Posao u Australiji

Nema veze ako je usmjereno obrazovanje, to smo imali prilike da vidimo da se priznavalo. koliko sam mogla pročitati, a slabo se vidi, ti si završio školu 1990, i počeo da radiš tj imao si traineeship od 1 godine ali 2,5 godine poslije završene škole. Oni traže taj period pokriven. Kad ti je bila vojska, je li u tom vremenu?
Moraš nabaviti papire da pokriješ taj period od završene škole do zaposlenja, kao neku praksu, ali takođe možeš to da opravdaš da si bio u vojsci i kako poslije toga nisi odmah mogao naći posao ili sl.

Tree, kako si ti ovo odradio, daj da pomognemo čovjeku! Takođe i mikica čini mi se može pomoći.

Hoću ja, ali ne mogu tako. Uvek moram da izvlačim informacije od nekog da bih pomogao. Trebalo bi mi sve što si im poslao proserpine, da bih mogao da ti kažem šta mislim, da li si loše obradio papire, ili si samo naleteo na zajebanog assessora. Za sada mi se čini više prvo, ali i drugo. U oba slučaja postoji šansa da se ispravi, ali kod tebe na papiru nema ni jednog YES, čak ni za 900 sati nema ni yes ni no, da li si poslao školske papire sa brojem časova, i odvojenom praksom, kako sam vam objašnjavao ranije?
Da li si taj 1 year traineeship ti preveo kao takav, ili je assessor sam zaključio da je to traineeship? Pretpostavljam da je to pripravnički, ali se ne prikazuje to tako ako hoćeš da prodješ. Traineeship treba da traje 5 god, apprenticeship 4, razlika je.

Tako da eto. Imaš pravo na taj telefonski poziv, i iskoristi ga. Treba da ga najaviš prvo, da spreme tvoj fajl, zakazaće ti razgovor, pa pitaj sve.

Čujemo se, moram da idem.

Daj mi neki mail, da ti pokazem sta sam im slao.
U ovom trenutku nisam siguran ni sta bih mogao da ih pitam.
Vec su mi rekli da nisam u roku od dve godine posle skole nastavio s poslom.A fakat da nisam i sad tu ne mogu nista da izmenim, osim da napisem da sam u vojsci bio elektricar a nisam.
A uspit sam napravio i neke gluposti nenamerno...
Kad je skola u pitanju, tu mislim da nema mnogo saranja....
Ali hajd da ti posaljem to pa cemo posle diskutovati.
Pozdrav

Kada sam ja svojevremeno radio TRA, naveo sam da sam u okviru skole (srednje usmereno, 4 godine) imao praksu kao poseban predmet i da se to u Srbiji racuna kao apprenticeship. Takodje, za moj prvi posao od 2 godine nakon (nezavrsenog) studiranja sam naveo da je bio produzetak apprenticeship-a.

Od komsinice koja je veoma promucurna, dobio sam info da je najbitnija stvar u svemu: kontinuitet. Dakle nikakvi prekidi ako je moguce a ako ima prekida, nakon poslednjeg prekida pocinje ciklus brojanja radnih godina i iskustva koje se racuna za priznanje.

Srednja skola usmerenog obrazovanja nije nikakva prepreka. Ja sam sa 4 godina usmerenog, 6 godina radnog iskustva i 4 kg dokumenata da potkrepe moje tvrdnje (otkinuli me za postarinu) dobio priznanje TRA. Poslao sam preko 200 overenih fotokopija dokumenata ukljucujuci i trivijalne kao i posredne dokumente koji su ukazivali na moje aktivnosti.

PS
Pravilo Br.1 za Australsku imigraciju: Kada mislis da si prikupila/o dovoljan broj dokumenata da potkrepis svoje tvrdnje, grdno si se prevarila/o.

