Posao u Australiji

Rekla nam je da je znatno skracena od septembra 2007. godine, a narocito za aplikante za koje nisu neophodna dodatna dokumenta i koji su aplicirali preko GREEN (reputable Australian Registered Agents). Po njenim procenama mi bi uskoro trebabli da dobijemo broj za MED, ako bude sve u redu. Nakon dobijanja rezultata ceka se u najboljem slucaju jos jedan do dva meseca.

Cene karata su po onome sto sam ja proverala dosta razlicite. U najboljoj varijanti oko 1300 evra po osobi. Ali oko ovog pitanja moze daleko vise da ti pomogne neko ko je vec otisao tamo.
Pozdrav

Ja sa preko Frankfurta-Singapore-Perth platio 980 po osobi.
Sve je spojeno. Ceka se sat i po -2.

Topaz mozes li mi reci kakav je sistematski u pitanju?
Sta se radi konkretno ,kakvi nalazi ,testovi se rade?

Da li je potrebno da se ponese odredjena kolicina novca pre polaska,i koja suma?
Mislim da li treba neka odredjena suma ili je to nebitno?!

Izvini sto davim,ali me sve zanima.

Veliki pozdrav od mene.:p

Povratnu kartu Beograd-Dubai- Sidnej sam bukirala preko JAT-a (u martu za maj a povratak jul) i kosta me 1365 evra.
Gledala sam i preko Budimpeste ali nije isplativo se zamarati i ici do tamoa razlika u ceni je veoma mala za druge kompanije.
Zanimljivo je da u povrtanoj verziji karte cena moze za dva dana da varira i do 80 evra.
Npr. povratak 7.jula je 1365 evra a 9.jula 1460 evra :roll:

Topaz mozes li mi reci kakav je sistematski u pitanju?
Sta se radi konkretno ,kakvi nalazi ,testovi se rade?

Da li je potrebno da se ponese odredjena kolicina novca pre polaska,i koja suma?
Mislim da li treba neka odredjena suma ili je to nebitno?!

Izvini sto davim,ali me sve zanima.

Veliki pozdrav od mene.:p

Ma nista komplikovano, krv, mokraca, tezina i visina. I kod doktora obican telesni vizuelni pregled. Redgen pluca je obavezan za odrasle.

Treba da se ponesu pare. Bez kola si izgubljen. A kola kostaju od 1000 $AU do 4000 polovna i to dobra.
Renta za stan je od 180-350 $( 350 je za kucu od 200 kvm)/nedeljno.
Treba ti para. 100-150 nedeljno hrana/benzin.
Posla ima na svakom koraku.

Mozes li mi reci Topaz,kad se dobije viza da li te obavesti CO ili to oni salju u nasu ambasadu pa te oni obaveste?To pitam zato sto treba karte da se rezervisu na vreme i da suprug na vreme javi u firmi da putujemo.

Sorry,bas sam dosadna.

Da li si nasao posao?;)

Zanima me za decu,u slucaju da ne znaju jezik na kom jeziku prate nastavu,i da li odmah imaju nastavu na engleskom bez razlike sto neznaju jezik?

Veliki poz od mene:roll:

Mozes li mi reci Topaz,kad se dobije viza da li te obavesti CO ili to oni salju u nasu ambasadu pa te oni obaveste?To pitam zato sto treba karte da se rezervisu na vreme i da suprug na vreme javi u firmi da putujemo.

Sorry,bas sam dosadna.

Da li si nasao posao?;)

Zanima me za decu,u slucaju da ne znaju jezik na kom jeziku prate nastavu,i da li odmah imaju nastavu na engleskom bez razlike sto neznaju jezik?

Veliki poz od mene:roll:

Pozdrav, nisi dosadna, to je sasvim normalno.
CO kad zavrsi sve salje obavestenje u Sydney, u imigraciono (carinsko), tebi i Ambasadu tvoje zemlje.
Tvoje je samo kad dobijes vizu zoves ambasadu i zakazes viziranje. Viziranje se zavrsava za 5 minuta.

