Posao u Rusiji (1)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vi bre ljudi niste normalni svega mi! Pa da sedis samo tu kod kompa 380 sati mesecno umro bi bre,sta pricate bre gluposti,nije mi jasno ko vam veruje u sve to!?
druze.smanji tenzije,na ovom forumu su sve radnici i porodice od radnika velesstroya
i ljudi koji su zainteresovani za posao pa se informisu za posao,ljudi kojima nije bitno kako ce i na koji
nacin i sa koliko radnih sati prehraniti porodicu jer porodica je ono sto te pokrece,sto ocigledno tebi hfali kao i jedan deo kompleksa,
ali evo ja cu ti pomoci,znas ima ustanova u vrscu kada krenes prema jatu tamo mogu da ti rese sve probleme...

Hvala dušo, to sam i mislila....logično je

Dakle.....

30 dana x 24 sata = 720 sati
300 radnih sati : 720 mogućih sati x 100 = 41,67% ovo je procenat ućešća radnih sati u ukupnim satima tog meseca
24 sata x 41,67% = 10 radnih sati svakog dana

ili

300:30= 10 sati :zcepanje:

Vrlo moguće i realno i ništa preterano za zdravog i pravog muškarca, naučenog na rad i obzirom da nema nikakvih drugih zanimacija i skretanja pažnje, oduzimanja vremena tipa porodice, nabavke, poslova po avliji, dolazaka prijatelja, tv-a, kafana itd.

Ja radim 6 dana po 12 sati, često i više, ćesto i nedeljom a kad dodjem kuži čekaju me ženski poslovi....izmedju ostalog i :zper:pa ništa.....:manikir::lol:
oću da kažem da se kući više istroši :zcepanje:

Poslednja izmena:
druze o cemu ti to,racunaj 30 radnih dana po 11h dnevno,plus prekovremeni,ljudi rade i bore se,to ce ti reci svi radnici velesstroja koji su
ovde na forumu.
Па хајде реци,да ли је лако то? 11 сати плус прековремено?Па треба и сутра да радиш... Ти како причаш.. испада да је то лаганица... А Бога ми,није.. Једино ако си неки опасни кривинаш...
Радим за себе.. па не размишљам о времену... остајем лети баш до касно.. После тога ходам као зомби... Радио сам и у нашој фирми овде.. физички ми било лакше.. али зато психички.. самоубиство из заседе... Још кад видиш са ким све радиш........

tebi je otežavajuća okolnost što radiš za sebe...nemaš šefa bre :lol:
i meni je

šalu na stranu, ja zaista mislim da je 10 sati ok. Više može ali na kraće vreme. Pored toga to je gradilište, rok, počne se neka etapa, deo posla i mora da se završi u cugu te se ne gleda na radno vreme....rade svi, radiš i ti
Možda grešim

Poslednja izmena:
Vi bre ljudi niste normalni svega mi! Pa da sedis samo tu kod kompa 380 sati mesecno umro bi bre,sta pricate bre gluposti,nije mi jasno ko vam veruje u sve to!?

Lepo je to sto imas svoje misljeneje , kakvo god da je, kako ti tako i ja neupucen mogu doci do iskrivljenog zakljucka i reci da 14 sati koje provedes budan tokom dana lupetas gluposti, ali necu to da kazem, zelim da kazem da u zavisnosti od profesije i pozicije kojom se bave, ljudi ovde prave po 360, 370, pa i 380 sati.

Kako razumem, NPS 1,2,3 (aktuelna gradilista) pored Novog Urengoja ta gradilista, na severu Rusije. Jedinica najsevernie nalazi se.
НПС 0 би требало да буде најсеверније, на обали мора да се смрзнеш. Е ту мајка Љиља треба да исплете много дебеле вунене чарапКе. :lol:

ljudi meni je upravo stiglo proglasenje gotova mi je viza do 2 novembra za jakutiju,
tako ako je jos nekom stigla za tu oblast neka se oglasi a ja odo polako da se pakujem,ura za velesstroy...
Честитам. Данас је мом другару стигло приглашење а предао је папире крајем марта. Ових дана увелико стижу приглашења и за тесаре. Стрпите се. Биће све добро.

Радио сам и у нашој фирми овде.. физички ми било лакше.. али зато психички.. самоубиство из заседе... Још кад видиш са ким све радиш........
Сви смо индивидуе. Све овиси о професији, о послу унутар професије, позицији, израђености. Старији човек искуснији ради мудрије, константно увек на нивоу. Млађи трчи пред руду, доказује се.. сутра је за ништа. Нису ни сви људи исти, па тако ни човек сваки дан није свој. Некад има лавовску снагу за дане прековремено, а некад има снаге а у глави је с.ебен па му физичка снага није на помоћи.. размишља о породици, проблемима, једва чека да дан прође па да легне. Тема ко колико може да изгура може да траје данима а да ништа корисно не помогне.. У сваком случају кад си већ на терену циљ ти је да одрадиш што више прековремених часова али не по сваку цену. Ниси ти у Русији неколико дана, већ ћеш бити годинама. Зато ослушкуј свој организам и чувај здравље и дух. Док је здравља биће и посла..