@proserpine
Ma potpuno si isti slucaj kao i moj dragi, sto se tice skolovanja, to smo mislim vec utvrdili, 2 usmereno, 2 elektroinstalater. Ali i mene buni sto ti nisu priznali 900 sati?
Kad su nas odbili otprilike iz istog razloga su nas odbili, zato sto nismo imali pokriven taj peroid iza skolovanja pa do saasnjeg zaposlenja. Jedina razlika je sto je nama priznat iz prve formal training.
U svakom slucaju, kao sto sam ti vec rekla na private, moras da sastavis jako dobar mail, u smislu da ti objasne gde si pogresio i da ostavis prostora za eventualne dodatke, da nisi dobro razumeo kriterijume UAC-a itd i da li postoji mogucnost da uz dodatnu dokumentaciju bude uspesan outcome.

Ovako 9 i 10 zajednickog srednjeg obrazovanja,
2 godine usmerenog obrazovanja elektroinstalater
1 godina vojske
5 (2,5god)semestara studiranja
Zaposlenje do dana danasnjeg......

Tek sad videh, ako je zaposljenje od prestanka studija do danas u struci, onda je to identican slucaj kao moj a ja sam bio priznat (elektronicar), doduse sa 4 semestra studiranja.

> I i II srednjeg usmerenog sam bio prirodne nauke (polusmer) i to sam sa III i IV godinama predstavio kao 4 godina "trade education with university elegibility".
> Koji preteci dokumenti su poslati uz TRA zahtev jer jedino mogu da vidim razliku u podnesku a ne u cinjenicnom stanju?

Svi smo mi imali prekide, ali smo ih argumentovali kako je ko mogao i umeo.
Dao sam ti mail privatno, sve što si njima, pošalji i meni.
Nešto si debelo zaboravio, ili je ovaj assessor tvoj lud.
Pošto je već pre uspevalo, da probamo i tebe da izvadimo.

Колика је могућност да се оде у Аустралију преко Амбасаде, легално исељење?

da ne bude zabune, svi mi vijamo(ili smo ga vec izvijali) legalno iselenje :rotf: samo sto je ambasada u BG trenutno jedino zaduzena da lupi vizu u pasosh, i nishta drugo, ali bash nishta. Ostalo je direktna prepiska sa imigracionim ogranima u AU

Колика је могућност да се оде у Аустралију преко Амбасаде, легално исељење?

To je jedina mogucnost, preko ambasade (tj oni posreduju izmedju tebe i Australijskih imigracionih vlasti).
Agenti mogu samo da ti pomognu da nesto ne previdis, zaboravis ili da te upute na pravilno razumevanje zahteva za (boravisnu) vizu. Mogu a ne moraju... mogu i samo da ti uzmu pare. Tombola.

Medo, a što ti ne ideš avijonom, nije to skupo? Koliko je karta za brod?:rotf:
AviJonom ima puno jona a brodom je lepse.

Svi smo mi imali prekide, ali smo ih argumentovali kako je ko mogao i umeo.
Dao sam ti mail privatno, sve što si njima, pošalji i meni.
Nešto si debelo zaboravio, ili je ovaj assessor tvoj lud.
Pošto je već pre uspevalo, da probamo i tebe da izvadimo.

Ne mislim da se studiranje tretira kao prekid ili procep, radije kao nastavak skolovanja... koje ne zavrsis... pa se okrenes poslu.

Da ne bi nagadjali, najbolje je da 'proserpine' kaze kako je podneo zahtev (ponajvise kako je sta dokumentovao) jer sve je nagadjanja. I ako moze malo bolja slika dokumenata jer mi ni piksle od naocara ne pomazu da vidim sta pise i razumem lepo tekst

Ja sam dokazivao radnu istoriju poslednjih 5 godina najvise, prethodne godine sam dokazivao ugovorom o radu i/ili placenim porezom na prihod. Posto sam privatnik, morao sam da dokazujem da moja firma radi dokazima o poslovanju sa drugim firmama, sa klijentima, stavio nekoliko telefona dobrovoljaca musterija, slikao radnju, opisao kako radim i sta radim, podneo izjave vise svedoka, bancine izvestaje za 2 poslednje godine godine poslovanja, registraciju automobila na firmu... ma cega sve ne. Prethodni posao sam dokazivao placenim porezom na prihod, kursevima koje sam pohadjao u toj firmi, poslovnim uspesima, slikama, nalozima za instalacije sa mojim imenom, ugovorom o raskidu zaposljenja, preporukom tog poslodavca...
I da li su mogli da posumnjaju u ispravnost podataka (bitne stvari sam dokazivao iz vise razlicitih uglova na vise nacina)?

