Posao u Australiji

Mozda sam se grubo izrazila kad sam rekla ,,mucka,,.Po zanimanju sam vaspitacica i radila sam puno stvari na tu temu kao cuvanje dece,organizacije rodjendana,igraone.Ja samo nisam bila nikad prijavljena( gle cuda u ovoj nasoj zemlji).Za assessment saljem diplomu,preporuke,potvrdu o zaposlenju,potvrdu o broju odslusanih casova i slicno.Koliko sam razumela sto vise papira to bolje,pa ako prodje prodje.Inace ne apliciram za vaspitaca vec za organizatora decjeg centra sto nosi vise bodova .Nemam sta da izgubim,mogu da me odbiju i to je sve.Muz mi je na granici sa godinama pa nam je ovo poslednja sansa.:worth:

Koliko placate agenta, kako itd...
Sve sto je povezano sa agentom, molim te malo mi opisi, ako hoces.

Ma nije problem naravno da cu ti opisati.Migracuonog agenta su unajmili moji rodjaci to jest nasi sponzori koji zive u Australiji.Placaju ga puno,za prvu fazu Vetassess-a naplatio im je 2000aud,sto je cifra za nas,a za drugu fazu ispostavice racun kada zavrsimo sve i doputujemo Zdravlje Boze u Au.Ne bi trebalo to da bude vise od 2000aud,stim sto nasi sponzori dobijaju taj novac nazad od drzave kroz dve godine naseg boravka tamo kao i sav ostali novac koji potrose na nas u tom periodu od 2 godine,tako su mi bar moji rodjaci objasnili.Nadam se da sam ti bar malko pojasnila.

Veliki pozdrav od mene,i samo guraj napred i ne odustaj,bez obzira na prepreke.
Nije lak ovaj put ka uspehu,ali sudeci po Topazovim impresijama sa lkica mesta vredno je svakog truda,zivaca i nerviranja.

pozz od :heart:

hvala Adams, Teddy Bubbu, na ovom sajtovima, linkovima za IELTS, mnogo ste mi pomogli, extra su. Ispostavilo se da sam ja writing spremao do sada po Academic modelu, kad ono meni ne trebaju nikavi grafikoni i pite za General nego samo jedno obicno pismo.. ali dobro, i bolje je ovako.

Ima krsha primera, to je odlicno, valda cu uspeti da se ispraksam do sredine jula..

jos jednom :worth:

Pardon, taj sajt je za eseje, mada ces dobro moci za to da iskoristis.

Za pisma pogledaj recimo ovaj:

www.writeexpress.com/sympathy-letter.html

ovde imas o mnogo cemu, pa i o pismima:

www.askoxford.com/betterwriting/?view=uk

A u Ace the ielts imas takodje jako dobre stvari (nisam jako gledala, posto sam knjigu dobila posle ispita, a meni treba akademik, ali cini mi se da je super opisano pisanje pisama), inace ima JAKO dobrih saveta za slusanje u toj knjizi!!!

pozdrav i srecno sa ucenjem

Poslednja izmena:
http://artefact.lib.ru/languages/eng_textbooks_ielts.shtml
Za slučaj da ste "promašili" ovaj link, evo ponavljamo još jednom.

U vezi pasoša, stanje je sledeće:
s obzirom da stvar s zamenom ličnih karti ne ide kako je planirano, teško da će i novi pasoši da se rade uskoro, a ide i leto, a leti se teško šta radi (godišnji odmori i to). Tako da je ideja da se do nove godine svi stari pasoši zamene novim propala, i izvesno je da će stari pasoši važiti dok ne isteknu. Za one koji treba da vade pasoš, vadiće staru verziju do daljnjeg.

Za IELTS Dandy i svi ostali kome treba, daću vam još korisnih linkova, ali na privatno, pa se javite.

Mozda sam se grubo izrazila kad sam rekla ,,mucka,,.Po zanimanju sam vaspitacica i radila sam puno stvari na tu temu kao cuvanje dece,organizacije rodjendana,igraone.Ja samo nisam bila nikad prijavljena( gle cuda u ovoj nasoj zemlji).Za assessment saljem diplomu,preporuke,potvrdu o zaposlenju,potvrdu o broju odslusanih casova i slicno.Koliko sam razumela sto vise papira to bolje,pa ako prodje prodje.Inace ne apliciram za vaspitaca vec za organizatora decjeg centra sto nosi vise bodova .Nemam sta da izgubim,mogu da me odbiju i to je sve.Muz mi je na granici sa godinama pa nam je ovo poslednja sansa.:worth:

Za assessment ti treba da polozis IELTS AKADEMIK ispit i moras imati minimum 7 na sve cetiri sekcije. Kada polozis ispit iz engleskog , tek tada sve to saljes sa svim ostalim papirima za assessment. Bez ieltsa nista. Za tebe je to faza 1. Nekima treba ielts za assessment, nekima ne. Za prosvetu treba.

