim.3.5x4.5cm na mat papiru,4.fotokopija važeće lk,5.fotokopija deviznog i dinarskog računa-banka Inteza,6.fotokopija maestro kartice Inteza,7.fotokopija diplome,8.radna knjižica obavezno sa zaključenim predhodnim radnim stažom,9.uverenje iz suda da lice nije pod istragom,10.lekarsko uverenje,a ovo je najbolje:zcepanje:znati broj cipela i odela.

Moguće je da su uvrstili u spisak potrebnih dokumenata i stavku za kopiju maestro kartice od kako su se spojili. Ja sam još u IMD Metal Co konkurisao dok još nije bilo ni govora oko spajanja sa Velesstrojem i Hopexom.
Nama iz IMD-a su po instrukcijama tražili da to bude Raiffeisen banka, a možda u međuvremenu budu tražili neke izmene ili dopune, ko će im ga znati.

Кад је неко на "списку", јел то значи да сигурно путује или је само један од многих потенцијалних кандидата?

Nisam stigao da se javim odmah kada su me zvali da me obaveste, pa sam uputio poziv odmah nakon saznanja da sam propustio isti, i rečeno mi je ovako:
-Zvao sam te da te obavestim da si na spisku za priglašenje i budi spreman da ideš za mesec do mesec i po' najkasnije. (već proteklo zaključno sa današnjim danom 20 dana :dash:)
Nakon toga je prošlo petnaestak dana i opet sam zvao da vidim dokle se stiglo sa tim i ima li kakvih novosti. i rečeno mi je ovako:
- Nije do nas. Priglašenja radi ruska imigraciona služba i to po oblastima. Za neke oblasti ide brzo jer nisu kvote popunjene a za neke malo sporije jer se kvote probijaju. Nadam se da će ti stići do kraja aprila. Rusi imaju praznike povezane desetak dana i u tom periodu sigurno neće priglašenja nikome raditi ni slati. Ako se kojim slučajem zalomi da ne dobiješ do 25-og aprila, ostaje ti da čekaš polovinu maja. Budi strpliv kao i do sad. Vidimo se na potpisivanju Ugovora.
Eto tako stvari stoje kod mene. Ja sam na spisku za priglašenje, a kad će isto stići ne bih znao reći osim da, Boga molim da to bude što pre gledajući kalendar i znajući da braća Rusi praznuju od 01.05 do 10.05.

Poslednja izmena:
А у међувремену си им доставио све папире, лекарски...? На теби је само да чекаш датум лета?

Poslao čim sam prikupio kako su mi rekli u radionici IMD Metala. Čekam poziv za potpisivanje ugovora i datum za let.

- - - - - - - - - -

A koliko je prošlo od slanja dokumentacije do poziva?:rumenko:

Mesec i po' dana...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back