Posao u Australiji

Imam svoju firmu i radim prodaju i servis racunara ali neznam ako je problem to sto moj posao nije u struci koju sam zavrsio. Kao inzenjer graficke tehnologije trebalo bi da se uklapam na 233914 (ANZSCO) - Engineering technologist ail neznam ako cu dobiti pozitivan odgovor jer nemam radnog iskustva u toj oblasti. Jedino moje iskustvo je strucna praksa iz srednje skole - opet graficar.

Neznam ako postoji mogucnost da aliciram za 342313 - Electronic equipment trades worker obzirom da mi to deluje kao nesto najslicnije onome cime se trenutno bavim a donosi i 60 bodova. Vidim da ovde ima dosta ljudi koji su dobro upuceni pa ako je neko imao slicnu situaciju voleo bi da mi pojasni kako i da li moze da se dokaze da sam da kazem rano poceo da radim privatno u sopstvenoj firmi. Dakle, da li je dovoljno dokazati da imam firmu bez obzira na skolu koju sam zavrsio sa radnim iskustvom ili bi trebalo aplicirati za moju struku i objasniti da sam radio privatno i da zbog toga nemam radnog iskustva. Sta vi mislite?

GeaGea i Klarisse - hvala na brzom odgovoru. Linkove sam pogledao i koliko sam shvatio za inzenjera mi treba IELST sa ocenom ne manjom od 6, skolovanje i najmanje 12 meseci radnog iskustva u poslednja 24 meseca. Za TRA mi treba formal training u svim pathway-ima dokazivanja kao i radno iskustvo :(

Sad sam se bas razocarao... Ispada da za inzenjera ne mogu jer nemam radno iskustvo u toj oblasti a za trgovca ne mogu jer nemam skolu za tako nesto - samo radno iskustvo :(

A što sam ja bila napisala ????????

Upravo to, jer sam pretpostavljala da je takva situacija, da za jedno imaš papir-a nemaš iskustvo, a za drugo imaš iskustvo a nemaš papir.

Žao mi je što je tako.

A molila bih Geu da me prestane napadati, ako ti se ne sviđa to što i "mi" čitamo ovo, sorry, ******* ima svatko pravo.:guza:..ne moraš nas ondah spuštati da odemo pratiti Vilkove postove.

Hebote čovjek iliti čovEk ak ti je tak draže ne smije nista ni napisati, nisam ovdje da dijelim lažne info, al na kraju krajeva, sve što bilo tko napiše se treba provjeriti.
To što sam onda stavila neki glup sajt, je dokaz tomu. Nisam ja taj sajt onak bezveze tražila i surfala po nekim xy stranicama, već sam ga pokupila na nekom forumu.

Malo smiri živce i uživaj u svom postignutom cilju,tj. Australiji.:kafa:

Hej hej peace sister...držimo se teme.

Uostalom, koliko ja pratim forum, čini mi se da ti Gea nju malo napala, zakaj ne bi svatko mogao napisati što misli..na kraju krajeva to i jeste forum.

Nećemo se igrati tužibaba i prijavljivanja..malo opustite ...Nit je ovo tvoj forum, nit forum.hr je Vilkov...brijem da ljudi ne smiju napisati ono što se njemu ne sviđa, a izgleda i tebi:hahaha:

Ak je netko iznio krivu info, ispravimo ga i dobro.

Ih ja da sam sam stigla u OZ zemlju bi :whistling: ne brinula brigu za prekooceanske izjave :zcepanje:

Sta ces, Srbi agresori, pod uslovom ako je napad reci nekome ko hoce da emigrira u AU da iscita australijski zvanicni sajt za emigraciju...
E da, i ja se zvanicno pridruzujem ostalim starosedeocima ovog podforama u neodgovaranju na pitanja posetilaca, odnosno odgovaranju metotodom Copy - Paste sa DIAC- ovog sita!

Klarisa, u pravu si za ono da se zanimanje mora poklapati sa onim što se učilo u školi, što je i logično. Znači ako neko ide da radi assessment mora da priloži školska svjedočanstva i opise izučavanih predmeta odnosno fakultetsku diplomu i ispite koje je polagao. Zatim se prilažu dokazi o radnom iskustvu koje je u vezi sa stečenim obrazovanju u školi/fakultetu.
To jedino nije logično na Balkanu gdje je mogla npr. medicinska sestra da radi u elektroindustriji ili računskom centru, što je kod nas bila praksa.

