Posao u Australiji

Amlap, šta radiš?
Ja čekam pečat na nastavnom planu i opisu posla, pa da prevodim i šaljem.

Evo baš ništa, osim što čekam...
Stvarno sam bila poluđela od toga kako sporo ASPC obrađuje aplikacije : za moj tip vize ( GSM Sponsored 176) od februara pa do prije 10 dana obrađivali su aplikacije od 11. do 19 septembra ! Sad u utorak pošaljem onaj prazni email i vidim da su napredovali - obrađuju 20 oktobar 2007! To me malo oraspoližilo.
Evo da vidiš:

Applications Lodged After 1 September 2007

General Skilled Migration visas: Class VE, VF,VB and Class VC subclass 487
Subclasses: 175, 176, 475, 476, 885, 886, 887, and 487
E-lodged: 10 November 2007
Paper lodged: 20 October 2007

Evo baš ništa, osim što čekam...
Stvarno sam bila poluđela od toga kako sporo ASPC obrađuje aplikacije : za moj tip vize ( GSM Sponsored 176) od februara pa do prije 10 dana obrađivali su aplikacije od 11. do 19 septembra ! Sad u utorak pošaljem onaj prazni email i vidim da su napredovali - obrađuju 20 oktobar 2007! To me malo oraspoližilo.
Evo da vidiš:

Applications Lodged After 1 September 2007

General Skilled Migration visas: Class VE, VF,VB and Class VC subclass 487
Subclasses: 175, 176, 475, 476, 885, 886, 887, and 487
E-lodged: 10 November 2007
Paper lodged: 20 October 2007

Da vam kazem nesto. Kad smo dolazili za AU isli smo preko Frankfurta i zbog nasih j... Jugoslovenskih pasosa zamalo da se ne ukrcamo u avion. Zasto ? zato sto nema Juge u kompu u Frankfurtu nego Srbija !!!!!!!
Hteo sam da ubijem nekoga. Tek kad je dosao glavni administrator nasmejao se (onako u fazovu "glupi blakanci") ukucao nesto i pustio nas.
Menjajte pasose. Ima forma u pdf formatu na immi sajtu "changes of circumstances " i lako cete promeniti.
Ja sam moj pasos ostavio u fijoku i cekam dan za Australijski!!!!!!!!!!! Ovaj Jugo ce otici na rostilj!!!!!!!!!!!

AMLAP
To sto kaze aspc znaci da su applikacije do tog datuma zavrsene!!!!!!!!!
Uzmi dva meseca preticanja.

Ako kazu oktobar to znaci da CO je vec kontaktirao aplikante iz avgusta.
Svaki CO u radnom opisu ima da zavrsi 400 applikacija za 11 nedelja!!!!!!!!!!!!!!
Nece on da ceka to mu je norma.
Zato kazem posalje se sve osil PCC i med. Pcc i med tamo oko 6-7 meseca cekanja.
Dva meseca treba u SYdneju da obrade i posalju u Adelaide med. Tako da ce CO imati sve kad uzme tvoj slucaj!!!!!

Hvala svima na informacijama,mada me malo strah od nepoznatog.I pored velike zelje da zbrisem odavde nije mi lako da se sa dvoje dece upustim u avanturu.Topaz mi uliva optimizam,svaka cast.Ja nemam iskustva u struci za koju apliciram ali imam firmu koja bi mi dala preporuke i potvrdu o zaposlenju.Da li je moguce to odraditi na mucku da se tako izrazim i na koji nacin oni sve to proveravaju?

Dandy, daj mi neku lepu informaciju o tvom Succesfull Assessmentu, odnosno, koje zanimanje i koji pathway (a ako mi to kažeš, posle ću te verovatno pitati i koliko kila dokumenata si poslao:)). Ako si neke tehničke struke, možda možeš da mi preporučiš prevodioca.

evo ovako, moje zanimanje je Refrigeration and Air-conditioning Machanic 4312-11
po svemu sudeci priznali si mi ga po skill pathway-u B
poslao sam 300grama papira, mislim da ih je bilo 26 ili 36, ne secam se tacno+2 fotografije.
sto se tice sudskog tumaca, imam jednu zenu u Somboru za preporuku!! :worth: Kompetentna je i brza, usput cena je, ako se dobro secam, 10evra po strani, nista strasno :ok:

evo ovako, moje zanimanje je Refrigeration and Air-conditioning Machanic 4312-11
po svemu sudeci priznali si mi ga po skill pathway-u B
poslao sam 300grama papira, mislim da ih je bilo 26 ili 36, ne secam se tacno+2 fotografije.
sto se tice sudskog tumaca, imam jednu zenu u Somboru za preporuku!! :worth: Kompetentna je i brza, usput cena je, ako se dobro secam, 10evra po strani, nista strasno :ok:

Hvala puno na odgovoru, ja imam blizu 60 strana papira.