da li tamo radite svih 7 dana u nedelji?

nedeljem se radi do 13h ako si na NPS,a ako si na montazi dalekovoda ili takozvanih VELKE tamo imas puno radno vreme,stim da ako se
zavrsi ranije ides na smestaj a pise ti se 11h radnih posto radis na normu,e tu na velkama su dobre pare imas stimulans 20 posto
mesecno zbog uslova rada a posao nije tezak eto samo sto radis na ekstremno visokim temp.preko-50step.

da li tamo radite svih 7 dana u nedelji?[/QUOTE

Tu sam i ja, cisto ako se neko zabrinuo :hahaha:

Da majka, radi se svaki dan, regularno radni vreme od 8h do 19h nedeljom oh do 13h, pricam o Tyumenu.

Di si majkino :zag:
Tako sam i mislila.....gradilište je to, nije kancelarija
A za one na severu.....uuuuuf.......treba snaga za to i mentalna i fizička

НПС 0 би требало да буде најсеверније, на обали мора да се смрзнеш. Е ту мајка Љиља треба да исплете много дебеле вунене чарапКе. :lol:

Честитам. Данас је мом другару стигло приглашење а предао је папире крајем марта. Ових дана увелико стижу приглашења и за тесаре. Стрпите се. Биће све добро.

za onih - - - - ko zna koliko i kape i čarapke.....i šalići......sve će da dobijete u kompletu....ima bre da idete u fulu :strika:

nedeljem se radi do 13h ako si na NPS,a ako si na montazi dalekovoda ili takozvanih VELKE tamo imas puno radno vreme,stim da ako se
zavrsi ranije ides na smestaj a pise ti se 11h radnih posto radis na normu,e tu na velkama su dobre pare imas stimulans 20 posto
mesecno zbog uslova rada a posao nije tezak eto samo sto radis na ekstremno visokim temp.preko-50step.

to su već ekstremni uslovi, mislim ove visoke temperature :lol:...i oprema je specijalna pretpostavljam, malo se radi pa se udje...i to neko mora da radi, kao što neko mora i tudje srce ili mozak da operiše pa preuzima odgovornost...sve je u glavi što reče drinjača, najviše toga je baš tu.Samo zdravlje da se sačuva gde god da idete, a tamo na severu posebno, jer bez toga, ništa ne vredi a porodica se i vi sami opteretite mukama

gotova pauzica.....vidimo se :cao:

Сви смо индивидуе. Све овиси о професији, о послу унутар професије, позицији, израђености. Старији човек искуснији ради мудрије, константно увек на нивоу. Млађи трчи пред руду, доказује се.. сутра је за ништа. Нису ни сви људи исти, па тако ни човек сваки дан није свој. Некад има лавовску снагу за дане прековремено, а некад има снаге а у глави је с.ебен па му физичка снага није на помоћи.. размишља о породици, проблемима, једва чека да дан прође па да легне. Тема ко колико може да изгура може да траје данима а да ништа корисно не помогне.. У сваком случају кад си већ на терену циљ ти је да одрадиш што више прековремених часова али не по сваку цену. Ниси ти у Русији неколико дана, већ ћеш бити годинама. Зато ослушкуј свој организам и чувај здравље и дух. Док је здравља биће и посла..

bravo majstore:klap:,to sam ja upravo nteo da kazem i objasnim,ja sam terenac 11god,znam kako da raspodelim posao a da pritom ne gubim kvalitet rada,
naravno ishrana je jako bitna pogotovo uzimanje redovno vitaminskih kompleksa i visok unos ugljienih hidrata,metalni sklop je jako bitna stavka na ovako
ekstremnim uslovima rada a pritom da sacuvas zdavlje i da se vratis porodici normalan i zdrav koja je u mojem slucaju meni veliki podstrek,naravno odmor je obavezan i to bez alkohola naravno;na gradilistima gde sam ja bio alkohol je zabranjeno unositi pa cak nesmes ga imati i u smestaju,ladno pisu rusi kazne i to jako velike,osim toga ides tamo da radis i zaradis a nemas tv nikakvu vezu sa civilizacijom,i normalno je da radis da ti prodje vreme,ja obicno odradim nekih
20h prekovremenih radnih mesecno to je oko 100dolara da imam za svoj trosak cigare,kafa,hemija,slatko,kredit,internet itd.,tako da mi cista plata ostaje za poneti kuci...

bravo majstore:klap:,to sam ja upravo nteo da kazem i objasnim,ja sam terenac 11god,znam kako da raspodelim posao a da pritom ne gubim kvalitet rada,
naravno ishrana je jako bitna pogotovo uzimanje redovno vitaminskih kompleksa i visok unos ugljienih hidrata,metalni sklop je jako bitna stavka na ovako
ekstremnim uslovima rada a pritom da sacuvas zdavlje i da se vratis porodici normalan i zdrav koja je u mojem slucaju meni veliki podstrek,naravno odmor je obavezan i to bez alkohola naravno;na gradilistima gde sam ja bio alkohol je zabranjeno unositi pa cak nesmes ga imati i u smestaju,ladno pisu rusi kazne i to jako velike,osim toga ides tamo da radis i zaradis a nemas tv nikakvu vezu sa civilizacijom,i normalno je da radis da ti prodje vreme,ja obicno odradim nekih
20h prekovremenih radnih mesecno to je oko 100dolara da imam za svoj trosak cigare,kafa,hemija,slatko,kredit,internet itd.,tako da mi cista plata ostaje za poneti kuci...