Pozdrav svima na forumu. Nov sam ovde i krenuo da citam temu od pocetka polako. Evo sta me interesuje...

Uskoro treba da diplomiram graficko inzenjerstvo pa me interesuje mogu li ja sa tom visom skolom da apliciram. Ovo pitam iz razloga sto vec skoro 8 godina imam svoju firmu koja nema veze sa skolom koju sam zavrsio. Pretpostavljam da ce mi traziti radno iskustvo koga imam ali u poslu kojim se trenutno bavim. Kakve su mi sanse?

Tebi se kao opcija nameće ili da u Au nastaviš obrazovanje u svom domenu ili da nafriziraš dokumenta srednje škole ( što ne preporučujem ) da ti se poklope sa ovim poslom što radiš.

Pročešljaj malo ovaj sajt i pročitaj opise svih zanimanja koja imaju veze sa tvojim obrazovanjem i poslom kojim se baviš:

http://www.immi.gov.au/asri/a-z.htm
http://www.immi.gov.au/asri/a-z.htm

Ako si počeo da se baviš biznisom oko računara poslije srednje škole to može biti samo plus da to prikažeš kao neku vrstu profesionalne prakse i sl. Nemam dovoljno podataka pa da ti dam savjet. niti znam koju si srednju školu završio...grafika je širok pojam.

Poslednja izmena:
Jedno pitanje, ovak, ako imam recimo 29 godina i 5 mjeseci u koju kategoriju pripadam, po ovome

Age Points
18 to 29 years 30
30 to 34 years 25
35 to 39 years 20
40 to 44 years 15

Kaže muž logički bi bilo da u kategoriju sa 30 pontsa.

Šta ne bi trebalo pisati od 18 do 29 -30
od 29 do 34 -25
-tak da ono osobe koje su napunile 29 godina imaju 25 poena a oni sa 28 god i sitno imaju 30.:roll:

U momentu kada aplikacija za vizu bude kod njih tzv. lodgement date ako budeš imala već 30 godina na taj datum, imaćeš 25 poena. Zato računaj to kao poene jer nema šanse da sve papire središ ( assessment i ielts) do tada.

Ma jasno mi je ako budem imala tad 30 godina.

Naime mi nemamo sad 29 godina, ali sam to pitala zbog toga , što bi muž 2012 godine imao 3 i nešto sitno , godina radnog iskustva u struci, e a tad su na knap godine.

Kontaš ?

Tad bi imao cca 29 godina, pa me u tom slučaju zanimalo, ako u vrijeme appliciranja bude 29 god i bubam 5mjeseci, onda znači pripada još u prvu kategoriju ? :think:

Naime mi nemamo sad 29 godina, ali sam to pitala zbog toga , što bi muž 2012 godine imao 3 i nešto sitno , godina radnog iskustva u struci, e a tad su na knap godine.

Tad bi imao cca 29 godina, pa me u tom slučaju zanimalo, ako u vrijeme appliciranja bude 29 god i bubam 5mjeseci, onda znači pripada još u prvu kategoriju ? :think:

Ovaj post je pravi ŠBBKBB

Ne zna se ni sada kako stoji State sponsorship, koja su zanimanja na kojoj listi, a ne sta ce biti za dve godine. Kako su stvari krenule, do 2012 nece ni biti dozvoljena imigracija :think:.

Da li se samo meni OVO cini uvredljivim? Ljudi tu pokusavaju pomoci i dati savete kad ono :dash:

Moja namjera nije bila nikog uvrijediti, to je više bilo pitanje da li razumije što želim reći?

Vidim da sam pogriješila u procijeni da je ovaj forum normalniji u izražavanju mišljenja od foruma.hr.

Užvajte i hvala na dosadašnjim odgovorima (palma -thank's).

