Posao u Australiji

ej jeste 457 moja greska, znaci samo IELTS, a sad nisam te bas najbolje razumeo ako je posao na potraznji da li to znaci da moze da se uzme viza457 i bez poslodavca?
Ikolko dugo traje proces ako si u toku?

Mislim da ti to nije najbolja ideja. Ubedljivo je najjaca viza 175 ili skilled independent visa, jer sa njom imas mnogo vise mogucnosti kada stignes tamo. Ako ides na te radne vize gubis puno opcija i povlastica u odnosu na ovu vizu. Ali ako vec imas posao tamo zagarantovan, postoji kombinacija radne i skilled vize...

http://www.immi.gov.au/skilled/skilled-workers/ens/index.htm

To ti je ovo, pa malo pogledaj !!

Ljudi,
ima li iko nekih novosti? Mene ubi ovo cekanje, ima vec godinu dana od kada smo predali.
Izgleda da smo jos under routine processing, a do kada ce trajati, ne znam.

O kolega TIK TAK TIK TAK znaci strasno ako je za utehu za ovu nedelju gledaju 8 jun 2007 pa se nadji ako si u tom periodu mene tu jos nema ima jos da cekamamamamama

O kolega TIK TAK TIK TAK znaci strasno ako je za utehu za ovu nedelju gledaju 8 jun 2007 pa se nadji ako si u tom periodu mene tu jos nema ima jos da cekamamamamama

Viza 457 traje do 4 godine. Gledao sam neki dan njihove emisije o problemima sa radnicima i ostalim strukama.

Ja ako mogu da pomognem. Danas mi se javio covek koji trazi poznavaoca Ruskog jezika i Engleskog.
Mora bas da zna Ruski (prevodioc..) i da ima iskustvo posto je rad sa Ruskim trzistem. Zapadna Australija izvozi zlato u Rusiju....
Pruzaju vizu 457 - radnu vizu.
Ako je ko zainteresovan neka mi posalje privatnu poruku. Ja nisam posrednik.
Nemojte se zezati sa radnom vizom jer ako vas jednom provale pukli ste.
:rtfm:

Viza 457 traje do 4 godine. Gledao sam neki dan njihove emisije o problemima sa radnicima i ostalim strukama.

Ja ako mogu da pomognem. Danas mi se javio covek koji trazi poznavaoca Ruskog jezika i Engleskog.
Mora bas da zna Ruski (prevodioc..) i da ima iskustvo posto je rad sa Ruskim trzistem. Zapadna Australija izvozi zlato u Rusiju....
Pruzaju vizu 457 - radnu vizu.
Ako je ko zainteresovan neka mi posalje privatnu poruku. Ja nisam posrednik.
Nemojte se zezati sa radnom vizom jer ako vas jednom provale pukli ste.
:rtfm:

neznam ti ja to ja sam po starom 136 S.B

VIza 475 je radna viza kad ti poslodavac nudi posao!
U sastavu PR vize ili po starom 136 je i 475 viza tj moze da ubrza vizu 136.

Ma otkad sam predao za vizu po starom vise me nije zanimalo toliko da sad ja tu nesto mesetarim i smisljam ovako ili onako a poslodavca nemam {tj.tamo nemam nikoga idem ko na more ovo me ovde uvek ceka} i tesko ga je naci odavde mozda ne i nemoguce ali u svakom slucaju hvala na informaciji.....

Cao drustvo!!vec neko vreme citam sta se sve pise na forumu..pa sam resio i ja nesto da napisem i priupitam!!Za ljude koji tek trebaju da polazu ielts..zelim da im skrenem paznju da je ispit tezi nego sto ga mozete naci u pripremnim udzbenicima i na netu!!Oni su smaljili skor koji je potreban za dobijanje vize..ali su zato dosta pojacali tezinu testa!!Ali uprkos tome uspeo sam da izvucem skor od 4.5...kao i moja buduca supruga...5.5...Nike toliko tesko...treba vezbati najvise da se skoncentrisite i opustite!!jer ako ste nervozni i nekoncentrisani..tesko da ce te nesto da uradite!!iako ste se dobro spremili i ucili za test!!Ja imam advokata u au..preko koga bi trebalo sve da zavrsim..mism sto on moze tamo...Trenutno cekam potvrdu od sponzora..da bih znao tacno da li da krenem sa svim ovim zajebancijama!!!Ali muci me jedna informacija...na koju nisam naisao dok sam citao sve ovo sto ste pisali...Kako oni proveravaju radno iskustvo??Nemam dovoljno radnog iskustva u mojoj struci..a tebao bih da apliciram!!da li se moze nekako to zaobici?ili srediti da se vidi kao da imam...ili mozda nisam bio prijavljen a radio sam u toj srtuci!!!oko toga sam trenutno zapeo...unapred zahvala na vasim odgovorima!!Gandra

He he. Ovo je zato što sam ja poslao pre neki dan.
Čini mi se na prvi pogled da je MAP mnogo pametniji od UAC.
Be mu miša.
Amlap ne ljutiš se da prosledim ovu vest dalje, ima tamo ljudi koji će se možda pbradovati, kao npr mehatroničar itd...