Vazno je da dobijes vizu.
Za decu postoje posebni oblici nastave i to su Learning centri i to ces sve saznati kad dodjes i prijavis se u Biro njihov (Centrelink) i socijalno Medicare.
Ma Oziji se polome oko dece. Uciteljica kod moje cerke naucila 20 reci na srpskom da bi lakse komunicirala sa njom. Posle 3 meseca deca su spremna za sve. Videces.
Ako idete na vizu 136 dobijacete Family tax benefit pomoc i deciji dodatak.

Za posao je potrebno vreme i dosta intervjua jer nemam preporuke ovde, ali rade po zakonu.
Pricam za posao u struci, ovo ostalo ima koliko hoces tih poslova da uzmes 150 dolara na dan. Razvozis pice, novine, pakete, konobarises.
Minimalna zarada zagarantovana ovde je 500/nedeljno.
Potrebno je poneti novac za pocetek..
Bez kola je tesko iako im je prevoz BEZPREKORAN i voze se samo bakice!

Pozdrav,
136 je Permanent Residency visa ili Skilled Independent viza.
Mislim da je sad 176 ili su je oznacili drugacije.
Naci ces
Pozdrav

Zamalo si pogodio:) Subclass 175 - Skilkled Independent (Migrant) Visa

Ako mislis na to... !!!

Nabrojao si dosta povoljnosti koje imas tamo sa ovom vizom. Ako bih isao na Subclass 457 - Business (Long Stay) Visa da li imas ista ta prava ili to nema nikakve veze. Razlike u vizi su male, s tim sto sa 457 imas poslodavca koji ti garantuje posao.

Zamalo si pogodio:) Subclass 175 - Skilkled Independent (Migrant) Visa

Ako mislis na to... !!!

Nabrojao si dosta povoljnosti koje imas tamo sa ovom vizom. Ako bih isao na Subclass 457 - Business (Long Stay) Visa da li imas ista ta prava ili to nema nikakve veze. Razlike u vizi su male, s tim sto sa 457 imas poslodavca koji ti garantuje posao.

475 tj. sve dok imas posao,a kad ga izgubis - frka. Sa permenenr imas pravo da kupis kucu tj. sve ko svaki Australijanac - osim glasanja. J...... glasanje
Sa radnom vizom si vremenski ogranicen na 1-2-3 godine, ali ne znaci da ces dobiti pasos...
Sam vidi

475 tj. sve dok imas posao,a kad ga izgubis - frka. Sa permenenr imas pravo da kupis kucu tj. sve ko svaki Australijanac - osim glasanja. J...... glasanje
Sa radnom vizom si vremenski ogranicen na 1-2-3 godine, ali ne znaci da ces dobiti pasos...
Sam vidi

Uuuuuuu.......covece...nisam znao....pa to je onda bas dosta razlicito !!! Dobro da sam te pitao...O tome treba dobro razmisliti !!!

Hvala i na ovim informacijama, ...kao i na svim ostalim !!!:)

Topaz, citam jedan od ovih vladinih booket-a (za WA) i naletela sam na podatak da ti je "verovatno" omogucen bespladan prevod svih bitnih dokumenata (izvodi, diplome, preporuke).
Da li si kojim slucajem to proverio u praksi i uopste, od svega toga sto ovde navode pod "mozda" i "verovatno" na sta Skilled Migranti zaista imaju pravo?

Danas sam bila u supu da proverim da li su poceli da izdaju nove pasose.
Cik pogodite, naravno, nisu!
Postavim pitanje kada ce, pojma nemaju, koga da pitam, isti odgovor.
Dodjem kuci besna kao ris i izguglam da ce izdavanje verovatno poceti krajem maja.
U Novom Sadu se pasosi izdaju samo i iskljcivo na jednom mestu, guzve su nemoguce, a cela procedura moze da traje i danima.
Mi sve uslove za assessment konacno ispunjavamo 1. juna i sada ce to naravno sve morati da se odlozi na neodredjeno vreme, samo zbog nesposobnosti ove budjave birokratske tvorevine.
Nije ni cudo sto svi pobegosmo ili smo u procesu bezanja.

zna li neko neku firmu iz au koja se bavi rudarstvom? ja sam dipl.rudarski inzenjer, imam 55 godina, dosta radnog iskustva, i pokusavam da konkurisem za vizu 457. imam rodjaka u perthu, on kaze da pokusam na seek.com.au . da li neki ima informacije o tom sajtu? pozdrav

Topaz, citam jedan od ovih vladinih booket-a (za WA) i naletela sam na podatak da ti je "verovatno" omogucen bespladan prevod svih bitnih dokumenata (izvodi, diplome, preporuke).
Da li si kojim slucajem to proverio u praksi i uopste, od svega toga sto ovde navode pod "mozda" i "verovatno" na sta Skilled Migranti zaista imaju pravo?