....29 god i bubam 5mjeseci, onda znači pripada još u prvu kategoriju ? :think:
Da. Sve dok ne bude imao rođendan i napunio 30 :)

Ja ne mislim da je riječ - kužiš- napisana u uvredljiom tonu, i razumijem značenje te riječi. Nisi rekla ništa nenormalno.
Nemoj se omesti i slobodno pitaj što ti nije jasno, tu sam da pomognem a i svi ostali na forumu. :bye:

Po srednjoj skoli sam frizer, radim kao kuvar, zavrsio sam Ekonomski fakultet-Marketing menadzer, u vojsci sam bio mitraljezac.

Engleski znam tacno toliko da sve sto procitam pogresno shvatim, a volim da prodajem pamet pa i drugog pogresno naucim.
Inace sam paranoican i prepun predrasuda, pa kad mi neko iz najbolje namere lepo objasni, ja mu ne verujem nego se svadjam i lupetam iz sve snage.

Od ostalih ocekujem da mi u 2-3 posta sve zavrse, pa pravo iz kuhinje, sa sve kutlacom, da stignem na Gold Coast i magistriram Botaniku.
U Australiji imam tetku i bracu ali nece da mi plate advokata, da mi zavrsi kombinaciju, jer nisam dovoljno lep.

Molim gospodju koja je sve uspesno zavrsila oko svoje aplikacije i do sada bar 50 linkova postavila da i drugi uspeju, to vise ne radi, jer ja necu linkove pa da moram da citam i tumacim, nego da me nauci u 10 recenica.

Ja ne mislim da je riječ - kužiš- napisana u uvredljiom tonu, i razumijem značenje te riječi. Nisi rekla ništa nenormalno.
Nemoj se omesti i slobodno pitaj što ti nije jasno, tu sam da pomognem a i svi ostali na forumu. :bye:[/QUOTE]

Thanks Palma:worth: ne znam zašto su neki postali uvrijedljivi odjednom, kao da dođem na forum s ciljem ,da vrijeđam.

Bilo mi je to bitno pitati, jer je suprug dobio ponudu u vezi posla, točnije dvije.
Prva se više uklapa u njegov occuaption, no manje love, dok druga više love i van njegove profesije.

Zato smo vagali, ako ima šanse da te godine iskustva prikupi u struci, da ne prihvaća ovaj dr.posao.

Ok, jasno mi je to da mogu promijeniti pravila na godinu, no mislim da je pametniji izbor prikupljati iskustvo baš za to što si se školovao (govorim za naš slučaj - da ne bi bilo opet nekih napada :mrgreen:

Da. Sve dok ne bude imao rođendan i napunio 30 :)

Nemoj se omesti i slobodno pitaj što ti nije jasno, tu sam da pomognem a i svi ostali na forumu. :bye:

Ne širi dezinformacije, nismo svi tu da pomažemo, neki smo tu iz razni drugi razlozi.
:mazi:

Thanks Palma:worth: ne znam zašto su neki postali uvrijedljivi odjednom, kao da dođem na forum s ciljem ,da vrijeđam.

:mrgreen:

Ok. Ne zelim se svadjati. Nisam tu na Forumu da bih se svadjala ili vredjala, kao ni vecina ucesnika.

Samo sam zelela reci da kako stvari sada stoje, niko ne zna sta ce biti za dva meseca a ne za dve godine. :dontunderstand: Ja iskreno zelim da svi mi koji zelimo otici, da u tome uspemo. Ne zelim nikome uskratiti odgovor, ako ga znam :think: ali na zalost ima dosta ljudi koji postavlaju pitanja bez da su posetili www.immi.gov.au ili procitali i jedan post (ovo se ne odnosi na NoaBoa i ostale "stalne clanove" vec na one koje postave pitanje pa zaborave na Forum).

:cmok: :cmok2:

Uf. Da te utesim, apstinentska nervoza od pusenja prestace vremenom.... posle par godina.
Ali posle toga je mnogo bolje.
Osim sto se ne uklapam u drustvo jer mi sad smeta dim, a na poslu se pusi... a kome smeta dim, on je bezobrazan...
... u stanu mi ljudi redje dolaze pusaci i kad dodju manje se zadrzavaju, jer sam bezobrazan ako mi smeta njihov dim.
Naravoucenije, uopste vise ne zelim taj dim.

A mozda je resenje da posadis duvan u dvoristu, pa da zavijas, moze li to u Australiji?
:mazi:

Back