Posao u Australiji

Pozdrav od nove članice.
Molim pomoć od neke dobre duše koja se razumije u ovo što pitam.
Istražujem za vizu, i ne mogu se naći točno na SOL listi, više zanimanja mi je slično pa se ne mogu odlučiti.
Ja sam voditelj smjene u banci, zamjenik voditelja poslovnice. Obavljam sve što se radi u banci (retail) od rukovođenja,odnosa sa klijentima Vip,problematični,izvješća,poslove glavnog trezorista,kreditna komisija itd.
Koje bi mi zanimanje najbolje odgovaralo.
Trenutno zanimanje trgovac (srednja škola) a pri kraju za par mjeseci Bachelor of menagement.

Jeste Adams, Meda malo zastranio s hvaljenjem tog eltsom, mora da je dobro prošao ;). A objektivno, previše je izdrndan i zatupljen s vremenom, tako da baš knowledge bez skill ništa ne znači. Osećao sam se kao da sam plivao štafetu 4xnešto, a šta bi falilo da čovek malo i razmisli oko nekog pitanja, ako već ume.

A za remark 55 nedelja, tipično. Mada nadam se pozitivnom ishodu za vas Geax2.

Zdravo Lorena, jadni mi s vama bankarima, od vas bežim preko sveta... Kakvi Vip, problematični, sve mi je problematično kad sam prinidjen s vama da imam posla.. Šalim se, nego ne znam ništa o tome što pitaš, al' eto navikao i ja da kažem koju, i tako...

Ljudi gdje je ovi Montenegrov, učinje li šta? Nadam se bato da si uspeo nešto s tim TRA, nekako sam se emotivno vezao za tvoj slučaj :think:.[/QUOTE]

Pozdrav svima!Cao Tree! Evo da se javim da sam ziv. Pripremio sam papire kako sam znao i umeo! Nasao sam drugog prevodioca, posto me onaj prethodni MAJMUN sto me proglasio za Fitter-a odbio zbog nekih obaveza! Zasto MAJMUN!?:otkacio: Ovaj drugi tumac me zovne danas i kaze da bi po onome sto mi pise u opisu zanimanja(istrazivao je ) najslicnije metal- masinist ili metal- worker a da fitter ipak ima drugi smisao zanimanja a sve je to zakljucio iz texta onog pisma odbijenice!
Spremio sam nastavni plan i program sa skolskom praksom 3god skole i prakse, profesionalnu praksu u jednoj firmi 1god, pripravnicki staz od 1god,uplatio 300AUD danas u Hrvatskoj, trenutno sastavljam neku biografiju , sve generalije i opis radnog mjesta. Prevodioc bi trebalo da mi zavrsi do sjutra ;ne znam kada tacno a DHL-kurir je u Somboru sjutra od 9do 10 i kazu da bi trebalo da stigne za dva radna dana(lazu)! Subotom ne primaju posiljke pa bih eventualno mogao da papire za review posaljem u ponedeljak. Nesto mi dodje da batalim review pa da apliciram ponovo, sa novim prevodom zanimanja i sa svim ovim sto sam skupio, jer sam ionako zakasnio sa slanjem(nema sanse da stigne prije srijede ;cetvrtka) Sta vi mislite? E da jedan OGROMAN POZDRAV za CETINJE!:super:

Ljudi, hajde umesto da pričate tamo na drugoj temi da li je lepo ili baš i nije u Ozu, da mi razmotrite jednu matematiku:
............. e.............. paper
2.9. --- 21.11. -------19.9.
5.10. ---6.12. -------- 15.10.
5.11. --- 7.12. -------15.10.

Prva kolona su datumi upita (ove godine), druga i treca datumi aplikacija koje se procesuiraju (od prošle godine).
Vidi se progres od 15 dana u dva meseca za e-lodged, i skoro mesec u dva meseca za paper ldoged. Ovo je za 175, a i za 176 je slično stanje. Po ovome, može se očekivati da mi koji smo skoro predali, možemo očekivati CO za 4, odnosno 2 godine. A pošto sam negde pročitao da je korak skoro utvrdjen na dva dana nedeljno (pošto se duže vreme ništa nije ni pomeralo), to mu onda dodje matematički u proseku oko 3 godine čekanja.
What the f::? :dontunderstand:

A maznuo sam ovaj graf od ljudi koji prate to i čekaju (neće se ljutiti), gde se vidi progres od 2 meseca u poslednjih 8 meseci...:rtfm::banovati:

Prilozi

• graph.jpg
    graph.jpg
    53,3 KB · Pregleda: 25
Po ovome, može se očekivati da mi koji smo skoro predali, možemo očekivati CO za 4, odnosno 2 godine. A pošto sam negde pročitao da je korak skoro utvrdjen na dva dana nedeljno (pošto se duže vreme ništa nije ni pomeralo), to mu onda dodje matematički u proseku oko 3 godine čekanja.
What the f::? :dontunderstand:

uzas jedan, 'matematika je jasna, dva puta nista je nista-znachi , crva nije ni bilo..'
vremena chekanja za nas novijeg datuma ce izgleda biti brutalna :aaa::headbang:

Ne da ću da čačkam, nego ću i da bunarim još. Nisam baš toliko jadan što sam u Srbiji, da bi me još i gomila prekookenaskih derpeta zajebavala na svu muku.
Realno, od kad su uveli one promene u septembru prošle godine, sve ide kao na Gazeli u 5 popodne. Tj sve stoji i ponešto puzi. Trebalo im je dva meseca da poprave bag u sistemu e-lodgment, zamisli koliko ljudi za to vreme nije moglo da uploaduje dokumente, nego je slalo na mail, pa ih sad savetuju da ponovo sve uploaduju, ako misle ("misle"?), da im je aplikacija nedovršena.
Ne bih želeo da se provedem kao jadni Indijac koji čeka 2,5 godine.
Tako da vi kako hoćete, ali ja da čekam neću. Hoću da živim svoj život dalje, a oni kad se sete, zvaće me, a možda i neće.

Ne da ću da čačkam, nego ću i da bunarim još. Nisam baš toliko jadan što sam u Srbiji, da bi me još i gomila prekookenaskih derpeta zajebavala na svu muku.
Realno, od kad su uveli one promene u septembru prošle godine, sve ide kao na Gazeli u 5 popodne. Tj sve stoji i ponešto puzi. Trebalo im je dva meseca da poprave bag u sistemu e-lodgment, zamisli koliko ljudi za to vreme nije moglo da uploaduje dokumente, nego je slalo na mail, pa ih sad savetuju da ponovo sve uploaduju, ako misle ("misle"?), da im je aplikacija nedovršena.
Ne bih želeo da se provedem kao jadni Indijac koji čeka 2,5 godine.
Tako da vi kako hoćete, ali ja da čekam neću. Hoću da živim svoj život dalje, a oni kad se sete, zvaće me, a možda i neće.

Ako vam je za utehu ja sam vec bio u Australiji a automat je slao poruke da jos nisam dobio CO
Proveravajte mejl svaki dan. Moja viza je dosla u Spam poruke!!!!!!!!!!!!??????????!!!!
Znam sta je muka.

Ako vam je za utehu ja sam vec bio u Australiji a automat je slao poruke da jos nisam dobio CO
Proveravajte mejl svaki dan. Moja viza je dosla u Spam poruke!!!!!!!!!!!!??????????!!!!
Znam sta je muka.

Mi odradili ljekarsko , pa što bude biće. A što se tiče spamova obrisala sam ih masu, ali veličina fajlova je bila 2 KB , a mislim da takvo pismo ima više.

Rano je još da proveravam svaki dan, možda počnem za 1 godinu.

Blago tebi što dodje iz Crne Gore da se sunčaš na Adi, a ja odavde ne volim da idem na adu. Voleo sam doduše nekad na to vaše more, ali ni to više ne volim. Kog ste vi datuma beše predali?

Dvaput Gea, baš te dojmila ova kafa? ;)=?

Još nešto sam 'tela, ako ASPC procesira decembar07 kako piše u odgovoru kad pošalješ prazan mail, znate već na šta mislim, ko onda procesira one Engleze što su aplicirali marta-aprila ove godine, a već dobili vize? Gde to piše?

Mi odradili ljekarsko , pa što bude biće. A što se tiče spamova obrisala sam ih masu, ali veličina fajlova je bila 2 KB , a mislim da takvo pismo ima više.