Pozdrav i srecno!!!

Bubu hvala na podrsci,moram jos da se raspitam za ielts jer assessment za moje zanimanje ne spada u prosvetu vec trade(TRA).To je vise menadzerski nego prosvetni posao,za koji kod nas ne postoji skola pa traze da detaljno opises sta si radio.Pregledala sam njihov sajt uzduz i popreko ali nigde nisam nasla da li i za muza treba assessment pa ako neko zna MOLIM da javi.Pozdrav svima!:bye:

Izvinjavam se sto se ubacujem, ali cini mi se da ne govorite o istim stvarima.

Koliko sam shvatio vajala misli da aplicira sa zanimanjem childcare coordinator. Za ovo znimanje, koje inace nosi 60 bodova i na MODL listi je, procenu vrsi TRA, a uslovi su pored diplome vaspitacke skole, najmanje sve 6 -ice na IELTS (general) i tri godine supervizorskog radnog iskustva. Ovo iskustvo bi, cini mi se, moglo da bude problem u vajalinom slucaju.
Teddy govori o assessmentu za teacher zanimanja.

Pozdrav...

Topaz, sta ti mislis da li priznaju tamo nase ucitelje i/odn. vaspitace?

Izvini sto kasnim sa odgovorom.
Svi ti poslovi obrazovni i sve sto je vezano za decu i skolovanje su dobro placeni.
Stvarno treba doci i videti koliko oni ulazu u decu, sport obrazovanje.....

Ako znas engleski ima posla koliko hoces.

Pogledaj The West Australian novine na internetu pa ce videti koliko poslova ima:
www.thewestjobs.com.au

vidi ovako, ja sam slao 12 strana opisa svojih predmeta, ali to samo strucnih, znaci to nije bio plan i program, i na tim papirima nisam imao pecat skole. To je bio moj opis strucnih predmeta(sta svaki predmet izucava i koja se znanja sticu kad polozis taj predmet) nadalje opisivao sam i praksu. Moj srednja skola je ustvari zanat (III stepen), nisam to overavao, prevod me kostao samo 110 evra kod sudskog tumacha.

bilo je tu kod mene krsha strucnih rec,i izraza, alata.. ali prevodilac se nije bunila, rekla mi je da je to normalno.. (a da promenis prevodioca? :think: )

Ja isto nisam te papire radila sa pečatom škole, već sama opisivala u skladu sa predmetima u svjedočanstvima i uz pomoć plana i programa koji sam skinula sa neta, jer sam završila školu u drugoj Republici.Zamislite, kako bih ja morala ići tamo da tražim poslije 20 god. plan škole itd.....Takođe papira nije bilo puno: za Formal training otprilike 4-5 strana i za relevant work experience 2-3 strane ( u tom dijelu opisivala sam alate i radno mjesto, radni dan itd.).

@ Tree
TREE, ja ne znam stvarno što si se prepao toliko od TRA i misliš da ćeš biti odbijen.Čini mi se da sam ti na mail poslala , isto kao i Dandiju, primjer papira koje sam ja slala u TRA .On je to poslao i.... prošao i to ne pod D već pod B! Ja sam prošla pod D.
Nađi nekog normalnog prevodioca koji će ti to korektno prevesti, i u smislu novca ,a pogotovo u smislu stručnih termina.Vjeruj, kad sam vidjela koliko para sve to nosi nije mi bilo svejedno jer ipak nemam za bacanje, čak nekad ni za osnovne stvari ali se borim.Čak su mi i djeca prigovarala ponekad: "Ti dade sve pare za tu Australiju, a nama nisi dala za to i to..."