Medo,
oprosti sto ti ne odgovorih, nesto sam ti ovih dana smusen.
Priznajem da me ovo pogodilo malo preko mere.
Od dokumenara sam poslao ovo(taksativno):
1.Svedocanstva: 9 i 10 razreda(zajednickog srednjeg obrazovanja), 3 i 4 godine usmerenog obrazovanja elektro struke.
2.Diplomu elektroinstalatera.
3.Potvrdu iz skole o vrsti i broju predmeta slusanih u 3 i 4 god, kao i fond casova teorijske i prakticne nastave.
4.Potvrdu i objasjenje o odradjenom pripravnickom radnom stazu 1 god.
5.Potvrde poslodavaca o zaposlenju i opisu poslova koje sam radio. ukupno 11 godina.
6. E sad, "rupa" izmedju srednje skole i zaposlenja je 4 god.(1god, vojska i ostalo tu i tamo...)
Mislim da je realno da cekam ovaj novi kriterijum gde traze 4 godine zaposlenja i formal vocational training.E, sad ovo drugo bi moglo da bude problem zbog toga sto mi nisu ni to priznali...
Ali to je moguce da nisam, dobro popunio aplikaciju.Bese to prava nocna mora.
Ajd uzdravlje, i hvala svima na podrsci.

Stigli mi rezultati ieltsa, overall band 6. Opet rokada...
Sad sam sav nesto nikakav, i sve mi vise izgleda daleko ta sedmica....

Cas nesto sad razmisljam o varijanti za Novi Zeland, jer sam cuo da je odatle mnogo lakse otici u Au.
Ali ne znam da li je ista procedura kao za Au, asesment, diplome, ielts i tako to...

Aj ako neko zna, nek napise nesto...

Stigli mi rezultati ieltsa, overall band 6. Opet rokada...
Sad sam sav nesto nikakav, i sve mi vise izgleda daleko ta sedmica....

Cas nesto sad razmisljam o varijanti za Novi Zeland, jer sam cuo da je odatle mnogo lakse otici u Au.
Ali ne znam da li je ista procedura kao za Au, asesment, diplome, ielts i tako to...

Aj ako neko zna, nek napise nesto...

Baš mi je žao :( , ali ne odustaj! Jel baš moraju sedmice?

Nešto se razmišljam, da mi ovi u Au ne procesuiraju vizu na vrijeme i onda mi lijepo jave " E, sad idi opet Palma polaži Ielts , prošao mu rok trajanja..." ( Inače važi mi do novembra sledeće god). Bogami se i to dešava, što bih ja bila izuzetak, jelda?:aha:

Ma na zalost mora biti 7...

A kako mislis da ti istekne rok, zar nije bilo reci nedavno o tome, da test ne sme da istekao pre datuma aplikacije, a da u toku same aplikacije moze da istekne 5 puta ako treba....
zar ne ..... ??? :think:

A svakako nije problem... aj i ti sa nama u januaru...

Ma njima se ne zna božjega kraja! Stalno nešto izmišljaju da te srozaju.
Ali tako se oni brane... Reče mi jedan poznanik, kome sam se žalila u vezi sa procedurom iseljenja: " Da je lako ući u Australiju, čitava Kina bi za 24 sata bila tamo!"

I u pravu je

Palmo, nisam čuo da su nekom tražili da ponovi IELTS, dešava se da ponoviš medicinu i policiju ako ti isteknu.
Inače ja bih rado išao da polažem umesto svih vas, meni bilo zanimljivo dok sam to spremao i polagao. Nego, mislim da je to zabranjeno, možda čak i krivično, pa ne bih ipak.

Back