Poz BUBU, u kojoj si fazi sada?

Da li ides sama ili porodicno?

Rezultati IELTS-a su dobri ali zavisi kolko ti je potrebno za tvoj tip vize.Da li se sama spremas,ili placas profesora ili agenciju?

Veliki pozz od mene :bye:

Topaz da li deca tamo krecu u skolu u februaru?

Da li se tvoja supruga zaposlila?

Sto se tice zamene pasosa,kazes da se menjamo?
Videcemo sta kaze agent na to,ako budemo morali menjacemo i to.
Uff,bas se nerviram zbog toga,jer su nama svi papiri radjeni na ove plave pasose koji nam vaze do 2011godine,a cula sam da ce vaziti ovde do januara 2009god.

Mozes li mi reci da li si tamo radio neki sistematski pregleg odkako si dosao?

Sorry,bas davim,i pozzzzzzzzzz od mene:bye:

Poz BUBU, u kojoj si fazi sada?

Da li ides sama ili porodicno?

Rezultati IELTS-a su dobri ali zavisi kolko ti je potrebno za tvoj tip vize.Da li se sama spremas,ili placas profesora ili agenciju?

Veliki pozz od mene :bye:

Idem sama, odnosno ne i bas sama , mozda ce ovo smesno zvucati, ali zelim da ponesem svog psa sa sobom. On mi dodje kao najblizi clan porodice (ako neko ima takvog clana, razumece me). Pa ako neko zna nesto o tome, kakva su pravila, rado cu primiti savete.

A treba mi 7 na svakoj sekciji, i to ne samo za vizu, nego ne mogu ni diplomu da verifikujem bez Ieltsa. Sto na kraju dodje na isto (ielts pre ili posle diplome, za vizu treba oba)Ja u medjuvremenu skupljam sve papire i pripremam se za VELIKI START. Ono sto hocu da kazem da sam jos na malom startu ili na pocetku. Spremala sam se na privatnim casovima , ali ja sam vise znala o ieltsu od profesorice engleskog, mada sam dobila od nje ono sto mi je trebalo (ispravke eseja, gramatika i sl., a ostalo sam vezbala sama/jos uvek vezbam) . U nasem gradu je tesko naci nekog ko priprema bas za ielts, a privatne skole ne zele da prime jer kazu da je malo interesanata i nije im isplativo. Ti si polagala ielts? Pod kojim zanimanjem ides?

Znas, ja sam u puno laksoj situaciji, jer sama sredjujem sve i lakse mi je preseci konopac kojim je brod privezan za kopno i otploviti. Ali opet JAKO podrzavam sve koji odlaze sa decom (posto radim sa decom i vidim roditelje i decu kako se pate zbog "opstepoznatih situacija" koje uticu na strukturu, odgoj i uopste zivot porodice kod nas).

Zelim ti puno srece da se otisnes u bolji zivot sa decom, ubedjena sam da i tebe i njih bolja buducnost tek ceka(sudeci po pitanjima koje si uputila topazu, pretpostavljam da imas vise dece, i delim sa tobom osecaj straha koji imas u ovoj drzavi svako jutro kada se probudis i svako vece pred spavanje!!!)

Pozdrav!
:bye:

i tvojoj deci

I ja sam planirala da vodim svog psa, ali sam odustala, bar za pocetak. Nasa planirana destinacija je Perth, a po onome sto citam, tamo vlada nestasica stanova za iznajmljivanje, tako da bi pas samo dodatno otezao situaciju.
Inace, pas mora da provede mesec dana u karantinu u Perthu ili Sydneyu (cini mi se da su samo ta dva grada u pitanju), koji se placa, ako se dobro secam oko 500e. Dalje, pas mora da bude cipovan, vakcinisan i cini mi se sterilisan. Kada dodjes tamo, potrebno je da registrujes psa i da dobijes dozvolu za drzanje istog.
Prouci ovaj link, tu sve pise, da bas ne lupam previse.
Inace, svaka cast na hrabrosti. Ja se nikada ne bih usudila da sama krenem u takvu pustolovinu. Sta si po zanimanju? Gde planiras da odes i sta planiras dalje da radis, kada stignes?