Pozdrav,
Pomoc ti je pruzena u vidu Family care benefit and child care benefit.
Medicare - lekari besplatni
Health care - povlastica za lekove, prevoz....
Ostalo placas.
Sve sto moras da prevedes od imunizacijske karte za decu do vozacke, a preko vencanog lista i ostalih krstenica..... odradi tu.

Dandy, koliko znam, assessment se vezuje za broj pasosa, pa ako promenis pasos u medjuvremenu, to malo komplikuje celu proceduru.
Sto se tice uslova, u junu ce moj dragi napuniti 4 godine radnog staza (prijavljenog) koje su neophodne za priznavanje njegovog zanimanja od strane ACS.
Topaz, znaci nista od besplatnih prevoda, 100% provereno! :(

sinoc sam vec poslao jedan post ali izgleda da je ispario :confused: ; nebitno u svakom slucaju, ja sam dipl.inzenjer rudarstva i imam 55 godina, dosta radnog iskustva, jedan rodjak iz pertha mi je rekao da imam velike sanse za 457 vizu, jer je moje zanimanje jako trazeno. samo mi je problem naci neku firmu tamo koja bi me zaposlila, da li neko moze da me posavetuje/uputi na pravo mesto? od ljudi koji su vec tamo.. Meni je prijatelj preporucio sajt seek.com.au ; da li neko ima iskustva sa tim sajtom? pozdrav .

Dandy, koliko znam, assessment se vezuje za broj pasosa, pa ako promenis pasos u medjuvremenu, to malo komplikuje celu proceduru.
Sto se tice uslova, u junu ce moj dragi napuniti 4 godine radnog staza (prijavljenog) koje su neophodne za priznavanje njegovog zanimanja od strane ACS.
Topaz, znaci nista od besplatnih prevoda, 100% provereno! :(

Jedino ako si izbeglica -tada ti je sve FREE,
pogledaj opciju STNI -naseljavanje - mozda tu ima dobrih opcija

poz,

pitanje jedno za one koji su u Australiji, i koji imaju klince koji idu u obdaniste..
Interesuju me cijene mjesecno koliko placate obdaniste... Negdje sam procitao da je ta cifra oko 2000 AUD... Cini mi se previse..

poz

Pitanje za ljude koji su vec otisli...:

Ono sto mene interesuje je ovako nesto... Ovde kod nas radim u servisu za automobile. Na prijemu vozila. Ali ni u ludilu ne zelim da nastavim da radim taj posao u AU (mada posle ovog ovde kaljenja sa nasim musterijama i radnicima mogao bih da to radim u na Marsu :mrgreen: ) Da li da onda uopste ne spominjem to kada budem aplicirao za vizu, trazio posao itd....

Ono na sta ja ciljam je da odem da radim na terenu, u rudnicima, sto je meni dosta pristupacno jer sam masinski inzenjer a vidim da se traze sve vrsta inzenjera tehnicara i dr., i gradjevinci i masinci i elekrto struke, ali jasno mi je da su ti poslovi najtrazeniji zbog dobre kinte... ;) Koja je uopte sansa onda tako nesto dobiti...?

poz,

pitanje jedno za one koji su u Australiji, i koji imaju klince koji idu u obdaniste..
Interesuju me cijene mjesecno koliko placate obdaniste... Negdje sam procitao da je ta cifra oko 2000 AUD... Cini mi se previse..

poz

Ne placas nista.
Australijska vlada ti sve placa sto se vrtica tice jer im je cilj da nadjes posao i da se deca uklope.
Za vizu 136 ili 175 sad kako se zove porodica dobija i Family Care Benefit A iB - u vidu dolara 600 $AU/mesecno

Back