Кажеш 11 год? Колико си месеци годишње у тој вукојебини без цивилизације? Сигурно ниси по годину дана... Можда си по пола године... максимално... Мени ни то није нормално...
Не знам шта је толико вредно здравља човека... Новац можеш зарадити и на другим местима... нек је и 10000 рубаља мање... али опет живиш животом достојним човека... Шта све овде нећу прочитати ... зарад голе егзистенције...

Кажеш 11 год? Колико си месеци годишње у тој вукојебини без цивилизације? Сигурно ниси по годину дана... Можда си по пола године... максимално... Мени ни то није нормално...
Не знам шта је толико вредно здравља човека... Новац можеш зарадити и на другим местима... нек је и 10000 рубаља мање... али опет живиш животом достојним човека... Шта све овде нећу прочитати ... зарад голе егзистенције...
daj ti neko mesto gde se moze zaraditi,evo recimo gde ti radis i koliko ti je primanje,znas li ti da u velesstroy radi preko 3000 srba,
i o kojoj ti to egzistenciji govoris a mogu da se kladim da zivis kod roditelja jos cim dajes takve cinicne sarlatanske komentare...

препоручи нешто шта понети..

kompleks vitamina-minerala ali ne oligovat i tako neke slabe komlekse,nego slozenije od "naturala" ima u apoteci
malo su skuplji ali mnogo dodro rade posao,c-vitamim obavezno ujutru uz kafu da ti podigne sistem a posle vecere omegu-3 -2kom,
sve to ima u apoteci,ova kombinacija jako dobro podize imunitet.e da vitamine-minerale uzimas jedan dan samo ujutru a
svaki drugi dan uzimas i ujutru i uvece,to je bomba nema gripe nema prehlade...

daj ti neko mesto gde se moze zaraditi,evo recimo gde ti radis i koliko ti je primanje,znas li ti da u velesstroy radi preko 3000 srba,
i o kojoj ti to egzistenciji govoris a mogu da se kladim da zivis kod roditelja jos cim dajes takve cinicne sarlatanske komentare...

Јесте јесте... неких 3000км од родитеља... а иначе сам и сам родитељ... Тако да би изгубио опкладу... Нит је цинизам,нит шарлатански коментари.. Ниси ми одговорио,колико дуго у години останеш у тој пустахији?
Па шта ако ради 3000 Срба? Процењује се да Срба у РФ има између 15 000 и 20000.... Они негде раде...Сам тај Хопекс има градилишта и у цивилизацији! Па хајде.. рецимо да зарадим преко 50 000.. некад и 100 000.. све зависи..

kompleks vitamina-minerala ali ne oligovat i tako neke slabe komlekse,nego slozenije od "naturala" ima u apoteci
malo su skuplji ali mnogo dodro rade posao,c-vitamim obavezno ujutru uz kafu da ti podigne sistem a posle vecere omegu-3 -2kom,
sve to ima u apoteci,ova kombinacija jako dobro podize imunitet.e da vitamine-minerale uzimas jedan dan samo ujutru a
svaki drugi dan uzimas i ujutru i uvece,to je bomba nema gripe nema prehlade...
Брате,па ти пишеш као да се бавиш врхунским спортом,а не тесаријом,зидаријом...

Јесте јесте... неких 3000км од родитеља... а иначе сам и сам родитељ... Тако да би изгубио опкладу... Нит је цинизам,нит шарлатански коментари.. Ниси ми одговорио,колико дуго у години останеш у тој пустахији?
Па шта ако ради 3000 Срба? Процењује се да Срба у РФ има између 15 000 и 20000.... Они негде раде...Сам тај Хопекс има градилишта и у цивилизацији! Па хајде.. рецимо да зарадим преко 50 000.. некад и 100 000.. све зависи..

Брате,па ти пишеш као да се бавиш врхунским спортом,а не тесаријом,зидаријом...
u privatnom se zivotu bavim sportom,za razliku od nekih i informisem se,drzim se stare:u zdravom telu, zdrav duh,
sto bi brate i tebi preporucio,pa ne bi davao takve komentare.Neki na odmaknu od tate i mame pa da su i duplo toliko daleko.
P.S.ne vredjaj i ne zamajavaj ljude koji su ovde da bi nesto korisno saznali a ne zato sto im je zivot toliko prazan
pa nemaju gde da "vise".

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back