Ne moraš mi odgovoriti na prethodno, našao sam. Vi ste se približili. Ne mogu da ti opišem kako mi je brzo prošlo vreme, od kad si predala, ne mogu da verujem da je prošlo deset meseci! A tek kad vidim da su u februaru radili septembar, a sad u novembru decembar... pih
Hoćeš mi pisati kako je bilo na ljekarskom, je li teško, hoću li proći ja, jer nisam baš najzdraviji ( u glavu :think:).

Inače je normalno da se pošta sa nepoznate adrese smesti u spam, pošto spam filteri i nisu baš osobito ineligentni, pa pazite na to, je li.

Jeste li čuli da se u Australiji pojavila ogromna bum-tras-zvižduća ajkula?

Poslednja izmena:
Tree, pa morali smo iskoristiti onako divan dan da se malo opustimo... A ta Ada je stvarno prelijepa, oduševljena sam.
Ljekarsko:
Došli tamo prije 9 i 30 i čekali, čekali... pa bila je prilična gužva. Oni rade preglede i za Kanadu i Ameriku. Cijena pregleda je vezana za američki dolar: za sve one koji su stariji od 16 god košta 105 dolara, a za mlađe 80 ( njima ne vade krv tj ne rade testove na hiv i hepatitis). Mi smo platili 500 USD + za slanje DHL-om 2300 dinara. Rentgen uračunat u tu cijenu, samo što nije na istoj adresi već dosta daleko, ne može se bez prevoza.

Procedura:
- vađenje krvi ( ne osjetiš ništa, profesionalno - nikad mi nije palo lakše)
- mokraća
- mjerenje pritiska
- gospođa koja ti vadi krv, popunjava formulare ( koje mi donosimo + po 2 slike) i usput te pita o visini, kilaži, operacijama, upalama pluća , tbc, o pušenju... ti se na kraju potpisuješ
- pregled kod doktora, u donjem vešu, sluša pluća, srce, pregleda vrat , ispipa stomak.
- platiš i formulare za rtg nosiš na tu drugu adresu gdje ti rade rtg pluća

Sve ovo smo završili oko 1 i 30, i krepali smo od gladi. Fino smo ručkili i napravili taj relax na Adi, zasluženo....:super:

E, to sam imala prilike da vidim PREKJUČE! Mada predhodno sam se sunčala na Adi i nije mi teško pala gužva.:whistling: Baš mi je bilo lijepo...

Cao AMLAP !
Pozdrav narode ! Zakasnio sam na review, bio sam jako kratak sa vremenom. Zvali smo TRA u petak(31.11) navece u ponoc i ladno su nam rekli da dokumenta moraju biti kod njih najkasnije u ponedeljak(3.11). Nebitno,nisam htio slati DHL-om ,oni kao garantuju 48sati do Kanbere,lazu, vi ste naveli koliko su vasa dokumenta putovala 5-7dana tako da nisam ni hteo pokusavati, da ne bacam pare, ne bi stiglo na vrijeme,ne bi ni primili....
Ispocetka ....
Imam:Diplomu,Izvod iz MKR,Ugovor gde radim,Preporuka od firme,O firmi, Nastavni plan i program iz skole, Praksu, Pripravnicki, Uplatu 300AUD. Sta mi jos treba od dokumenata? Trebam opet onaj formular za asesment da popunim a ne znam gde da ga nadjem! Pokusao sam na sajt sto si mi ti dala:
http://www.workplace.gov.au/NR/rdonlyres/BC4D3E82-19EB-448F-8F40-17E23D4E4F49/0 /PremigrationApplicationPack2July2008.pdf
ali nista!
Molim pomoc da ne zajebem opet nesto jer ako me opet odbiju ODUSTAJEM !

Procedura:
- vađenje krvi ( ne osjetiš ništa, profesionalno - nikad mi nije palo lakše)
- mokraća
- mjerenje pritiska
- gospođa koja ti vadi krv, popunjava formulare ( koje mi donosimo + po 2 slike) i usput te pita o visini, kilaži, operacijama, upalama pluća , tbc, o pušenju... ti se na kraju potpisuješ
- pregled kod doktora, u donjem vešu, sluša pluća, srce, pregleda vrat , ispipa stomak.
- platiš i formulare za rtg nosiš na tu drugu adresu gdje ti rade rtg pluća

Sve ovo smo završili oko 1 i 30, i krepali smo od gladi. Fino smo ručkili i napravili taj relax na Adi, zasluženo....:super:

ajd jedno glupo pitanje, jel se sme jesti izjutra pre tog vadjenja krvi?

Back