Ćao svima,

trenutno sam u fazi čekanja odgovora od svog CO (u pitanju je integrity check). viza 136 - skilled independent.

Međutim, imam tri pitanja na koja nisam našao odgovor (za sada). Možda bi Topaz ili Amlap mogli da mi pomognu:

1. koliko važi IELTS? ovo pitam zato što mi CO spominje validity period od godinu dana, a ja sam dobio informaciju (i sajt immi, i booklet 6) da on traje 2 godine. moja aplikacija je primljena u aspc 07.06.2007., a IELTS sam položio 29.10.2005.
2. ako dobijem vizu, da li mogu prvo ja bez porodice da uđem u AUS, a da mi se porodica priključi nakon mesec dana?
3. do kada će važiti ovi plavi pasoši? da li to neko zna?

hvala,

pozdrav.

Zdravo, svima,

Topaz, da li znas koliko traje routine processing and waiting for results of national and security agencies za nas Balkance? Jos uvijek ne znamo nista, od februara kad smo dobili CO.
puno pozdrava,
Maki

Poslednja izmena:
Ćao svima,

trenutno sam u fazi čekanja odgovora od svog CO (u pitanju je integrity check). viza 136 - skilled independent.

Međutim, imam tri pitanja na koja nisam našao odgovor (za sada). Možda bi Topaz ili Amlap mogli da mi pomognu:

1. koliko važi IELTS? ovo pitam zato što mi CO spominje validity period od godinu dana, a ja sam dobio informaciju (i sajt immi, i booklet 6) da on traje 2 godine. moja aplikacija je primljena u aspc 07.06.2007., a IELTS sam položio 29.10.2005.
2. ako dobijem vizu, da li mogu prvo ja bez porodice da uđem u AUS, a da mi se porodica priključi nakon mesec dana?
3. do kada će važiti ovi plavi pasoši? da li to neko zna?

hvala,

pozdrav.

Zdravo,

Kad smo se mi prijavljivali za vizu, IELTS je vazio godinu dana, ja sam ga polozila u junu 2006 i trebalo da je da vazi do 24. juna 2007. Moju aplikaciju su primili 20 .juna 2007. , a CO smo dobili u februaru 2008. i nista nam nije rekla za moj IELTS. Znam da za ljude koji se prijavljuju poslije sept 2007 vazi IELTS 2 godine.

MIlsim da kad daju vizu, dobijes rok kada moras da "validate". Citajuci postove ljudi sa foruma britishexpats koji je odlican, mislim da ti mozes uci prvi, ali da tvoja porodica mora da dodje u roku koji ti bude dat od strane DIAC-a. Ovo moras provjeriti, naravno.
pozdrav,
Maki :)

Poslednja izmena:
Znam za prošlu godinu da je IELTS važio 2 godine i prije septembarskih promjena ( ja sam prvo polaganje imala u junu 2007) i da i sad važi isto 2 god.Za tvoj slučaj Kant nisam sigurna jer sad kako stvari stoje validnost IELTSA ti je istekla ali u trenutku kad su oni primili tvoja dokumenta još je bio važeći ( ako je važnost 2 god).Ako ti CO kaže da ga moraš opet polagati onda ćeš morati.

Kada si dobio CO? Aspc je dobio moju aplikaciju 9 januara 2008, kad ja da očekujem Co?

To za porodicu ne znam, moram i ja da ispitam jer mi je ćerka upisala fakultet pa ne bih da ide dok prvu godinu ne završi.
Mislim da plavi pasoši važe do 2011 godine, ali i to provjeri u MUP-u u tvom gradu, oni će ti dati informacije.

Imam jedno pitanjce..
Citam po hiljaditi put immi site i naletela sam na stranicu vezanu za znanje Engleskog drugog aplikanta. E, sada, koliko sam ja razumela to sto tamo pise je da ja, tj. drugi aplikant, ukoliko dobije ocenu 4.5 na ieltsu, biva oslobodjen troskova vize...

To avoid payment of the second instalment visa application charge, you must provide evidence that any secondary applicants 18 years or over included in the application have at least functional English.

Jesam li dobro razumela?

