Posao u Rusiji (1)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Brat mi za koji dan ide na jedanaesticu, pa se raspitivao kod ljudi koji kazu da znaju. Ako je on saznao netacno, onda i ja tako prenosim. Sledece nedelje cu biti sigurna, ali se nadam da ces do tad i ti otputovati.

- - - - - - - - - -

Brat mi za koji dan ide na jedanaesticu, pa se raspitivao kod ljudi koji kazu da znaju. Ako je on saznao netacno, onda i ja tako prenosim. Sledece nedelje cu biti sigurna, ali se nadam da ces do tad i ti otputovati.

cujem da od nekih ljudi traze samo radnu knjizicu,pasos i racun otvoren u banci,a meni traze sve to i iz socijalnog da sam odjavljen iz bivse firme,neku potvrdu iz PIO fonda,lekarski analiza krvi pritisak i ekg,kazu da me prijave u radni odnos a moj drugar otisao pre dve nedelje i nista mu nisu trazili sem pasosa racuna i radne knjizice na uvid

cujem da od nekih ljudi traze samo radnu knjizicu,pasos i racun otvoren u banci,a meni traze sve to i iz socijalnog da sam odjavljen iz bivse firme,neku potvrdu iz PIO fonda,lekarski analiza krvi pritisak i ekg,kazu da me prijave u radni odnos a moj drugar otisao pre dve nedelje i nista mu nisu trazili sem pasosa racuna i radne knjizice na uvid

Zato što je otišao turistički,od svih traže ono što si nabrojao,mada za ovu potvrdu iz PIO fonda nisam čula.

Poslednja izmena:
Postovani Forumasi, zelim i ja nesto da kazem, nov sam na forumu, ali sa iskustvom sto se ove teme tice, isao sam u Rusiju, i idem ponovo, i citao sam dosta komentara, ne mogu sve da stignem, i vidim da je veliki problem, kako naci posao i da te ne boli glava kakvi ce biti odnosi sa pretpostavljenima, da li ce se spavati u kokosinjcima, , da li ce isplatiti platu, itd. I mogu vam reci da je sve to ispravno, i ja sam na pocetku bio sumnjicav iako sam otisao preko preporuke, i kazem vam da ako ne pokusate , ostace vam da se kajete sto nista otisli, ali isto tako ako odete mozete s pokajati, jedino sto mogu da kzem je , ko rizikije moze i da profitira. Ako imate neka pitanja , slobodno pitajte, tu sam da posavetujem, koliko znam! :)

Danas je tačno mesec dana kako sam dobio poziv da idem na turističku vizu u Novi Urengoj. Od tada se svašta izdešavalo i bivalo je svega i naslušao se svakakvih priča i izgovora. To što se dešava i što sa svima nama rade je izgubilo svaki smisao već odavno. Neznam dokle će ovo ovako iči? Verovatno dokle sam sebi dozvolim!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back