Posao u Australiji

@Tree

"Pa ja opet ne kažem da su svi inženjeri loši, jelda.
Samo su neki lošiji od drugih.."

Pa naravno da je tako....isto je i sa elektricarima,samo sto oni losi ne prezive da ispricaju svoju pricu.Eto jos jedan razlog zasto je dobro biti inzenjer.

Ja jesam od tih što sve sami popravljaju, i dosta toga znaju, a i to je vidim okarakterisano kao mana...
i grozim se ljudi koji misle da svako treba da zna samo svoj posao i da je to dovoljno...
zamisli, ja umem više stvari od jedne da radim, fuuuuj, pretvoriću se u medicinsku sestru.

Nego da se vratim na onaj reč s početka, zbog čega sam i odreagovao, ali neće to niko primetiti u opštem egoizmu:
ne možeš ti sagraditi kućicu bez ljudi koji će to što si ti zamislio svojim rukama sprovesti u delo, zato recimo ja u svom poslu, koji je višestruko širi od ovog predočenog, izbegavam da koristim termine, "ja ću vam sagraditi, završiti, uraditi, ovo-ono", jer iza i ispred i pored mene stoji ekipica vrednih ljudi s kojima zajedno sve to završavam.
Mada ako primenimo neke od novijih reči koje sam kao poluobrazovan bio primoran da naučim, a tiču se ko je "viši" a ko "niži", može se reći da su većina tih ljudi u tom poslu zamenljivi, i da je posao uradjen dok se radi onako kako ja kažem, pa bi u vezi s tim imalo neke logike da sam to sve ja uradio....
Ali ebešga kad sam odrastao ipak u svetu u kome smo svi bili kao nešto isti.

Zato se i prepoznajem i u arhitetkama i u sestrama i lekarima i majstorima i fizikalcima... svim vrednim ljudima ovog sveta.
Zato se i najblesavije zabavljam pričajući s ljudima koji misleći da znaju o meni dovoljno na osnovu onog što sam im rekao, smatraju da su obrazovaniji, pametniji, pa čak neki misle i da su lepši od mene, mada mi sliku nisu videli!!!
Pazi kad sam primetio da ljudi pregledaju tudje profile, ne bi li saznali koji je "nivo" sagovornika na koji će da udare. Ljudi moji, pa kakve veze ima ko je šta završio i čime zaradjuje pare za život, pa bar sam glupaka sretao u svim strukama!

Nego, ne prozivam ja tebe arhi, ovo što te pominjem je samo šaljiva prepiska kolega s gradilišta, jedino moš se uvrediš ako pomisliš da si preobrazovan da bi mi bio kolega.:gace:
Kad se sretnemo u Australiji, možemo s kolegama s foruma da sagradimo svima kuće...
Možemo da čuvamo poznanstva s foruma, kad zatrebamo jedni drugima...
Samo, ja ne verujem da će mi trebati arhitetka da gradim kuću, neće mi trebati ni filozof, ni teolog bože sačuvaj, trebaće mi lekari i sestre, bez njih teško, mada ću posle ovoga da izbegavam ove slovenačke :hahaha:, trebaće mi iskreno i vodoinstalater, to je jedna od nauka koje mi ne idu od ruke priznajem, ne treba mi električar, imam, mada se ne penjem po banderama, ali imam drugara koji se penje, a već je tamo, agente za imigracije imamo, ali ih ne koristimo, valjda nam i neće trebati, i da ne dužim više, a za lepu reč i prijateljsko ćaskanje, razumevanje bez prozivanja, omalovažavanja drugih, bez svrstavanja nepoznatih ljudi u razne ovakve i onakve grupe, tu su srpski forumi, jeeee

Ej, dobra ti je ova sa nepreživelim električarima arhi, samo što nažalost ljudi stvarno ginu u toj struci, pa mi nije sad trenutno smešno... a i povrede nisu baš za zezanje...
A nisu svi svojom greškom otišli...
Zato i pričam budućim migrantima, za assessment vrlo bitno znati i pomenuti koliko znate i koliko uvažavate mere sigurnosti na radu.
Gea, spavaš li već?

