Mozes li mi reci Topaz,kad se dobije viza da li te obavesti CO ili to oni salju u nasu ambasadu pa te oni obaveste?To pitam zato sto treba karte da se rezervisu na vreme i da suprug na vreme javi u firmi da putujemo.
Sorry,bas sam dosadna.
Da li si nasao posao?
Zanima me za decu,u slucaju da ne znaju jezik na kom jeziku prate nastavu,i da li odmah imaju nastavu na engleskom bez razlike sto neznaju jezik?
Veliki poz od mene
Pozdrav, nisi dosadna, to je sasvim normalno.
CO kad zavrsi sve salje obavestenje u Sydney, u imigraciono (carinsko), tebi i Ambasadu tvoje zemlje.
Tvoje je samo kad dobijes vizu zoves ambasadu i zakazes viziranje. Viziranje se zavrsava za 5 minuta.
Vazno je da dobijes vizu.
Za decu postoje posebni oblici nastave i to su Learning centri i to ces sve saznati kad dodjes i prijavis se u Biro njihov (Centrelink) i socijalno Medicare.
Ma Oziji se polome oko dece. Uciteljica kod moje cerke naucila 20 reci na srpskom da bi lakse komunicirala sa njom. Posle 3 meseca deca su spremna za sve. Videces.
Ako idete na vizu 136 dobijacete Family tax benefit pomoc i deciji dodatak.
Za posao je potrebno vreme i dosta intervjua jer nemam preporuke ovde, ali rade po zakonu.
Pricam za posao u struci, ovo ostalo ima koliko hoces tih poslova da uzmes 150 dolara na dan. Razvozis pice, novine, pakete, konobarises.
Minimalna zarada zagarantovana ovde je 500/nedeljno.
Potrebno je poneti novac za pocetek..
Bez kola je tesko iako im je prevoz BEZPREKORAN i voze se samo bakice!