I ja sam planirala da vodim svog psa, ali sam odustala, bar za pocetak. Nasa planirana destinacija je Perth, a po onome sto citam, tamo vlada nestasica stanova za iznajmljivanje, tako da bi pas samo dodatno otezao situaciju.
Inace, pas mora da provede mesec dana u karantinu u Perthu ili Sydneyu (cini mi se da su samo ta dva grada u pitanju), koji se placa, ako se dobro secam oko 500e. Dalje, pas mora da bude cipovan, vakcinisan i cini mi se sterilisan. Kada dodjes tamo, potrebno je da registrujes psa i da dobijes dozvolu za drzanje istog.
Prouci ovaj link, tu sve pise, da bas ne lupam previse.
Inace, svaka cast na hrabrosti. Ja se nikada ne bih usudila da sama krenem u takvu pustolovinu. Sta si po zanimanju? Gde planiras da odes i sta planiras dalje da radis, kada stignes?

Hvala Ti, ali za mene bi bila hrabrost ostati u ovoj drzavi (ili samoubistvo) !!!!

I moja planirana destinacija je Perth, mada necu ni biti toliko sama, imam drugaricu tamo koja me ceka i jos par prijatelja- koji su sa njom u srodstvu). Drugaricu sa kojom cu bar u pocetku moci da delim stan i koja ce mi brzo "izmajmunisati" posao u nekom restoranu (vec mi i spominjala naziv i sve, posto je tamo i ona radila).

A planovi su mi veliki, zelim da jednog dana radim na zastiti dece u porodici i porodicno savetovanje, da zavrsim master i doktorat (sto ovde nikada ne bih mogla), a jednog dana zelim da budem i predavac na univerzitetu...Sto da ne...a tamo je to za mene ( i mnoge) ZAISTA dostizno!!! OVDE NIJE !!!!

Sad mnogi misle da pucam na veliko, ali za mene to nije pucanje na veliko, samo zelim da se bavim nekim poslom u kom znam da cu biti dobra, jos cu od toga dobro i ziveti a i doprinosicu pozitivno drustvu (sto ni jedno od toga ne bih mogla ako bih ostala ovde- odatle moja hrabrost!)

Ali da se vratim u stvarnost, prvo moram da polozim ielts, pa onda da napravim uspesan assessment , pa tek onda da se "vinem" dalje sa mastanjem.

A pas mi je cipovan, vakcinisan od prvog dana kada je trebalo da se vakcinise i sve to sto ide, jedino ce tek za par meseci biti steriliasan. Ali to ce biti tu negde oko rezultata novog ieltsa, pa za kastraciju ima vremena...:mrgreen:

Jedino sto sam znala/pretpostavljala je da ce morati da bude u karantinu...

Hvala ti na savetu!

Pozdrav!:bye:

I ja isto, samo sto bih ja tamo upisala master iz menadzmenta, posto nemam vise snage za rad sa roditeljima (deca nisu problem). Ustvari, u zavisnosti od toga kako se stvari budu razvijale, mozda cu i ovde to upisati.

Hvala svima na informacijama,mada me malo strah od nepoznatog.I pored velike zelje da zbrisem odavde nije mi lako da se sa dvoje dece upustim u avanturu.Topaz mi uliva optimizam,svaka cast.Ja nemam iskustva u struci za koju apliciram ali imam firmu koja bi mi dala preporuke i potvrdu o zaposlenju.Da li je moguce to odraditi na mucku da se tako izrazim i na koji nacin oni sve to proveravaju?

Nemoj da muckas nista!!!!!!!!!!!!!
Sve proveravaju.
A i u Adelaidu rade ljudi sa nasih prostora tako da ZNAJU SVE.
Razmisli!!!!!
Trazice ti i platne listice u trajanju zaposlenja u toj firmi, a ako sumnjaju i bankovne racune!!!!!

I ja isto, samo sto bih ja tamo upisala master iz menadzmenta, posto nemam vise snage za rad sa roditeljima (deca nisu problem). Ustvari, u zavisnosti od toga kako se stvari budu razvijale, mozda cu i ovde to upisati.

