Pa lepi moji evo da se i ja malo ubacim.pseudonimo:Pa Damire (moze i AMLAP)
evo jednog pitanja na koje odgovor ne moze da se nadje na zvanicnim sajtovima, a ja ga ne nadjoh ni na forumima:
Da li TRA priznaje diplome stecene na kursevima na Narodnim univerzitetima (Bozidar Adzija i sl.) kao obaveznu obuku ukoliko se u formularu navede da je kandidat prosao neformalni apprenticeship? Konkretno je rec o diplomi za kuvara.
Drago bi mi bilo da ti ili neko ko posecuje ovu diskusiju zna konkretan odgovor da jednom resim tu dilemu i vidim sta mi je raditi.
Hvala unapred....
Na jednom mestu na sajtu vlade Au pise jasno da je minimum za struke i zanimanja III stepen strucne spreme.Kusevima koji postoje kod nas ne dobija se III stepen samim tim je jasno znaci da ne moze sa njima da se konkurise.
JAKO BITNA STVAR JE TO DA MORAS IMATI BILO KOJU SKOLU SA MINIMUMOM III STEPENA A TI SA PAPIRIMA DOKAZES 6-7 GODINA RADNOG ISKUSTVA U TOM ZANIMANJUI ZA KOJE KONKURISES I TEK TADA DOBIJAS SANSU DA TI PRIZNAJU ZANIMANJE.Sa kursevima se ne moze konkurisati.(Moze,ali ces dati za TRA 300 dolara dzabe jer ce te odbiti).Nazalost ali je tako.
Nije bitno to sto nemas skolu koja treba bitno je znaci da imas minimum III stepen.A radnim iskustvom dokazujes da znas da radis zanimanje koje im treba.