Posao u Rusiji (1)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Hvala ti za one informacije iz Tjumena,juče bilo "žešće"na forumu pa nisam stigla da ti se zahvalim.A značile su mi mnogo,pošto mi je mužić tamo i početkom meseca bi trebalo da seče granicu tako da malo uhvatila prpa zbog toga.:hvala:

draganabp84@gmail.com ....ja zasad imam jednu smrznutu vest minus 20 bilo u N. URGENOJU MALKICE IM BILO HLADNO AL NESUMLJAM JA U NASE MOMKE VELIKI SU ONI SNACICE SE :)
:bye: Meni je brat na NPS1 i tamo im je bas hladno jer se to gradiliste po njegovim recima nalazi u 65 km severnog pola a nekih 300 km od Novog Urengoja. Kada je dosao bio je debeli minius nije znao sta ga je snaslo :eek: oko Djurdjevdana kad smo se culi bilo im je oko -30 i kaze da je neki decko kod njih dosao sa NPS0 i da je tamo sisla temperatura do -50.. kad sam rekao za tu temperaturu neko se pobunio i rekao da se ne sire dezinformacije, ali samo sam rekao kako sam cuo... :confused: Tako da momci na tim gradilistima su se adaptirali na temperature, barem je na NPS2 bolja situacija sto se temperature tice :)

Ako nisu imali akontativnu uplatu pre plate onda je neće ni imati tako da ova konstatacija da će možda dobiti akontaciju uz platu je apsurdna. Ako dele platu onda nema svrhe uplaćivati akontaciju, jer kinta je tu a za sledeći mesec radnik nije bez iste. Povratnici ne dobijaju akontaciju koliko sam ja upoznat.

draganabp84@gmail.com ....ja zasad imam jednu smrznutu vest minus 20 bilo u N. URGENOJU MALKICE IM BILO HLADNO AL NESUMLJAM JA U NASE MOMKE VELIKI SU ONI SNACICE SE :)
:bye: Meni je brat na NPS1 i tamo im je bas hladno jer se to gradiliste po njegovim recima nalazi u 65 km severnog pola a nekih 300 km od Novog Urengoja. Kada je dosao bio je debeli minius nije znao sta ga je snaslo :eek: oko Djurdjevdana kad smo se culi bilo im je oko -30 i kaze da je neki decko kod njih dosao sa NPS0 i da je tamo sisla temperatura do -50.. kad sam rekao za tu temperaturu neko se pobunio i rekao da se ne sire dezinformacije, ali samo sam rekao kako sam cuo... :confused: Tako da momci na tim gradilistima su se adaptirali na temperature, barem je na NPS2 bolja situacija sto se temperature tice :)

drugar, za ekskurziju na Severni pol ljudi plate od 15.000 do 23.000 evra, a bratic besplatno otputovao - kao bingo dobio :klap::zcepanje::rotf:
http://www.sodis-camp.ru/disp?s=expedition_one&id=181234981

i to ukljuceno u cenu:
- трансферы аэропорт-отель-аэропорт от/к чартерному авиаперелету
- чартерные авиа letovi Лонгйир-Барнео-Лонгйир
- let helikopterom Барнео-СП-Барнео
- razmestanje na ledenoj bazi «Барнео», как указано в программе
- hrana на «Барнео» (pun пансион)
- Sudove za jednokratnu upotrebu на «Барнео», 2 комплекта za svaki dolazak u kantinu на человека (тanjir, kasika, viljuska, solja)
- сертификат za uspomenu о boravku na Severnom Polu
- церемония urucenja сертификата в Polar Cafe Barneo
- услуги ekskursovoda ledene baze "Барнео"
- провоз 15 кг prtljaga на «Барнео»

i sve to samo za 15 hilj. evra!!! :zcepanje::rotf:

Najinteresantnije da jeftinija ekskurzija helikopterom - 15.000 evra, a na skijama - 23.500 evra! ))) Tako da ako bratica budu nosili helikopterom na radno mesto, onda to je "ekonom"-klasa i jos djene-djene, a ako ponude da ide na posao skijama - to je vec ekzotika pa... neka bira sta njemu vise svidja..

Poslednja izmena:
Ako nisu imali akontativnu uplatu pre plate onda je neće ni imati tako da ova konstatacija da će možda dobiti akontaciju uz platu je apsurdna. Ako dele platu onda nema svrhe uplaćivati akontaciju, jer kinta je tu a za sledeći mesec radnik nije bez iste. Povratnici ne dobijaju akontaciju koliko sam ja upoznat.
Baldoni brate po muci-legla akontacija :srecan::klap::klap: :vatromet:
Sutra ujuru svi na pivo u kafanu na kraju ulice :pivce:,bice i muzike :orkestar: , a sto ce bit piveeeee,jooooooj :hik::hahaha::zcepanje::zcepanje:

Bitno je da akontacije ima. To što je firma okasnila u isplati, navikli smo da prevazilazimo presipajući iz šupljeg u prazno narodski govoreći. Najvažnije je da su uplatili jer, onaj ko prvi put ode, do plate se načeka čitav mesec i dvadeset dana od drugog meseca. Puno znači pre svega porodici koja ostaje kod kuće da se "pokrpi" koliko je to moguće i vrati zaduženo što je pečalbar sa sobom poneo jer, koliko vidim većina nas se zaduži za puta. Ono što mene najviše greje u svoj ovoj priči jeste činjenica da ima posla u perspektivi diljem njihovih gradilišta. Koliko će ko fizički ili psihički izdržati zavisi od njega samog.

Za večeras od mene toliko. Drugarice i drugari, laka vam noć!

Poslednja izmena:
Bitno je da akontacije ima. To što je firma okasnila u isplati, navikli smo da prevazilazimo presipajući iz šupljeg u prazno narodski govoreći. Najvažnije je da su uplatili jer, onaj ko prvi put ode, do plate se načeka čitav mesec i dvadeset dana od drugog meseca. Puno znači pre svega porodici koja ostaje kod kuće da se "pokrpi" koliko je to moguće i vrati zaduženo što je pečalbar sa sobom poneo jer, koliko vidim većina nas se zaduži za puta. Ono što mene najviše greje u svoj ovoj priči jeste činjenica da ima posla u perspektivi diljem njihovih gradilišta. Koliko će ko fizički ili psihički izdržati zavisi od njega samog.

Za večeras od mene toliko. Drugarice i drugari, laka vam noć!

Baldoni od tebe svakako ocekujemo da ovo treniranje zivaca stoicki izdrzis i da ne gubis nadu,jer....cek,cek :telefon:. Da,da ovo bese za tebe :klap: -kazu sledece nedelje putujes!
Drzi se :ok:

Pozdrav svima,ja sam ovde nov pa me zanimaju neke stvari.Dali je neko cuo za stevu iz zemuna,bio sam kod njega na razgovoru pre mesec dana u vezi posla u sociju,rekao mi je da salje preko firme Putevi Uzice,pa me zanima kakav je covek i da li nije neka prevara u pitanju?

Dobro jutro dečice :strika: :kafa:

Zoks8....naš prijatelj je preko Puteva Užice u Sočiju sada. Inače je iz Beograda, pa možda i tog Stevu zna. Preko koga je otišao ne znam, niti mogu da saznam. On je gradj. tehničar. Ali kaže da je sve ok, čak i više nego su očekivali u smislu smeštaja, hrane i posla. Videžu da buduću snajku ispitam malo podrobnije.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back