Nerad i opšta lenjost je karakteristika naših ljudi .Poštovanje svakom radnom čoveku ,problem je što većina ljudi kod nas to nije .
Srbija je zemlja u kojoj ljudi samo parcijalno ili površno shvataju svoj posao .
Zašto nam fakulteti nisu priznati (moj jeste ,ali kome treba van Srbije teolog ,tako da taj fakultet u smislu emigracije i zapošljavanja nema ni malo smisla ,bilo koji zanat je u prednosti ) jednostavno zato što smo neradni da pokažemo koliko znamo i šta možemo .
Lenjost nije kategorija vezana za prost manifakturni rad ,već nešto što je vezano za mentalno duhovni sklop .Da čovek radi na sebi .Evo Gea tvrdi da je mizantrop ,možda mrzi mene ,ali po broju korisnih postova itekako odudara od svega što mizantrop jeste . Šta više žena je svojim postovima pomogla mnogima ,i hvala joj na tome .
Ali je bila lenja da proveri navode vezane za medicinsku sestru ,ja sam primio salve uvreda ,da bi smo došli do onoga što sam od početka tvrdio ,da med.sestra sa srednjom školom ne može u AUS (može ako je tamo ,ali to nije osnov po kom se može emigrirati)

Da odgovorim zašto u AUS ,neko jako drag meni živi dole ,zašao je u godine i voleo bih da ,kada on neće i ne želi ovamo ja pokušam da odem tamo .I to je sve .

Tree peace brother!

niko tebe ne omalovazava....postujem svakog i svaciju profesiju ko postuje mene i moju profesiju.

Izgleda da je ovo cekanje vize pocelo da ostavlja traga na tebe.

Niko od nas nije kriv sto se nasao u vremenskom procepu koji je nastao u nasoj zemlji

arhi
Jest, peace mačko;:mrgreen: ne prozivam te, samo se šalim, kao što rekoh.
Mada sad kad si prešao u psihologe amatere, moram da te ispravim, nisam takav zbog češkanja vize, uzroci su duboko u mom detinjstvu... negde na sredini početka vremenskog kontinuuma...:per:
zna li neko kako prolaze paranoidni scizofreničari sa manijakalnim depresijama na novom SOL?
Inače, odustao sam od idenja u Australiju, jer je bezveze.
Uzeću vizu, čisto jer sam je platio, ali neću da idem, jer me sad mrzi.
peace, stvarno
:heart:

arhi
Jest, peace mačko;:mrgreen: ne prozivam te, samo se šalim, kao što rekoh.
Mada sad kad si prešao u psihologe amatere, moram da te ispravim, nisam takav zbog češkanja vize, uzroci su duboko u mom detinjstvu... negde na sredini početka vremenskog kontinuuma...:per:
zna li neko kako prolaze paranoidni scizofreničari sa manijakalnim depresijama na novom SOL?
Inače, odustao sam od idenja u Australiju, jer je bezveze.
Uzeću vizu, čisto jer sam je platio, ali neću da idem, jer me sad mrzi.
peace, stvarno

ma neme frke Tree
ako si odustao od Australije nemoj i od ovog foruma....bice mrtav bez tebe....:ok:

ja nikad nisam ni pomenuo da me ti prozivas,to su drugi rekli

....Samo, ja ne verujem da će mi trebati arhitetka da gradim kuću, neće mi trebati ni filozof, ni teolog bože sačuvaj, trebaće mi lekari i sestre, bez njih teško, mada ću posle ovoga da izbegavam ove slovenačke :hahaha:, trebaće mi iskreno i vodoinstalater, to je jedna od nauka koje mi ne idu od ruke priznajem, ne treba mi električar, imam, mada se ne penjem po banderama, ali imam drugara koji se penje, a već je tamo, agente za imigracije imamo, ali ih ne koristimo, valjda nam i neće trebati...

