teddy bubu
Zainteresovan član
- Poruka
- 280
Bubu,mi cemo sacekati da vidimo sta nam migracioni agent kaze
Koliko placate agenta, kako itd...
Sve sto je povezano sa agentom, molim te malo mi opisi, ako hoces.
Pozdrav
:wink:
Poslednja izmena:
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Bubu,mi cemo sacekati da vidimo sta nam migracioni agent kaze

Koliko placate agenta, kako itd...
Sve sto je povezano sa agentom, molim te malo mi opisi, ako hoces.
Ma nije problem naravno da cu ti opisati.Migracuonog agenta su unajmili moji rodjaci to jest nasi sponzori koji zive u Australiji.Placaju ga puno,za prvu fazu Vetassess-a naplatio im je 2000aud,sto je cifra za nas,a za drugu fazu ispostavice racun kada zavrsimo sve i doputujemo Zdravlje Boze u Au.Ne bi trebalo to da bude vise od 2000aud,stim sto nasi sponzori dobijaju taj novac nazad od drzave kroz dve godine naseg boravka tamo kao i sav ostali novac koji potrose na nas u tom periodu od 2 godine,tako su mi bar moji rodjaci objasnili.Nadam se da sam ti bar malko pojasnila.
Veliki pozdrav od mene,i samo guraj napred i ne odustaj,bez obzira na prepreke.
Nije lak ovaj put ka uspehu,ali sudeci po Topazovim impresijama sa lkica mesta vredno je svakog truda,zivaca i nerviranja.
pozz od![]()

Mozda sam se grubo izrazila kad sam rekla ,,mucka,,.Po zanimanju sam vaspitacica i radila sam puno stvari na tu temu kao cuvanje dece,organizacije rodjendana,igraone.Ja samo nisam bila nikad prijavljena( gle cuda u ovoj nasoj zemlji).Za assessment saljem diplomu,preporuke,potvrdu o zaposlenju,potvrdu o broju odslusanih casova i slicno.Koliko sam razumela sto vise papira to bolje,pa ako prodje prodje.Inace ne apliciram za vaspitaca vec za organizatora decjeg centra sto nosi vise bodova .Nemam sta da izgubim,mogu da me odbiju i to je sve.Muz mi je na granici sa godinama pa nam je ovo poslednja sansa.![]()

Još nemam ni prevodioca. Pregovaram.Tree
Koliko te ukupno kostalo prevodjenje?
![]()

Topaz, sta ti mislis da li priznaju tamo nase ucitelje i/odn. vaspitace?
vidi ovako, ja sam slao 12 strana opisa svojih predmeta, ali to samo strucnih, znaci to nije bio plan i program, i na tim papirima nisam imao pecat skole. To je bio moj opis strucnih predmeta(sta svaki predmet izucava i koja se znanja sticu kad polozis taj predmet) nadalje opisivao sam i praksu. Moj srednja skola je ustvari zanat (III stepen), nisam to overavao, prevod me kostao samo 110 evra kod sudskog tumacha.
bilo je tu kod mene krsha strucnih rec,i izraza, alata.. ali prevodilac se nije bunila, rekla mi je da je to normalno.. (a da promenis prevodioca?)

Izvini sto kasnim sa odgovorom.
Svi ti poslovi obrazovni i sve sto je vezano za decu i skolovanje su dobro placeni.
Stvarno treba doci i videti koliko oni ulazu u decu, sport obrazovanje.....
Ako znas engleski ima posla koliko hoces.
Pogledaj The West Australian novine na internetu pa ce videti koliko poslova ima:
www.thewestjobs.com.au
.Čak su mi i djeca prigovarala ponekad: "Ti dade sve pare za tu Australiju, a nama nisi dala za to i to..."

Topaz, jos jedno pitanje, ako hoces da odgovoris...Ne kazem da moras da odgovoris, samo me interesuje tvoje misljenje, pogotovo sada kada su ti informacije odavde jos "friske", a mozes dobro da poredis sa "onim tamo".
Po tebi, koliko smo mi ovde "slepi" dok ne odemo tamo i vidimo kako funkcionise "malo drugaciji svet" .