@ Adams
Za knjigu British Councila si donekle u pravu i to u odnosu na realni test : realni test je mnogo teži :dash:
Ali da nisam kupila tu knjigu ne bih imala pojma kako izgleda sam test, jer je sve odlično objašnjeno na početku knjige.Inače, pošto nikad u školi nisam učila engleski već francuski jezik ( izuzetak je kurs koji sam pohađala prije 7-8 godina - 2 x 3 mjeseca) imala sam 1 mjesec spremanja kod jednog profesora engleskog (opšti engleski sa gramatikom) u maju prošle godine.U junu nisam prošla test, ali sam mjesec pred test učila realni test sa onog ruskog sajta i u novembru položila.
Adams, tebi je mnogo dati za tu knjigu 20€, a zamisli da još putuješ 500 - 600 km da ga polažeš 2 puta.E, to je trošak brate!

Ma ja sam ocekivao daleko vise !!! Te stvari iz knjige sam vec poskidao sa neta, tako da nista novo u vezi testa nisam naucio. Ja sam je najvise kupio zbog writinga, da bih video na koju foru se pisu grafikoni, tabele i eseji, a ono ubacili pisane primerke, ko zna od koga, koji uopste ne mogu da se procitaju !!! A jos usput, svi su lose ocenjeni. Bar da su stavili neke dobre, pa da mi nije zao sto sam iskolacio oci dok sam pokusavao da ih desifrujem !!!

Ewo jos jednog dobrog sajta, gde je jako lepo opisano kako treba da se pisu eseji:

http://www.writefix.com/argument/fivesteps.htm

Amlap, jesi me pročitala...:rumenko:
Nemoj me bar ti za'ebavat', vidim i ja koliko mi je vremena prošlo, ali kad uzmem u obzir da sam u proteklo vreme radio k'o magare da zaradim parice za svo ovo planinarenje, nije ni čudo što nisam u toku s papirima. Imao sam u glavi onomad šta mi sve treba, sad je to malo iščilelo, pa pitam šta sam zaboravio, da se vratim u priču.:think:
Ustvari imam sve što mi treba, samo da prevedem i zapakujem.
Valjda. Ček samo da nadjem onaj spisak gde sam zaturio...

Pozdrav pseudonimu,to iskustvo me i muci.Ja sam skinula sa neta opis tog posla odnosno zanimanja i mislim da sam dosta ukapirala kako da opisem sta sam sve radila.Potvrdu uzimam od od privatne igraone sa boravkom dece,organizovanjem rodjendana i sve sto uz to ide valjda cu uspeti.Sta vi mislite?Inace engleski nije problem.

Izvini sto kasnim sa odgovorom.
Svi ti poslovi obrazovni i sve sto je vezano za decu i skolovanje su dobro placeni.
Stvarno treba doci i videti koliko oni ulazu u decu, sport obrazovanje.....

Ako znas engleski ima posla koliko hoces.

Pogledaj The West Australian novine na internetu pa ce videti koliko poslova ima:
www.thewestjobs.com.au

E Topaz, hvala ti!

Tek kad se utripujem i uplasim da mi mozda nece priznati diplomu, dobro mi dodju ovakve reci da me vrate u normalni kolosek.

HVALA!

Topaz, jos jedno pitanje, ako hoces da odgovoris...Ne kazem da moras da odgovoris, samo me interesuje tvoje misljenje, pogotovo sada kada su ti informacije odavde jos "friske", a mozes dobro da poredis sa "onim tamo".

Po tebi, koliko smo mi ovde "slepi" dok ne odemo tamo i vidimo kako funkcionise "malo drugaciji svet" .

Topaz, jos jedno pitanje, ako hoces da odgovoris...Ne kazem da moras da odgovoris, samo me interesuje tvoje misljenje, pogotovo sada kada su ti informacije odavde jos "friske", a mozes dobro da poredis sa "onim tamo".

Po tebi, koliko smo mi ovde "slepi" dok ne odemo tamo i vidimo kako funkcionise "malo drugaciji svet" .

Znas dok citas na internetu cini ti se da upoznajes Australiju. To je tacno ali samo 5 %.
Tek kad dodjes ovde vidis u kakvoj rupi su me drzali ti politicari... i ostala govnarija.
Ovde sve funkcionise kako je zapisano i nikako drugacije.
Mi tu ne znamo nista o svetu, samo ono sto nam pruze idioti preko TV.
Ovde ljudi ne gledaju TV. SAmo sport i placene filmove preko kablovske.
Zive zivot, izlaze, putuju, planiraju.
Tek sad znam da sve ono sto sam placao, trpeo jurio ne bih li dosli ovde se isplatilo.
Svaki dinar:p

Back