A ja? Mene si skroz zaboravio...ili ti neće trebati jedan kuvar za neko slasno jelo kad od svega budeš umoran i odlučiš da sebi priuštiš izlazak u restoran...i još ako tamo budu tamburice....Eh ;)

Da li mi veruješ da sam se u trenutku kad sam slao post setio za kuvara, nego ovaj bežični internet pobrljavio od vremena pa teško ide postovanje....
Jest, ne treba mi ni kuvar, u kući (naučio sam suprugu da kuva):) ali po restoranima obožavam da idem gde se dobro kuva, i primetio sam da kad gazda restorana promeni kuvara, i ja obično promenim restoran...
znači treba kuvar

Poslednja izmena:
ljudi dostao sam na ovaj forum posle par godina i nadam se da je nekome pomogao sto se tice odlaska u australiju... iskreno se nadam da su neki ljudi uspeli i da ce neki uspeti uz pomoc ovog foruma... i iskreno ne zelim da iko ikoga proziva ovde shodno VAS molim da postujete normalne prepiske bez vredjanja.... poz za sve...

Dobrodošao dobri duše posle par godina, lepe su ti želje za ovaj forum, ali prošla je sezona za
ispunjavanje želja...

Nego, da znaš da si u pravu.
Izašao novi SOL, i sad kad ima o čemu da se priča, niko se više ne javlja n s glupim ni s pametnim pitanjima!
Posle se opet čudite što stare kuke foruma nervozno reaguju na odredjena pitanja.
Daklem, svi na čitanje, razmatranje opcija, pa kad se vratim za 7 dana da bude ovde rasplamsana rasprava o tekućim uslovima i pravilima emigracije!
http://www.immi.gov.au/skilled/general-skilled-migration/pdf/factsheet-new-sol.pdf
http://www.immi.gov.au/skilled/general-skilled-migration/pdf/new-list-of-occupations.pdf
http://www.immi.gov.au/skilled/general-skilled-migration/pdf/faq-new-sol.pdf
http://www.immi.gov.au/skilled/general-skilled-migration/pdf/options-not-eligible.pdf
I obratite pažnju da su ovo zanimanja spremna za SOL, ali da će se po najavama praviti i odvojen ENSOL,
sa više zanimanja na njemu, pa onda može ova tema da opravda svoje ime...

Zdravo svima!
Zeleo bih da postavim jedno pitanje i voleo bih da mi odgovore oni koji su u AU.
Konkretno moj problem se sastoji iz sledeceg:
Imam 22. godine i student sam Elektronskog fakulteta,smer racunarstvo i informatika.Posedujem AUS. drzavljanstvo i naravno imam njihov pasos,muci me pitanje koliko je pametno da prekinem sa studijama i u u roku od par meseci zapalim za AU. i tamo upisem prvo neki TAFE pa onda uni ili da ostanem u Srbiji pa tek kada zavrsim sa studijama odem za AU?Imam dosta rodjaka u tom mestu(Newcastle) u kom bih konkretno otisao da zivim i naravno imam obezbedjen smestaj na neodredjeno kod ujaka.
Sta bi ste vi uradili da ste na mojem mestu?

Stvarno bih voleo da cujem i tudje misljenje jer se u poslednje vreme lomim sta je pametnije da uradim.
Veliki pozdrav za sve!!!

Pozdrav iz subotice svima,citam forum i tolika mi je zbrka da je to strasno,odakle tacno da krenem,sta je prvi korak,i AKO NEKO ZNA KO JE VEC MOZDA STIGAO U AU,KAKVE SU SANSE ZA STAKLORSCE,ZAVRSENA SREDNJA GRADJEVINSKA,LICENCA ZA VILJUSKARISTU SA DOSTA RADNOG ISKUSTVA I VOZAC SVIH KATEGORIJA U SPEDICIJI TAKODJE SA DOSTA ISKUSTVA,narvno imam osnovno znanje engleskog,pricam cisto madjarski,radim fasade tj moleraj.
Hvala na svim odgovorima unapred

Back