Apsolutno te razumem!!!!

I ja sada zelim da "krenem dalje" i da predjem na novi posao. Meni licno nisu toliko problem ni roditelji (mada je "saroliko" podrucje raditi sa njima ;)) niti mi je problem radti sa decom, samo je vreme da idem dalje sa poslom , a to ovde ne mogu. Znas ono kada je tacka kada znas da je sada vreme da odes sa jednog radnog mesta (to mislim da mnogi dozivljavaju, bez obzira da li rade sa decom ili ne), a to opet kazem, ovde nemoguce...
Vac znas o cemu pricam...

Topaz da li deca tamo krecu u skolu u februaru?

Da li se tvoja supruga zaposlila?

Sto se tice zamene pasosa,kazes da se menjamo?
Videcemo sta kaze agent na to,ako budemo morali menjacemo i to.
Uff,bas se nerviram zbog toga,jer su nama svi papiri radjeni na ove plave pasose koji nam vaze do 2011godine,a cula sam da ce vaziti ovde do januara 2009god.

Mozes li mi reci da li si tamo radio neki sistematski pregleg odkako si dosao?

Sorry,bas davim,i pozzzzzzzzzz od mene:bye:

Ne davis. Nema problema.
Oni imaju terme, tj cetvrtine skolske godine.
Da pocinje u februaru. Ali videces, meni cerka ide drugi mesec u vrtic i ucim od nje neke reci!!!
Deca upijaju iznenadices se.
Nema sistematskog.
Jedino odnese za decu imuloloski karton.
To ne zaboravi.
Treba da doneses karton koje vakcine su deca primila.
I to je dzaba ovde!!!!!!!
U petak samo vodili cerku na imunizaciju. Dobila je jos jednu vakcinu koju u Evropi nema.
Ne znam kako se zove.
Zena ne radi jel uci engleski na njihovom faksu.

@teddy bubu
Znam znam. Moj glavni razlog da odem odavde je bas to sto si napisala - nemogucnost dobijanja posla, napredovanja, zivota..
A inace vrlo dobro znam kako je preko organizovan obrazovni sistem i priznajem, odusevljena sam!

@topaz
Koliko placate skolu engleskog?

Teddy bubu,veruj mi da se ne bi upustali uopste u celu ovu zavrzlamu zvanu imigracija da imamo ja ili suprug neku varijantu drugu sto se tice rtesenja stambenog pitanja.To je ujedno i glavni razlog sto smo pokrenuli sve ovo u vezi odlaska.Nemamo mogucnosti da kupimo stan ili kucu ovde,jer su stambeni krediti los potez,rate su ogromne a da ne pricam o hrani,skolovanju dece,minusu...kao sto je to i kod vecine ljudi koji nemaju reseno stambeno pitanje a imaju vise dece.
Tebe mogu da razumem u vezi toga sto zelis da vodis svog ljubimca{imam drugaricu koja nema dece a 17 god je u braku,a ima jednu kucu koju obozava,kupa,mazi pazi i ugadja joj maximalno},jer je to bas kao clan porodice.
Ja sam polagala IELTS i suprug takodje i polozili.Suprug je imao iz svake oblasti 5,a ja sam sam imala prosek 4.5,sto je dovoljno za tip vize koju radimo jer imamo i sponzora.:super:
********************************************************************************************************
TOPAZ JOS JEDNOM HVALA NA RAZUMEVANJU I SVIM IDATIM INFORMACIJAMA.
veliki poz od mene:p

annyyy, nista ne brini oko posla, moci ces tamo da biras izmedju puno poslova, a ne da se "uvatis" za jedan pa da ga "gusis" jer drugog nema! Verujem da ce ti i Topaz slicno reci!

Slatko se nasmejah tvom nacinu za razmisljanje,extra si pozitivan lik,rekla bih po nacinu pisanja,a to mi je drago!

Nije mi frka radicu bilo sta samo da svojim klincima obezbedimo i ja i suprug normalan zivot,sto je ovde nemoguca misija bar za nas.
Privatno stanovanje sa troje dece je nocna mora u ovoj zemlji,a da nepricam o ostalim troskovima koji nas ocekuju svakodnevno.
Veliki pozdravcic ti saljem od :heart:
Cao i javi kako napredujed sa engleskim:bye:

Back