E, da, dokumenta za assessment primljena i proces obrade je u toku vec par nedelja!
Inace, u ACS rok za obradu je oko 12 nedelja.

Znam za prošlu godinu da je IELTS važio 2 godine i prije septembarskih promjena ( ja sam prvo polaganje imala u junu 2007) i da i sad važi isto 2 god.Za tvoj slučaj Kant nisam sigurna jer sad kako stvari stoje validnost IELTSA ti je istekla ali u trenutku kad su oni primili tvoja dokumenta još je bio važeći ( ako je važnost 2 god).Ako ti CO kaže da ga moraš opet polagati onda ćeš morati.

Kada si dobio CO? Aspc je dobio moju aplikaciju 9 januara 2008, kad ja da očekujem Co?

To za porodicu ne znam, moram i ja da ispitam jer mi je ćerka upisala fakultet pa ne bih da ide dok prvu godinu ne završi.
Mislim da plavi pasoši važe do 2011 godine, ali i to provjeri u MUP-u u tvom gradu, oni će ti dati informacije.
Ćao,

hvala na odgovoru. i meni se čini da je stajalo dve godine (tj. ubeđen sam u to) ali ako CO bude rekao da moram ponovo - šta da se radi!

Inače, u junu prošle godine smo poslali aplikaciju, a CO smo dobili u junu ove godine!!!

i sada počinju peripetije - daj ovaj dokument (Form80), daj onaj dokument (vojna knjižica), a vreme prolazi...

pozdrav,

Imam jedno pitanjce..
Citam po hiljaditi put immi site i naletela sam na stranicu vezanu za znanje Engleskog drugog aplikanta. E, sada, koliko sam ja razumela to sto tamo pise je da ja, tj. drugi aplikant, ukoliko dobije ocenu 4.5 na ieltsu, biva oslobodjen troskova vize...

To avoid payment of the second instalment visa application charge, you must provide evidence that any secondary applicants 18 years or over included in the application have at least functional English.

Drugi aplikant ne biva oslobođen troškova vize, pogrešno si razumjela, ali pojasniću ti:

FIRST INSTALMENT je cijena za aplikaciju za vizu u koju je uključen glavni aplikant i svi oni koji ga prate u Au, odnosno, ti u ovom slučaju. Kada pošalješ aplikaciju za vizu u ASPC onda plaćaš ovaj First Instalment.Znači odmah na početku.

SECOND INSTALMENT se plaća ako ti, kao Secondary aplikant nisi položila IELTS sa prosjekom od 4.5 tj, ako nemaš Functional English.On se plaća u onom trenutku kada ti oni jave da je tvoja aplikacija PRIHVAĆENA i obavještavaju te o tome da moraš da platiš da bi ti dodijelili vizu.

Zdravo, svima,

Topaz, da li znas koliko traje routine processing and waiting for results of national and security agencies za nas Balkance? Jos uvijek ne znamo nista, od februara kad smo dobili CO.
puno pozdrava,
Maki

Pozdrav,
Izvini prvo znam da vam je svaki bitan odgovor vazan.
Meni je trajao od pre-grant vize od 16.01. do 25.02. kad sam dobio vizu.
Oni ga zovu Integrity check.
Moze da traje od mesec dana do 4 meseca.
Za nas region (balkanski kazan) je region 5. Glavna je Ana Milic.
Znam kako vam je probajte da zovete Adelaid jer po mom proracunu trebali bi da dobijete vizu.
Jel moras da platis za Engleski slucajno?

Zdravo,

Topaz, hvala ti sto si se javio!

slala sam post lodgement enquiry u maju i odgovorili su nam prvo da nasa aplikacija treba da bude proslijedjena decision makeru i da imaju sve dokumente, mada nismo bili poslali police checks niti su trazili. I mi onda i posaljemo police checks i IELTS za supruga, sve unaprijed i ponovo posaljem post lodgement enquiry i oni nam odgovore da jos nismo ni dobili case officera!!! A mi ga dobili u februaru! I opet ja posaljem PLE i kazem kako su nas zabrinuli zbog kontradiktornih informacija i onda nam odgovore da nam je aplikacija under routine processing.
samo se brinem koliko to traje, u februaru od kad smo dobili CO nista nam drugo nije trazila osim tog form 80 za supruga, poludi covjek cekajuci, lol... :roll:

Za engleski ne treba da placamo jer smo poslali muzev IELTS unaprijed, u martu ili aprilu.

Ne znam ni sama da li da zovem Adelaide jer sam poslala 3 post lodgement enquiries u roku od mjesec dana (to je ona konfuzija sto sam spomenula gore), postoji li sansa da nesto uprskam ako ih budem jos i telefonski gnjavila?

Back